God natt

Nu blir det sängen för min del. Ska försöka få läst lite innan jag sover, så får vi väl se när jag väl somnar. Ska försöka komma upp imorgon och läsa också. Har tre böcker kvar, varav jag börjat med en, den andra är en (j*vla) mangabok och den tredje har jag knappt tittat på.

Dock ska jag skicka ett mejl till Linnéuniversitetet innan jag lägger mig. Ska fråga lite om vad man kan jobba med efter den utbildningen jag funderat på. Pratade om den med D förut och han tyckte det verkade vara en intressant utbildning. Och jag menar träffas man i Kalmar 2-4 dagar i månaden så kan man till och med pendla fram och tillbaka över dagen liksom.

120- palette

Wiiie! Nu är Anna jättglad! För hon har beställt hem en 120-palett med ögonskuggor. Har viljat ha den ett tag med det är inte förrän nu so jag fått tummen ur att klicka hem den! 224 kr med studentrabatt från nelly.com! Kommer om ett par dagar ^^


Reklam

Reklam är ju till för att marknadsföra vad det nu är man vill marknasföra, right? Men hur har man då tänkt i den här reklamen för SJ?




Som sagt, det är till för att marknadsföra sig. Men jag tycker inte att SJ får sig själva att se speciellt bra ut i den här reklamen (eller de andra med samma stuk). Att visa hur "personalen" skäms över sitt jobb är kanske inte det bästa. Jag hade ju inte viljat åka med dem (om jag inte vart absolut tvungen) och absolut inte jobba där efter den här reklamen. . .

Att det ska vara så kallt

Sitter just nu med dubbla strumpor, byxor, stickad tröja och en filt runt mig. Ändå fryser jag! Usch vad jag inte tycker om kyla! Vill ha sommar, sol och värme nu! Hade inte tackat nej till en resa till något varmt ställe nu. Eller att ligga i sängen under täcket en hel dag hade jag inte heller tackat nej till.

Men inte har man tid med det när man pluggar på universitetet inte! Nej här ska det pluggas och läsas för hela slanten. Pust. Men jag har läst ut en bok till den här veckan i alla fall. En grafisk roman. För er som inte vet vad det är så är det typ en serietidning fast för "vuxna". Så här står det på wikipedia:

"Serieroman eller grafisk roman, efter eng. graphic novel (se även franskans roman graphique och romans de la bande dessinée), är en längre tecknad serie i bokform. Jämfört med andra tecknade serier är berättelserna ofta mer komplexa samt riktar sig till mer mogna läsare. En serieroman kan också vara en novellsamling, eller en samling med tidigare utgivna serietidningar återutgivna i en enda volym."

Så den gick väldigt snabbt att läsa. Men inte alls min typ av bok. Handlingen var konstig och hela upplägget av att läsa en så lång seriestripp är inte alls jag. Men nu har jag gett det en chans i alla fall! Det skulle ju kunna vara någonting att tänka på till nästa VFU-uppgift. Ska ut nästa vecka.

20-02-11, M Å N D A G

Måndagar är inte mina dagar. Varför inte? Jo, för är det måndag betyder det att det är en hel vecka kvar till helg. Jag är mer av en fredagstjej..! Men inte kan vi gå en vecka utan måndag, hade inte måndagar funnits hade det nog varit tisdagar som varit hemska. Vaknade i alla fall upp bredvid D, vi båda skulle upp tidigt så det var inte lika hemskt att gå upp so det brukar vara nrä jag sover hos honom eller han sover hos mig. Men det var ändå plågsamt. Har inte blivit helt friskt än, men var tvungen att gå till skolan idag då vi hade ett examinerande seminarium.

Nu blir det att läsa - massor! Ska läsa ut fyra skönlitterära böcker den här veckan plus "vanlig" kurslitteratur. Vi får väl se hur det går.

Tabbe, tabbe, tabbe, TABBE

Fy fan för mig själv alltså! Tyckte jag var jätteduktigt som hade läst de här tre jävla tråkiga kapitlen i boken och börjat scanna in skiten jag behövde scanna in (som dessutom tog mycket längre tid än jag trodde). När jag ser att en tjej i klassen frågade hur mycket från boken som kan vara bra at tlägga på minner "har bara 100 sidor kvar". Min första tanke var "men hallå, det var ju tre kapitel", kollar en extra gång på pappret innan jag skriver något och ser att det står tre kapitel ur en annan bok samt Ungdomskulturer - ägen eller suger?.

Jag ville bara skrika! Detta betyder att jag måste läsa typ 150 sidor i den här boken (lyckades träffa rätt på två kapitel) och tre lååånga kapitel ur en annan bok till imorgon. Jag vill bara dö just nu! Okej, det kanske var lite dramatiskt. Men jag menar - här hade jag tänkt läsa skiten, scanna in pappren och sedan lägga mig i sängen för att kolla på O.C. Men icke. Här blir inget O.C för det ska läsas för hela slanten hela kvällen.

Jag blir så jävla arg på mig själv. Hade det inte varit examinerande imorgon hade jag ta mig fan inte gått till skolan. Eller jo det hade jag för det hade inte varit lika viktigt att ha läst det man ska. Men i alla fall...


27-02-11, S Ö N D A G

Nej nu jävlar måste jag läsa! Har knappt läs någonting den här helgen så nu måste jag verkligen. Så det blir att sätta sig med en stor mugg te, ta boken och få den överstökad! Ingenting mer med det. Jag måste få läst de tra kapitlen som ska vara till imorgon.

