29-08-14, F R E D A G

Finns det något härligare på en vecka än att veta att det dagen efter är helg? Kommer ni ihåg att jag det första jag gör på morgonen är att tänka hur många dagar det är kvar tills jag får sova ut?! Det är precis samma idag! Haha Dör imorgon får jag sova ut!
 
Nu har jag börjat med den nya halsduken, det tar sin tid, men kommer blir jättefint sen när det är klart! kvartskaftsstygn (eller heter det maskor?) blir verkligen sjukt häftigt!
 
 

Höstaccessoarer

Förra onsdagen köpte jag massa garn, vilket resulterade i nya höstaccessoarer. En mössa, halsduk och ett par vantar. Jag är asnöjd!! :D Mönstren hittade jag på garnstudion, en sida jag hänger på mycket. ;) och mönstret hittar ni HÄR! Nu ska jag börja med nästa uppsättning, vilket jag ska göra i ett rosa garn. Denna uppsättning kommer nog dock ta lite längre tid då jag måste lära mig en ny teknik, men det går säkert superbra. :)
 
 
MÖNSTRET
 
 
 

-08-14, O N S D A G

On my way! Ska om bara ett par minuter bege mig till tåget, men ville dra ett inlägg innan dess. Idag ska vi få våra VFU-platser (praktikplatser). Jag är lite nervös faktiskt. Det är ett ställe jag verkligen skulle vilja vara på, men det ligger hur centralt som helst så det finns änne en risk att det är många andra som vill ha den platsen med. Hoppas, hoppas jag får den! Det är inom psykiatrisk vård så det hade ju varit perfekt att få den nu så jag kan testa på barnhabilitering i vår!
 
 

26-08-14, T I S D A G

Verkligheten är tillbaka. Skolan har börjat och igår var första dagen på mitt sista år som student! I alla fall än på ett tag. Jag kan inte ritkigt förstå att jag bara har ett år kvar, eller rättare sagt, tå terminer. Det är inte ens 12 månader kvar tills dess jag är klar. Heeeelt sinnes! Och redan nu ska vi bestämma (eller tja, önska) om VFU till nästa termin, vilket i sin tur innebär att vi måste bestämma vem vi ska skriva C- upsatsen med. Tack och lov att det redan är klart för min del!
 
Nu sitter jag i en liten pluggpaus, den har väl pågått lite väl länge. Haha, fötterna står i ett varmt bad med olivolja, vem har sagt att man inte kan lyxa till det medan man pluggar? Men nu är det dags att återgå, läser och gör tester om något som heter ICF. Får la se om jag lär mig någonting nytt. :P Nu är klockan ställd så jag får mig en paus om 40 minuter igen
 
 
 
 

Regnig tisdag

Det verkligen bara öser ner nu! Träffade Sofie, gjorde det vi skulle och sedan tog en fika. Efter detta skulle jag hem och packa om min väska. Och woaw, att jag inte drunknade på vägen hem från tåget asså. Som det regnade, blev blöt och kall enda in i märgen. Sedan när jag ska ut med voven kommer vi ut, han kissar en gång och sedan öppnar sig himlen. Så när han satte sig under ett trä sa jag "nej, vi går hem istället" och swosh som han sprang hem. Jag förstår honom! Får väl gå ut snart igen, men nu när det regnar så väntar jag. Blir väl gårdagens Paradise Hotel och sedan någon gång ska jag bada. Köpte mig badskum idag. Hehe, får ju nyttja de resurser som här finns. ;)
 
 

19-08-14, T I S D A G

Jahaa, då ska man få testa på att vara hundägare fram till på torsdag då. Det har ju börjat bra... tre av tre promenader krävde användning av bajspåse. Haha! Av alla promenader jag gått med honom, så trodde jag att vi var överens om att det var S som skulle ta hand om det. Men icke. ;) Jag tycker om vovven ändå! Måste säga att det, trots det labila vädret var väldigt skönt att komma ut och gå nu. Men å andra sidan måste jag inte göra det varje dag, så jag uppskattar väl det på ett annat sätt just nu.
 
