25-03-14, T I S D A G

Sov inte alls bra i natt, låg och vred och vände på mig tog på täcket, kastade av täcket, hade det på halva kroppen, öppnade ett fönster, svettades och frös. Ingenting fungerade! Vilket blev väldigt förståeligt när jag vaknade och ser att elementet står på full fräs, 26° i sovrummet, och jag hade puttat på fönstret... inte öppnat det. Bra där Anna! ;) Så nu vädras det för fullt här inne och jag börjar väl la vakna till liv. Nästan i alla fall. Men det tar emot lite nu, tänkte att man kanske skulle kunna få sova någon halvtimme extra eller så nu under praktiken. Men icke. Börjar halv 8 så det är bara att stiga upp 5:15 och var nöjd. Nu ska jag snart kila till tåget. Bye!

24-03-14, M Å N D A G

Första praktikdagen idag! Oj jisses asså! Har inte varit nervös - tills nu! Eller snarare tills i natt tror jag, Somnade någon gång efter 2 inatt, så det blir till att dricka kaffe vid varje tillfälle som ges! Ska gå och ta min andra mugg nu.
 
Bjussar på den här asgrymma låten tills vidare!
 
 

21-03-14, F R E D A G

Kan fredagen vara mer efterlängtad eller vad? Trots gårdagens ledighet är jag inte riktigt redo för att möta dagen så här tidigt idag. Would much rather go to sleep! Men jag får sova imorgon helt enkelt. Vem vet, kanske ser man lite ögongodis under dagen? :P Haha - bra motivation till att dra in till skolan... Men med virkningen i väskan, en flaska vatten, nötter och frukt så ska jag nog överleva den här dagen med, och om inte annat så är det ju sista gången man träffar tjejerna innan praktiken!
 
 

20-03-14, A N N A D A G

Idag har det varit en riktig Anna-dag! Har verkligen bara varit med mig själv och gjort det som mig behagat. Började lite si sådär med att jag till en början inte kunde somna i natt, och när jag kom upp idag, klockan 9 hade jag jätteångest. Varför? Jo för att jag hade planerat att jag skulle våga mig iväg till gymmet på egen hand. Men det gjorde jag inte på grund av ångesten. Istället gjorde jag mig en ordentlig frukost. smörgås med ost, skinka och tomat, yoghurt med banan, granatäpple och nötter, kokt ägg, proviva, kaffe och ett päron, tände lite ljus och bara njöt av frukosten till Sex and the City.
 
Kände sedan att jag vill göra någonting för någon annan, för mamma, mamma som haft det väldigt jobbigt det senaste, så jag städar lite, ser på SATC, startar en maskin tvätt, städa och ser på SATC. Och så ser min dag ut. Blir sushi till lunch och Ben&Jerry's till efterrätt. Mer städ och mer SATC, och jag virkar. Har virkat så fort jag inte ätit eller städat. Det är så himla avkopplande, men min ångest har inte släppt än. Sprickan jag pratatde om igår gör sig påmind när jag tänker tillbaka på att jag var feg och inte vågade ta mig till gymmet. Men jag har haft en Anna-dag, en dag för mig, med inslag för att göra någonting för någon annan, men en dag för mig.
 
 

En spricka i självförtroendet

Jag har väl alltid haft väldigt dåligt självförtroende, det är vi nog många som har, men det har sakta byggts upp och generellt sett så har jag numera ganska bra självförtroende och är relativt nöjd med mig själv. Och nu när jag ser på min första mening ser jag alla värderande, förminskande ord så som "ganska bra" och "relativt nöjd". För tillfället och sedan några veckor tillbaka känner jag att mitt självförtroende sjunkit igen. Jag har ingen aning om varför, men har sett bilder på folk som jag blivit avundsjuk på för att de ser bra ut, ser andras framgångar och blir avundsjuk för att "jag inte lyckas" (Hallå - jag kämpade igenom hela förra terminen och blev godkänt i allt), ser andras lycka och undrar om jag inte ockå är värd att vara lycklig.
 
Vad är det som händer? Varför denna ständiga avundsjuka? Jag vet att jag är duktig, jag vet att jag ser så pass bra ut att både jag och andra kan kommentera detta med positiva komplimanger, jag har en fantastisk familj och underbara vänner som jag älskar och de älskar mig. Ändå står jag nu i spegeln och nästan äcklas av mig själv om mina "misslyckanden".
 
Man ser lyckliga tjejer med runda gravida magar, folk lägger upp bilder på helt fantastiskt fin mat, pratar om hur grymt det var på gymmet och jag hatar att jag känner en stark avundsjuka. Det var många år sedan jag kände mig avundsjuk på kändisar för att de såg fantastiska ut, men nu har till och med det kommit tillbaka.
 
Vad är det som händer? Jag har en bra personlighet, jag går och klarar en bra universitetsutbildning, har som jag nämnde tidigare en fantastisk familj och underbara vänner. Och ändå fattas det någonting?

Okej, fine, helt 100 % ärligt, jag trodde mitt liv skulle se annorlunda ut nu, jag önskar väldigt ofta att jag hade en bra grund för att ha en egen familj eller väldigt snart börja starta en egen familj. Och så ser det inte ut idag. Men det behöver väl inte betyda att den här sprickan i mitt självförtroende blir större?
 
Vad krävs det för att jag ska kunna hitta tillbaka till mig själv och mitt "relativt" bra självförtroende?
 