Idag känner jag mig verkligen utvilad. Första gången den här veckan (förutom i torsdags) jag kom upp när klockan ringde och jag är inte trött heller. Så idag hoppas jag verkligen på att kunna vara produktiv. Ska scanna in lite papper med som kan vara bra att behöva. Men det får bli efter läsningen!

(En parantes)

(Insåg förut när jag kollade ett inlägg på förhandsgranskningen att det var lite jobbigt att läsa texten när den var vit mot en ljuslila bakgrund. Så jag har ändrat textfärgen. Ser ni inte det så tryck F5)

Otrohet

Jag Älskar felsms.com, det är roligt, pinsamt, makalöst, klantigt... ja. Det är otroligt helt enkelt. Men någonting jag avskyr, det är inte bara när det uppenbarar sig där, utan över huvud taget, är otrohet. Jag har aldrig blivit utsatt för det (vad jag vet) och har aldrig varit otrogen själv. Men jag förstår inte hur man kan göra så mot en annan människa, och speciellt inte en person som man säger sig älska

Läste ett felsms nyligen där en kvinna berättar att hon precis haft ett bråk med sin man för att han anklagare henne för att vara otrogen då han var väldigt svarsjuk av sig. Såhär såg det ut:


Till: Min man
Sms: Jag kommer över till dig om ett tag. Vi har bråkat hemma. Har är så svart sjuk så att man blir galen. Han tror att jag ligger med alla. Fast det är bara dig :P  Tänk om han visste.
Svar: Ok. Nu vet jag.

Förklaring: Min man var jobbig som 17 där när han misstänkte att jag var otrogen hela tiden. Ja jag hade en älskare men den visste han inte om så den misstänkte han aldrig. Men det var jobbigt och leva med honom. Kanske därför jag var otrogen. Men det tänkte han aldrig på. Han kunde bara tänka på sig själv.

Jag tycker såhär: Har man problem i sitt förhållande så ta tag i det! Gå inte till någon annan förrän man har tagit slut på sitt pågående förhållande. Fine, får man känslor för någon annan under tiden man har ett förhållande så kan man inte rå för känslorna - men man kan rå för sina handlingar! Blir så himla arg och ledsen när jag läser felsms om otrohet.

Det är roligt när någon skickat ett porrigt sms till sina föräldrar som var menat till sin partner eller när tonåringar (fan vad gammal jag låter) skickar sms om sitt alkoholdrickande till föräldrarna. Men inte fan är det kul att läsa hur någon fått redan på att han/hon blivit bedragen!

26-02-11, L Ö R D A G

Miljarder bollar i luften samtidigt! Det är en förmåga jag har som kommer leda mig i döden! Haha! Just nu sitter jag och ska fixa med informationen till Friskis, ska skriva lite händelser i kalendariumet där, pillar med facebook, är med min syster, städar rummet... listan kan göras lång.

Det kommer att bli min död. xD

Bla, bla, bla... blaaah

Fick hem en katalog från Linnéuniversitetet idag. Hittade en utbildning som verkade intressant och som var 100% distans. Hälsovetenskapliga programmet. Vette fan vad man kan bli på det, man får en filosofie kandidatexamen och det står att man får en bred utbildning som ger mig kompetens för rådgivning och utveckling kring friskvård och hälsa. I beskrivningen står det att det handlar mycket om hur människan påverkas av stress, droger, hur vi äter, motionerar och så vidare.

Men som sagt - vet inte vad man kan bli på det. Och jag känner inte att spendera tre år till i en utbildning som inte ger mig någonting speciellt. Jag gick ju samhäll på gymnasiet. . .

Inte som planerat

På grund av hur jag låter och mår blir det en lugn hemmakväll för min del idag. Fiia ringde förut men jag kunde verkligen inte prata. Det hördes inte någonting. Vi får väl se om det blir något godis för min del eller om jag håller mig ordentligt hemma för resten av kvällen.

Just nu är jag i valet och kvalet om jag ska börja se på OC. Kanal 5 har ju börjat sända det på dagarna, men har inte kunnat se på alla avsnitt då jag inte alltid varit hemma klockan 3.



25-02-11, F R E D A G

Skulle inte ha varit ute igår. Jag har blivit mycket, mycket värre än vad det varit hittills. Satsade ju på att gå till skolan idag, men när jag inte kunde sova ordentligt inatt och med min mage som är ut-och-in och allt annat som idag inte står rätt till så bestämde jag mig för att det var bäst för mig att stanna hemma.

Ligger just nu bredvid min underbara fästman som tog hand om mig inatt. Han behöver sova! Men senare, vet inte riktigt när, ska han köra hem mig. Måste hem idag för det blir dejt med Fiia och Tilda ikväll. Dessutom ska han till sina morföräldrar imorgon, så det passar inte så bra att jag stannar.

Ska nog försöka få upp honom lite snällt. Får se hur det går när jag inte kan prata... haha!


24-02-11, T O R S D AG

Vilken trevlig morgon! Det är kul när man bara känt varandra några månader men det känns som att man känt varandra i evigheter. Emma och jag hade en pratig och rolig frukost med mycket prat och mycket skratt. Måste göras om! Så får du också vara med Josefine! ;)

Skulle suttit på bibban och läst eftersom vi har examination på ett kapitel ur en bok jag inte har (och tre ur en annan bok), men någon hade referensexet så jag får läsa på de kapitlen i boken jag har och diskutera med folk i klassen imorgon elelr så.

