31-10-10, S Ö N D A G

Det har inte varit någon bra blogghelg. Som jag berättade i fredags så var jag tankspridd, detta fortsatte och pågick hela hegen. Jag tänker fortfarande massa, men nu vet jag vad jag tänker på. Mina föräldrar. Ska inte gå in exakt vad. mycket av det som händer just nu är lite väl privat. Men jag förstår mig inte på dem. Och nu vet jag inte om jag vill hem alls.

De har gjort ett val som jag inte alls vet vad jag ska tycka, eller jag tycker inte om det. Men jag vet inte hur jag ska reagera. Om jag ska hem och låtsas som ingenting eller om jag ska åka hem hämta mina grejer och vara någon annanstans. Ni kan ju självklart inte säga vad ni tycker med tanke på att ni inte vet vad det handlar om. Men i alla fall. Jag vet inte hur jag ska ta ställning för detta. Pågår detta för länge (kanske till och med är för sent) så kommer inte D komma hem till mig mer. Och hemma hos mig var ett av de få ställen han trivdes på...

Pallar inte med allt som händer runt omkring just nu. Vill bara att det ska bli som det en gång var (med D i mitt liv) och vi kunde vara en lycklig familj. Jag är inte lycklig hemma längre.

Tankspridd

Jag är väldigt tankspridd i vanliga fall, tänker mycket och hela tiden på allt mellan himel och jord, gärna två eller tre saker samtidigt (Hur går det ihop?). Men idag har det varit hemskt, eller snarare eftermiddagen/kvällen har varit hemsk.

Har tänkt jättemycket. Det är egentligen ingenting jag kommer ihåg, det är bara massa tankar. Jag kommer inte ens ihåg vad jag tänkte för tio minuter sedan. Förut kom D hit (av anledningar som jag inte har rätt att berätta vidare), han ser på mig när det är någonting som bekymrar mig eller så. Och idag har det varit mycket sådana tankar, men så fort han frågar vad jag tänker på så försvinner det. Bara på en sekund så är det borta.

Vet inte vad det är och det började typ efter förra inlägget. Kanske redan innan det. Men i alla fall. Jag bara tänker och tänker. Men jag vet egentligen inte på vad. Hmm...?

En bild min bror gjort, det var ett tag sedan nu men ja.

Bakdag?

Vore det inte en perfekt dag för att baka? Det är grått och vått ute och allmänt geggigt. Så att baka cupcakes vore ju perfekt! Dock blir det nog inte så men i alla fall. Det vore underbart gott! När jag flyttar hemifrån kommer jag utnyttja köket så mycket jag bara kan. Laga det jag (och D såklart) vill äta, baka när jag vill och vad jag vill.

Är så sjukt sugen på att komma hemifrån, tror verkligen jag behöver det! Om så bara över en helg eller så liksom. Komma någonstans där inte alla mår dålgt, där inte alla är irriterade av olika anledningar. Bara komma bort! Inte själv, det vill jag inte. Men jah, bara sköta sig som man vill och känner. Göra det man känner för stunden.

Skrev på facebook att jag inte förstod varför jag inte kan vara glad (för det är jag all mer sällan nu känner jag), då svarade en gammal vän till familjen att det kan vara så att jag behöer flytta. Jag kan nog hålla med faktiskt. Hur skrämmande det än är att bli vuxen så måste jag. Och att flytta vore en bra start. Jag skulle nog faktisktklara det om jag verkligen försökte. Dock har jag inte ekonomi för det än. Så jag får se när det blir av. Ska få avklarat körkortet och den första gadden, sen ska jag börja spara till mitt framtida hem.

29-10-10, F R E D A G

Vaknade för ungefär 30 minuter sedan. Det var ingen rolig dröm i natt inte! Började med att jag hade sex med Megan Fox och när jag sedan är på väg ehm från henne blir jag våldtagen av 15-åringar. Vad är det liksom?

Men idag blir det i alla fall en lugn dag! Ska försöka få städat lite här i huset när jag ändå är ensam (hatar att städa när folk är hemma). Har blivit erbjuden bio, men det blir nog hemma idag. Inget jag vill gå in på mer i detalj. Men då är det.

Midnattsbabbel

Ligger och stressar upp mig för måndagen. Varför? Inte en blekaste aning! Stressar upp mig för minsta lilla inbokning nu mera. Så fort jag vet att jag har någonting jag måste göra blir jag jättestressad nu mera. Är i vanliga fall världens planerings freak. Usch, det är väldugt obehagligt.

Och anledningen till det enda blogginlägget i tisdags var just detta. Jag blev stresad för att jag skulle åka och träna och fick en panikattack. Hallå? Panik för att man ska träna. Det är någonting som inte stämmer! Mamma tycker att jag ska överväga och gå och prata med någon, en psykolog eller så. Men då kommer jag antagligen behöva prata om min bakgrund och dra upp allt som hänt de senaste två åren och så igen. Orkar inte öppna upp mig på nytt.

Har pratat med D om det, och han tycker att det är en bra idé, men han förstår hur jag känner i det hela. Vad mycket det krävs för att kunna lita på någon egentligen. Det är inte många jag litar på. Har några av mina närmaste vänner, min familj och D. Mina närmaste vänner består av fyra personer. Jag har i och för sig en lite "nyare" vän osm jag träffat nu under den här terminen, och henne har jag berättat en del för. Men det är ju långt ifrån allt. Kanske litar jag på henne med?

Bara för att det är ett lite deppigt inlägg så bjuder jag på en gladare bild! Jag och D på min student. Inte ens inför studenten var jag så stressar som jag är nu. Wierd!


Dåligt väder blev bättre

När jag kom ut från Pedagogen i eftermiddags, efter opponeringsseminariet var det klarblå himmel. Blev ingen skjuts hem, men jag är inte ledsen för det. Anledningen till varför det inte blev så är jag förståss ledsen över, eller hur ska man säga? Det är inte min sak att gå ut till hela världen om det egentligen, så det är klart ni inte kan berätta om ledsen är rätt ord. Men skit samma.  Hehe.

Opponeringen gick i alla fall bra. Fick egentligen ingenting negativt, skulle skriva lite till i inledningen bara, sedan var allt annat positivt. Känns bra ändå! Kom på att jag inte berättat vad varken gestaltningen eller uppsatsen handlar om. Uppsatsen handlar om lärarnas negativa inställning till eleverna, och hur den påverkar lärandet. Och gestaltningen handlar om olikheter, kortfattat då.

