Naglar - igen

Andra uppsättningen naglar jag gjort. Är väldigt nöjd måste jag säga! Dessa har jag gjort inför lördag - Fiia fyller år. Så då blir det party! :D


26-07-11, T I S D A G

Jag fick en kommentar angående min hand igår som löd "Vad fan har du gjort? xD". Tänkte svara på det nu - jag vek pappkartonger hela dagen igår, och ingåg snabbt att jag skulle skära sönder mina fingrar om jag inte tejpade dem - så det gjorde jag. Det sutade bara med fyra paper cuts på fingrarna och en på armen (som jag inte tejpade).

Sov hos min kära pojkvän inatt och han var en ängel som gick upp långt innan tuppen för att köra mig till bussen. Älskar dig ännu mer för det Daniel! Och jag lyckades somna på bussen till jobbet... lite jobbigt var det dock när jag vaknade av mina egna snarkningar då bussen stod still - piiinsamt. :P Haha!

Jag är heeeelt slut! Men jag måste övningsköra lite idag. Nej, jag har inte fått mitt körkort än. Har en dryg månad på mig att få det och jag hoppas verkligen verkligen jag tar det! Pallar inte med teorin igen. :O

25-07-11, M Å N D A G

Gissa varfÖr jag sett ut sÅhÄr idag? ;)

Frostnätter och Mörka strömmar

Har sedan Den mörka materian hunnit läsa ut två böcker. Dessa av Arnaldur Indriðason (ð - uttalas som the i ex "the"), en isländsk författare som skriver deckare varav alla utspelas på Island, mestadels i Reykjavik. Han har gjort en hel del böcker och de som kommit ut på svenska är bland annat Glasbrukar, Kvinna i grönt, Änglarösten, och några fler. Till hösten ska även en ny bok komma ut som på svenska heter Svart himmel. De böcker jag nu läst heter, som rubriken Frostnätter respektive Mörka strömmar.

I de tidigare böckerna samt Frostnätter får man följa polisen Erlendur och hur han löser fall, som vilken annan deckare som helst. Vad jag tycker om med alla böckerna är just att de handlar om Island, dess historia och hur det kan vara att leva på ön man ofta glömmer.

I den sistnämnda boken, Mörka strömmar får man följa en av Erlendurs kollegor, Elínborg, henne har man inte fått veta så mycket om tidigare, men man får en helt ny synvinkel på hela serien efter att man läst den.

Eftersom jag är så kass på att förklara vad böcker handlar om så tänker jag inte berätta vad de handlar om mer än att det är deckare. Så jag rekomenderar dessa till er som tycker om den sortens böcker så klart. Men även ni som, liksom jag, är intresserad av landets historia och landet i allmänhet. Även om det Indriðason skriver inte är verklighetsbaserat så är det verklighetstroget. De historiska händelser han nämner har hänt på riktigt, men det är så klart karaktärerna som är fiktion.

24-07-11, S Ö N D A G

Igår var jag hos farmor och farfar större delen av dagen, fick övningsköra med släpkärra. Usch vad läskigt det var! Var helt slut när vi kom hem påp kvällen! Men under dagen blev cdet lite bär och kantarellplock, så det har redan blivit 4 kantarellmackor. Mumma!

Idag har jag inte hunnit med så mycket. Har sett klart på Merlin - jag tycker inte om när serier tar slut. Nu måste jag ju hitta någon ny! Jag har börjat städa lite på rummet, ska fortsätta med det nu. Funderar bara på vad jag ska se samtidigt... kanske lite Gilmore Girls? ^^


22-07-11, F R E D A G

Vad är det här för väder egentligen? Varmt och kvavt och hemskt! Åskan ligger i luften vilket gör att jag har dunderhuvudvärk. Inte bra, inte bra!

Men vi var på Allum idag, mamma syster och jag. And guess what?! Jag fick köra både dit och hem! :D Dock har inte mamma åkt speciellt mycket med mig, så hon underskattar min körförmåga väldigt. Men men, jag vet att jag kan! Tihihi!