Och utöver hundpassning så ska jag träffa Sofie en sväng idag, behöver ett moraliskt stöd och det va rju hon som tipsade mig om tjejen jag ska till idag så det kommer nog bli bra. Jag börjar väl gå in mot stan om 40 min eller så.  :)
 

Såhär ser det ut när man ska klia honom på magen
 

18-08-14, M Å N D A G

En vecka kvar tills att skolan börjar igen. En vecka kvar tills dess att jag påbörjar mitt sista år och sedan är jag färdigutbildad, sedan behöver jag inte plugga någonting mer om jag inte vill, eller om det inte behövs specialkunskap i mit kommande jobb. Om ett år har jag en yrkesidentitet och jag har något att vara. Vilket uppenbarligen är väldigt viktigt i det här samhället då vår yrkestitel nästan alltid kommer strax efter vårt namn när vi presenterar oss för nya människor. Wooooa! Fy bubblan vad coolt detta är. Haha
 
Om ett par timmar ska jag träffa några av tjejerna i klassen. Får väl la se vad vi kommer göra, men vi ska ses vid stadsbiblioteket i alla fall. Men innan dess ska jag göra mig i ordning och gå ut med hunden. :)
 
Den här låten har jag fått totaldille på.
Ni har säkert alla hört den, men den tåls att lyssna på igen.
 

17-08-14, S Ö N D A G

Vilken dag det blev igår! Var uppe tidigt och började fixa och dona där hemma och mitt i allt valde jag att baka bullar. Så himla goda de blev asså, precis som när mamma gör de! Sen mot kvällen kom S, jag skulle bjuda på middag och så badade vi. Det slutade med att vi åkte tillbaka hem till honom och knödde ner oss i hans lilla säng istället för att vara sova hos mig. Så nu sitter jag här nyvaken och väntar på att jag ska bli människa. Ska dra i väg med hans kompis och kolla lampor eller något sånt. Haha kommer inte ihåg vad han sa.




15-08-14, F R E D A G

Idag blev det en väldigt lugn dag! Tänkte ju att jag skulle ha tränat, men det gjorde jag faktiskt inte, och det känns okej. Fiia kom över hit en stund stax efter lunch och stannade några timmar. Mycket prat kring allt möjligt. Det är så himla skönt att bara prata ut ibland, även om det inte är någonting allvarligt liksom.
 
Imorgon kommer det att städas och handlas. Ska bjuda på middag här hemma, så då måste det ju vara rent och snyggt, och maten måste ju finnas på plats. Haha! Men nu blir det filmtajm och sedan sova! Har varit en fredagskväll i mjukiskläder!
 
 

14-08-14, T O R S D A G

Om drygt tre timmar påbörjar jag mitt sista arbetspass för den här sommaren. Att nio veckor har gått så fort kan jag inte ritkigt fatta. Vilket jag skrev om igår med. Men, men, 20:00 ikväll går jag på sommarlov i tio dagar på riktigt. Och morgondagen kommer att börjas med ett träningspass och sedan ska jag träffa Fiia.
 
Innan jag åker till jobbet ska jag ta det lite lugnt och spela lite. Har kommit in i en sims-period igen, och för att det inte ska gå till överdrift och jag inte ska sitta inne och spela och se på dramafruarna, så måste jag ha saker uppbokade de kommande dagarna. Haha. Och om jag har tur, så kommer det finbesök i helgen, men det återstår att se.
 
 

13-08-14, O N S D A G

Nästsista dagen idag. Jag kan inte riktigt fatta det! Hela sommaren har jag jobbat och nu börjar det lida mot sitt slut. Alltså... wow! Ha rändå haft väldigt roligt på jobbet, så det är ändå ganska tråkigt. Förhoppningsvis kommer jag kunna fortsätta jobba där under helgerna och så.
 
Nu sitter jag och messar med en tjej ang tid för vaxning. Never done it! Men någon gång måste ju bli den första och jag tror min hud kan behöva vila från rakhuveln. Är redan lite nervös. Haha! Men snart åker varulven bort! ;)

Looking good!

Jag och lillasyster satte oss och gjorde i ordning ett träningsprogram för mig. Correction, hon sa vad som skulle vara bra för mig och jag skrev ner det. Och det blev riktigt bra. Ett program på drygt en halvtimme som jag ska försöka få gjort varanan dag i sex veckors tid för att sedan göra ett nytt prgram att följa. Testade det med en gång, och jag känner mig riktigt mör nu!
 
Resten av kvällen kommer att gå åt till att spela sims och se på dramafruarna. :D Jag ska ta det lugnt och hoppas på att jag jag lyckas somna i tid idag, så kanske jag kommer upp och tränar innan jobbet imorgon. :)
 
 

12-08-14, T I S D A G

Vad tiden försvann igår! Helt plötsligt var klockan nästan 20:30 och vi båda tyckte det var dags att bege sig hemåt även om vi kunnat sitta i ett par timmar till - utan problem! Men efter en middag och kaffe åkte hon hem till Martin och jag gick till S.

Nu har jag precis avklarat min frukost från espresso house och sitter på tåget mot jobbet. Hade mer än gärna legat kvar i sängen ett par timmar till, men det skulle komma hantverkare så jag hade inte fått sova så mycket ändå.