Det känns bra med den här kursen. Kommer i alla fall få godkänt. Och det är allt jag kräver av mig själv nu mera. Varför ska jag ha VG och MVG i detta, det används inte senare i alla fall. Så G, det räcler. Har aldrig varit nöjd med ett G tidigare, men å andra sidan har det krävst betyg för att komma in på gymnasiet, det har krävts bra betyg för att komma in på Universitetet. Det är ju inte så att mina framtida arbetsgivare bara kommer att anställa mig för att jag har högsta betyg i de kurser jag läste på lärarprogrammet.

Ikväll blir första kvällen på en och en halv vecka som jag sover ensam. Känns jobbigt, men samtidigt bör jag vänja av mig. Snart åker D tillbaka till Västervik och då kommer det bli måga ensamma nätter.

Ska visa en bild på min docka som jag gjort, Punkaren Petra, hon skulle haft tuppkam, men garnet ville inte stå även om jag hade gojs i. Hehe.


28-10-10, O N S D A G

Woooow, ilket väder! Förut när jag satt på lunchen ittade jag ut, det var bara lite molnigt och allmänt ruggigt. När jag två minuter senare tittar ut igen, vad är det då? Jo spöregn! Hoppas verkligen jag blir hämtad efter skolan. Palla med sena bussar och spöregn.

Årets rosa band

Bättre sent än aldrig heter det ju, och det kan man definitivt säga om detta. Har årligen skänkt pengar till rosa bandet genom att ringa under galan och köpa försvarets hudsalva som är rosa. Men i år ville jag köpa bandet med! Det är ju så himla gulligt med tuttarna på (tycker jag). Har bestämt mig för att jag varje år ska köpa ett och börja samla på dem. Jag menar de är fina och det går till ett gott endamål. Dock tycker jag man borde lägga fokus på andra cancer-sorter också. Men det kommer väl får vi hoppas!


Romans

Romantik är väldigt olika för olika personer. Vissa tycker levande ljus på en dyr resturang är romantiskt medan andra tycker att en hemmakväll i mjukisbrallor, en stor skål med godis och en bra film tillsammans med den man håller av är romantik.

Själv älskar jag överraskningar och tycker spontana saker är romantiska. En kyss helt oväntat, en komplimang när man minst anar det. Idag fick jag rosor av D. Bara så där. "För att du är du" sa han när han gav mig dem. Han är bara för bra! :D Så första bilden jag lägger upp här får bli på rosorna jag fick. :)


27-10-10, O N S D A G

Det skulle ha blivit ett blogginlägg till igår, men jag mådde inte alls bra efter att jag kom hem från skolan och jag ville inte låta det gå ut över er. Så därför bloggar jag idag istället! :D

När jag i förmiddags vaknade jag av att D klappade mig på kinden och pussade på mig. Helt underbart att vakna så! Han skulle iväg med mor sin och fixa med något moppe och lite annat. Jag har en del jag behöver göra idag, typ läsa uppsatser, skriva konstruktivoch positiv kritik om en uppsats, städa mitt rum, plocka mammas ögonbryn. så jag tänkte få en tidig start. Istället blev det att jag och mamma åkta och handlade. Hehe... Vilket också behövdes.

Nu ska jag sätta mig och skriva, sedan ska jag läsa lite. Om jag inte gör så att jag plockar bryn innan jag läser... Ja, ja. Det löser sig. Ska försöka få in ett inlägg till idag. Ska ju till Allum ikväll. Nanne Grönvall är där och ska signera skivor, så mamma ville dit. :)

26-10-10, T I S D A G

Ska, om så lite som tio minuter, bege mig till bussen för att dra vidare till skolan. Har ett seminarium idag och då ska vi jobba med vår gestaltningsuppgift. Vet inte om jag pratat om den tidigare, men det är lite dåligt med tid så jag berättar om den igen i så fall.

Vår uppsats skulle ju handla om en lärande situation, och detta ska också handla om en lärande situation. Dock ska vi på ett mer kreativ sätt gestalta det. Vår basgrupp ska göra en dockteater. Men eftersom jag var hemma den torsdagen efter VFU'n, så vet jag inte vad för lärande situation det ska handla om. Men det löser sig. Idag ska vi i alla fall skriva manus var tanken.

Men nu ska jag halsa resten av mitt te, borsta tnäderna och springa iväg till bussen. ^^ Får se om jag hinner med något blogginlägg i skolan.

Fortfarande kallt!

Till och med under träningspasset frös jag, kan ni tänka er det? När jag ska vara varm och tränar som bara det fryser jag. Jag måste vara sjuk elle någonting i den stilen. Hemskt är det! Jag fryser som bara fan! Ska in i duschen sedan när D kommer hem igen. Han har fått hit massa kläder så det blir att göra mer plats i gaderoben misstänker jag.  Men han får hjälpa till! :p haha

Kallt!

Är det bara jag som går runt och fryser 24/7? Har gått en hel vecka och frusit, och just nu är mina händer som två isblock. Det märks att det är på väg mot kyligare tider. Dags att köpa in värmeljus? Typ ja!

Igår kväll låg jag och D och pratade lite, bara allmänt så om framtiden. Det var inget märkvärdig egentligen, pratade faktiskt bara om städning egentligen. Men när jag låg där och huttrade i hans famn fick jag plötsligt en otroligt varm och behaglig känsla inom mig. Att bara prata om vår bliviande lägenhet och torstädning i den är inget märkvärdigt om sagt, men så bra det kändes. Helt underbart!

25-10-10, M Å N D A G

Inlämnat och klart för granskning! Har till på torsdag på mig att läsa en uppsats ordentligt och sedan kommentera och ge konstriktiv kritik, vilket jag med kommer att få. Sedan ska jag också hinna läsa tre andra uppsatser. Ska faktiskt bli kul att läsa om vad de skrivit om!

Ikväll blir det träning. Har blivit otroligt opeppad på att träna nu det senaste. Det känns inte som att det ger resultat och jag har de senaste veckorna tränat mycket själv (alltså gått till passen själv), vilket är äldigt tråkig om ni frågar mig. Men det ger sig väl. Måste vara på passen måndag och tisdag så jag får tränat lite i alla fall!

Natti natti!