Min röst är helt borta! Eller nästan i alla fall. Har blivit jättehes och jag förstår itne varför. Har typ knarkat te de senaste två dagarna och har inte pratat jättemycket. Men men, blir väl frisk snart hoppas jag.

Tidig kväll

Nu är allt det intressanta på TV'n slut. Så det blir snart sängen för mig. Ska packa väskan och bestämma kläder för imorgon, sedan ska jag nog lägga mig. Är jättetrött. Vilket inte är konstigt med tanke på när jag somnade i natt. Men jag ska inte klaga.

Har inte fått läst mer än ett kapitel idag. Kanske är det det jag ska göra innan jag lägger mig. Stäna av datorn helt, lägga mig i sängen med en mugg varm mjölk (det funkar för mig ibland) och ligga och läsa. Det var längesedan.

Books

Nej fy! Hjärnan är alldeles för geggig för att kunna koncentrera mig på en bok jag inte är intresserad av. Hatar när man får böcker man måste läsa. Det tappar lusten helt och hållet. Och det är en av anledningarna till varför jag kommit fram till att svensklärare inte är något för mig. Jag skulle aldrig kunna tvinga en elev att läsa någonting han eller hon verkligen inte vill. Och nu när det pratas om att man ska ha en lista på de böcker eleverna ska läsa kommer ännu färre ungdomar vilja läsa.

Jag har börjat på en lista med böcker jag måste läsa  men det är böcker jag vill läsa. Vet att det finns otroligt mycket fler böcker än de jag skrivit upp, men kommer inte på några fler just nu. Hehe.

Just nu under bokrean vore det ju ett perfekt tillfälle att köpa massa böcker man vill ha. Men jag måste säga att jag hellre lånar böcker. De böcker jag kan tänka mig köpa skulle nog vara receptböcker, eller serier. En bokserie jag vill ha är Jan Guillous Arn-böcker, Härskarringentriologin, Läckbergs böcker. Typ. Sen hade det ju inte sett helt fel ut att ha ett hyllplan med chick-lit med. Får väl se vad som händer i framtiden.

23-02-11-, O N S D A G

Inte blev det mycket sömn i natt. Somnade vid hvlv 7 kanske? Men jag kom upp hyfsat i tid nu i alla fall. Mamma kom in och väckte mig lugnt och försiktigt så som mammor är bäst så. Men jag har så otroligt ont i ögonen efter alla tårar och sömnbristen. Ska ta på mig, sedan gå ut och äta frukost för att sedan komma tillbaka för att fortsätta läsa Anne på Grönkulla. Så jag får läst i alla fall en bok den här veckan.

Blöt natt

Det har hittills varit en väldigt blöt natt. Tårarna har rummit i floder och papper har gått åt att torka näsan med. Det har lugnat ner sig en del nu, men tårarna kommer ändå. Har tänkt mycket nu. Men inte blivit så mycket klokare för det. Jag har dock kommit fram till en sak - jag ska börja skriva upp de positiva sakerna som händer under dagarna. Inte här, utan i en egen bok bara för mig. Men det är för att jag ska kunna gå tillbaka och se på allt bra när jag är som jag är nu. Ska börja med det imorgon och ha med mig ett litet häfte där jag ska skriva positiva saker. Kanske be någon skriva någonting positivt om mig själv så jag kan se det. Låter egocentrerat. Men jag behöver ta hand om mig själv. Och det var mitt "nyårslöfte" - att tänka på mig själv mer.

Vissa kanske tycker att jag tänker mycket på mig själv redan. Men det håller jag inte med om. Jag har alltid satt alla andra i rummet före, och så är det fortfarande. Men det märks inte lika tydligt antagligen.

Be positive!


Shoppingsugen

Jag är så otroligt shoppingsugen just nu. Vill ha (och behöver) massa grejer just nu. Men vad jag är extra sugen på är 120-palletten med ögonskuggor från Nelly.com. Har börjat testa lite olika sminkningar det senaste, men jag har typ inga ögonskuggor så det blir lite svårt att göra som jag vill.

Behöver både nya vår- och sommarskor. Vem behöver itne liksom, lite färggladare linnen och klänningar och ja... massa helt enkelt. Ullared hade ju inte suttit fel, men vi får se när det blir av.

22-02-11, T I S D A G

Svar till Josefine: Självklart ska jag hojta! :D Och ja, cred ska de ha! :P
Idag känner jag mig ännu värre än vad jag kände mig igår. Halsen är helt bommad, näsan rinner, huvudet dunkar, hela kroppen värker och magen är ut-och-in. Jag har definivt fått influensan. Usch. Men jag får verkligen hoppas jag blir bättre till på torsdag. Eller jah - jag kommer träffa henne ändå! Haha, inte om jag mår som idag kanske. Men till imorgon borde jag ju gå tillbaka lite. Det är dock ett under att jag inte har feber än.

Men nu ska jag göra iordning mig en stor mugg med te. Brukar inte tycka om citrusfrukts te (apelsin, citron, lime osv), men pappa har fått hem något som är en blandning mellan apelsin, citron och lime som jag faktiskt tycker om. Med lite socker i så funkar det alldeles utmärkt!

Ullared

Somnade när jag skulle se på Greta, så jag får kolla senare igen. Eller imorgon.

