Lång dag

Idag har varit en lång men bra dag! Det är alltid lika roligt att träffa Emelie, och nu börjar det dra ihop sig för hennes flytt. Det är väldigt blandade känslor inför detta! Men mest är jag ju självklart glad för hennes skull! :) Det är faschinerande hur fort man kan fastna för en person, man kan helt klart kalla vår vänskap för "kärlek vid första ögonkastet". Haha! Tog inte många sekunder innan vi pratade med varandra som om vi varit vänner i år och dar'!

Förresten blir jag så glatt överraskad av kommentarerna jag får. Det händer sällan, men när det väl händer blir jag jätteglad (så länge det inte är elaka kommentarer då)

31-01-12, T I S D A G

Januaris sista dag, en månda mindre till jordens undergång. Haha nej men! Hoppas jag inte skrämmer upp någon som faktiskt tror på det - jag tror inte ett ögonblick på att jorden ska gå under år 2012, varför? För det första - varfrö i hela friden skulle jorden välja att gå under just i år? datum som "12-12-12" har funnits tidigare, typ 12/12-1912 (även om det inte är jorden undergång som ska ske 12-12-12), för det andra så har några forskare hittat skrifter som Mayaindianerna skrivit (dessa som förutspår att de sker 21-12-12) och beskriver tiden efter 2012. Och för det tredje, hur många är det inte som planerat jordens undergång och räknat fel? Hallå, bara förra året skulle den gå under typ tre gånger. Haha! Men, men

Idag blir det till att umgås med Emelie! Var över en vecka sedan jag träffade henne nu - icke bra, icke bra! Men så är det när man fått jobba vissa dagar. Dock försov jag mig, så jag ska bege mig nu. Hoppas ni får en bra dag! :D

Ramat och klart!

Nästan i alla fall - ska "förbättra" bilderna i Friends-ramen. Inte för att det är någoting fel på bilderna där, utan för att jag har fler än fyra vänner. Har några bilder som jag ska få utskrivna och ett par vänner jag inte har några bilder på. Så det ska jag fixa, men så här ser det ut än så länge. :)


Fotomode

Fick lite receptblad av mamma i helgen, så jag passade på att kolla igenom dem förut när jag städade. Vad jag insåg var att fotomodet verkligen förändrats. I dagens receptblad ser saker och ting mycket fräschare ut. :P


Inramat

Haha nackdelen med att städa (förutom att det är tråkigt) är att man hittar massa roliga saker som drar ut på städningen. Letade fram lite bilder jag fick ramat in i min fina ram och så hrä blevd et! :D


Börjar arta sig

Jag kan se mitt golv! Kan ni tänka er det - jag ser migg golv! :D Haha! Not bad, not bad! Funderar på om jag ska storstäda eller om jag bara ska ta det värsta, men nu när jag ändå är i gång lutar det åt storstädning. Tror dessutom jag vet vad jag ska göra med LOVE-ramen jag köpte i förra veckan. Bilder på min familj! De liksom mina vänner kommer ju aldrig lämna mig, så när jag någon gång i framtiden får mig en pojkvän så  får han infinna sig i andra ramar. ;) Haha!

30-01-12, M Å N D A G

Hadet ju tänkt städa i lördags, blev det av tro? Nej, klart det inte blev - istället blev det en spontan (för min del i alla fall) utgång tillsammans med lite folk från kyrkan. Riktigt roligt faktiskt. Jag är inte den som brukar tycka att det är kul att sitta på en krog och bara dricka, men när vi varpå Charlies Änglar här i stan så var det faktiskt riktigt kul! Det måste vi göra om!

Vilket fall som helst så var jag alldeles för bakis igår för att jag kände att jag orkade blogga.Det var längesedan ajg var så bakis som igår, hmm.. Men vilket fall som helst så var det roligt! Dock måste jag städa idag istället. Haha! Det ser värre ut idag än vad det gjorde i lördags när jag åkte hemifrån. Damnit! Haha! ;)

Barn som sminkar sig

Tänkte försöka få skrivet det jag lovade i tirsdags (eller när det nu var) om mina temainlägg. Och idag blir det smink på barn. Jag själv började sminka mig i 12-årsåldern. Dock var det bara mascara som gällde. Men det känns ganska aktuellt att ta upp det med tanke på hur vanligt det är att barn klär sig och sminkar sig mycket äldre än vad de egentligen är.

Någon mer än jag som sett programmet Mammor och minimodeller på TV3? Måndagens avsnitt handlar ju om smink. Har självklart inte sett det, men att döma av "i nästa program" så är det väldigt blandade känslor när det kommer till det. Där är den äldsta flickan typ 10 och den yngsta 7. Jag tycker att det är alldeles för tidigt för att börja sminka sig, speciellt med mer än typ mascara. I programmet säger en mamma någonting om "Barnen har ju iPads och iPods, så lite smink kan de ju ha med". Då tänker jag - vad i hela friden ska en 7-10 åring med en egen iPad och göra? Jag känner inte ens ett behov av en iPad (sen att jag bojkottar apple och deras produkter är ju en sak..).

Jag tycker att barn ska få vara barn, och det gäller allt från smink, till teknik och skolan. Tycker inte att barn ska få betyg från första början, eller att förskolelärarna ska börja prata om alfabet och siffror när barnen är 2-3 år. De ska leka och ha roligt, om de tycker att modellandet är kul är det någonting som ska vara på låtsas och inte prackas på av mammor som inte fick leva ut sina drömmar att bli modeller. Och sist men inte minst - en 8 åring ska inte klä sig, sminka sig eller posera som en 25 åring!


