Spela!!

Har itne alls fått gjort det jag ville idag... Skulle plugga teori, men lillasyster var inte hemma så hon kunde inte förhöra mig och lillebror visade väldigt tydligt att han inte ville. Får typ be mamma eller någonting kanske.. kanske...

För en tid sedan slutade mitt sims att fungera. Hade inte jättebrottom att fixa det så det har inte blivit av förrän idag, och nu fungerar det prima! Har massa nya grejer till det och jag längtar tills jag fått det nya sims - Leva livet! Kommer spela som en nerd! Haha!

30-06-11, T O R S D A G

Tack och lov för solskydsfaktor - jag måste bli bättre på att använda det. Jag bad Lillasyster att smörja in tatueringen igår innan vi åkte och badade, hon fick lite mycket och kletade ut det lite hejvilt vilket resulterade i en rygg som just nu ser lite värre ut än det här:



My tattoo is shining! Haha, det var lite fail faktiskt, så det får bli en dag i skuggan och inomhus idag, brände mig ganska ordentligt faktist. Inte tusan måste man åka till havet för att bränna sig inte. Hehe, men till havet vill jag snart! Bestämde mig för att fira mitt körkort med att åka till havet, har lovat min Lillasyster att hon ska få åka med, Daniel ska med så är det någon mer som vill med så säg till, så säger jag till när vi åker. ;) Blir vi många så får jag fjäska med Daniel så vi åker i två bilar. ^^, Dags att plugga teori!

En tanke slog mig

Jag tror jag ska vänta med att köpa mig en ny telefon. Visst, jag vill verkligen ha den här HTC desire Z, men jag har inte pengar till det. Jag kommer att spendera minst 2200 kr till på körkortet, kommer gå över 10 000 kr, men jag känner att det är helt okej. Det är ett måste, ska jag klara uppkörningen så behöver jag fler körlektioner än vad jag haft tidigare för jag får inte köra så mycket som jag behöver här hemma. Och även efter att jag jobbat så måste jag spara pengarna till lägenheten jag och Daniel ska flytta till, om inte annat så måste jag spara så han inte behöver betala för allt tills jag får fast jobb eller timanställning om så behövs.

Så jag ska vänta med att köpa ny telefon ett tag för att se hur jag ska göra senare. Kanske ändrar jag mig och säljer den jag har nu och köper den andra i alla fall, men jag får se hur det blir...

29-06-11, O N S D A G

Glömde skriva det igår, men jag börjar jobba på måndag! Det är lite blandat med hur jag tycker om det. Självklart ska det bli kul att börja jobba, träffa alla goa gubbar från förra sommaren, tjäna lite pengar, få någonting konkret att göra... ja ni vet. Men det kommer ta tid från körandet. Visserligen kommer jag ha två dubbellektioner nästa vecka och jag ska verkligen verkligen verkligen försöka köra med pappa när vi är hemma, men ändå. Det kommer inte kunna bli speciellt mycket körande, tyvärr.

Men som sagt - det ska bli kul att börja igen!

Idag kommer dagen att bestå av bad. Bad och teoriplugg. Ska åka ivägg med Lillasyster och några av hennes kompisar och åka och bada, men jag kan inte ha en helt slapp dag, så teoriboken följer med!

Fart....

Usch vad jag inte tycker om höga hastigheter, varken när jag har kontroll äver bilen eller när jag sitter i passagerarsätet. Fick köra på motorvägen för första gången idag. "Till och med en schimpans kan köra på motorväg" säger han jag kör med ofta. Jag tycker inte om att köra på motorvägar! I alla fall inte när jag inte vet vart jag ska eller hur jag ska köra för att komma till ett ställe, men jag får lära mig hur avfarterna är runt Kungälv och bört mor Hisingen så ska det nog gå bra. Det är typ på körlektionerna och uppkörningen som jag måste hålla den hastigheten som anges. När jag har körkort gör det inte jätte, jätte, jättemycket om jag kör i 100 km/h istället för 110, eller 110 km/h istället för 120. Och ju mer jag kör desto vanare kommer jag bli att köra fort.

Nu ska jag plugga teori med min syster, wish me luck!

