Då var vi där igen

De här sömnlösa perioderna jag har är inte jätteroliga alltså. Är inne i en sådan igen verkar det som, kvällarna har blivit allt längre och längre även om jag varit sjukt trött. Precis som ikväll. Trots att jag var uppe relativt tidigt, har haft att göra, tränat inte allt för sent så har jag nu legat och vridit och vänt på mig de senaste 2.5 timmarna. Ska ju upp snart igen...


25-09-14, T O R S D A G

Idag blir det en produktiv dag! Har redan ordnat med skorna, plockat in sommarskorna  (gör himla ont i mig), ska plocka fram höstskorna, håller på att hänga in sommarkläderna  och ta fram de lite varmare, som jag för övrigt behöver förnya, men var sak har sin tid! 

Ska bort till Fiia om  en liten stund! Har inte träffat henne på ett par veckor, så det ska bli kul att få träffa henne igen! 

Väldigt gammal bild på oss

Härliga höst

Jag såg verkligen ut som en dränkt katt när jag kom hem idag. Blött, kallt och jävligt är det idag! Jag kan verkligen inte relatera till alla dem som tycker hösten är härlig. Visst älskar jag tända ljus, stickade koftor och varma drycker i all ära, men det väger inte upp för kylan, mörkret och det årliga höstdepressionen  jag får. 


Min "hela" cykel

Min cykel har i ungefär ett halvår... nej mer måste det vara... Ett himla bra tag i alla fall, har min cykel varken haft stöd, framlampa, baklampa, bakreflex, ringklocka eller reflex på framhjulet. Varför? Jo för att folk har dels tagit dem och dels gjort sönder dem medan cykeln har stått vid tåget. Stödet är väl det enda som ingen annan gjort sönder, utan det var en platsgrej som jag råkade sparka av när jag skulle ta upp stödet som flög av och inte gick att sätta på, vilket resulterade i att stödutan blev för liten och cykeln kunde inte så på det stödet. Men nu, nu har jag köpt och satt fast allt. Det var himla skönt att cykla hem igår och veta att man syntes i mörkret!! Dock är min cykel så gammal och skruttig, så jag har inte lagt jättemycket pengar på den och jag har väl kanske inte sattt fast alls som man ska. :P
 
 

24-09-14, O N S D A G

Att jag inte dog igår på bodypumpen! Nu menar jag inte bara på grund av att det var jobbigt, för helskotta vad jobbigt det var! Men mitt i passet tappar jag en vikt, inte mer än typ 10 centimeter från golvet, den rullar ner mot fingertoppen på långfingret och sliter sönder min nagel. Asså fy faaan! Det var bara att snabbt hämta papper för blodet och jobba vidare, nageln lossade inte helt, så jag kände ju hur dentrycktes "tillbaka" varje gång fingertoppen tryckte lite mot handflatan. Det gör fortfarande ont (en skitgrej jag vet) men alltså... Holy moly!
 
 

Success


New in

Iiiiiih, igår fick jag lite nytt hem från ebay! :D Hade beställt hem penslar, tejp och dotting tools. Hihi

23-09-14, T I S D A G

Fy bubblan vad det är kallt idag!  Termometern stod på 0 när jag vaknade i morse och höll sig på nollan fram tills att jag gick.  Burr ! Det fick bli både vantar, mössa och en tjockare sjal idag. Inviger till och med höstjackan på riktigt. Hörde till och med folk skrapa rutorna och det var frost på gräset här och var.

Idag är ännu ett grupparbete på schemat. Hänger inte med u svängarna på den här kursen, men så länge alla uppgifter  blir inblandade så ska väl inte det göra så mycket.


Att lyssna på kroppen

Är det någonting jag lärt mig av de tränings/hälsobloggarna jag läser, så är det att man ska lyssna på sin kropp. Och ja, det är vad jag idag ska göra. Berättade ju förut om foten, och nu känns den illa. Känns inte alls bra i foten, så när jag har packat upp väskan blir det att slå sig ner i sängen med foten i högläge och ta det lugnt. Sen vet jag ju också att skadade kroppsdelar måste aktiveras och att det går fort att tappa funktion, men jag ränker ju inte ligga helt still, utan försöker belasta foten som vanligt.
 