Provocerande bloggare

Jag vet inte vem som var först, flör jag kom inte in i bloggvärlden pga några bloggar som jag följde, utan för att en gammal klasskompis började och jag tyckte det kunde vara roligt. Så ni får gärna rätta mig om jag har fel, men i min värld var det i alla fall så här:

Först kom Blondinbella, sedan Kissie, Dessie och Paow (det är de fyra bloggarna jag vet provocerade massor) som kunde vara så genomelaka och skriva så konstiga och hemska grejer att man bara blev trött i huvudet. Jag läste aldrig några av deras inlägg, men man hörde ju så himla mycket om det och läste i aftonbladet och lite här och var. Men allt eftersom började även dessa flickor växa upp, och även om det var svårt att tro då gjorde till och med Kissie det.

Personligen trodde jag att det var slut med att hålla på och provocera och ha sig. Men uppenbarligen hade jag fel. Och det är speciellt två tjejer jag tänker på. Jag vet inte vad de heter, har inte lagt energi på det. Men jag har sett två videoinlägg av ena och ett av den andre, och jag tänker "Vad i hela helvete håller de på med?"

Ni vet säkerligen vilka jag pratar om när jag säger att en hatar fula människor och en hatar svenska killar. Vad mycket hat det är över allt. Visst hade det inte gett lika mycket uppmärksamhet om de älskar fula människor respektive svenska killar, men varför? Varför kan man inte nischa sig på någonting annat än att vara så elak? Varför hata så mycket? Hade det varit mindre hat här i världen hade det sett mycket bättre ut tror jag. Låter som värsta hippien, men tänk er själva - hade vi hatat mindre hade vi varit gladare och spridit mer glädje. Det hade inte varit lika mycket problem och grejer.

Kort sagt tycker jag att man ska försöka se saker från den ljusare sidan, visst om hon inte tycker att svenska killar är bra i sängen, men alla svenska killar beter sig likadant, precis som att alla utländska killar inte gör likadant. Jag tror inte på att det finns fula människor, bara för att jag inte tycker att en person ser bra ut så betyder det inte att ingen annan gör det heller. Smaken är som baken - delad!

28-01-12, L Ö R D A G

Det har inte allt blivit så mycket blogg den här veckan som jag trodde och hoppades på, men jag har inte allt varit på blogghumör nu när det blivit jobb och grejer. Men men det ger sig. :)

Mamma, pappa och lillasyster håller på att byta rum, så det är massa grejer över allt just nu, och jag har hittat massa gamla bilder som jag ska kolla igenom under dagen har jag bestämt. I mellan städningen som ska ske på mitt rum idag. Hehe :)



27-01-12, F R E D A G

Vad chockad jag blev när jag klickade in mig på blogg.se idag! Så här såg det inte ut igår när jag loggade in. Haha! Men det är väl bra med lite variation. :)

Ska, som jag sa igår (?) träffa Lollo idag. Ska bli himla roligt att träffa den tjejen, tihihi! Så får vi se vad vi ska hitta på. Något händer väl ^^,


Today!

Vad i hela... Skrev ett inlägg förut idag som skulle vara tidsinställt  och handlade om detta med provocerande bloggare - men det ville visst inte fungera. Inte ligger det på utkast heller. Wierd!

Var i vilket fall som helst helt jätteslut när jag kom hem, och kände bara för att lägga mig i sängen och tuppa av. Men icke! Det blev en liten visit till kyrkan där det blev tårta (var en som fyllde år) och typ winerbröd (stavas det så?). Och nu känner jag mig bara matt, har ont i hela kroppen efter gårdagens träning och dagen arbete. Det är mycket upp och ner på huk på förskolorna, så man kommer ner till barnens nivå. Jaja! Får se om jag lyckas formulera mig lika bra imorgon om våra kära bloggare. Nu ska jag se på gårdagens avsnitt av Sveriges mästerkock! :)

26-01-12, T O R S D A G

Idag var det tungt att gå upp, kände inte riktigt för att vakna, men så är det ibland och hade jag inte haft någonting att göra idag så hade jag fortsatt sova - länge. Men nu är jag uppe, ska strax sminka mig och äta frukost och har precis avslutat mitt kaffe. Funderar bara på vad sjutton jag ska äta...

Insåg precis en nackdel med att bara jobba här i kommunen - det finns ju inga mat ställen som är öppna! Okej, McDonald's finns ju, men inga andra ställen är öppna i den här hålan. Och dessutom ligger donken åt fel håll idag. Uffa, här hemma har vi ingenting att äta förutom flingor, vilket jag inte kan äta på morgonen. Hmm...

Otrohet

Skrev ju att jag skulle ta upp tre olika grejer jag funderat på. Och nu blir det otrohet.

Självklart är gränsen olika från person till person, vilket betyder att det är olika från förhållande till förhållande, men jag tror att en basic tanke är att man inte vill ha otrohet i sitt förhållande. Men var går då gränsen?

Jag har alltid tyckt att den går vid kyssar/pussar, jag vill ju inte att min pojkvän ska pussa på någon annan brud, det är ju mig hans läppar tillhör! Men då tänkte jag inte på allt det andra som kan hända när man fortfarande dejtar. Pratade med en kompis här om veckan och hon hade varit med några vänner, varav ena tjejen hade pojkvän. Men ändå låg hon och myste, skedade och kelade med en kille i umgäget. Jag menar även om det inte var menat att att hon skulle vara otrogen (uppenbarligen/förhoppningsvis har de paret en annan syn på vad som är otrohet) så hade inte jag viljat att min pojkvän skulle ligga och skeda med en annan tjej och så länge jag inte har romantiska känslor för killen skulle inte jag ligga i han famn (ni vet på det mysiga "romantiska" sättet") eller ligga sked med honom.