28-06-11, T I S D A G

Det har varit så otroligt fint väder och jag har inte varit hemma i helgen så bloggen har inet prioriterats speciellt högt. Och som jag nämnt tidigare så kommer den inte det förrän jag har mit brumbrum-kort. Hehe. Tänkter inte berätta när det blir, för då kommer jag behöva skriva samma dag att jag inte klarat det om jag inte gör det. Men jag kan säga att jag ska ha kortet innan sommaren är slut! :)

Nu ska jag snart bege mig till körskolan igen, har en körlektion 14:30, en dubbel så det kommer vara lagom mycket trafik... yeahy. Funderar på om jag på vägen hem ska ta grön express in till stan och sedan lilan hem för risken är att jag precis missar 401 när jag är klar. Men vi får se. :)

25-06-11, L Ö R D A G

Gårkvällen blev lugn, inte riktigt som tänkt, men lugn. Ingen baksmälla, jag känner mig inte sliten eller trött vilket känna jättebra!

Har precis käkat lunch, kycklingwook. Mamma och pappa har köpt en stekplatta till grillen så det blev lite liknande på det sättet de kör med på bamboo för er som varit där och ätit. Gud så gott det är! Längtar tills jag åker dit och äter igen. Men innan dess blir det hamburgare på Oscars!

När Daniel klarade sitt teoriprov bjöd jag honom på Oscars, och nu kom vi på den strålande idén att vi skulle göra samma sak när jag klarat det (fast att han bjuder så förstås). Så vem vet - snart kanske det blir en ost- och baconburgare på oscars! :D


24-06-11, M I D S O M M A R A F T O N

Igår var jag så otroligt trött och slut i kroppen att jag inte orkade blogga. Jag kunde inte ens komma på vad sjutton jag skulle skriva. Men nu är jag på hugget igen!

Halkan igår var askul! Precis som så många andra säger, visst jag måste erkänna att jag tyckte det var läskigt, men det var roligt läskigt! Dock blev man ju väldigt skrämd av bilderna de visade och så, men jag kommer göra allt i min makt för att inte sluta som en av dem! :P

Midsommarafton ja... Big surpsise att det är dåligt väder! Fast de senaste åren när jag firat midsommar har det faktriskt varit bra väder, förra året var det kanonväder verkligen! Så de där om att det alltid regnar på midsommar är ju som det är... :P Hehe. Det bär av till Tilda ikväll, eventuellt med lite grill, det kommer bli jordgubbar, glass och dricka. Bara för att ha det lite gött liksom! Har redan börjat fixa håret lite (tönt tänker säkerligen många av er), har försökt mig på den här uppsättningen tidigare, men har inte fått till det så jag tänkte att jag gör grunden nu så får jag göra klart det sen när det börjar närma sig. :)

22-06-11, O N S D A G

Sista dagen på skolan under kursen, halkan imorgon, sedan ledig... lite. Kände nu när jag vaknade att jag hade behövs sova mer. Ändå la jag mig vid... 23 tror jag. Men men...

Har fått köpt lite nya grejor. Ett par skor. Det var ombyggnadsrea på stadium på backaplan, så ett per redan reade skor hade 15% rea igen. Jag fick alltså ett par skor för 84 kr! :D

Sedan hade Maxi nagellack för 20 kr flaskan. Inte vilket nagellack som helst - utan Isadoras Perfect nail polish, stora flaskor!


GODKÄND!!!!!!

Jag fick godkänt på tentan! Jag fick godkänt på fonetikuppgifter - JAG FICK GODKÄNT I KURSEN LSV110!!!! Så jävla underbart! Nu är det två saker att vara nervös för - teorin och uppkörningen. Men jag är lugnare med den delen. Fick höra idag att min körlärare känner att han kan skicka upp mig till brandstation (där uppkörnignen börjar) med varmt hjärta! Tihihi!