Just nu tittar jag på Familjen Annorlunda, har jag fattat det rätt när jag säger att det handlar om familjer med många barn? I alla fall är det en familj som har sju stycken bar varav fyra av dem är små nog att sitta i vagn. Det åker i dagen avsnitt till Gekås i Ullared. Fine att det är ett billigt och bra ställe, men hur kan man frivilligt vilja åka dit med sju stycken små barn? Asså, det tog 12 meter och det var kaos hos dem. Förstår man inte att det inte funkar att vara i så pass stora varuhus med så mycket folk som det är. Jisses!! Men de får all cred för att våga försöka!

Apropå Ullared, jag måste också dit snart. Har massor jag måste ha! :P Hehe

21-02-11, M Å N D A G

Hade jag inte vetat bättre än att jag inte varit och festat på länge hade jag seriöst trott att jag vart bakfull. Men sen känner jag efter i halsen och känner - nej, det är ingen baksmälla, det är början på influensan eller en ordentlig förkylning. Inte okej! Jag har inte tid att vara sjuk och jag orkar verkligen inte! Idag skulle jag ha tränat core och grejer. Satsar på att jag ska må bättre senare runt 4-5 tiden. Men jag vet inte om jag når mitt mål. Kändes jättesurt förut när jag var tvungen att lämna återbud till Fiia. Får i alla fall hoppas jag blir frisk till på torsdag! Då blir det frukost i stan med Emma, så ska jag väl försöka få pluggat då med.

Men för att bli frisk ska jag nu buka upp mig med muffins, kaffe (ellet te, har itne bestämt mig) och slå på en film. Greta heter den. En film från 2009 med Hilary Duff. Hade en period då jag älskade henne (perioden hon och joel Madden dejtade). Men sedan har det fallit bort och jag har näst in till glömt bort henne. Eller jah, inte riktigt men. Vi får se om den är bra.

Det krånglade med inbäddningen, så vill ni checka trailern så klicka här. :)

Mina muffins

Det blir ett tidsinställt inlägg nu för jag tycker det känns dumt att bara på några minuter publicera inlägg. Men detta är om muffinsen jag har(ska) ätit. Visst ser dom goda ut?! Helt klart de bästa muffinsen jag gjort! :D Är inte jättevass med sprinten, men det är första gången jag gör det. :P


Ännu en gång - nattbabbel

Arbetsteraput - hade det varit någonting för mig? Kanske? Funderade lite på det nu bara i några timmar (som jag alltid gör när jag inte kan sova). Kollade på utbildningar - dock fanns det bara två distansutbildningar. En i från Luleå och en från Örebro. Ska kolla närmare på båda och se ifall det är några obligatoriska samanträffar eller om allt sker via dator/campus. Är det inga samanträffar är det definitivt ett alternativ. Men jag kommer nog inte orka plugga redan nästa termin, utan i så fall blir det till våren 2012.

Ska nog starta en ny kategori - "Vägen till framtiden". Haha, vad löjligt det låter. Men kanske borde jag det. Så jag har alla dessa jobb- och utbildningstankar på ett och samma ställe. Även om ni kanske inte läser igenom allt i alla mina konstiga inlägg. Men jag kan ju gå tillbaka till det och kolla. Hum... Det blir nog så.

Får bli ett leende på det!


Blir ledsen!

Sedan i onsdags var min syster på läger. Och många av dessa dagar har jag nu fått veta att hon gått med gråten i halsen och varit jätteledsen. Utan att ringa mig! Det gör mig ledsen att hon skäms för att berätta hur hon mår för mig. Jag är ju ändå hennes storasyster. Och hur blir det när jag väl flyttar om hon under fem dagar mår jättedåligt och itne kan berätta det för mig.

Sa till henne att hon måste ringa, messa eller säga till om det är någonting. Jag vill ju ändå att hon ska må bra. Och med tanke på hur vi har det här hemma just nu är det ännu viktigare att vi tar hand om varandra!

Älskade Lillasyster <3

20-02-11, S Ö N D A G

Känner mig inte alls kry just nu. Har sedan igår mårr såligt och jag vet inte varför, har varken tid eller ork att bli sjuk. Skulle ha bakat cookie cupcakes nu, åkte och handlade det vi behövde med mamma men väl hemma glömde jag det viktigaste - muffinsformar. Anna i ett nöskal! Så det får bli cupcakes imorgon och städa rummet idag. Och läsning en stund med då... Har "bara" 482 sidor kvar i Jane Eyre till på onsdag. Dessutom har vi fått ut tentan för ena delena av den här delkursen och ska jag slippa sitta på biblioteket måste jag börja med den den här veckan. Jippi...

Nu ska jag koka mig lite kaffe, börja städa rummet så jag kan ta det lite lugnt sen!

19-02-11, L Ö R D A G

Vad skönt det var att sova ut! Så himla varmt, mjukt och gott i sängen! Helt wonderful! Men nu ska man göra lite nytta med. Ska fortsätta att läsa Jane Eyre. Det finns en anledning till att jag inte läst dessa så kallade klassiker - det är inte böcker som faller mig i smaken. Jag vill ha deckare eller fantasy! Chicklit funkar också nu mera.. men jah... Det är bara att börja läsa.