Har fortfarande massa tänkar och funderingar kring ämnet otrohet, men får inte riktigt formulerat dem på något bra sätt. Hur som haver så tycker jag att det är viktigt att skilja på hur man beter sig tilsammans med sin partner och sina kompisar. Som sagt, jag vill ju vara den Han pussar på, kysser, håller om, viskar små vackra ord i öronen på mig - då ska ju inte jag gå till någon annan och få det av den personen. Does it makes sense?


Lip butter

Den här vintern har varit helt katastrofal, eller ja - mina läppar har varit helt katastrofala. Torra, nariga och spruckna. Det var många år sedan de kändes så här - och då har jag inte ens hånglat någonting den här vintern. Eller jah, en gång kanske det hände men... ;) haha

I alla fall! Var ju i stan med tjejorna idag, och efter att Emma skulle hemåt gick jag och Josefine en liten sväng på Åhlens, där jag hittade ett lip butter. Någon som använt det? Känns ju lite som att att lip butter är samma sak som body butter, så jag köpte ett. Tänkte at jag skulle börja med att ta det 2-3 gånger om dagen kanske. Så får vi se. Har tagit på den två gånger nu och det känns som att det sjunker in ordentligt i läpparna, men vi får se när jag använt det lite. :)


Årets första motion

Utöver promenader så kommer jag i kväll motionera för första gången i år. Vilket ska bli helskönt! Pratade med Emma och Josefine förut om träning, och vi kom fram till att jag helt enkelt måste börja träna ordentligt - jag är ju ändå funktionär på friskis. ;) haha!

Dock bangade de sushin. Vi åt där tanken var, men jag åt sushi och de tog kycklingspett. Fegisar! ;) Hehe! Men jag förstår dem! Nästa gång sa vi att vi ska ta buffén på backaplan istället där det finns annan mat om sushin skulle smaka baj.

Fina ramar!

De hade jättefina (och billiga) ramar på Netto idag. 25 kr/st för "fyra ramar". En ram för fyra bilder! Har ju en ram i samma stuk med en bild på mig och tjejerna, men i den här ramen kommer få bestå av dem och andra vänner med! Och den andra kan jag inte riktigt använda än. Hehe! Vad tycker ni om dem? :)


25-01-12, O N S D A G

Kanske lyckas jag vända tillbaka på dygnet snart ändå! Idag vaknade jag ganska utvilad 09:10 och har varit uppe sedan dess. Mamma försökter förut argumentera mot mig om att jag vaknade senare (typ vid 11 som jag tidigast brukar) men så såg hon på klockan och såg att den inte ens var 10. Haha, in her face. ;) Älskar dig mamma!

Skulle ju klippt mig idag, men det blir ändrade planer - Amanda har blivit lite krasslig, så vi tar det i nästa vecka istället. Dock blir det inte en tråkig hemmadag för det! Ska först åka och handla med mamma, sedan bär det av till stora staden för att träffa Emma och eventuellt Josefine. Så blir det lite sushi (om de inte bangar i sista sekund) och prat. Ska bli askul! :D

Men nu ska jag klä på mig! Blir nog ett inlägg till senare innan jag åker in till stan!

24-01-12, T I S D A G

Har varit hemma från jobbet ungefär 1,5 timme nu. Orkar egentligen inte blogga nu, men har bloggat så dåligt så jag måste. ;) Jag har några ämnen jag tänkt ta upp denna vecka, bland annat bloggare som provocerar, barn som sminkar sig och otrohet. Tre ganska skillda ämnen egentligen, men det är tre ämnen jag funderat mycket på det senaste. Vet inte riktigt när jag tar upp det med det kommer i veckan! :)

Nu väntar jag på att pappa ska komma hem så jag kan ta bilen till affären. Hörs förhoppningsvis av sedan om jag inte däckar för snabbt! ;)

23-01-12, M Å N D A G

Trots att klockan bara är 13:50 så har jag fått en del gjort idag! vaknade av mig själv innan klockan hann bli 11., helskönt att vakna av sig själv! Men kort efter att jag vaknade begav jag mig till biblioteket för att lämna tillbaka Bedragen. Så nu behöver jag inte tänka på den mer, sedan hjälpte jag till att städa lite här hemma.

Nu ska jag fixa mig någonting litet att äta, blir nog bara makaroner och falukorv eller något. Orkar inte göra någonting mer avancerat nu. Efter det vet jag inte om jag ska lägga mig och läsa lite eller om jag ska se på Angel, avslutade Buffy igår, och som vanligt när jag slutar med serier är det lite separationsångest. Speciellt när det är så pass många säsonger som på Buffy, fem säsonger och 22 avsnitt i varje. Det är ganska många avsnitt! :P Haha

Men nu blir det i alla fall Angel som bara är på fem säsonger. :P

22-01-12, S Ö N D A G

Det har varit väldigt blandade känslor under lägret, men över lag har det varit bra! Ser fram emot lägret till sommaren om jag kan åka med! Blev dock inte så mycket fotat som jag hade hoppats, men det gör ingenting. :)

Nu ska jag pcka upp, ta mig lite kaffe och sedan bara ta det lugnt! Kommer nog inte bli fler inlägg idag, men fruckta icke! Det är en ny vecka imorgon. ;) Nådde dessutom mitt mål - Bedragen är utläst och jag ska börja på nästa bok, Rivaler. Och Jag ska definitivt läsa fler böcker ur denna serie. Najsigt värre!