11-08-14, M Å N D A G

Då var det måndag ja. Har blivit en väldigt lugn dag idag för jag är så fruktansvärt trött. Förstår inte var den här tröttheten kommer ifrån, men den är där - hela tiden!!

Nu är jag på väg in till stan för att träffa Josefine. Jag har inte träffat henne på hur länge som helst, så nu är det dags! Hon är ju färdigutbildad och grejer. Tänk att jag snart är där jag också...




10-08-14, S Ö N D A G

Söndag idag ja. Det är inte mycket som står på schemat idag heller, men man vet aldrig vad dagen har att bjuda på. Sitter just nu och ser på Superspararna på kanal5play. Ett fruktansvärt underhållande program måste jag säga, men vissa personer är ju väldigt pinsamma. Avbryter dramafruarna en stund och kollar på snåljåpar istället. xD Vem vet, kanske lär jag mig något på deras sparande. Haha

Baaad

Till slut blev det något av den hör dagen också. När lillasyster kom hem från jobbet följde jag med henne till tåget för att möta upp hennes pojkvän och senare tog jag med en flaska rom och drack lite rom och cola tillsammans med Rickard. När temperaturen började sjunka och alkoholen tog slut tog jag på mina stövlar igen, traskade hem och nu ligger jag i jacuzzin och njuter! Jag använder vår jacuzzi alldeles för dåligt. Det blir inte riktigt samma sak att bada ensam som tillsammans med vänner eller han den där speciella. Men nu är det jäkligt gött. Nyttjar min vattentäta mobil och spelar, nu bloggar och lyssnar på Game of Thrones. Det blir lite roligare då i alla fall. Har snart suttit i 45 minuter. :P



Produktiv slappdag

Den här sommaren har min sömn inte varit som den brukar, på gott och på ont. Jag har på mina lediga dagar vaknat runt 9- 9:30, vilket i normala fall inte händer om jag inte har någonting planerat. Visst är det skönt, men dagarna blir väldigt långa i och med att jag inte somnar förrän sent på nätterna igen.
 
Idag var inget undantag från tidigare. Vaknade vid 9, hade inga planer, drack mitt kaffe och rotade i kylen efter frukost. Nada, blev grinig (underbara pms), gick in och la mig för att kolla på dramafruarna (Real Housewives of Orange County). Men vid 12-tiden ryckte jag upp mig, bytte om till träningskläder och tränade. Här kommer mitt stora framsteg - Jag lyckades göra en riktig armhävning, på tå både ner och upp!! Det är för mig ett fantastiskt framsteg! Har aldrig, i hela mitt liv kunnat göra en armhävning på tå, inte ens när jag tränade som mest i innebandy. Och aldrig trodde jag att jag skulle kunna göra det. Är sjukt stolt över mig själv!! Och min post- workout mat blev en veggieburgare. Omnomnomnom!
 
Nu har jag städat här hemma, och tänkte att jag skulle rensa garderoben lite. Eller i alla fall organisera garderoben! Haha.
 
 

09-08-14, L Ö R D A G

Helg! Efterlängtade helg! Än så länge finns det ingenting planerat och det känns lite sådär faktiskt. Är van vid att ha dagarna fullbokade och massor att göra, men inte nu inte. Kanske dyker någonting upp senare under dagen. Fram tills dess ska jag dock få tummen ur och träna! Har inte gått jättebra med den delen denna vecka.
 
Värre har det varit med maten. Förutom qournfärssåsen som jag åt i onsdags, så tror jag att jag typ levt på mackor ett par gånger om dagen. :/ Slarv, slarv, slarv! Dock blev der hamburgare till middag igår, och för min del vegetarisk burgare eftersom jag inte gillar köttfärs. :P Haha

Shoppaholic?

Jag är så himla sugen på shoppa asså! Vet inte riktigt vart det kommer ifrån nu, med vill bara ut och shoppa. Vill köpa nya kläder, nya skor, behöver en ny höstjacka. Den här hösten behöver jag verkligen en ny jacka! Vill ha någon kappa eller så, eftersom min jacka gick sönder förra året och jag pallade inte lägga pengar på en ny då. Jag vill ha nya underkläder... Jag vill byta ut hela min garderob! Haha, men det förstår jag ju att det inte går. :P Hahah, shoppa, shoppa, shoppa!
 
 

08-08-14, F R E D A G

Helgen närmar sig med långsamma steg. Försov mig aningen i morse, så jag har varken ätit frukost eller fått med mig lunch idag, och det börjar kännas. Är än så länge ensam, så när min kollega kommer sen hinner jag nog dra och köpa något. Det är dyrt att jobba i "centrum". Har tre mataffärer, två pizzerior, en redig restaurang (som serverar sushi) och två caféer på inte ens fem minuters gångavstånd. Blir lätt att man går och köper sig något.