21-06-11, T I S D A G

Svar till Natalie - it's all about attitude: Tack så mycket! Vad glad jag blev! Kan tyvärr inte säga någonting om din blogg för jag kommer inte in på den av någon anledning. Men din kommentar värmde! :)
Dag två på andra veckan, det är två veckor sedan tentan och cirka en vecka tills resultatet kommer. Lyckades somna trots att jag låg och grubblade på det i natt. Jag är verkligen jättenervös inför det resultatet, och det värsta är att jag kan inte göra annat än att vänta.

I eftermiddag ska jag träffa lilla Emma. Det var så otroligt längesedan vi träffades och hon (liksom den andra Emma :P) kunde inte komma när jag firades så idag blir det fika med ena Emma och snart får det bli det med andra Emma! :) Men nu ska jag borsta tänderna och bege mig till bussen! :)

What are words

En helt underbar låt med en kille från American idol - Chris Medina.



Jisses!

Vilken dag! Den har varit oerhört lång verkligen. Fick idag på en av körlektionerna träna på hård inbromsning på hög hastighet.... hjälp! Jag tycker det är så läskigt! Höga hastigheter över lag tycker jag är otäckt, men det blev inte bättre av att bromsa hårt... och detta ska jag kunna på torsdag. :O

Efter körskolan var jag på mediamarkt och kollade på den telefonen jag vill ha. Och jag kommer att köpa den! Så är det bara - men jag ska vänta tills efter körkortet och när jag börjat jobba. Den var bekväm att hålla i, fantastisk att skriva med, den har de två funktioner jag är så himla nyfiken på - touch och tangentbord! Det kan inte bli bättre! Dessutom känner jag mig själv så pass väl att jag, när jag har körkort, inte kommer kunna låta bli att smsa när jag kör då jag kan hantera sms med en hand. Men har jag då en telefon med tangentbord (som jag ska använda järnet) så måste jag använda båda händerna för att skriva. Hehe

20-06-11, M Å N D A G

Kom på nu att jag glömde nämna en present igår - fick en termosmugg av min syster också. Den har använts väl nu under intensivkursen. Hehe.

Första dagen på sista veckan. Har två körlektioner idag och ska försöka få klart testen så jag kan börja repitera. Ska även kolla om det är okej att komma och plugga teori veckan innan teorin med. Tänker inte berätta när den är, men snart är den. ;) Och halkan är på torsdag. Det ska faktiskt bli läskigt! Kommer dessutom sitta på en bussresa som är hälften så lång som resan till Västervik. Får ha med mig musik, godis och en bok!

Min presenter

Bättre sent än aldrig. Lovade Sofie att lägga upp bilder på allt jag fått i födelsedagspresent, men jag ville få allt innan jag la upp det. Dock är det en sak som jag inte fått i alla fall. Men det är förhoppningsvis på väg på posten snart!

Från mamma och pappa:
Ett durkslag, två rivjärn, vitlökspress, pizzaslizer
måttskedar, potatiskskalare & en köksmaskin som
förhoppningsvis är på väg på posten.


Av vännerna:
Kakbok från Lollo
Muggar och halsband från Fiia och Jerry
Mini vodka från Tilda och Helena
Presentkort på Åhléns från Josefine och Martin


Från släkten:
Gjutjärnspanna från Faster med familj
Ett kort med pengar av Farmor och Farfar

Ny mobil?

Är otroligt sugen på ny telefon. Det är inte så att jag behöver en ny, men jag är så otroligt sugen på en ny. Den älskling jag tittar på nu är en HTC Disire Z. Touch telefonen med tangentbord. Vill nämligen ha både och. Men vi får se, kanske köper jag mig en telefon efter att jag jobbat, eller så köper jag en via telia och mitt abonemang. Vi får se, men här är den älsklingen jag vill ha!


19-06-11, S Ö N D A G

Oj! Jag har haft så mycket mer att tänka på än bloggen den här veckan! Det är ett som är säkert. Har pluggat massa teori, hunnit fira min födelsedag tre gånger, firat pappa (som fyller idag), fick övningskört hemma idag. Det har helt enkelt varit full rulle.