Taggad på att bli gaddad

Är så sjuuukt sugen på att gadda mig igen! De två jobbigaste punkterna med det är att jag inte har pengar till det och jag har inte en aning om vad jag vill göra. Hahah! Det enda jag egentligen vet är att jag vill ha min familjs initialer på ngåot fint sätt, men jag vet inte riktigt hur. Hmm... Kanske ska jag kolla med brorsan om han kan skissa upp någonting? :) Hmm. Vad det än blir så vill jag att det ska vara unikt, precis som min sko. :P Hehe


20-01-12, F R E D A G

Jag är i chock. Big time, rejäl, ordentlign chock. Klockan är 8:30 och jag är vaken, utan att jag ska jobba eller upp för att göra någonting speciellt. Jag är bara vaken! Kort i taket! Har inte riktigt hunnit vakna till liv och så, men det ska nog en kopp kaffe och lite varmare kläder kunna fixa. Börjar till och med bli lite hungrig.

Och det var bra att jag valde att intelägga undan Bedragen, boken tog igår en helvändning! Och jag fick läst över 100 sidor, så jag nådde i alla fall mitt mål att ha läst hälften av boken till på måndag. Nu är målet att jag ska ha läst ut den till på måndag.

Förbaskade godis!

Kunde inte låta bli att ta en liten, liten chipsbit. Det skulle jag dock inte gjort... Hahaha! Kan inte sluta äta nu. Eller kan, kan jag nog. Om jag lägger band på mig. Det är svårt att låta bli, men nu har jag lagt det i en ny påse, knutit den och ska strax lägga ner den i väskan.

En U-sväng

Bilr bara en kort visit här hemma för jag ska strax iväg till affären för att köpa någonting ätbart inför helgen. Är det någonting som är omöjligt så är det att åka på läger utan godis! Eller någonting i godisväg. Denna helg kommer jag köpa mig en påse Mexicanos, majschips som man kan köpa på naturgodisdelen. Hade gärna köpt med mig en påse nötter, men kommer att bo med en nötalergiker, så det vore inge bra! Men efter det ska jag hem och andas några timmar. Packa lite och så.

19-01-12, T O R S D A G

Även idag består dagen av jobb! ;D För ett år sedan trodde jag aldrig att jag kunde bli så här glad av att behöva slita lite. Haha! Men det är jag i alla fall, och om 1,5 timme ska jag ner till förskolan jag ska vara på idag. Den är dock mycket större än den jag var på igår, så vi får se om jag hittar. ;) Haha!

Funderar på om jag ska göra en budget på mina inköp och grejer. Känner att jag behöver få ordning på min ekonomi. Men det är ju så himla tråkigt och jobbigt att se hur mycket man faktiskt gör slut på. :P Tror verkligen det är sånt här som gör att folk hamnar i program som Lyxfällan. Men så ska man ju ha tid med det med. :P hahah! Nej får ta och göra det senare. Nu ska jag testa att ringa en eventuell praktikplats igen. :)

Beslutsångest

Efter drygt ett halvårs väntan har äntligen boken kommit! Rivaler ur deluxserien. Läste boken Delux av Anna Godbersen i somras och jag föll för boken. Det blev för mig en självklarhet att läsa de tre uppföljarna. Enda problemet var att den inte fanns på biblioteket, eller jah, det var någon som lånat den och låtit bli att lämna in den. 28/8 skulle h*n lämnat in den, idag fick jag ett mejl om att jag kunde hämta den.

Som jag nämnde tidigare håller jag på att läsa Bedragen. Helst ac allt vill jag bara kasta den och börja på Rivaler, men jag måste ju läsa ut den. Samtidigt som jag vill börja med den nu, nu NU! Men att läsa båda samtidigt.. nej tack! Vet hur hemskt det var att läsa böcker parallelt från när jag läste svenska. Ska läsa nu, ska läsa imorgon och sedan ta med Bedragen på lägret. Har som mål att ha läst mycket mer än hälften på måndag. Haha



Första kyssen

Något som jag funderat mycket på de senaste dagarna är kyssar. Speciellt de första, då räknar jag självklart in första, första kyssen, men även den första kyssen som bara är mellan två personer (Förstår ni?). Om man är på dejt, hur länge ska man vänta innan man ska ta det stora steget att kyssa honom/henne, var ska det ske, hur och framför allt - vem ska ta första steget?

Det är så himla mycket diskussioner om man ska ha sex på första dejten och grejer, vissa tycker det är lösaktigt, vissa tycker det är en självklarhet. Men hur är det då med kyssar. Är det självklart eller är det också lösaktigt? Jag tycker båda kan vara okej, men de kan också vara mindre okej. Allt beror på situationen och omständigheterna.

Hade en vän som träffade en kille för några dagar sedan, hon hade berättat för honom att om hon skulle inleda ett förhållande skulle det gå långsamt. Fem minuter in på träffen var han i käften på henne. Ja! Det där gick ju långsamt... inte det minsta.

Personligen hade väl jag kanske pratat mer och låtit honom ta första steget till kyssen om det är så att han viljat gå långsamt fram. Eller sagt typ "Jag vill väldigt gärna kyssa dig, men jag väntar tills du vill". Speciellt med tanke på att "gå långsamt fram" kan betyda så mycket olika. För vissa kanske man kan kysssas första dejten och för andra kanske det inte går förrän vid tredje. Och kan man inte kommunicera vid dejtingstadiet så tror jag personligen inte att kommunikationen i det kommande förhållandet blir så bra. Men det är bara vad jag tror. Vad säger ni? När är det lagom tid för första kyssen?