Snart blir det att nanaa, men först tyckte jag att jag skulle skriva lite. Såg nyss på ett program om barn med olika "bokstavskombinationer" (typ ADHA, ADD och så vidare). Det känns hemskt att skriva det så, men jag kom inte på någonting bättre för att man skulle förstå. Det var äldigt intressant måste jag säga, speciellt med tanke på att det finns risk att mina barn kommer att få någonting sådant. Det skrämmer mig inte, för jag vet att vi kommer klalra det. Men det är alltid bra att veta lite om det i alla fall.

Det som i programmet gjorde mig arg var dock att alla läkare (detta var typ i USA) typ proppade i ungarna massa piller. Jag menar, det var en tio-åring som typ käkade fem olika piller - dagligen. En sex-åring som fick en ökning av sina mediciner. Och båda misstänktes ha ADHD. Hur vet dom att det inte är så att dessa bara är lite barnsligare än andra barn, varför måste de få stämpeln "ADHD" så? Sex.åringen var dessutom väldigt dålig förlorare och då menade läkarna på att han hade något tvångssyndrom - han lät inte värre än min sex-åriga kusin när han förlorar.

Vi människor är besatta av att sätta folk i olika fack, ge dem stämplar och placera dem där de hör hemma. Varför inte bara aceptera varanda för dem vi är och låta bli att stämpla folk så otroligt. För vi vet alla - när stämpeln väl är där är den svår att bli av med!

Min pojkvän är praktexemplet på det! Vi träffades i högstadet där han ansågs vara en av de jobbigare eleverna och en "bad boy" i benämnelsen att han lekte runt med tjejer och körde sitt eget race. Vilket ett par så kallade vänner utnyttjade då vi ble tillsammans i sjuan, de kom till mig och sa att han bara hade utnyttjat mig. Nu när vi blev tillsammans för 8 månader sedan var det folk som fortfarande trodde det och trodde att han skulle "utnyttja" mig igen.

Så ad jag vill ha sagt egentligen är: Sluta stämpla folk! Visst, det finns folk med olika sjukdommar, men bara för att någon har Autism betyder inte det att den perosnen är mindre värd. Ingen ser ju ner på mig för att jag är förkyld.

Vill fortfarande ha någonting sött!

Kan ni fatta att jag fortfarande är sötsugen! Det är helt sick! Tänkte baka cupcake förut idag (hittade ett underbart recept här om dagen), men eftersom min kära pappa håller på att fixa med någonting i köket var det inte läge att baka. Attans!

Han är just nu och tränar och ska handla efteråt, så jag funderar på om jag ska dra iväg ett sms och be honom köpa typ glass eller något. Hmmm, eller så väntar jag tills imorgon och köper mig en latte efter skolan. Det återstår att se! Känner verkligen att jag vill unna mig någonting nu när jag suttit hela veckan med uppsatsen och så.


14-10-10, S Ö N D A G

Just nu är det många tankar som snurrar. Tankar om livet. Har precis börjat läsa en bok som heter Jag vill inte dö jag vill bara inte leva som är skriven av Ann Heberlein. Hon skriver om sig själv och hur hon hanterar vardagen med ständig ångest och viljan att inte leva längre, hon lider av en psykisk sjukdom som heter bipolär typ 2. Och det är så jag känner många gånger, jag har dock inte alls samma sorts ångest som hon beskriver att hon har och definitivt inte den sjukdomen.

Men många gånger vill jag inte leva. Och det var därför jag avslutade min förra blogg. Det kändes som att det kom alldeles för mycket av oviljan till livet i den. Men aldrig att jag någonsin skulle våga eller vilja ta livet av mig. Aldrig!

En annan sak som jag funderat på är om jag ska öppna upp mig lite, berätta mer om mig själv och min bakgrund. Varför jag är som jag är liksom. Frågan är om ni skulle orka läsa, frågan är om ni skulle tycka synd om mig (vilket jag inte är ute efter) eller om ni kommer tänka att jag bara är ute efter uppmärksamhet. Jag vet inte, ni får avgöra. Vill ni veta mer?

Ge mig någonting SÖTT!!

Just nu är sötsuget på topp! Vill ha godis, glass, kakor chips... vad som helst hade varit gott jsut nu! Funderar på... jag vet inte. Det enda som är i mitt huvud just nu är sötsaker!! fast någonting annat som också hade varit gott är natcho-chips och chease-dipp. Mums! Dock har vi bara dippen hemma.

Kanske ska jag fjäska med far min om vi kan åka till ica och köpa mer gurka och gröddfil så kan man ha grönsaker och dipp. Dock skulle det inte vara så populärt hos D, men i alla fall. Haha!

23-10-10, L Ö R D A G

Idag är det en väldigt regning dag, tur för mig som slipper gå ut! :P Haha. Det kommer bara bli lugnt idag. Ska skriva ut uppsatsen som är 100 % klar införgranskningen, sedan när D ska plugga ska jag spela lite oc ikväll blir det mys och bastu!

Är jättesöt sugen. Men jag bör inte köpa något godis då mina pengar är slut. Haha, tur att man får studieidraget på måndag! Men de pengarna ska sparas till bättre tiden! Nej men, snart är det ju jul, och då ska det handlas julklappar.

Vet antagligen vad jag ska ge lillebror och lillasyster. Är dock inte helt 100 på vad D ska få. Hade en idé om vad jag skulle ge honom tidigare, men jag är inte säker på om det är speciellt roligt att varken ge eller få. Vi får se helt enkelt. :) Fick just en annan idé så man kan koppla det till 1-årsdagen sedan. Mamma hittade grythandskar och handdukar på Lagerhouse hon ville ha, så kanske att hon får någonting sådan. Det är ett tag kvar.

Might be boring...

It might be boring, but who cares? Jag insåg nu att jag inte vill ha någon flashig design än. Har satt min lilla personliga tuch på sidan nu genom att jag har lite lila med. Vilket är min absoluta favoritfärg.

Så ni får leva med att jag inte har den roligaste desigenen, för just nu känner jag att jag inte vill vara allt för flashig. :)

Mums, mums, mums, mums!

Fy bubblan vd gott det var med riktig hemmgjort potatisgratäng! Har inte ätit det på hur länge som helst. Vi hade potatisgratän på min systers konfirmation, men då var det sådan man köper i affären och bara sätter in i ugnen. Inte alls lika gott som riktigt gräddig potatisgratäng! :D

Eftersom att D inte kommit hem än så ska jag umgås med mamma och papa en stund. Om inte TVen funkar (har TV-kort i datorn men det har krånglat det senasre). Kanske orkar jag med idol ikväll? Vi får väl se.