Vad jag också glömt att berätta är vad som väntade när jag kom hem till S i fredags, vet inte riktigt vad jag gjort för att förtjäna det, men överraskningar är ju alltid kul! :D
 
 

På bussen hemåt

Nu är jag sådär oerhört seg i huvudet! Sista föreläsningen var... ett skämt! Jag kommer inte ihåg ett Skit och det var tyvärr väldigt ointressant. Ämnet var spännande, bostadsanpassningar, men upplägget... Nej fy fan! Sitter på bussen mot centralen, vilken är väldigt långsam idag. Urk, jag som bara vill hem!  

Vi får se hur det blir med träningen ikväll, har ett trx -pass bokat, men trampade ordentligt snett i helgen, vilket gjorde ont då, blev inte bättra av att jag hade klackar på mig inte lördags och nu... kan ju säga att min sko trycker väldigt mycket mer än vanligt. Lillasyster ska kolla på foten  sen, så får vi hoppas att det hjälper med en värktablett.

22-09-14, M Å N D A G

Idag vart det verkligen höst ute! Kallt som bara tusan! Tog mig friheten att låna en hoodie av S idag för att det var så kyligt, det behövdes verkligen!  I föreläsningssalen  är det inte mycket bättre Heller. 

Nu ser jag fram emot lunch, blir nog en sallad i och med att jag inte har någon lunch med mig, eller om det finns någon varm mat som ser god ut kanske.

21-09-14, S Ö N D A G

Detta har verkligen varit hem helg jag behövde! Lagom mycket aktivitet och lagom mycket vila (vilan tror jag har validitet lagom i alla fall). I fredags kom jag hem till S och såg på när han la golv på sin balkong. Haha, frågade faktiskt om han ville ha hjälp, men han tackade nej :P Så igår blev det typ brunch hos ett par av hans kompisar, raggmunkar  och fläsk men egengjord lingonsylt,  jag åt dock bara raggmunk. Sedan på kvällen åkte jag hem till  Sara där vi tjejer från klassen dukade upp en redig plockmatsbuffé. Det blev mycket prat, mycket skratt och helt enkelt en fantastisk kväll vilket har gett lite utslag idag. Haha
 
Nu ligger jag i sängen och kollar på ultimate fighter någonting... vet inte vad serien heter, men det är massa brudar som fightas för att få uff - bältet i en ny viktklass helt enkelt.
 
 

8-09-14, T O R S D A G

Nästan uppe med tuppen idag! Asså jag kan verkligen inte gå upp supertidigt på mina "lediga" dagar för att plugga. Det bara går inte. Ställde klockan på 7, 7:30, 8:30 och 9. Jag kom upp för 30 minuter sedan. Bättre det än att sova till 12!
 
Nu blir det plugg! Har suttit och pratat med mamma lite, druckit kaffe och tagit det lugnt. Så, pluggtajm!

17-09-14, O N S D A G

Min sista dag i skolan för den här veckan. Ska ta tåget om typ en timme för lite HLR-utbildning. Eller S-HLR för att vara noga, hjärt- lungräddning för sjukvårdspersonal. Sedan blir det hem och plugga. Sitter redan nu och skriver lite, men har inte hunnit med supermycket i och med att jag dels varit hos tandläkarn, men också behövt plocka lite här hemma och så.
 
Sedan måste jag också tipsa er om den här artikeln i GP, apropå att vi igår var ute och körde rullstol på stan.
 Två tjejer som blev avvisade från att åka spårvagn för att de satt i rullstol. Jag var med och bevittnade denna händelse, och anser att chauffören hade kunnat agera annorlunda. Jag tror att mångas ögon skulle öppnas upp av att spendera en dag i en rullstol. Speciellt politiker som tycker våra allmäna platser är så bra anpassade, spårvagn- och bussförare som anser att det är frustrerande när rullstolsburna ska "ta sådan tid att komma på", folk som tycker att rullstolsburna lika väl kan ta färdtjänst och att de ska "anpassa sig". Har hört folk muttra och bli irriterade när en person i rullstol kommit på och bara åkt en eller två hållplatsen i stan. Testa själv att köra på Göteborgs lutande kullerstensgator, jag har själv aldrig tänkt på hur mycket gågatorna faktiskt lutar förrän igår när jag praktiskt taget åkte slalom för att det lutade så.
 