Syster kommer att döda mig... :P

WHAT A DAY!

Tänker inte ljuga omatt jag förstår dem som väljer att utbilda sig till förskolelärare, skulle aldrig kunna tänka mig att jobba med det till pensionen, mne vad skönt att ha någonting att göra! Och vad söta barn kan vara! Har inte gjort mig mindre bebissugen trots att det fanns vissa jobbiga stunder. Men det är helt klart någonting jag gärna vikar för och har som sysselsättning nu och under tiden jag pluggar osv. Ska även jobba fyra timmar imorgon, så jag bestämde mig nu för att börja packa inför helgen. Kommer inte packa klart allt, men börja lite, och sedan packa lite imorgonkväll. Kommer bara bli stressad och glömma hälften om jag gör det på fredag innan jag åker.

Boklista

Jag är himla sugen på att skriva upp den långa listan med böcker jag har som jag vill och ska läsa och med det ha som mål att läsa ut dessa under årets lopp. Risken då är att jag ser det som ett tvång att läsa dem och inte läser dem, eller ännu hellre - tvingar mig igenom dem och tycker att de är sämre än jag tyckt om jag bara spontanläst dem. Hmm, ett riktigt dilemma!

Just nu läser jag Bedragen av Katerina Janouch. Vet inte om jag berättat om den tidigare, men den handlar om barnmorskan Cecilia som lever ett lyckligt liv tillsammans med sin man och deras fyra gemensamma barn. Men en kväll kommer det en ung man som påstår att John, hennes man, är hans pappa. Detta vänder så klart upp och ner på hennes liv och man får veta hur hon tacklar det.

Jag har läst ungefär 150 av 400 sidor och nu börjar den bli lite seg. Men när jag väl lägger mig och läser den så är det svårt att släppa den. Ska ha läst klart den innan 3/2 har jag bestämt mig, då jag ska lämna tillbaka den och jag kan ju inte ta mer än en månad på mig att läsa ut en bok på 400 sidor liksom! :P


18-01-12, O N S D A G

Hade tänkt börja inlägget med "Detta är inte den musik jag egentligen brukar lyssna på". Men så tänkte jag efter lite grann när jag skrivit det - Vadå inte brukar lyssna på? De senaste två åren har min musiksmak ändrats så något så fruktansvärt jämfört med vad jag lyssnade på under gymnasiet. Trots att jag redan då började ändra lite smått, så hade jag aldrig kunnat drömma om att jag då skulle sjunga med i Den svenska björnstammen, Kapten röd, Maskinen eller Ansiktet. Ännu mindre trodde jag att jag skulle lyssna på Justin Bieber. Men undrens tid är fortfarande här. ;) Vill bara dela med mig av de fem låtar jag lyssnat sönder på de senaste 48 timmarna. Den jag är mest förvånad över är helt klart Äckligt med Ansiktet. När jag för första gången hörde den i lördags kunde jag inget annat än garva, men jag gillar gunget i den. Haha. Nog med text - här kommer musiken! ;)




Krossa alla fönster - Maskinen


Ju mer dom spottar - Kapten röd


1 000 000 nollor - Kapten röd


Vart jag mig i världen vänder - Den svenska björnstammen

Ego Girl - Carolina Gynning

Har egentligen aldrig gillat den bruden, menm å andra sidan har jag inte haft någonting emot henne heller. För mig har hon bara varit en av de här dockhussåpa-kändisarna som jag inte orkat lägga energi på. Detta trots att hon är en väldigt framgångsrik kvinna.

Men igår hade jag, Tilda och hennes pappa en väldigt intressant pratstund om i stort sätt allt mellan himmel och jord. Där bland hon och hennes bok. Tilda har läst den och tycker om den är bra, vilket lockade mig. Är ordentligt sugen på att läsa Ego Girl till att bröja med, så får vi se vad jag tycker, om det kan vara så att jag vill läsa uppföljaren med. Någon som läst den och har någonting att tycka om den? :)



Nyfärgat

Som jag berättade i morse skulle jag ju vara färgmodell åt en kompis till min syster. Ingenting jag ångrar! :D Kära Amanda färgade mitt hår jättebra! Får tyvärr inte till någon efter bild då det var lite bråttom efteråt (vilken nu i efterhand hade varit värt att vara ännu senare till). Men det får bli en före och efterbild nästa vecka då hon ska klippa mig. Så ni får se allt på en och samma gång då. ;)

Så påväg till detta "viktiga" möte ringer de från vikarien.se, där jag är inskriven som vikarie så klart, och frågar om jag kan jobba imorgon. Självklart kan en väldigt upptagen och fullspäckad tjej som jag det. ;) haha! Så imorgon blir det en lång dag tillsammans med små barnd på förskolan en liten bit härifrån. mellan 9:30 och 16:00. Ska bli så skönt att göra någonting! Och jag har fått höra av en bekant att de behöver mycket vikarier här så att jag antagligen kommer få jobba mycket. Det har jag absolut ingenting emot! :D

17-01-12, T I S D A G

Det känns så himla skönt att faktiskt ha någonting vettigt planerat idag. Ta det inte fel, det är jättekul att träffa vänner och så med, men idag ska jag faktiskt göra något bra! En kompis till min syster håller på att utbilda sig till frisör och behövde en hårmodell för hårfärgning idag. Väldigt impulsivt när jag sa ja, men vad fan? Trivs jag inte i färgen kan jag ju bara färga om det inom ett par veckor! :) Så det blir till att åka in till stan med 11:17 bussen och när jag kommer hem återstår att se. :)

Massa bloggidéer?