I'm done!

Helt klar är jag ju inte förrän efter att jag varit med på granskningen och så, men jag behöver inte jobba någonting mer med uppsatsen i helgen i alla fall! :D

Har nu sett på one tree hill och desperate houswives håller på att sepla. Så det är väl det jag kommer göra ett tag framöver tills D har kommit hem igen.

Börjar bli hungrig. Ikväll blir det potatisgratäng med fläskfilé! :D Älskar potatisgratäng. Det kan jag äta hur mycket som helst av. Vilket jag kommer göra idag!

22-10-10, F R E D A G

Innan jag börjar skriva om mitt pluggande vill jag bara tacka för kommentarerna jag fick igår. Jättegulliga! Är inte van vid att få kommentarer alls. Haha, vare sig i den här bloggen eller den förra fick jag några kommentarer typ.  Men vad roligt att det är några som bryr sig! :)


Till dagen då! Har sista delen kvar. SKa skriva en diskussion av min analys. Och nu få jag börja ordskita på riktigt! Diskusionen bör inte ta speciellt lång tid tycker jag. Så idag ska jag belöna mig med ett avsnitt av One Tree Hill och Desperate Houswives (som jag missade i tisdags). Sedan ska jag väl spela lite också. Hihi, (A). Har verkligen kommit in i min sim som jag har nu så det är riktit roligt att spela. :)

Andra delen klar!

Nu är andrla delen av uppsatsen kvar! Jag har alltså gjort två tredjedelar av arbetet! :D Det känns toppen! Bara slut diskussionene kvar oh den ska jag sitta med imorgon.

Nu ska jag belöna mig med lite sims!

21-10-10, T O R S D A G

Nu går det framåt! Jag har nästan en sida med analys (funderar dock på att ta bort lite), så idag ska jag skriva, skriva, skriva och skriva! För i eftermiddag vill jag kunna umgås med D. Men detta inlägget blir bara väldigt kort. För som sagt, jag ska skriva. ;)

Jättesvacka!

Det var helt sanslöst! Blev så ledsen, besviken och arg förut va?! Kom ingenstans med arbetet över huvud taget. Hade gråten i halsen (tror jag fällde några tårar) och bara ville lägga mig. Det var inte roligt att börja idag. Men nu när jag suttit några timmar har jag änå fått lite gjort, inte mycket, men jag har börjat analysera vad jag hoppas är ur styrdokumentens perspektiv, och det känns som att jag kommer få ihop lite mer än ett halvt A4. Så ska det analyseras ur andr perspektiv med. Men det löser sig. Ska göra allt i min makt för att slippa sitta i helgen! Även om jag egentligen inte har någonting speciellt att göra så vill jag inte sitta med det då!

20-10-10, O N S D A G

Det ska bara bli ett snabbt inlägg nu, för jag måste börja skriva! Har insett att om jag inte blir ordentligt klar nu, så kommer jag behöa sitta i helgen och det tänker jag inte gå med på! Så min plan idag - skriva två sidor analys och förhoppningsvis börja på diskussionen. Annars skriver jag ut analysen och sitter och skriver i morgon på bussen till och från stan. Kanske att jag sätter mig på något fik och tar en kaffe. Det ska jag ta mig fan testa!

Ska nämligen träffa basgruppen och diskutera gestaltningsuppgiften. Vi ska inte bara skriva om enlärande situation utan även gestalta en. Men det blir nog jättekul! Tänker inte avslöja innan jag är säker på vad vi ska göra.

Grötig? Typ JA!

Det blev inte bara till frukosten jag fick gröt (risgrynsgröt), även mit huvud består just nu till 100% av gröt! Har suttit och skrivit i nästan sex timmar nu (skrev fem på fb, men insåg att jag började vid 10 och inte 11). Och vet ni vad det värsta är? Jo, jag har bara skrivit ett A4. Visst för vissa är det jättebra att fylla ett papper på sex timmar, men jag har aaldri, och då menar jag verkligen aldrig tagit så lång tid på mig att fylla ett papper med text.

Men så som mitt huvud känns just nu kommer jag inte kunna fortsätta mer ikväll. Så det blir sims en stund innan träningen idag. Så får jag börja på ny kula imorgon. Då måste jag börja på analysen, hur nu det ska gå till.

19-10-10, T I S D A G

Idag måste jag verkligen börja skriva! Har hört att typ alla i klassen redan har börjat, två är redan klara - så sitter jag här och bara läst litteratur. Visst jag har fått kommentarer som "Jo, men smart Anna, det kanske jag med skulle göra", men det dämpar ju inte min... kan jag kalla det ångest? Whatever, jag har ju inte lättare att skriva för det.

Men idag, då jävlar! Ska sätta mig i köket, med böckerna och börja skriva. Sitter jag inne på rummet finns det alldeles för många lockelser som gör att jag gör annat. Haha, Skriver senare ikväll om hur bra det gått! ;)

Hum!

Idag var jag inte alls peppad på att åka och träna (hoppas det blir bättra imorgon), men jag åkte i alla fall dit. Jag åkte dit och var trevlig i alla fall! Men vad händer när vi är där? Jo, vi får inte ha jympan där - för i fredags blev det inbrott och vi får itne vara i hallen? Hallå, kunde ingen ha sagt det lite tidigare? Det hände i fredags, idag är det måndag. De hade i alla fall kunnat säga till idag. Men nejdå, vi ska ta oss dit i dagens tråkiga väder för att bara säga att det ine blir något. Idioter!

Tror vädret har mycket att göra med till dagens dåliga humör. Plus att dagens workshop inte var jättegivande egentligen. Eller jag vet inte. Kanske? Jag har ingen aning! Ska i alla fall skriva ner den omformulerade problemformuleringen medan jag kommer ihåg, sedan ska jag spela sims!

18-10-10, M Å N D A G

Igår blev det inget bloggande, hade annat att göra. Typ stötta min pojkvän! Dessutom läste jag en del. Och trot' eller ej, men jag var faktiskt uppe vid 9 imorse och skulle läsa. Dock kom jag inte igång förrän 11:30, men i alla fall. Ska om fem minuter dra till bussen. De har lite olika workshops om akademiskt skrivande. Och jag kände att det kunde vara bra att gå på ett idag. Det handlar nämligen om hur man skriver en akademisk upsats, och det känns som att jag behöver det!