Idag fick jag som sagt övningskört lite. Vi åkte upp till Daniel för att mäta det vi kallas Lill stugan. En liten stuga Svärmor har på trädgården där vi ska bosätta oss tills vi har hittat någonstans att bo. Och appropå hitta ngåonstans att bo. Det har blivit ändrade planer. Har viljat berätta för mina närmaste vänner innan jag berättat det här - jag och Daniel har bestämt oss för att inte flytta till Västervik. Vi kommer att stanna på den här sidan, men kommer inte stanna längre än nödvändigt i denna kommun. Troligen blir det att vi flyttar till Bergsjön, Angered eller något av de andra "problemområdena" (Jag menar inte att det bara är problem där, men det är vad många tycker) eftersom det är billigare att bo där och det är inte mitt i centrala stan. Vi har även pratat lite löst om att bo ut mot Ytterby. Men det får vi se. Vi ska i alla fall bygga ut den här lilla stugan på Svärmors trädgård och bo där ett tag.

Har ju varit på körskolan hela veckan. Det har gått riktigt bra! Min körlarare tycker jag är duktig på att köra, det kan jag, men jag är sämre på att läsa skyltar och vara uppmärksam på allt som händer runt omkring. Nu kanske inte Kungälv är det ultimata stället att börja övningsköra på, det är så mycket saker som händer överallt och samtidigt, men eftersom det är där jag kommer att köra upp är det ju jättebra att jag lär känna vägarna där och veta hur jag tar mig till olika ställen. :)

14-06-11, T I S D A G

Idag är det min dag!
Idag fyller jag hela 20 år!
Grattis till mig! :D

13-06-11, M Å N D A G

Jag är ingen hopplöst fall trots allt! :D Ni kanske tycker jag är löjlig när jag säger så, men grejen är den att när jag kört med pappa och sagt att det gått bra vickar han lite på huvudet och säger "Så det tycker du". Jag har alltså inte vetet hur jag legat till med körningen. Men jag fick konstaterat idag att det gått bra! :D Känns toppen!

Ska blir så skönt när jag har kortet, jag har ju 19 körlektioner under de här två veckorna och det är ett litet (för långt) mellanrum mellan kursen och uppkörningen, så under uppkörningsveckan får det bli en lektion för att kolla så det faktiskt sitter.

Och imorgon fyller jag år! Jäklar vad tiden gått fort, med det ska bli gött. Få massa saker. ;) Ska få en köksmaskin av mamma och pappa (de kollade med mig om jag ville ha en sådan innan de beställde den) så har jag köpt ett bestickset med 72 delar (tårtspade, soppskopa m.m. ingår) för ynka 700 kr! Kan ni tänka er det?! Har kollat på Lagerhaus där ett ett set med 16 delar (bara gafflar, knivar och skedar) kostar 300 spänn.

Ingen sömn i natt inte!

Nej, nu är klockan 03:32 och jag har inte somnat än. Skulle gått upp vid 5-tiden för att hinna äta frukost (kan inte äta med en gång jag vaknat) och duscha och så innan jag åker med bussen kvart över 7. Men nu orkar jag inte ligga i sängen och plågas, så jag skiter i att sova i natt. Ska strax in i duschen, och eftersom jag nu har fyra timmar på mig innan jag måste ge mig iväg så ska jag göra en riktig brakfrukost till mig!

Somnade, vaknade, somnade inte om

Somnade förut strax innan 22, kändes asgött tills att jag vaknade vid 23 igen... Inte fan har jag kunnat somna om heller. Har legat i sängen först en och en halvtimme, sedan la jag mig för att läsa lite. But no luck with that! Jag har inte somnat än. Orkar verkligen inte vara vaken. Men ja.. jag ska lägga mig och läsa igen och hoppas på det bästa.

God natt!

12-06-11, S Ö N D A G

Imorgon börjar jag med intensivkursen. Är lite nervös faktiskt. Men det ska bli skönt att få börjat, hoppas hoppas hoppas verkligen att jag klarar kortet snabbt och att jag inte är ett helt hopplöst fall när det gäller körning (känns änna så när mamma inte vågar åka med mig och pappa suckar lite väl ofta). Men jag jag får lita på Daniel när han säger att han vet att jag kommer klara det - han har inte haft fel under det ett och ett halvt året vi varit tillsammans i alla fall.