Ni kan även komme till artikeln via bilden
 

Boojah!

Idag har jag kämpat hårt! Idag ha jag kämpat bra! Älskar verkligen känslan av avklarat träningspass, det är känslorna innan som är jobbiga. Men jag har idag avklarat dag två av den här veckans tre tänkta träningstillfällen. Sweet!
 
Är färdigäten, nyduschad och i princip klar att gå och lägga mig. Äter på ett äpple nu, ett grönt äpple... S har fått mig att börja gilla det faktiskt, men det ska skäras i bitar först! Så det blir meckigt att ha med sig någonstans. Efter äppleätandet tänkte jag ge mig själv en teknikfri kväll. Ska stänga av datorn, lägga ifrån mig mobilen, tända ett ljus och sedan läsa. Japp, det ska jag!
 
 

16-09-14, T I S D A G

Mina axlar! Dels har jag träningsvärk  sedan igår ,  men nu har jag även ont för att vi kört rullstol genom halva stan. Haha! Vilken erfarenhet! Är helt Slut nu, så det ska bli skönt att komma hem och slänga på sig  träningskläder faktiskt! Ikväll blir det dubbelpass, vilket betyder att jag troligen kommer ha problem att ta mig upp ur sängen imorgon, haha! 

Alltid redo

Haha, nej inte riktigt, men min personliga kalender har kommit! :D Den kom i torsdags, men då var jag ju inte hemma så jag har inte fått se den förrän nu! Och jag är verkligen supernöjd! Lite saftigt pris, men jag lever verkligen i min kalender, och då kan jag lika väl slå på stort! ^^
 
 

Vilket pass

Jag är verkligen heeeelt slut!! TRX passet var helt insane, och shit vad jag tog i. Även om jag inte gjorde övnigarna så fort, så fokuserde jag på att verkligen få till dem rätt! Så det ger sig nog att det inte gick så fort. Känner redan av en tendens till träningsvärk.
 
Vad som känns ännu bättre är att jag faktiskt vågade ta mig till gymmet. Frågade pappa innan om han ville följa med, vilket han inte ville, sen frågade jag en allmän fråga på facebook, still no answer, men jag tog mig dit i alla fall och jag är fantastiskt stolt över mig själv.

15-09-14, M Å N D A G

Var tog helgen vägen? Tycker knappt att det hann börja innan det var måndag igen. Satt och såg när S spelade playstation, sen testade jag lite jag med. Haha! Har typ långhelg den här veckan. Har lite att plugga, men jag behöver inte stiga upp mitt i natten för att ta tåget tidigt i alla fall! Därför är mitt mål den här veckan att komma till gymmet tre gånger! Bokade et TRX- pass 2 minuter innan det var försent att avboka sin plats, så nu finns ingen återvändo. Sedan blir det CX två gånger den här veckan, kanske ett Bodypump, men vi får se om jag orkar upp tidigt på lördag.
 
Och ja, ingen kan väl ha missat valet som var igår? Pratas det om någonting annat? Tänker inte säga mer än att jag tycker det är vedervärdigt att SD ökat och nu är tredje största partiet. Fy fan! Sorgeklädsel idag vart det!
 
 
 

13-09-14, L Ö R D A G

Är det någon mer än jag som är trött på valet? Just nu känner jag att jag inte kan bry mig mindre, bara massa reklam, skitkastning på varandra (tänker på partiledardebatterna) och allmän sandlådenivå helt enkelt! Det får mer än gärna vara över nu tycker jag!
 
Har inte en aning om vad som händer idag, skulle behöva ta en sväng mot stan och in på Gina. Köpte nämligen ett par vantar där igår, och idag när jag klipper av platsgrejerna se jag att det fortfarande sitter ett larm på. Dumt! Men kanske tar jag det på måndag istället, vi får la se.