Det känns lite som att jag skriver väldigt osamanhängade just nu. Upplever ni det med? I så fall ber jag om ursäkt. Har en del att tänka på så det beror nog på det i så fall.

Idag åker Sofie till USA, kul för henne! Men det kommer definitivt bli tomt här. Året kommer nog gå fort! Snart är hon hemma igen! :)

Läst, läst och läst!

Satt och lästa i tre timmar, eller ja, två timmar och 20 minuter. Hade 40 minuters paus samanlagt. Men vad jag har jobbat idag. Även om jag inte gjort det länge så fick jag gjort en del. Har hittat lite ställen jag kan referera till började lite smått på inledningen och ja. Jag har fått gjort en del! Lite surt att sitta och plugga på en lördag dock, men jag får det hellre avklarat så jag kan ta det lugnt senare i veckan.

Nu sitter jag och nördar mig framför sims. Lite tråkigt för min dotter har precis dött. Hon brann upp. Men får spela vidare med restan av familjen! :)

16-10-10, L Ö R D A G

Det blev faktiskt riktit kul igår! Jag har inte berättat vad jag gjorde för vi hade överraskningsfest för en kompis som åker till USA på måndag och hon ska vara borta ett år. Det var som sagt riktigt kul. Och det bästa är att jag känner mig inte så farlig bakis idag. Kommer väl lite senare (det brukar det göra för mig), men nu känns det bra i alla fall!

Vad händer idag då? Inte en blekaste aning faktiskt! D pratade om att han skulle komma hit en stund innan han och familjen skulle på 50-årskalas. Men jag har inte hört någonting mer om det så jag vet inte. Troligen kommer jag bara ligga och lata mig idag. Kanske vara duktig att läsa lite kurslitteratur. Vi får se. :)

Färgar håret

Sitter just nu och diskuterar med lillasyster om gymnasievalet samtidigt som jag har färg i håret för att få bort min utväxt. Jag känner så igen mig hos min syster - har inte en aning om vad hon vill göra med sitt liv. Jag vet knappt än om lärare verkligen är det jag vill göra. Men jag orkar inte ändra mig, precis så kände jag på gymnasiet också, visste inte om samhäll var något för mig, men jag fortsatte för jag inte orkade byta. Hehe, jag i ett nötskal!

Ska fortsätta läsa om en liten stund, jag har läst ett tidigare arbete där jag fick lite förståelse för hur jag skulle bygga upp uppsatsen. Och jag kanske vet hur jag ska skriva. Men är inte 100. Men det löser sig säkerligen!

Skulle tagit mig i kragen från början

Till nästa kurs ska jag ta tag i kurslitteraturen från första början! Visst har jag försökt den här kursen, men nu när jag ska skriva har jag mycket mer att göra. Vet egentligen inte om det finns någonting i böckerna som har med mitt ämne att göra. Men det är bara att hoppas! :P

Har i alla fall märkt ut de sidor jag tror har med ämnet att göra. Så jag ska börja läsa lite mer ingående direkt efter Tyra Banks Show. Får se vad jag kommer fram till sedan. :P

15-10-10, F R E D A G

Fredagsmorgon. Skönt? Oja! Det betyder att det är helg snart. Inte för att det spelar någon roll egentligen, har ju typ ledigt hela nästa vecka. Men ändå! Jag ska nog göra så att jag försöker få klart uppsatsen så snabbt som möjligt, så att jag hinner träffa lite folk under den kommande veckan. Hade varit kul!

Nu blir det frukost samtidigt som jag ska börja skiss på min uppsats. Ska skriva om hur lärarens engagemang påverkar elevernas lärande. "Om inte läraren vill lära, varför ska då elever lära sig". Undra om det blir en bra titel? Hmmm... får prata runt med folk på nätat och se vad de säger. :P

Lite kvällsprat

Sitter här nu, klockan är så mycket som 23:40 och jag är inte minsta trött. Kan detta bero på en långa tuppluren jag hade förut idag? Jag och D skulle se på film, och jag antar att jag såg de första 20 minutrarna sedan stensov jag. Inte bra, inte bra! Men jag har fått en del gjort... eller jah, det var en liten lögn. Jag har fått plockat på mitt rum (igen) och så har jag fått spelat massa! :D Helt wonderbart! Samtidigt som spelet har rullat så har jag även sett på Sailor Moon. har egentligen inte kommit speciellt långt, är just nu på avsnitt 85. Men ska se några till ikväll.

Imorgon börjar allvaret! har fått svar från min seminarieledare om att ämnet jag funderat på till exemenationeuppgiften funkar. Så imorgon ska jag bröja skriva! Är ganksa... nej jag är väldigt nervös för hur det kommer att gå. Speciellt med tanke på hur sågad uppsatsen blev som vi gjorde i projektarbetet. Usch! men det kommer nog gå bra, hoppas jag... :P

14-10-10, T O R S D A G

Skulle varit första dagen tillbaka i skolan idag, men vad tror ni händer då? Jo jag svimmar igen! Fattar inte vad det kan bero på, jag menar det är ju vid helt skilda tillfällen som det händer. Behöver verkligen uppsöka läkare igen med tanke på hur inkompitent den förra var...

Så idag har jag inte gjort någonting, sitter fortfarande i min pyjamas och är sjukt seg. Får väl se vad som händer. Skulle ha träffat en kär vän, Mathilda idag, men så blir det ju inte heller. Attans!

Trött och seg

Jag har varit hemma sedan 14-tiden idag och tagit det lugnt, ja till och med sovit 20-30 minuter. Men ändå är jag hur seg och trött som helst. Wierd!

Det var dagen på VFU'n idag, vilket kändes skönt! Det ska bli skönt att komma tillbaka till skolan, där man vet vad man ska göra, vad man ska säga och hur man kan bete sig utan att någon reagerar något större. Och det bästa - man behöver inte alls gå upp lika tidigt som jag gjort den här och förra veckan.

Ska snart hoppa in i duschen, bör nog äta något och sedan klockan 21 blir det Grey's Anatomy! :D Får bara hoppas på att D vill se på det med. :P Hahaha

I've been working out!