Hade massa grejer jag skulle blogga om idag efter att jag var med Tilda, men nu när jag kommit hem har allt försvunnit. :P Haha

Så nu blir det bara dett så får vi hoppas jag kommer på mera imorgon ;)

Helgen

Ja, som ni vet var jag med Sofie i fredags. Så vad gjorde vi? Jo - Vi skulle fixa en överraskningsdejt åt två av våra vänner. Så vi köpte mat och städade lägenheten och grejer. Och lyckat vart det. De blev jätteglada nrä de såg vad vi fixat (Observera att det var jag, Sofie och Tilda som fixade det. Tilda hjälpte till under lördagen). Och fredagseftermiddagen avslutades med sushi (riktigt gd sådan) och chips vid TV:en.


Lördagen var det kickoff med Friskis, sedan på kvällen var jag med Sofie, Tilda och lillasyster och tjötade och göttade oss! Übermöjsigt! Söndsagen - vad hände då? Jo, jag var på IKEA med Sofie (som sov hos mig lördag till söndag) sedan hade lillasyster handbollsmatch och efter det begav jag mig hem till Emelie och sulle hjälpa henne packa. men så mycket packning blev det inte. oopsie. Hahaha!

Nu ska jag bege mig till Tilda, vi ska gå ut och gå så får vi se vad resten av dagen bjuder på. Bye bye! :)

16-01-12, M Å N D A G

Det har varit heeeelt fullspäckat hela helgen! Så den kommer få sig ett eget inlägg lite senare idag. :)

Nu tänker jag bara lite snabbt berätta att jag ska iväg med mamma nu. Sedan kommer jag försöka få in några fler inlägg under dagens lopp!

Take care så länge! ;-*

Dagens

Fråga inte varför jag håller handen som jag gör på de båda bilderna, men så fick det bli. Haha!


13-01-12, F R E D A G

Gissa hur mycket sömn det blivit för mig i natt?! :D Nada! Haha, men det gör inte mig någonting, än. Förhoppningsvis kommer jag i säng någorlunda i tid i natt och sedan ska jag verkligen försöka komma upp i tid imorgon. Får typ lägga mobilen på sminkhyllan eller något. :P Men ja, klockan börjar närma sig 8 och jag har gjort mig i ordning (bara håret kvar) och ätit frukost. Strax ska jag hämta mig lite kaffe, det kommer jag behöva idag, eller cola. Cola hade varit gott. Men i alla fall!

Så om tre timmar ska jag ta bussen in till stora staden, först för att möta upp Josefine, och sedan bege mig hem till Sofie för att umgås med henne. Kommer blir väldigt kul! Tror inte hon och jag gjort någonting själva sedan innan hon åkte till USA, och innan hon åkte dit var vi inte de tightaste vännerna. Men allt sånt gammalt groll är löst nu. Så det kommer blir jättekul och trevligt idag! :D


Att öppna upp sig.

Jag har funderat en del den senaste veckan. Det här me att öppna upp sig för folk, har i många år haft svårt för det men hittar jag någon jag som det klickar med så brukar det gå ganska bra, och under alla mina år så har jag lyckats med att träffa rätt. Har bara öppnat upp mig för folk som det känts bra med, eller i alla fall inte berättat mer än absolut nödvändigt. Tills nu, tills sedan en dryg månad tillbaka. Orkar inte gå in på detaljer, men det jag funderat på mycket nu är hur man kan med att leda en person på en väg, ge personen förhoppningar och sedan bara krossa dem.

Missuppfatta mig inte nu, jag är inte ute efter några "Det-är-så-synd-om-dig"-kommentarer. Jag är inte på något sätt sårad så, det hann tack och lov inte gå så långt. Men det hade inte behövts mycket mer, jag blev ledd på en väg som jag trodde var rätt, jag kom till höjder jag inte trodde fanns, gav mig förhoppningar. Men som sagt, dessa krossades.

Kommer nog aldrig förstå hur människor är funtade, men jag tror att desa förbannade "djupa" tankar som får mig att låta bli att somna. Är matt, men inte trött, lär inte somna än så vi får väl se - kanske håller jag mig uppe tills jag ändå ska upp. Och i så fall ska jag komma upp i tid på lördag!

Jag dör!! xD

Som ni vet håller jag just nu på att se på Buffy the Vampire Slayer. Och ibland kan jag inte sluta garva åt vissa scener. Och den scenen jag tänker på just nu är en sexscen, de filmar hela "förspelet" och början av själva akten. Han trycker upp henne mot väggen och hon blir tokig och ser ut att ha det väldigt skönt. Det första frågetecknet är dock att de båda har tighta jeans på sig och man har aldrig fått se dem knäppa upp byxorna då hon hela tiden har änderna runt hans nacke och han har händerna på väggen han trycker upp henne mot.

Sedan i början av nästa avsnitt vaknar de båda upp nakena, no big deal. Tills hon tar på sig. Då har hon helt plötsligt en tight långkjol på sig. Haha, Jisses vilka missar man kan göra ibland. :P

12-01-12, T O R S D A G

En av de tråkigaste grejerna med att bara gå hemma hela dagarna är att jag inte klär upp mig utan stannar i mjukisbrallor och en pösig tröja. Känns så meningslöst när man ändå bara går hemma. Men, men... Idag sket jag i det! Tog på mig lite annat, sminkade mig och idag känner jag mig riktigt fräsch idag. Hade dock varit roligt om man haft några planer idag, men men... man kan inte få allt här i världen. Hehe


Nytt i garderoben

Drog över till Emelie förut, det blev mycket prat, genomång av flyttlådor och så såg vi P.S. I love you. Fick en del kläder av henne också. Alltid kul att updatera garderoben, och ännu roligare är det när det inte kostat skjortan! ;) Det blev mest basplagg så som linnen så fick jag även en jättefin jeanskavaj. Visar den senare i veckan (om jag kommer ihåg).