 


Kyckling och potatisgratäng

Hallå? Jag typ dör av hunger här! Håller på att göra kyckling och potatisgratäng just nu, men gratängen vill aldrig bli klar. Har stått inne hur länge som helst och jag är hemskt hungrig! Så det får bli party med spotify's Top list så länge. Hehehehehe ! xD

Jag är väldigt upp just nu, vet inte varför men så är det. xD


18-02-11, F R E D A G

Det är dags för fredagsmys! Sitter på seminariet nu och somnar snart. Inte för att det är ointressant, utan för att jag sov alldeles för dåligt inatt. På vägen hem ska jag köpa mig en kaffe!!! Hehe

Nu ska vi diskutera Alice i underlandet! :D


17-02-11, T O R S DA G

När jag ska plugga lyckas jag alltid göra det jag egentligen inte behöver. Har den senaset timmen sagt att jag ska fortsätta läsa Alica i Underlandet. Har jag gjort det än? Nej, klart jag inte har! Jag är helt hopplös! Har istället för att läsa suttit vid facebook (vem gör inte det liksom? xD) och plockat på rummet. Men nu jävlar! Nu ska jag sätta mig och läsa! Har typ 150 sidor att läsa, eller det är ungefär så många som är kvar. Men texten är ganska stor och det är mycket illustrationer så det går ganska fort. :)


Okej, lite disciplin

Nu sitter jag vid Googles webbläsare (vet inte hur den stavas) så det blir tyvärr ingen formatering av texten och stycken funkar inte hller. Ber om ursäkt för det!
Men idag har jag fått läst lite i alla fall. Det känns väldigt bra måste jag säga. Även om jag inte kommer att läsa ut Jane Eyre, så har jag börjat och kommit en bit. Kapitlen är inte så långa så det går fort att läsa och komma vidare. :)
Nu ska jag på dejt med min fästman, eller jag vet inte om vi bara ska umgås eller vad som händer - det var han som använde ordet dejt. Hehe!

Noll Disciplin

Jag har verkligen ingen självdisciplin alls. På bussen hem tänkte jag "När jag kommer hem ska jag äta och sedan läsa Jane Eyre - inte sätta mig vid datorn alls förrän ikväll". Var sitter jag nu? Jo - vid datorn! Och jag har inte ens öppnat boken. Ätit har jag, men jag orkar verkligen inte läsa nu.

Är mycket mer sugen på att slänga mig i soffan och kolla på Glee och One tree hill. Men ajg måste läsa lite i alla fall. Bara lite, lite, lite. Hahhaha

Min lunch

Burrr, burrr, buuuurrrr

Sitter på en föreläsning... inte kul alls. Vi pratar om i stort sätt samm saker som vi pratade om på filmkunskapen i trean. Inte jättekul när man redan vet det som säga. Hade kunnat vara hemma och... sovit eller läst. Eller kollat på Glee.

Hoppas inte fel person läser detta - hon kommer att mobba ihjäl mig då. Jag svor så hårt när Glee först kom till Sverige att jag inte skulle kolla på det, men nu är jag fast. Såg ett avsnitt på TV11 och nu har jag snart sett de två första säsongerna och är i samma takt som USA.

Skitkallt är det här dessutom. Fryser ihjäl, ändå har jag dubbla strumpor, långkalsonger och tjocktröja. Burr burr burr!

16-02-11, O N S D A G

Sitter med kaffet i högsta hugg. Gör jag annat kommer jag inte överleva den här dagen. Men jag måste säga att jag hellre börjar tidigt och får seminariet överstökat än börjar sent och kommer hem sliten, trött och ännu senare. Jag menar kommer jag hem runt 13-13:30 så har jag hela eftermiddagen att göra någonting. Är inte lika slitsamt att sätta sig och läsa om jag för en gång skull ha sådan självdiciplin. Haha!

Och jag måste bara säga att D's moster är en ängel! Behöver läsa Alica i Underlandet till på fredag då vi ska ha litteraturseminarium om den. Men den är utlånad på biblioteken här hemma, så jag skrev ett lite desperat meddelade på facebook och kollade om någon hade den. Vad jag får som svar från henne är:

"Jag har bokat i mitt namn på Lerums bibliotek bredvid mitt jobb. Kan hämtas i morgon, så funkar det kan du ha den senast torsdag. A***** kan ta med den till sig, antar jag.;)"

Hur snällt är inte det? Sen har jag en otroligt snäll pojkvän som ska åka och hämta den idag.

Oj tiden springer iväg. Måste kila!

Underbart!

Fan vad det är skönt att träna! Kämpade som bara den och det märks. Är helt slut! Hoppas verkligen det känns imorgon att jag tränat! Haha! Nu ska jag duscha och fixa mat och... plugga. -.-

Blir en så tidig natt som möjligt. Ska upp tidigt imorgon och ska vara vid Kapell kvart i 9.  Yeahy...

15-02-11, T I S D A G

Fy för att stressa! Blir så otroligt stressad av att sluta sent och inte veta hur trafiken är. Ska alldeles strax bege mig över till Fiia (och sedan till hennes syster) så ska vi åka och träna. Jag har inte tränat på jag vet inte hur länge så jag känner att det är dags nu, halvsjuk eller inte - jag måste träna! Ska dessutom testa ett nytt pass nu Dans fuego, det är typ som zumba sägs det fast inom Friskis ramar (Zumba är dessutom ett "märke" och inte en speciell sorts träning). Så det ska bli kul. Sedan blir det hem för att äta kvällsmat och läsa kurslitteratur tills imorgon. Jippie... Hoppas det blir goda smörgåsar i alla fall!


Nattbabbel

Sa god natt till min älskade för över en timme sedan. De senaste månaderna har jag haft svårt att sova trots att jag varit med honom, det är ännu värre utan honom! Någon gång snart hoppas jag på att få åka över till andra sidan, få släppa allt och inte tänka på någonting annat än stunden. Har kollat på schemat och jag har några dagar där jag är ledig någon längre period. Får se om det är läga att dra sig då. Känner verkligen att jag behöver det.