12-09-14, F R E D A G

Mitt huvud asså! Har haft sådan huvudvärk hela dagen och det vägrar att släppa helt. Det har lättat lite nu sedan jag drack en kopp kaffe, men den är ändå där och molnar! I skolan idag var det väl lite sådär halvvärt... skulle träna rullstolskörning, men vi gjorde i stort sätt samma sak som vi gjort så många gånger tidigare: tog oss upp för trösklar, ramper, åkte hiss, upp och ner för backe... Det liksom gav ingenting. Sen är det klart att det är viktigt att öva, men det känns som att det hade varit roligare i en "mer realistisk miljö", även om byggnaden vi är i är sjukt realistisk då den inte är så anpassad som man tänker att den bör vara. Men, men, what to do?
 
Sitter nu och pluggar förskrivningsprocessen. Inte den roligaste uppgiften, men den behöver bli gjord. Har laddat upp med kaffe, cola (som jag ska dricka lite senare) och nötter, ställt timern på 40 min så ska jag nog får gjort detta så ja hinner bada innan S kommer hem sen. Hann inte bada igår för han hörde av sig och var på väg hem igår när jag bloggat klart typ. :P
 
 

Finally!

Då vart jag klar med dagens uppgifter! Eller tja, det var bara en uppgift! Haha, Visserligen verkar det som att det ska diskuteras på läroplattformen, dock ser det än så länge ut som att vi är fyra personer som i princip har skrivit och tyckt samma sak. Det är så mycket lättare att diskutera öga mot öga! Inte så mycket att göra åt dock!
 
Verkar som att S är påväg hem snart, kanske, men ikväll kommer han hem i alla fall. Får väl se vad kväller erbjuder nu. Ska bada sen tänkte jag, det är jag värd efter den här dagen!!
 
 

Broccoilisoppa

Gårdagens middag blev broccolisoppa. Igår tyckte jag den var lite smaklös, men idag... wow! Lillasyster var tvungen att ringa till mig och berätta att hon tyckte det för att det inte räckte med att messa det. Nöjd Anna? Japp! :D Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet.
 
 
4 portioner
1 gul lök
1 bakpotatis
250 g broccoli
1 l grönsaksbuljong
(vatten och buljontärning)
65 g spenat
2.5 dl vispgrädde
olja att steka i
salt och peppar
 
Skala och skiva lök och potatis, skär hela broccolin i bitar. Fräs lök och potatis i oljan, tillsätt sedan buljongen och låt koka upp. Lägg sedan i broccoli, forsätt kok 10 min till. Blanda i spenaten, mixa soppan slät, antingen med en blender eller et stavmixer, rör sedan i grädde, låt koka upp och smaksätt med salt och peppar.
 
Receptet är hämtat från ICA

11-09-14, T O R S D A G

Tänkte att jag sklla ha bloggat mer igår, men så blev det inte. Åkte in till stan, gjorde mina ärenden, hälsade på Fiia med familj, åkte och handlade, lagade middag och sedan försvann kvällen. Vet inte alls var den tog vägen, men snabbt gick den. Och dagen idag har inte varit så mycket långsamare.
 
Med packning upp över öronen var jag i skolan mellan 8:30 och 10, sedan lämnade jag av packningen hos S, åkte hem och lunchade hos en kursare och sedan vart det studiebesök på DART, ett konsultföretag typ, för bar och ungdomar som behöver kommunikativa hjälpmedel. Och här är jag nu, hos S och typ avlider. Är så himlans trött! Men ska försöka göra en studieuppgift och sedan nöjer jag mig för idag.

10-09-14, O N S D A G

Vilken skön känsla - fick för mig att det var tisdag och började skriva tisdag i rubriken, men insåg sedan att det var onsdag! Ibland är det skönt när man kommer ihåg vilken dag det faktiskt är! Har varit vaken i drygt en timme och har redan hunnit göra mig i ordning, betalat telefonräkning, vikt en tvätt, startat en ny, plockat i och startat diskmaskinen och snart ska jag hänga upp tvätten igen. Ska nog innan dess äta frukost också, ska iväg in till stan idag och gå ut med hunden eftersom att S är i Tyskland den här veckan och hans roomie är nere i Halmstad på dagarna. Sedan får vi se vad som händer under dagen, antingen blir det att jag ska träffa Fiia, eller så blir det plugg.
 