Snart ska jag fixa systers naglar tills imorgon, hon ska ha kalas och ska vara fin, så jag gör naglarna med nöje! :)

Naglar

Nu har jag börjat på det här inlägget för tredje gången! Kollar på Merlin på den stationära och sitter på bloggen och facebook på den bärbara men kom hela tiden åt krysset så jag bytte.

Vad jag i detta inlägg ska skriva om handlar om naglar. Obviosly... det är vad inlägget heter. Jag har den senaste tiden blivit allt mer intresserad av nageldesign. Började följa en blogg, Fröken Nål, och hon är superduktig på nageldesign, lätt en av mina favoriter nu!

Ska nog försöka lära mig lite mer sådant själv. Jag har inte speciellt långa naglar, men funderar på om jag ska börja lära mig pilla med tippar, så jag kan ha lite längre naglar och göra lite med dem. I alla fall tills mina egna naglar blivit längre och starkare.

Har under större delen av mitt liv bitit på naglarna. Jätteäckligt och inte alls bra, men detta har lett till att mina naglar är sköra och tunna. Och som det sett ut den senaste månaden har tyvärr inte Sally Hansens Diamond Strength hjälpt så mycket. Har haft en kass nagelperiod. Men det stoppar mig inte från att måla dem fint ändå, så här ser de ut nu.

Får inte till någon bra bild på alla naglar, alla är röda förutom
tumnageln som syns här. Och ni ser ju hur korta naglarna är.
Just dess beror på jobbet...

21-07-11, T O R S D A G

Svar till Anonym: Roligt att folk vågar stå för vad de tycker och så... Men för att svara på kommentaren. Nej det är klart, tjänar man pengar på den så är det ju en sak, men detta är en tjej som jag vet inte tjänar pengar på den.
Hemma! Har varit hemma ett tag nu, men datorn var upptagen när jag kom hem så jag kunde itne blogga. ;) Fick sluta mycket tidigare idag, det finns itne så mycket kvar på jobbet jag kan göra helt själv. Det som är kvar nu är saker som chefen måste förbereda lite och förklara och så vidare, så jag fick komma hem tidigare till långhelgen istället.

Idag fyller lillasyster år, så det blir göttemat och tårta. Smakade på lite smet och grejer förut - den är jätteäcklig så det är bäst att jag äter den själv. ;) Haha! Skämt och sido, den var jättegod och jag ser fram emot att äta den sen. :P Hehe

Semester

Varför sitta vid datorn/surfplattan(/vad det nu än är man har och är inne på nätet med) under semestern? Nu menar jag inte den vanliga ledigheten utan då man åker någonstans för att komma iväg. Det är en bloggare jag följer som nyligen åkte utomlands, tror hon åkte igår och har redan uppdaterat bloggen tio gånger. Hur mycket jag än tycker om att skriva så skulle jag inte välja att blogga när jag åker utomlands. No, no! Kanske skulle jag ha en "loggbok" som jag skriver för hand bara för att ha lite att gå efter när man kommer hem (då jag vet hur jobbigt det kan vara att återberätta allt man gjort) men nej, jag skulle aldrig blogga under de dagar jag så småning om kommer att spendera i Italien, Grekland, Thailand och ja... under tiden jag är ute och reser.

(Undantag hade ju varit om jag till exempel skulle bli au pair eller volontär eller liknande under en längre tid)

I was right!! :D



Take it easy

Är som sagt ensam hemma just nu. Vet inte när mamma och pappa kommer hem, förhoppningsvis snart för jag vill ut och övningsköra. Då tänker ni säkerligen "Men varför åkte du till Daniel då?" och det ska jag svara på - jag slutade lite tidigare idag, somnade på bussen och vaknade långt efter min hållplats då var klockan runt 3. Pappa kom hem från jobbet runt 6 eller någonting och skulle ut i skogen med mamma. Så därför tar vi övningskörningen senare. :)

Tills att de kommer ska jag göra mig lite omelett och se på Merlin! :D

GISSA VAD JAG FÅTT?!