Visst mycket har blivit bättre än vad det varit innan, med det är inte bra än. Mycket på hjärnan, mycket med skolan, framtiden, mig själv, familjen, man ska hinna med vänner och inte vara allt för grinig när man är med D. Ibland önskar jag att mina föräldrar hade en plan för mig, en plan som jag skulle följa utan att ha någonting att säga till om. Då hade jag i alla fall sluppit tänka på allt själv. Och nu när jag bestämt mig för att hoppa av och berättar det för folk låter de så besvikna. Visst - jag ska skita i vad alla andra tycker. Men jag har under hela mitt liv känt mig som en enda stor besvikelse...

Skit sak samma... Saker och ting kommer bli bättre så småning om. Det är bara att vänta och se. Ska verkligen försöka sluta vara så nere och fokusera ordentligt på det jag har som är bra. Det jag vet att jag vill, det jag vet att jag kan!

14-02-11, M Å N D A G

Alla hjärtans Dag idag. Själv har jag aldrig lagt mycket tid på den då jag 17 av mina 19 alla hjärtans dagar varit singel och den senaste alla hjärtans dag var 13 februari. Så mitt hjärtas dag var alltså igår. Så idag blir det kurslitteraturletande istället. Haha! Har kollat på biblioteket här hemma och de har 7 böcker jag ska läsa den närmaste månaden.

Detta är bara några av böckerna :)

11-02-11, F R E D A G

Oj, var det tre dagar sedan jag skrev nu? Jisses! Det var dåligt av mig! Har dock inte suttit vid en dator speciellt mycket så det är som det är. Skulle ju boka tid för tattoon i... här om dagen. Men han som skulle gjort tatueringen verkade så dryg och tråkig så jag ska inte göra den där längre. Imorgon åker jag och D antagligen in till stan och kollar på Buzzstop 28 om det kan vara någonting för mig. Det är en tjej där som gjort många läckra tatueringar.

Idag avklarade jag min första salstenta. Fy vad nervös jag var! Vi fick ju en text vi skulle analysera och jag var så rädd att det skulle komma någon fråga om hur Einarsson (en kursbok) tyckte om det. Vilket i så fall hade gjort att jag fått underkänt då jag inte fått tag i den boken och då alltså inte läst en enda sida ur den. Så jag i ett nötskal! Men tack och lov slapp jag det. Så antignen kommer tentan ha gått jättebra, eller så har den gått åt skogen. Jag bara bablade och hoppades på att det lät bra typ. xD Haha!

Nu ska jag värma mig! Fick vänta 2 timmar på den jävla bussen! Soooo, see ya soon! ;)

Promenad

Vilket härligt väder det är idag! Solen skiner, fåglarna kvittrar... kan det bli bättre? Fick dessutom en promenad tillsammans med mamma, vi gick nästan en halvmil! Strongt jobbat av oss! Har dessutom insett att jag verkligen längtar tills jag och D skaffar oss en vovve. Det kommer att dröja ett tag. Men jag läntar! Mötte en granne på promenaden som ganska nyligen skaffat hund. Jag vill med! Och får jag bestämma kommer vår lilla rottis heta Ramzes. D får bestämma rasen, men då vill jag bestämma namnet. ;) Haha

Nu ska jag ta och äta mig lite lunch, vet inte vad jag vill ha. Men jag hittar mig nog någonting. Tihihi! Och eftersom jag varit så duktig idag ska jag, med min mat, sätta mig i soffan och glo lite på serier nu! :D

En bild på min starka mamma från min konfirmation <3


08-02-11, T I S D A G

Haha! Jag är usel! Jag skulle gå upp tidigt idag för att läsa på tentan och lite så, men när går jag upp? Jo klockan 11! Hahaha! Så nu kommer jag inte komma igång förrän om typ en timme eller så. Haha! Men vi har en text som vi som sagt ska analysera på fredag och jag vet inte riktigt hur jag ska "plugga". Så jag ska läsa den flera gånger med några timmars mellanrum och se om läsningen ger mig någonting mer eller jag ser någonting jag inte sett innan. :)

Lång dag

Det har verkligen varit en lång dag idag. Gick hemifrån vid 7:30 idag och kom inte hem förrän 17:30. Inget mig emot så, absolut inte. Fick träffat Emma (från min förra klass) en stund, mycket prat och massa kul. Fick mig en god kaffe och en mindre god chokladboll.


07-02-11, M Å N D A G

Imorgon börjar min helg - igen! :D Haha, är ledig inför tentan så imorgon kan jag sova ut! Känns tungt att jag blir trött efter en dag när jag inte haft speciellt mycket hjärnjympa i alla fall. Men men, imogon är jag ledig. Och om 50 min ska jag träffa Emma, så ska vi ta en fika och catcha upp vad som inte hunnit sedan vi började med inriktningarna. En kaffe hade inte suttit fel nu i alla fall! Hehe!

Jag har blivit dålig...

Jag trodde aldrig den här dagen skulle komma, men jag har tappat det som jag under hela mitt liv (okej, hela mitt liv i skolan) varit bäst på - stänga ut utevärlden och koncentrera på mina läxor. Det var ett jättebråk här hemma, jag var inte ens inblandad men jag kunde inte koncentrera mig alls på det jag behövde göra. Fick gjort lite, men inte alls mycket. Det har inte blivit bättre här, så jag får väl hoppas jag förstår morgondagens seminarium ändå.