Fick fakturorna för teorin och uppkörningen, så det ska jag betala så snart som möjligt. Orkar inte med pengar just nu, det måste göras, men jag orkar inte med det. Det är lite över en månad kvar tills uppkörningen är så det är rena lungan nu!

11-06-11, L Ö R D A G

Kunde inte sova i natt... så klart. Men jag sov tack och lov inte bort hela dagen idag i alla fall. Ska kolla med pappa om han orkar övningsköra lite med mig. Men vi får se om han orkar och har tid...

Ikväll blir det till att dra hem till älskade Tilda som fyllde år i onsdags! Hela 20 år, tiden går fort. Det var inte alls längesedan vi träffades första gången liksom. Och jag kan knappt bärja mig tills att jag fyller.

I år firas jag dessutom tre gånger. (a) Först på tisdag tillsammans med familjen, lite grillat lamm och gott, sedan på fredag med vännerna, vi får se hur många det blir som kommer, och sedan på lördag då släkten kommer hit. Ska bli massa massa kul!

Lonely Friday

Mamma och pappa på räkkväll, lillassyster i kyrkan, lillebror framför datorn inne på sitt rum... jag? Hade kunnat stanna hos Daniel. Då hade jag i alla fall inte suttit ensam. Men man får göra det bästa av saken. Har bunkrat upp mig med morötter, gurka, nacho chips och bubblat hallonvatten framför Grey´s Anatomy. Mumsigt värre! :D


10-06-11, F R E D A G

Jag har varit i ledighetskoma de senaste två dagarna. Och ska jag vara helt ärlig tycker jag att jag är värd det. :) Det har varit lite fiske, kel med katterna, kel med min älskade, god mat, mycket sovande... ja - så det ska vara när man är ledig. Men nu är jag tillbaka på jorden igen. Har idag klickat hem lösnaglar. Trodde inte jag skulle köpa det igen, men jag har inte pengar att gå till ngåon och få mina naglar gjorda och så som de ser ut nu vill jag inte att de ska se ut när jag ska firas. Köpte även ett vårdande lim så de inte ska förstöras helt och hållet.

Behöver städa på rummet, det är inte jättestökigt, men eftersom jag inte varit här sedan i... söndags(?) så behövs det dammas och lite så. Så ska jag eventuellt träffa Josefine ikväll. Det är inte säkert, men hon kommer kanske hit ikväll en stund. Hoppas på det! :)

Har bestämt mig för två saker de här dagarna. Inte jätteviktiga saker, men jag har bestämt mig!

För det första ska jag börja se på Gilmore Girls. Såg ett par avsnitt i veckan och blev nyfiken hur de nya karaktärerna kommer in i serien.

För det andra ska jag börja se på Merlin. Såg ett avsnitt igår, och det verkade faktiskt lite kul. Hehe, men dessa två ska jag börja se på senare. Jag är fortfarande på Grey's vilket jag ska se klart på. Om det blir Gilmore Girls eller Merlin som jag ser på först, det återstår att se! :)

Wiiiehuuuuh

Jag är ledig, jag är ledig, jag är ledig. I alla fall till på måndag, då börjar intensivkursen med körningen. Så med lite tur och lite skicklighet kommer jag till att ha körkort den här sommaren. Håll alla tummar ni har för det! :D

Breaking Dawn

Jag är ingen jätte nörd i Twilight, men jag tycker om böckerna och jag tycker filmerna är bra. Det är inget hysteriskt, jag är varken Team Edwars eller Team Jacob, jag håller mig till att jag tycker det är bra. Men jag längtar oerhört tills sista filmen kommer. Och för tre dagar sedan kom den första teaser trailern ut på youtube. Heelt amasing! :D Vill så gärna se den!! Precis som jag vill se andra delen av Harry Potter!


07-06-11, T I S D A G

Äntligen över!!! Jag kan inte annat än säga äntligen! Även om jag i höst kanske får komplitera någonting så är jag så oerhört glad och tacksam över att den här kursen är över! Kommer att sova sååååå gott inatt!

Men nu ska jag äta någonting sedan hoppa in i duschen och efter det bege mig till min älskade. Ska bli skönt att få sova inatt!