11-01-12, O N S D A G

Svar till Josefine: Ja det kommer det, och jag vet att du alltid finns där och kommer springades, same to you! :D <3
Vet ni vad jag funderar över just nu? Nästa helg! Nästa helg ska jag på läger med konfirmanderna (har lite delade känslor där men) och då brukar vi gå upp runt 8-tiden. Hur i hela friden ska jag överleva helgen när jag inte kan sova på natten? Kul om jag somnar typ som jag gjorde i natt, 5:30, gå upp 8:00, jålla i gång heeeela dagen och sedan lägga mig vid 12. Då lär jag ju somna, men kommer jag komma upp på söndagen sen? Jisses alltså, det ska bli intressant att se hur det går!

Exploderar

Jisses, jag totaldäckade framför Buffy, delvis för att jag bara sov 4 timmar i natt och delvis för att jag fått sådan huvudvärk nu. Och illamående på det. Inte bra, inte bra! Men det går nog över, är vaken nu! :)

Har funderat lite på ögonskuggor. Jag har massor med ögonskuggor nu mera, men alla är skimmriga, men känner att jag vill ha någonting matt som man kan ha mer till vardags - någon som har tips på någon bra pallett med matta ögonskuggor? :)


10-01-12, T I S D A G

Började dagen med en promenad tillsammans med mamma. Hade hoppats på att den skulle väcka mig lite, men tyvärr. Har nog sovit för dåligt för länge för att en promenad ska räcka. Dessutom var det så halt ute så det gick inte att komma upp i fart. Uscha på det! Hela promenaden slutade tyvärr med att jag fick en panikattack. Alla kläder satt för tight, håret var i vägen, lungorna gjorde ont (vilket de egentligen inte gjorde) så nu sitter jag i min stora pyjamas-t-shirt och  och ett par mjukisbyxor. Förstår itne var paniken kom ifrån, har inte haft någon panikattack sedan i somras nu. Usch, obehagligt är det i alla fall.

Nu blir det lika käk, kaffe och Buffy! :D


More nattbabbel

Somnade ifrån boken. inte för att det var dålig utan för att jag var trött. Läste typ 80 sidor sedan smock! Slocknade jag, i ett par timmar och ja... ni vet resten av storyn. Jag vaknade och kunde sedan inte somna om.

Har under de här timmarna jag varit vaken kommit fram till en del. Ingenting jag kommer vilja dela av mig av här - vet inte vilka som läser. Men det finns en speciellt grej jag ska lägga bakom mig då jag insett att det inte kommer bli bra i slutändan. Det är en som vet om det, eller hon kommer i alla fall veta om det imorgon när hon gått upp. Så det kommer lösa ig allt detta, så småning om

TV- kvällar

Äntligen börjar det hända lite i rutan! Ikväll börjar en ny säsong av Sveriges Mästerkock, snart börjar Desperate Houswives och Grey's Anatomy igen. Finns det någonting bättre än att bänka sig framför TV:en för att se på ett program man väntat på hela veckan? Jag har visserligen tittat mycket på serier över nätet, typ som nu - Buffy the Vampire Slayer, efter det blir det Angel och jag har även sett på den nya serien One upon a Time. Men det är någonting speciellt med de programmet man följer, vecka efter vecka och bar längtar efter. Nu ska jag slänga in lite disk i diskmaskinen, gör i ordning lite te och bänka mig i Soffan i väntan på Sverigen Mästerkock!


Here it is!




Det var ett bra köp tycker jag! :) Enda jag inte är nöjd med är ärmarna, kommer nog att sy upp dem så det blir trekvartsärmar tstället. :) Trivs bättre i det än långa ärmar! :)

Snart ett städat rum

Bara damningen kvar, sedan är rummet rent! Finally! Har tidigare varit väldigt noggran med att det ska vara städat och rent här på rummet, men det senaste har jag inte orkat städa lika ofta. Haha! Men ibland så får jag orken, att ta undan allt och städa! :)

Och fy sjutton! Idag började det snöa igen. Vi fick ju lite snö någon gång innan jul, men surprise surprise - den försvann lika fort som den kom. Hoppas denna gör detsamma! Visst det är jättemysigt med snö - över jul och nyår. Men nu är dessa båda över så vi kan skippa snö den här säsongen tycker jag! :D höhö

Ser dock ut som att det regnar, men ni ser ju marken ;)

Hemma alle redan

Tog inte speciellt lång tid att lämna tillbaka boken, låna en ny och komma hem. Idag blev det Bedragen av Katerina Janouch. Ser fram emot att läsa den, ska bara få ro i kroppen igen!

Nu blir det till att städa rummet så jag kan fota klänningen sedan. ;)

Paketet är här! :D

Äntligen har mitt paket kommit! ;D Har inte öppnat det än, men det är här! :DNi får troligen se klänningen på senare, för nu måste jag skynda iväg till biblioteket och brevlådan. Men paketet är här! :D


09-01-12, M Å N D A G

Det har inte blivit mycket blogg den här helgen, varför? Jo för att jag sovit. Jag har in princip sovit bort hela helgen. Tack och lov att jag inte har något jobb att gå upp till idag känner jag nu. Det började i fredags, jag fick sova ut då det skulle bli en sen natt (jag berättade ju att jag skulle vara chufför åt lillasyster). Och sent blev det. Om jag inte minns helt fel så var vi inanför dörren här hemma strax efter halv 7. Körandet gick bra, deras matcher gick mindre bra, men alla kom hem någorlunda helskinnade (lillasyster fick en fläskläpp redan första matchen).