Ska kolla på Bones nu, sedan duscha och sedan göra morgondagens frukost, eller frukost först och dusch sedan, men vi får se.

06-02-11, S Ö N D A G

Vilken dröm jag hade i natt. Helt underbar! Till slutet då. Fick se Ds lägenhet. och den var helt underbar. Sen fick jag dock övningsköra med en bil utan bromsar men ja...

Idag ska jag ta mig fan läsa! Fick läst lite igår, men långt ifrån mycket. Men innan jag ska läsa måste jag äta frukost, så nu blir det frukost som består av samma mat som kvällsmackan men till drickat blir det kaffe. Har börjat få ont i huvudet när jag vaknar. Vet inte om det är för att kroppen numera vill ha kaffe eller vad det beror på. Skumt!

Nattmacka

Jag börjar få min aptit tillbaka, vilket känns väldigt bra! Dock känner jag inte hunger än, bara ett sug efter någonting att tugga på och ha i munnen. Idag har jag ätit fyra smörgåsar, en skål yoghurt, en portion kalops, ett stekt äpple, en stor skål popcorn och nu sitter jag och äter smösgåsar igen.



Mamma har fått strikta order om att inte äta produkter som ost och smör, hon får inte äta stekta saker just nu heller. Så hon har hittat den perfekta mackan med skinka, keso, tomat, gurka och vitlös- och örtkrydda på. Helt underbart gott. Med allt det på kan till och med kräsna jag äta grovt bröd.

Mitt framtida jobb

Har funderat väldigt mycket fram och tillbaka det senaste. Är som sagt 100 på att jag kommer hoppa av lärarprogrammet. Men är fortfaran inne på pedagogriktningen. Församlingspedagog. Har funderat en del på det tidigare, är troende och tycker om religion och ja... Men lärarprogrammet för gymnasiet känns lite långt för att sedan bli församlingspedagog. Så då blir det nog för de yngre åldrarna. Är långt ifrån säker. Och kommer nog inte vilja hoppa på den utbildningen med en gång. Men det är i alla fall en av mina funderingar.

Ugnstekta äpplen



Jisses vad gott det där var! Efter middagen blev det stekta äpplen. Helt underbart gott! Gjorde det när jag hade hemkunskap i högstadiet, och nu blev det igen. Mumma! Men nu är det slut med det, popcorn och cola står på menyn!

Make up

Har de senaste två kvällarna då jag varit hemskt uttråkad testat lite olika sminkningar. Har aldrig varit speciellt bra på att sminka och för det mesta blir det bara mascara för min del. Men jag har testat. Och det har blivir riktigt bra fakiskt måste jag säga. Inga ordentliga make up-artistssminkningar men dugliga sminkningar. Behöver dock fler ögonskuggor och fler penslar för att verkligen få till det, men det får vänta. Kan ju inte ta allt på en och samma gång liksom. :P

Well... yeah

Har inte fått tummen ur att börja läsa än. Orkar inte med skolan alls just nu. Vill komma bort typ exakt just nu! Men men, det finns folk som har det värre än jag så jag ska inte klaga.

Ikväll bär det kanske av till Josefine och hennes pojkvän. Jag och D blev ditbjudna, men eftersom han åkte med sin mamma för ett tag sedan och jag inte fått svar från honom om han vill eller inte så vet jag inte hur det blir. Känns lite jobbigt att gå ut just nu bara.

Har blåsor i munnen, typ sex stycken blåsor på insidan av underläppen så hela underläppen är svullen och jag kan inte stänga munnen utan att det gör ont. Jag ser helt efterbliven ut just nu! Haha! Förhoppningsvis går det över snart, men jag ska definitivt uppsöka läkare snart för dem. Men innan dess ska jag få tummen ur att byta vårdcentral. Fan då...

05-02-11, L Ö R D A G

Vad otroligt skönt det var att sova ut idag! Vaknade inte förrän 1, helt underbart! Idag blir det att läsa, läsa, läsa och läsa lite till. Ska ju läsa Ett öga rött till på måndag. Läste typ 80 sidor igår, så idag för det bli typ 100 så blir det 70 imorgon och jag har läst ut hela! Tur för mig att jag inte har någonting planerat den här helgen!

Någon gång idag ska jag försöka få städat mitt rum med. Skulle itne förvåna mig om jag istället för att läsa storstädar hela rummet, men jag ska i alla fall läsa lite! :P Hehe, men jag måste få rent mitt rum i vilket fall som helst!


U-T-T-R-Å-K-A-D

Sitter just nu alldeles ensam i köket... Jippi.

Det blev inte som tänkt idag. D vaknade och mådde inte alls bra, så lunchen och tidbokningen får vänta. Varför han måste med är för att han vet vart studion ligger och känner någon av dem som jobbar där. Så jah... Får hoppas på onsdag istället.

Istället blev det en tripp till biblioteket. Är tvungen att läsa Ett öga rött till på måndag. Började läsa den för ett par år sedan, men den här Rinkebysvenskan och jag går inte riktigt ihop. Tycker bara det är jobbigt att läsa. Det funkar att höra, men att läsa det känns bara knagligt och jobbigt.

Funderar på och ställa in vinboxen i kylen en stund och sedan ta mig ett glas eller två om en stund. Hade varit gott. Dock är det ingen höjdare att sitta och ricka själv men, vem bryr sig! Haha! Kan ju alltid kolla på Let's dance och förundras över hur folk kan dansa!

Jag vill i alla fall ha choklad!!



Jävla hundägare!