Kom precis hem från träningen. Ett sjukt skönt pass coren alltså! Det är inte ansträngande så man blir svettig, men fy vad varm man blir! Nu ska det duschas, fixas lite käk och sedan se på Desperata Husfruar! :D

se huruvida jag får sällskap i natt eller inte. D har inte kommit tillbaka än, så kanske blir det en ensam natt. Självklart är det tråkit, men vi kan inte vara med varadra 24/7 hur gärna vi båda/en av oss vill. När vi bor ihop blir det en helt annan sak. :)

12-10-10, T I S D A G

Äntligen hemma! Är helt otroligt slut och vet inte vart jag ska ta vägen. Skulle ju försöka ta mig till läkarn idag, men eftersom jag inte vågar gå dit själv (med risk att de tar blodprov på mig) så blir det nog inte så, varför? Jo, för mamma är trött och D är inte hemma. Klandrar honom dock inte. Jag hade inte heller pallat att vara här hela dagarna.

Ikväll blir det Core, hoppas verkligen jag klarar av det! Dessutom ska mamma med, så förhoppningsvis får jag köra dit! :D Har inte kört på hur länge som helst. Ska jag har körkort innan min nästa födelsedag måste jag ju ta tag i det på riktigt snart ju!

Nu blir det att plocka lite på rummet. Det ser ut som rena bombnedslaget. Varför blir det alltid så när man är två i ett och samma rum? :P Haha, men plocka ska jag i alla fall.

11-10-10, M Å N D A G

Idag var det riktigt trevligt på VFU'n måste jag säga! :) Visst var sista SO-lektionen lite seg i början, men när vi mot slutet började se på en film, kommer dock inte ihåg vad den hette. Vi fick bege oss lite tidigare då jag bestämde mig för att uppsöka läkare angående mitt svimmande.

Sagt och gjort, mötte D utanför vårdcentralen som lovat att följa med. Och väl inne behövde vi inte sitta och vänta speciellt länge. Jag förklarade hur det låg till, D sköt in med några kommentarer (som hur länge jag varit medvetslös och liknande). Det enda läkarn gör är att ta mitt blodtryck (som han inte gjorde ordentligt) och lyssnade på hjärtat. Han frågade huruvida jag kissat/bajsa på mig när jag svimmat eller om jag bitit mig i tungan. Sedan gjorde han ingenting mer. Dessutom sa han att jag hade lågt blodtryck, 110/60 har jag alltid haft och varje gång jag mätt det fått höra att det är normalt. Han rådde mig i alla fall att minska på kaffet (jo, för jag dricker ju så mycket), lägga mig och hålla benen högt och hålla andan när jag kände mig svimmfärdig.

Det är ju måndag, och varje måndag tränar jag basjympa. Men inte ens genom halva uppvärmningen kände jag hur det började snurra. Gjorde som farbror doktorn sa: la mig med benen högt och höll andan. Men inte hjälpte det. Visst jag svimmade inte, men det snurrade som bara den! Mamma och pappa blev oroliga, det kom en ledare och frågade vad som hänt och vi förklarade. När jag sedan berättade att han sagt att jag haft lågt blodtryck bara hon skrattade.

Men sedan åkte vi hem, mamma och pappa blev som sagt oroliga, hemma la jag mig direkt i sängen (för att det snurrade), sedan gav jag mig ut på altanen för at få frisk luft. Och efter det gick jag in till lillebror och D som kollade på film - där jag svimmar. Så nu är det bestämt att jag imorgon ska åka till en annan vårdcentral och göra en riktig undersökning och dessutom skriva in mig där istället. För vårdcentralen här har fått mycket kritik... Får jag veta nu.

Hoppas verkligen det blir bättre. Orkar inte ha det såhär!

1010-10, S Ö N D A G

Två år till, sedan kommer det inte komma fler datum då det är tre likadana siffror, folk säger att det borde hända någonting speciellt idag. Har det gjort det för er? För mig har det varit en helt vanlig dag. Har fått rensat i  garderoben och i soffan (har förvaring under sittdynorna). Har gett min älskade en egen hylla i min garderob. Det är änna på tiden med tanke på att vi på onsdag har varit tillsammans i åtta månader. Shit, åtta månader! Det är lång tid ändå. Visst inte om man jämför typ med mamma och pappa, men det är snart det längsta förhållandet jag haft! :) I am soooooo happy! :D

Håller just nu på och skriver in lite gamla dikter jag skrivit. Har två böcker (ni vet sådana A5-böcker man fick i skolan) fulla med dikter jag skrivit. Så det är änna en del att skriva in. Ska publicera en senare tror jag! En gammal och en nyare så får ni se hur jag utvecklats. ;)

Sedan ikväll ska min lillasyster spela handbollsmatch med damlaget, så då ska vi följa med och kolla. Hallå, hon är 15 bast och spelar med tjejer som är mellan 18 och 27 år gamla... det tycker i alla fall jag är väldit bra! ^^


Snart sängen

Ligger just nu i sängen och väntar på att D ska komma och lägga sig. Vilket nog kommer ta ett tag, men man kan ju alltid hoppas på att han kommer snart. :p Han sitter nämligen och spelar. Men sånt måste man kunna låta sin pojk-/flickvän göra med! Blev inte någon film förut, satt och åt räkor tillsammans med mina föräldrar och såg på Komisarie Frost istället. :p Men det tar också mysigt! ^^,

09-10-10, L Ö R D A G

Kom precis hem från pojkvännen, och han är med. :D Omständigheterna är inte så jätteroliga men det är ingenting jag skriver om här. Just nu sitter vi inne på min lillebrors rum och ser på film, The Crazines, någon typ zombiefilm eller något. Det verkar sjukt fet i alla fall!

Den kommande kvällen blir dusch, bastu, P.S I Love You och kanske lite godis. Det beror på om vi orkar ta oss till kiosken eller inte. Jag är hemskt godissugen, men jag vet inte. Kanske blir det att jag ensam tar moppen dit om det är så. :P

Humöret på toppen av botten

Trots att jag idag inte mår speciellt bra, varken mentalt eller fysiskt, så tycker jag allt att jag lyckas hålla humöret uppe. Hjärtat började pumpa ordentligt för en stund sedan, så nu nästan jag väntar på att jag ska svimma igen. Mamma tycker att jag ska göra en ordentlig undersökning, vilket pojkvännen också tycker. Så jag får göra mig tid att komma iväg till farbror doktor. Men jag måste ha D med mig (det blev tråkigt och jobbigt att bara skriva pojkvän i dess olika böjningar så nu blir det D också när jag pratar om honom), speciellt om de ska kolla mina blodvärden!