Men i alla fall, somnade ganska stenhårt när jag kom hem och det märktes då mamma 11 timmar senare, 17:30 kommer in på mitt rum och väcker mig. Hade personligen sett at tjag bara fått sova natten ut, men icke. Av någon underlig anledning lyckades jag somna strac efter 11-tiden igen. Men detta förstördes av att en idiot messade mig vid halv 3, och inte tusan slutade han heller. Jisses alltså! sista messet tog jag emot 04:08. Då vart jag lagom grinig och kunde inte somna om förrän strax efter 7 igen. Ännu en gång vaknade jag sent, tack och lov inte lika sent - 14:30 ~ich... Då det var bara att dra sig upp och låta en ny dag börja.

Nu förstår ni säkerligen varför jag varit så dålig på att blogga. Men nu ska jag bli bättre, får förhoppningsvis ett paket idag! :D Längtar! Och jag hoppas på att jag somnar om någon timme i alla fall. :)

Bjuder på denna, såhär hittar man mig ofta i sängen. :P

06-01-12, F R E D A G

Vad trött jag blir! Beställde ju en klänning från Nelly, och de har alltid varit snabba med leveranserna och grejer, men icke denna dag.  Visst, de har nog fullt upp nu, men i alla fall. Beställde förra fredagen, i lördags fick jag ett mejl om att paketet skickts till mig, väntar och väntar. Så igår fick ajg ett sms från posten där det stod att det skickats ett brev till mig, då brukar det komma dagen efter. Tro fan att det är röd dag idag då. Haha, jävla sätt alltså! :O Men, men då kommer nog klänningen p måndag eller så! Hoppas jag! :O

Ikväll blir det cup för Lillasysters del, och jag ska vara chaufför. Jag ska köra till Skene och hitta dit själv. Jisses alltså! :O Är lite nervös för det. Haha.

Aaaawww, hahah


Hemklickat

Denna fina klänning har jag klickat hem från Nelly.com! Har tittat på den ett tag, främst i turkos, men tyckte även den här var fin. Och eftersom turkos inte fanns i min storlek så blev det denna! Vet precis när jag ska inviga den om allt går som jag vill. :D Självklart komme ni få se den på när jag fått hem den. ^^


Ohhh, Mej vill, mej vill, mej vill!


04-01-12, O N S D A G

"Eeeeeeeeeeeemil, förgymmde unge!"

Haha, det var vad jag tänkte i natt när Emil bröt ut, ja, stormen för er som inte hängt med i väderprognosen! Fy vad det blåste och stormade. Det gjorde mig glad att jag låg inne under mitt täcke.

I natt vaknade jag av att jag hade hemskt ont i magen, den var inte alls min vän! Det är lite bättre nu men inte helt, så idag blir det en lugn dag. Ska försöka komma på hur jag vill ha designen på bloggen, Så vi får se hur det kommer se ut när dagen är över, om det blir något annorlunda då :P

Dumma fot!

Som jag berättade förut var jag ute och gick igår. En jättemysig promenad på dryga två timmar. Nackdelen var dock att jag inte räknade med en promenad när jag åkte in till stan, så jag hade inte de bästa skorna att gå långt i. Jag klagar inte, det var helt klart en underbar början på det här året, men det ledde till en stor blåsa på min högerfot.

Har försökt att inte trycka så mycket på den idag när jag gått, men nu har den spruckit och jag har en jättekrater i foten. Haha! Hade jag inte haft en sån avsky för fötter och vetat att det är fler som har det, hade jag lagt upp en bild så hade ni fått se, men icke. Tänker inte plåga er med det! :P

03-01-12, T I S D A G

Fy bubblan vad jag är trött idag! Ändå kom jag i säng ganska tidigt igår, hmmm - I wonder why I feel like this!?

Men men, Igår vart en väldigt mysig dag i alla fall! :) Åkte in till stan för att träffa en vädigt trevlig person, vi tog en mysig promenad vid hamnen och bara njöt av varandras sällskap och att solen tittade fram. Fick riktigt mer vårkänsla faktiskt! :) Efter att vi skildes åt träffade jag Sofie en snabbis och när jag kommit hem bar det av till Emelie. En riktigt bra dag helt enkelt! :)

Känner mig riktigt taggad för det här året! Ska försöka förändra mycket hos mig själv om i min omgivning. Inte det att jag ska bli en helt annan person och byta ut alla vänner och så, utan jag ska till en början ha en mer positiv syn på livet. Har yjuvstartat lite då november och december varit två av de mest positiva månaderna i mitt liv, (vad deprimerade det låter, haha!), men jag ska verkligen försöka att inte låta det jobbiga komma åt mig! Där ibland ska jag med ett seriöst försök ändra designen på min blogg, vet inte hur än, men på något sätt.

Vet att jag sagt det - miljontals gånger - men nu vill jag ha förändring. Bra förändring! :)

Nyårsoutfit

Detta har jag på mig igår! :)

1-1-12, S Ö N D A G

Gott nytt år på er alla! Hoppas ni hade en lika bra nyårsafton som jag! ^^, Trots att jag inte drack speciellt mycket kan jag inte komma ihåg vad jag gjort med mina axlar - har asont i dem idag. Men det löser sig! Jag är ledsen över att det inte kom någon bild på outfiten igår, men det fanns inte tid. Har en bild på mig i klänningen, men inte från igår, så den kommer sen! :)

A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0