Tänker inte dra alla över en kant här, men till er hundägare som inte plockar upp efter sina hundar - fy fan för er!! På vägen till bussen idag höll jag på att trampa i skiten tre gånger på gångbanan!!! Helt makalöst måste jag säga! Fine att man kanske inte behöver vara lika nogrann ute i skogen eller om hundarna sätter sig och skiter i rabatten, men på gångbanan, plocka upp för fan!

Som sagt, drar inte alla över en kant. Och jag har ingenting emot hundar eller hundägare, vill själv ha hund. Men jag kommer i alla fall plocka upp efter min hund om det inte är ute i skogen där ändå ingen går!!!

Var bara tvungen att klaga!! :P

04-02-11, F R E DA G

Arbetsveckans sista dag och jag sitter här mitt i natten (mörkt är det i alla fall) och dricker mitt kaffe. Om 20 min bär det av till bussen och iväg för att sitta på seminarium i tre timmar. Ser inte riktigt fram emot det men, men, ibland får man lida lite.

Det blir antagligen kenesiskt till lunch, sedan ska jag och min älskling besöka en tatueringsstudio han tycker är bra. Så ska jag boka tid för min fatuering! Äntligen blir det av! Har viljat tatuera mig sedan jag var bebis typ. :P Nej men, så var mitt mål att tatuera mig när jag fyllt 18, men då hade jag inte pengar till det. Men nu har jag det och nu blir det av! :D Förhoppningsvis har de tid 4 april! (A)

03-02-11, T O R S D A G

Min kropp protesterar verkligen! Jag har fortfarande ont i halsen, vilket jag kan leva med. Men idag vaknade jag med världens huvudvärk och hade så ont i magen att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Har fortfarande ont, inte lika ont i magen dock. Men usch! Orkar inte med detta!

Fick migg nellypaket idag i alla fall! Läppstiftet hade jättefin färg och jag längtar tills jag får ha på det for real so to spek. ^^ Eyelinern hade tack och lov en sådan borste jag vill ha, så det bli bra och örhängena var jättefina! Är dock inte så himla glad som jag skulle varit om jag varit helt frisk, men det kommer väl ikväll eller imorgon. :)

"Mitt hus är aldrig så rent som när jag ska skriva"

Någonting som jag har hört att många stora författare säger är:

"Mitt hus är aldrig så rent som när jag ska skriva"

Och det ligger verkligen nåognting i det. Har suttit sedan jag vaknade och försökt skriva, men har bara kommit 1200 tecken framåt. That is kind of bad. Haha! Jag har inte kunnat skriva någonting, har bara gått runt och gjort allt annat. Fick mig en ordentlig frukost, det vanliga smoothiesen, och två rågbrödssmörgåsar med ost, prickigkorv, gurka och tomat. Så mycket har jag inte ätit på länge.

Jag har fått städat mitt rum, umgåts med lillasyster och jah...jag hra gjort allt annat än det jag behöver. Orkar inte med den här skiten. Dessutom vill jag ha mitt paket från nelly typ nu! Haha!

Drömde att jag fick det inatt, men läppstiftet jag hade beställt syntes inte när man tog på det och när man väl skulle ta på det fick man vara jätteförsiktig. För det var riktigt mjukt och gick av om man inte var försiktig. Haha!

02-02-11, O N S D A G

Något av det bästa som finns är att vara ledig, då man kan soa hur länge man vill och i stort sätt göra vad man vill. Dock har inte jag dessa möjligheter idag. Har en inlämningsuppgift att arbeta på. Och jag i ett nötskal ställde klockan på 10 för att gå upp, hinna göra det jag behöver och sedan sätta mig och börja skriva. Men när tror ni jag vaknar? Om inte 4 minuter över 12. Haha! Tyvärr behövde jag då sätta mig med en gång, utan att spendera tid med mig själv. Ska försöka bli klar. Behöver ju bara skriva en och en halv sida, där jag egentligen inte ska svara på någonting, utan bara reflektera över de tre frågor jag kommit på själv.

Lillasyster håller på att göra småkakor, så det blir att belöna sig med det sen! ^^

Wöööw, nu är jag mätt!

Att man kan bli så här mätt fattar jag inte! Känns som att jag rullar fram. Haha! Men hellre det än hungrig!

Klickade precis hem lite grejer från Nelly.com. Känns som att jag kommer handla mer och mer där ifrån. Får se hur det blir där. Hehe, nu blev det eyeliner, läppstift och ett par örhängen. Lika bra att passa på. ^^

Skulle börjat med VFU-uppgiften förut, men pallade inte. Haha, det blev två frågor så fortsätter jag sen, elelr imorgon eller något. Pallar inte med massa uppgifter just nu. -.-

01-02-11, T I S D A G

Idag är det februari! Äntligen! Här längtat efter den här månaden länge nu. Januari har sedan typ fem år tillbaka bara gett mig ångest och grejer, det är kallt, de senaste två åren har det varit alldeles för mycekt snö, rått och bara hemskt. Men nu är det februari, förhoppningsvis töar snön bort, känner inte för mer snö för nu vill jag ha sommar!

Får hoppas jag och D åker utomlands i vår. Han berättade att han hittat lite billiga men bra resor. Så vi får se. :) Hade varit underbart att komma bort för det behöver vi båda!

Nu ska jag klä mig, vänta en liten stund för att äta frukost och så ska jag jobba på min redovisning jag har idag. Hehe, ska ställa en didaktisk fråga. Har inte fixat med det än. Haha! (a)

A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0