Sitter just nu och ser på Sailor Moon, vilket jag gjort i stort sätt hela dagen. Fick dock spelat sims och vilat lite med, men det har varit mest nördande hela dagen! Ikväll börjar de stora fredagsfinalerna i Idol. Tänkte att jag skulle se på det för att se om det är någonting att ha i år med. Om inte D kommer innan dess och inte vill se på det då vill säga.

08-10-10, F R E D A G

Skulle ha åkt till VFU'n med 6:55 bussen, men 10 minuter innan jag skulle gå till bussen svimmade jag. Igår när jag skulle somna kände jag hur hjärtat slog hårare och fortare, vilket det gjorde precis innan jag svimmade sist gång. Dock höll det på längre den gången. Så jag har varit hemm idag. Vilket känna lite tråkigt med tanke på att det inte är en så lång VFU. Men, men sådan är livet!

Har kommit på en ny story till en novell. Tänker inte avslöja något förrän jag kommit längre, men det kan nog bli bra hoppas jag!

Well, well. . .

Sitter just nu hemma hos pojkvännen. Påpekade ju igår att jag kände för att bara komma bort och så vidare, jättelångt är det inte, men det är bättre än ingenting. Och nu innan jag vet hur nästa kurs är schema lagd så funderar jag på om man ska åka iväg veckan mellan jul och nyår för då vet jag att jag inte har någon schemalagd undervisning.

Fick sms från Fiia förut och det var utgång på kvällens schema, dock kände jag att det inte var någon bra idé nu. För det första har jag dåligt med pengar och för det andra börjar jag tidigt imorgon. Inte bra!

Men nu känns VFU'n bra faktiskt, och jag är mer positivt inställd på att lärare faktiskt är någonting jag vill. Har varit lite fundersam det senaste, då det varit väldigt luddigt och känt väldigt svårt. Men nu när man varit på VFU'n känns det bättre! :)

Well, well. . .

Sitter just nu hemma hos pojkvännen. Påpekade ju igår att jag kände för att bara komma bort och så vidare, jättelångt är det inte, men det är bättre än ingenting. Och nu innan jag vet hur nästa kurs är schema lagd så funderar jag på om man ska åka iväg veckan mellan jul och nyår för då vet jag att jag inte har någon schemalagd undervisning.

Fick sms från Fiia förut och det var utgång på kvällens schema, dock kände jag att det inte var någon bra idé nu. För det första har jag dåligt med pengar och för det andra börjar jag tidigt imorgon. Inte bra!

Men nu känns VFU'n bra faktiskt, och jag är mer positivt inställd på att lärare faktiskt är någonting jag vill. Har varit lite fundersam det senaste, då det varit väldigt luddigt och känt väldigt svårt. Men nu när man varit på VFU'n känns det bättre! :)

07-10-10, T O R S D A G

Jag satt och åt frukost, lugnt och fint då jag tittade på klockan och ser... att den är 06:20! Min första tanke var: Helvete måste jag erdan gå? Och jag var tvungen att kolla på Västtrafik, men det visade sig att jag tänkte fel (och gick en kvart för tidigt), jag ska inte ta bussen förrän 07:10. Så nu kan jag lugnt och sansat klä på mig, dricka mitt te och bara softa! ^^

Idag är det torsdag, vilket betyder att det snart är helg. Har ingenting planerat denna helg heller så vi får hoppas att någonting händer. Det är dock utgång med klassen, men jag känner att jag egentligen inte har pengar till det och jag vet inte hur taggad jag är på utgång alls. Men vi får se. Sova kommer jag i alla fall att göra!

Aj, aj, aj, aj!

Jag vet inet hur många av er som gillar och brukar klia bort sårskorpor, men jag är inte en av dem! När jag för några dagar sedan rakade benen lyckades jag skära mig något så fruktansvärt. Okej, nu lär det väldigt dramatiskt, men såret är väl ungefär två centimeter långt, en halv centimeter brett och en milimeter djupt (fråga inte hur jag lyckades, även om jag var där fattar jag inte). Men nu har det i alla fall blivit en skorpa, vilket jag när jag kliade mig på benet inte tänkta på. Så jag var nära att klia upp det. Fy tusan vad ont det gjorde! Haha, vill inte ha massa fula ärr på benen heller så det är bara att hoppas på det bästa.

06-10-10, O N S D A G

Det har blivit dåligt uppdaterat - ja. Har inte haft orken att sätta mig vid datorn och skriva. Har varit väldigt tröttsamt på VFU'n, mycket nya intryck, hög ljudnivå, och ja, vi alla har varit på ett högstadie liksom.

Någon gång skrev jag att det var en stor dag i dag. Dock blev det inte som det skulle, så det är inte toppen. Men nästa gång kommer det bli bra! Är så stolt över min älskling i alla fall! <3

Vad jag känner nu är att jag måste komma bort snart! Orkar inte vara här, orkar inte med allt som händer runt omkring och jag behöver komma bort! Tänk vad skönt om man bara kunde släppa allt och åka till något varmt land utan att behöva tänka på någonting annat än att man själv (och den man är med) har det bra. Fy fan vad underbart!

04-10-10, M Å N D A G

Då var första dagen på VFU'n avklarad. Vet inte hur mycket jag får skriva om vad som händer, så jag håller mig till att det gick bra.

Ska iväg och träna strax, eller jag ska värda i alla fall, får se huruvida huvudet orkar träna. Har varit helt svimmfärdig i flera dagar nu, svimmade i tisdags och har varit alldeles dizzy efter det. Så vi får se.

Har haft sällskap av pojkvännen i natt, åkte hem till honom i går, så följde han med tillbaka, och han stannar även i natt. Helt underbart! :D

Varning - Nördinlägg

Så gissa vad det kommer att handla om?

Precis - Sailor Moon! :D

Det får ni änna leva med att det ibland kommer att komma lite inlägg där jag nördar mig. :D Är just nu på mitt absoluta favoritavsnitt - när Sailor Moon och de andra får se tillbaka på tiden på månen. Och hur Prinsessan Seremitys och Prind Endymions kärlek skiljs av döden. Jag är en sådan romantiker. . . Haha, Eerything for love! Och då speciellt min kärlek till min älskade!