Hade i vilket fall som helst tänkt att jag skulle gå och rösta idag, har till slut bestämt mig för vad det blir!
 
 

Oops, I did it again

Tisdag idag, vilket innebar att det var ett cxworks- pass igen, och jag gick dit igen, ensam! :D Vilket känns fantastiskt! Sen när jag satt där och väntade på att passet skulle börja kom Fiias storebror så under passet var jag inte själv. Väl hemma blev det äggmacka och äpplejuice, sedan en lång varm dusch med en kaffe-peeling, vilket verkligen får huden att kännas tight och len! 


Massör

I november ska jag, tillsammans med några kursare och säkerligen fler personer, utbilda mig till massör. Jag kommer att bli diplomerad massör! En specialanpassad utbildning för folk som är yrkesverksamma och studerande som under fyra dagar kommer att lära sig massage. Med förskunskaper inom anatomi och fysiologi som krav. Jag är så himla exhalterad! Kommer bli jättekul och nu kommer jag aldrig kunna säga nej till någon som vill ha massage för att jag inte kan. :P Haha! :D Ser fram emot att ta upp kunskaperna i anatomi och fysiologi igen med, så att man har lite nytta av det man lärt sig liksom.
 
 

09-09-14, T I S D A G

Kan man annat än älska redovisningar? Eller ja, jag typ gjorde det tills denna idag. Haha! Föreläsaren vi hade idag när vi redovisade hade alla taggar ute som möjligt var! Avbröt, snäste och tillät ingen annan åsikt än sin egen. Mig avbröt hon en gång, så kom vi båda av oss och det verkade som att hon lät mig få företräde till diskussionen (hallå, jag är ju student och alla föreläsare är så sjukt på att vi ska diskutera), varpå hon avbröt mig igen och jag typ mumlade "jaja, okej... nej min åsikt räknas inte då håller väl jag käft då..." (jag var långt ifrån den första som hon avbrutit), varpå hon snäser åt mig "hade du någonting att säga" lite diskussion fram och tillbaka om huruvida jag hade någonting att säga eller inte och sedan fortsätte redovisningen. Underbart!
 
Nu ska jag i alla fall läsa på lite om HLR, eller snarare S-HLR, HLR för sjukvårdspersonal, för att vi ska ha det nästa vecka och behöver göra ett kunskapstest innan dess.
 
 

Naglar

Jag vet inte hur många av er där ute som vet att jag är en föredetta nagelbitare. Har, så länge jag kan minnas bitit på naglarna när jag varit nervös, när jag varit rädd, rastlös, glad, uttråkad, spänd... ja jämt bet jag på naglarna! Fram till för cirka fem år sedan. Då började jag att sluta, började att använda depends geletippar, vilket hjälpte och sedan hittade jag även Trind nagelstärningsmedel som har hjälpt jättemycket (har hört att det är något ämne i det som många reagerar på, men det har hjälpt på mig).
 
Så nu har jag nästan alltid jämnlånga naglar vilka jag älskar att göra fina. Och hade tänkt köpa lite dfina dekorationer, tejpgrejer, dotting tools och allt möjligt kuligt! :D Sitte rpå ebay och kan inte få nog. :P
 
 

07-09-14, S Ö N D A G

Då är den här helgen snar över. Man borde ha tre heldagar till helg tycker jag! Haha, det har pappa och ja, han överlever ju det ;)
 
Drog hem till Rickard igår, nlev några groggar och en del snack, och den groggen alltså! Den smakade verkligen ingenting annat än saft. På gott och på ont! Haha, men det var mest gött. Vaknade med lite huvudvärk förut, men nu är det  borta.
 
 

06-09-14, L Ö R D A G

HELG! Det behövdes verkligen nu! Jag förstår inte riktigt hur vardagarna kan vara så energikrävande, även om det som händer inte är speciellt jobbigt. Men sak samma, nu är det helg i alla fall!
 