19-03-14, O N S D A G

New in! Beställde två klänningar från Nelly förra veckan och jag är supernöjd! Kommer att ha en av dem när vi har studentmottagning för Lillebror och Lillasyster, menhar inte bestämt mig för vilken än. :P Lite kassa bilder, men jag tror ni överlever. :P
 
 

Virka steg för steg

Ja, då var det ju den här boken jag pratade om förut. Min helia skrift! Haha, nej kanske inte riktigt, men den är fantastisk! Virka steg för steg av Sally Harding  är en bok med massa virktekniker och mönster. Många fina bilder i underbara färger och tydlighet i teknikbeskrivningarna. Man kan läsa om hur man följer diagram och om olika garner och ja... boken är fantastisk! Har precis börjat på en ny sjal, behöver fler nystan, men den kommer nog bli väldigt fin när den är klar! Men vilket fall som helst så kommer mönstret från den boken. Plus att den ser mer avancerad ut än vad den är. ;) Haha
 
Sen finns det även en liknande bok för stickning för den som hellre ger sig på det
 
 
 

17-03-14, M Å N D A G

Börjar denna måndag med en ny virkning. Har börjat på en (läs två) snäcksjal, men lyckades glömma den när vi var på studiebesök i torsdags, så förhoppningsvis får jag tillbaka den nu i veckan då en kompis tak och lov är så snäll och kunde gå dit och hämta min påse med virkningen i!
 
Men till helgens virkning. Har free stylat ihop mig ett par torgvantar. Kan vara skönt att ha nu när det börjar bli lite varmare (och hoppas snön håller sig borta). Teknikerna jag använt mig av hittade jag i boken Virka steg för steg ,som jag tänkte skriva lite mer om senare idag, och ja, jag är nöjd i alla fall! :)
 
 

15-03-14, L Ö R D A G

Det går verklige i perioder det här med bloggen, och jag kommer väl egentligen inte riktigt igång med det heller. Haha! Idag har det varit lite shopping. Köpte mig ett nytt täcke och två nya påslakanset. Min säng är nu fullbordad - enda som saknas är någon att dela den med, men det kommer väl la så småningom. :)
 
 

08-03-14, L Ö R D A G

Även denna vecka har varit fullsmockad med grejer att göra! Fartfyllda dagar med föreläsningar, workshops och patientmöten. Under onsdag och torsdag tillverkade vi två olika ortoser, en för tumbasen (används vid tumbasartros, collateralligament skada eller skada kring tumleden) och en viloortos (precis som det låter, används i vila). Hade i måndags ett möte med en patient från handrehabiliteringen, gjorde en redovisning kring behandling och dennes nedsättning. Och mellan allt detta har jag kollat på tråkiga filmer om förskrivningsprocessen av hjälpmedel.Fullt upp asså!
 
 

03-03-14, M Å N D A G

Idag har vi en trött Anna! Trots att jag somnade långt innan 21 igår så känner jag mig sliten och trött idag. Har kollat artiklar om smärtbehandling vid CRPS (Complex Regional Pain Syndrome, ett smärttillstånd i arm/hand) och ska skriva om detta imorgon med gruppen. Trots att man läst engelska i så många år och ser på serier utan text, så är det tufft att läsa på engelska! När man knappt förstår vad som står om det skulle vart på svenska blir det lite svårare när det är på engelska. ;) Men jag tror jag hittat en artikel som är relevant, så det blir väl att ta med datorn imorgon och försöka luska ut vad den innebär lite mer.  Nu ska jag packa väskan och sedan gå och sova! Anna är trött!
 
 

Söndagsslapp

Ligger i soffan och ser på SATC, vet att jag borde vara mer produktiv, men jag orkar verkligen inte. Haha. Jag borde hoppa in i duschen, någonting som jag vet är gött och varmt och ja.. you know the rest. Men inte heller det orkar jag. :P Idag är jag lat.
 
Blir nog att jag ser klart på den här skivan, hoppar in i duschen och börjar se om på Game of Thrones. Why? Jo för att snart börjar nästa säsong!! :D 6 april för att vara exakt.
 
 

Inte som väntat

Den här dagen blev inte riktigt som jag väntat mig. Skrev ju att jag skulle plocka med mig min virkning till jobbet och så... Nej så blev det inte. ca 12:45 la min telefon av. Jag hade den i fickan och när jag plockade upp den startade den om sig, och den startade om och om och om. Jag ringde Samsungs support och fick tipset om att starta om den genom att hålla inne massa knappar. Fungerade ej. Så det var bara att lämna in den! Tog bilen, 13:20 och gasade iväg till Backaplan för att hinna lämna den, få en lånetelefon och hinna tillbaka till jobbet innan 14:30. Hade det inte varit för mamma och pappa hade jag glömt min middag hemma med. Väl där får jag veta att den antagligen blivit fuktskadad. Jippie! Bara att skicka in den på försäkran och hoppas på det bästa. 750 spänn ut i skogen. Underbart!

01-03-14, L Ö R D A G

Idag, lite oväntat sådär, blir det jobb gör mig! Vaknade med ett mess om natten mellan tisdag och onsdag, men eftersom jag har skola går ju inte det. Så då frågade de om idag istället. Inget mig emot - jag fick ju i alla fall sovit ut idag! :) Så jag fåt la ta med mig min virkning och  åka och jobba helt enkelt. Dock ska det ätas pulled pork här hemma idag, vilket jag gärna hade smakat på med, men jag får smaka på det imorgon istället. ;)

A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0