03-10-10, S Ö N D A G

Usch och fy för hemska drömmar! Okej, hela drömmen i natt var inte hemsk. Men många delar av den var! För att ni ska förstå varför jag tycker den var så hemsk så ska ni veta att jag har svårt för arga människor. Jag blir helt... jag vet inte hur jag ska förklara det, men jag blir helt konstig när någon är arg runt omkring mig. Dock beror det på vem, men i drömmen - usch!

Det började med att vi var hemma hos min pojkvän och han var jättearg på mig, jag visste inte varför, men han var arg. Vi åt middag tillsammans med båda våras familjer och hade det trevligt, förutom att alla var arga på mig. Efter ett litet tag började det strömma in folk varpå hans mamma sa:
"Men du lovade ju att det inte skulle vara några fler här"
Hon blev ännu mer arg och plötsligt (som det gör i vissa drömmar) försvann mina föräldrar och pappa ringde och skällde ut mig och sa att allt var mitt fel att det kommit så mycket folk och så vidare. När det var världens brakfest gick jag för att prata med pojkvännen, men det enda han sa var:
"Gå och lägg dig, jag ska plugga och kommer sedan"
Inte så farligt tänkter nu, förutom att han sa det med jättemycket ilska i rösten. Ledsen och lite rädd gick jag och la mig, men inte kunde jag sova. Låg uppe större delen av natten (i drömmen) och väntade. Men ingen pojkvän kom. Sedan vaknade jag.

Så jag hade fel - hela drömmen var hemsk . . .

Home alone

Ser inte ut som att det blir någon pojkvän idag. Men, men inte är jag ledsen för det. Eller jo klart jag är det, men det är ju inte så att jag ligger här hemma och gråter liksom. Dessutom så vet jag ju att vi kommer att träffas någon annan dag ändå. :)

Så kvällen har bestått av massa Sailor Moon! *Surprise* Har kommit en bit längre, kollar just nu på avsnitt 37. För er som kommer ihåg avsnitten då är det en "utbildning" för prinsessor och med hjälp av denna ska The dark Kingom hitta Sailor Moons riktigt identitet.

Jag är en sdan nööööööörd!:D

Men jag vet att jag är älskad i alla fall. Det blev till och med en räkmacka nu ikväll. Känns som att det ar evigeter sedan jag åt det. Och faktum är att det var nog faktiskt det. Haha, men god var den i alla fall!

Myslördag

Det började med en inte lång, men välbehövlig prommenad, sedan en sväng hem till Fiia för att hjälpa hemma med ögonbrynen. Brukar göra det med jämna mellanrum, färga och noppa brynen. Sedan begav vi oss hem till mig för att se på film, det blev Sex and the City II. Helt underbar film för dem som tycker om serien och den första filmen. Och det som är så bra med filmerna är att man inte behöver ha sett serien för att förstå. Te är något vi dricker i stort sätt varje gång vi ses, och så blev det idag med.

Senare ikväll blir det att jag kanske åker över till pojkvännen. Får hoppas att jag kan föra över lite tur och "lycka-till"-känsla till honom. Det är en stor dag för honom på onsdag. Tänker inte avslöja något mer förrän det är över! Men ni får hålla tummarna för honom med!

02-10-10, L Ö R D A G

Jag är nog inte riktigt van vid detta med att vara ledig tre dagar i streck. Visst har det hänt tidigare då jag varit ledig fredag till söndag. Men ändå känns det som att det är södag i dag. Hehe, men det går nog över fram mot kvällen.

Idag blir det att jag ska träffa en kär vän, vi ska gå på promenad och bara allmänt mysa. På grund av skolan och hur jag mått det senaste har det inte blivit så mycket träffande. Men idag jävlar! Hehe...

Designen

Började pilla lite med designen förut, men jag kom snabbt på att jag inte hade tålamodet till det! Haha, Tror det kommer dröja ett tag innan jag får i ordning designen. Så det får bli enkelt och plain.

Eftersom lillasyster ska träna med distriktlaget ikväll blir lillebror och jag själva. Ska plocka lite i köket snart, sedan blir det att bänka sig i sängen med en skål popcorn och mer Sailor Moon!

Detta med serier...

Vissa serier gör en som betsatt och andra klarar man knappt av att höra talas om. Men två saker vad gäller serier som jag stör mig på är:

1. När dom gör försvenskningar av amerikanska serier. Okej, vissa serier eller reality shows som är hyfsade tycker jag är typ talang eller idol. Men den svenska versionen av Biggest loser tycker jag bara är löjligt. Jag kan inte riktigt förklara varför, men jag tycker det är helt onödigt helt enkelt.

2. När man tar bort avsnitt eller inte visar hela säsongen. Vet inte om man gjort det med fler serier än den jag har i tankarna, men aaaah, vad jag stör mig på det!

Som ni vet har jag börjat se på Sailor Moon igen. Det går sakta men säkert framåt. Är på femte avsnittet. Tanken var att jag skulle spela lite sims och samtidigt se på ett avsnitt, men eftersom jag inte förstår japanska (Va, gör du inte? :O) Haha, så tänkte jag ta det på engelska. Men när jag märkte att sims krånglade bytte jag till det japanska i stället, varpå jag märker att det femte japanska avsnittet inte alls är det samma som det engelska.

Varför har de ändrat så? Jag vet att i de svenska avsnitten har man tagit bort en del av avsnitten för att de har varit för våldsamma, och sedan för att TV 4 (som var först med at visa det) tyckte att det var en för stor flopp. De visade bara en del ur de två första säsongerna, tror jag att det är. Men nu blir det att jag ska se alla avsnitten i alla säsongerna! :D


01-10-10, F R E D A G

Första dagen i Oktober, eller cancermånaden som jag nu mera hört många kalla den. I år ska jag nog köpa mig ett rosa bandet, har inte gjort det tidigare år utan istället har jag köpt försvarets hudsalva som är vitt och rosa, lite syrare än det vanliga men mellanskillnaden går ju till bröstcancer-fonden.

Vad händer i dag då? Ingen aning faktiskt. Kommer nog mest ta det lugnt och bara softa. Har ingenting planerat med någon idag, så det blir väl tid flr mig själv. Om det inte är så att jag umgås med lillasyster eller lillebror. Det återstår att se!

Till att börja med ska jag äta en ordentlig frukost när mina föräldrar kommer hem från affären. Scramled eggs och lite annat gott står det på menyn tror jag. ^^

A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0