06-06-11, M Å N D A G

Om 24 timmar kommer jag med stor säkerhet sitta och skriva tenta. Jag hoppas jag både sitter kvar och att jag inte gör det. Sitta och skriva och tänka i 3 timmar... hjälp. Men det kommer gå bra. Jag vill verkligen tro att det kommer att gå bra. Hoppas och ber att det kommer gå bra!

Lillasyster är i Helsingborg med föräldrarna och spelar beatchhandboll. Ja, ni läste rätt. Handboll på stranden. Vet inte alls hur det går till, hade väldigt gärna varit med och tittat, men jag måste plugga idag. Vet inte hur det ska gå till, men jag måste! Jag hoppas på att jag kommer bort till Daniel idag så han kan hjälpa mig plugga. Men jag kan inte ta någonting för givet så jag måste försöka själv med.

För lite plugg...

Har blivit på tok för lite plugg idag. Varför? Jo, för folk här hemma har hållit på att klyva ved med någon sågmanick som låtit som bara fan. Vilket har gjort mig mer än otroligt frustrerad...

Ska försöka få pluggat imorgon - har lite i slutet jag måste få till. Men jag fattar inte hur jag ska kunna sitta med skiten själv. Är inte jätteglad nu heller, kunde inte äta mig mätt vid middagen för att folk åt upp min mat. (Jag äter inte korv, så jag fick majskolvar istället, men jag fick inte ens hälften av det som tillagades till mig)

Silica

Jag har inte berättat det tidigare tror jag, men jag har i alla fall alltid tappat mycket hår. Då kanske ni tänker "Ja, men alla tappar hår". Jo visst, men jag tappar mer än vad man "bör" vilket har lett till att jag vissa perioder varken haft ögonfransar eller ögonbryn, och jag gick ofta med kala fläckar på huvudet när jag var liten. Trots detta har jag alltid haft tjockt hår, väldigt tjockt hår. Tills för ungefär tre år sedan. Då kände jag hur håret bara blev tunnare och tunnare och nu har jag inte ens hälften så tjockt hår som innan. Jag började med kosttillskottet Silica som är för hud, hår och naglar, vilket fungerade bra, men när burken tog slut blev det aldrig att jag köpte en ny. Tills idag!

Idag fick jag tummen ur att köpa en burk. 165 tabletter med dosering två tabletter två gånger om dagen. Vilket jag räknade ut håller i lite drygt en månad. Så när jag hållt på med dessa ett tag kommer jag skriva en liten recention kan man nog säga. Hoppas det funkar på alla tre områdena för mig! Wish me luck! ;)


05-06-11, S Ö N D A G

På tisdag gäller det... på tisdag smäller det... på tisdag har jag sista tentan. Jag är nog inte sp nervös som jag borde vara tycker jag, känner mig ganska säker på det mesta tror jag. Ska sätta mig med syster och plugga ute på altanen sedan.

Har fått sålt två av mina kursböcker, vilket känns sjukt bra! Hoppas på att fler försvinner! Är det ngåon av er som går på lärarprogrammet (som behöver böcker till de två första kurserna) så har jag en del på lycknis.se, på deras sida för begagnad kurslitteratur.


John Blund har gåt vilse

Det är så himla typiskt va?! De tre nätterna jag tillbringade med Daniel var jag jättetrött, slocknade i soffan runt 23-24 och stendäckade i sängen vid ett. Alla nätterna, nu när jag sover ensam i min egen säng känner jag mig inte det minsta trött. I don't get it! Men nu ska jag lägga mig och försöka sova igen. Klockan är ju ändå snart 3...

03-06-11, F R E D A G

You know the drill... Not much blogging på grund av plugg. Dock har det blivit mindre plugg än vad jag planerade. Hoppas ni inte har någonting emot min blanding mellan svenska och engelska. :P Men i alla fall, har umgåts en del med min kärlek, och det har behövts! :)

Har idag fått färgat om håret också, så nu är det mörkt och fint! :D Behövde verkligen färga det, för det första var det urblekt och jag hade typ 3 centimeters utväxt, och för det andra vill jag bli mörkare. :)


A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0