Ska eventuellt träffa Fiia en sväng, men hon behövde vila lite grann, så fram tills att jag vet vad som händer blir det lite sims-spelande tänkte jag! :D
 
 

04-09-14, T O R S D A G

Lunch time! Skulle göra en arbetsplatsanalys  tidigt imorse så tanken var att jag skulle sova hos S för att det skulle bli närmare.  Men tiden blev ändrad så vi ska dit i eftermiddag istället. Det stoppade dock inte att åka hem till S, så här sitter jag nu, äter lunch och kollar på paradise hotel (pinsamt ja, men jag älskar drama tv). Ska möta Emeli och Karolina på backapla vid 15:30. 
 
 

03-09-14, O N S D A G

Då var det att ta sig tillbaka till skolan igen då. Dock börjar jag inte förrän 13. Men Eleanor och jag ska ta en sväng på stan innan dess, så blir det nog kanske en god sushi till lunch kan jag tänka mig. 

Kunde verkligen inte somna igår, trots att jag var uppe tidigt, höll i gång hela dagen och till och med tränade på kvällen så fick  jag ingen ro till att somna. Tur att jag får sova ut imorgon i alla fall. :)

Jaha, då kan man inte få bilden rättvänd  i blogg.se-appen.

Träning igen

Sedär ja, jag gjorde det! Jag lyckades ta mig till gymmet, på egen hand, utföra ett pass och ta mig hem. Helt utan ångest! Och jag lyckades dessutom göra den jobbigare varianten på vissa övningar!
 
Tar man hand om kroppen får man även ta hand om ansiktet! Tog en lång dusch när jag kom hem, och en ansiktsmask innan jag tog på mig pyjamas och kröp ner i sängen.
 
 

Ut med det gamla in med det nya

Tja, inte riktigt kanske. Men lite nytt i alla fall! Började dagen med att färga håret. Har varit lite sugen på att bli mörkare, så det fick bli så. Älskar att vara mörkhårig under hösten, det känns som att det blir en starkare kontrast till de färgglada halsdukarna och mössorna. Och nu när jag har några fina höstaccessoarer är det ju passande att jag får "nytt" hår med.
 
 

02-09-14, T I S D A G

 Lunchpaus i pluggandet. Håller på att sammanställa  intervjun jag gjorde igår, vilket är lite klurigare än vad jag trodde, men ska se till att bli klar!! Hade tänkt att träna ikväll, bege mig till gymmet för första gången på alldeles för många månader. :P Men tills dess vill jag bli klar!
 
 

Plugg, plugg

Trots några blogginlägg sedan jag kom hem så har större delen av tiden här hemma bestått av mycket plugg. Har läst in mig på ett intervjuinstrument som heter WEIS för att sedan intervjua en person i min omgivning om dennes arbetsförmåga. Det skulle egentligen göras imorgon, men eftersom folk jobbar på dagarna och intervjun ska sammanställas blev det idag istället. Så sammanställer jag det imorgon. :) Men det blev lite svordomar och ilskna gap när skrivaren krånglade med mig och grejer. :P

Ännu mer höstaccessoarer

Som jag berättade förut tog min virkning slut. Har virkat ännu ett set med vantar, mössa och en tub. Detta gick lite fortare då kvastskaftsvirkningen tog upp en del plats. Och det gick väldigt fort trots att det var en, för mig, ny teknik.
 
Mönstret på vantarna finns HÄR
Och möss/tubmönstret HÄR

 
I min nyinköpta jacka, hösten kan
snart få komma
 
 

01-09-14, M Å N D A G

Vilken fullspäckad helg! Det började redan i fredags med att min farmor och gammelfaster var här och hälsade på. Då blev det en del prat, en del virkning och mysgrejor! Somnade ganska gött på kvällen där. Sedan blev det lite halvspontant hem till Louise för att fira henne och pojken, hon messade om det under fredagseftermiddagen, så då vart jag där ett par timmar för att sedan komma hem till en bajtansmiddag och lillasysters pojkväns föräldrar kom på besök. Hade så det rann ur öronen när jag vid 22- tiden åkte hem till S för att vara med honom och hans kompis först på biltema, men sedan tog vi det lugnt. 
 
I skolan idag var det bara föreläsningar. Hade ju virknigen med mig, men den tog ju slut till slut så då var det ju bara att hålla sig vaken resten av tiden.
 
På väg hem till Lollo
 
 

A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0