07-08-14, T O R S D A G

Hade tänkt att jag skulle träna igår när jag kom hem från jobbet, och idag innna jag åker. Men nej - så har det inte blivit, utan det har varit en halvkass otränad vecka den här veckan. För två veckor sedan började jag med "30 days butt challange" och förra veckan blev det samma fast "ab challange". Det har jag i alla fall hållt mig till och det tänker jag inte låta bli! Så idag blir det 155 knäböj, 35 situps, 15 crunches, 15 benlyft och 25 sekunder planka på tårna. Det är ju alltid något liksom. :P
 
Imorgon ska jag se till att få tränat! Kanske till och med att jag vågar mig till gymmet... kanske. Det får vi se.
 
 

Maaaaaaat!

Detta med mat asså! Vad vore livet utan mat? Alltså, jag älskar mat! Sitter nu och äter lunch, det blev lite mycket mat idag, så kanske blir det middag här på jobbet med. Mumms!

Dock var det inte min lunch jag skulle skriva om nu, utan om min kost rent generellt. Förra veckan skrev jag ju att min bakdel är enda stället jag ser resultat på vad gäller min träning och jag är fullt medveten om att det har med mitt ätande att göra. Jag vet vad jag bör och inte bör äta, men ändå är det så himla lätt strunta i det och ta det man inte bör äta. Har den här sommaren druckit alldeles för mycket cola, varför? Jo, för att det har varit för varmt för kaffe och det är lättare att köpa en cola att frysa ner kaffe och göra en islatte.

Den här hösten ska jag försöka bättra mig, ska sluta äta socker, försöka äta renare, kanske försöka få in mer vegetariskt även hemma. Killen jag träffar, S, är vegetarian och jag har så klart ätit mer vegetariskt sedan dess, men då har det varit mycket halvfabrikat. Vill försöka göra mer från grunden, göra egna veggiebiffar, majsplättar, lära mig äta soppor... jag vill bli renare. För jag tror jag kommer må bättre av det. Vi får se hur det går, kanske blir det bara vegetariskt hemma hos S, men jag ska bättra mig!




06-08-14, O N S D A G

Första dagen på nästsista arbetsveckan. Det är lite blandade känslor faktiskt. På ett sätt är det skönt, att få ledigt en vecka och inte behöva gå upp inför alla måsten. Men samtidigt har jag haft väldigt roligt, både med boendena och med mina kollegor. Känns lite trist att vara den försa sommarvikarien som lämnar. :P

Men idag efter jobbet ska jag i alla fall hem! Mamma ringde igår och undrade var jag hade tagit vägen. Hehe, lilla mamma ♡ Så måste jag få tränat när jag kommer hem med! Har inte rört mig sedan i torsdags! Visst, promenaderna med vovven, men det räcker ju inte långt. :P

I denna värme får man allt dricka islatte för att vakna till liv!



05-08-14, T I S D A G

Två dagar ledigt, det har jag verkligen behövt! Har inte varit hemma och kommer nog inte åka hem förrän efter jobbet imorgon. Men, men så är det. Har qurnfärssås I kylen som faktiskt är riktigt god och jag kan ta med det imorgon.

Har börjat de här två dagarna med en 30-40 minuters hundpromenad. Verkligen jätteskönt! Längtar tills jag flyttar och har en livsstil som en hund får plats i, helt fantastiskt!






03-08-14, S Ö N D A G

Sista helgen är avklarad om 12 timmar och 45 minuter - typ! Kommer bli väldigt skönt att få sova ut imorgon måste jag säga, även om jag måste vakna i tid så kan jag sova till typ 10- tiden i alla fall! :D Plus att jag slipper sova själv.

Jobbar mellan 10 och 22 idag och det blev sent igår, så det kommer Li 12 långa timmar. Men får skylla mig själv. Haha . Vad som dock gör mig väldigt irriterad är att jag för andra gången den här veckan spiller på mitt vita linne... och den här gången kan jag inte byta -.-

02-08-14, L Ö R D A G

Gääääsp! Är fruktansvärt trött just nu, får visserligen skylla mig själv, men ändå. Är så himla trött! Är mitt i sista jobbhelgen innan skolan börjar, kommer verkligen somna snabbt imorgon kväll. Och på sätt och vis hoppas jag på att jag även imorgon kväll slipper sova ensam. Men vi får se, slutar ändå 22.

Tåget går väl när som helst nu, så det är bara att bita ihop och ta sig igenom 11- timmarspasset och ikväll behöver jag inte sova själv i alla fall. :)




A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0