Just nu är Anna väldigt glad! För nu har hon fått hela sin 20-årspresent av mamma och pappa! Tihihi!

Kommer ni ihåg att jag berättat om att jag skulle få en köksassistent - idag kom den! :D Eventuellt kom mitt bestickset med, men jag vet inte om det är det som är i paketet som är i köket eller om det är någonting annat. Anledningen till att jag inte vet är för att jag kan inte med att öppnaom det inte skulle vara det (står ändå adresserat till pappa) och ingen är hemma just nu. Men här kommer en bild på min nya pärla! Det kom även med en del andra grejer till det, som körrkvarn och mixer till, men jag orkade inte ta bild på det nu.


19-07-11, T I S D A G

Svar till Smsa låna: Tack så mycket! Kul att du gillar bloggen. :)

Imorse när jag vaknade tänkte jag glatt "Åh, jag kommer få sova ordentligt i helgen så jag kan lika väl hoppa upp ur sängen nu". Väl uppe ur sängen kommer jag på att vi ska till farmor och farfar tidigt på lördag och jag ska köra, så något sova blir det inte... Men det gör ingenting, det var en kort dag och jag lyskades somna på bussen till och från jobbet i alla fall. Vilket slutade med att jag vaknade mer än halvvägs till Daniel. Ingenting mig emot!

Var och övningskörde igår. Det går bara bättre och bättre. Vill få uppkörningen avklarad typ exakt just nu!! :P Men det kommer. Vi var även och handlade igår vilket gjorde att jag hittade en toppenbok på Netto. Nämligen 1001 cocktails. Den kommer användas väl så snart jag får pengar och tillfälle för det. Massa urläckra drinkar i som jag bara måste testa! Allt från en vanlig Martini till någonting jag inte ens kommer ihåg namnet på. Tihihi ^^,


Fixar naglarna

Sitter hÄr och kollar pÅ Merlin samtidigt som jag laddar ner lite grejer till sims. Passade pÅ att fixa naglarna med. Egentligen kanske det Är onÖdigt dÅ jag eventuellt kommer att fÖrstÖra naglarna pÅ jobbet ÄndÅ, men ja... sÅ hÄr blev det:

17-07-11, S Ö N D A G

Läste en blogg här om dagen där det stod att sommaren var en bloggares bästa och värsta vän. Kan inte annat än hålla med! Dock är det inte av samma grunder som henne, men i alla fall. Nu när jag jobbar hinner jag inte göra så jättemycket roliga saker, innan jag fått min lön kan jag inte göra någonting som kostar pengar, innan jag fått mitt körkort kan jag inte åka vartsom helst utan att behöva tänka på när jag ska hem (det krävs ju även en bil för att kunna åka någonstans helt utan plan på hemkomsten).

Men det kommer. Allt sånt kommer snart! Längtar tilla jag klarat uppkörningen och jag kan söka jobb som kräver körkort. Ska jobba på Traversservide i två veckor till, sedan får jag skaffa mig ett nytt jobb. Fruktar för att skriva in mig på arbetsförmedlnignen igen eftersom de var så homla otrevliga sist gång. Men nu kan de fan inte säga att jag inte har någon arbetserfarenhet!

Jag längtar tills vi får lillstgan klar så jag och Daniel kan flytta dit och börja på vårt eget liv. Även om det kommer vara på svärmors trädgård så kommer det inte vara så att man lever på henne, utan vi får klara oss på egen inkomst och laga vår egen mat och ja... ni vet. Jag vill komma ifrån detta med att leva på alla andra. Och jag känner mig faktiskt redo att lämna fågelbot nu.

Nu ska jag kolla på Merlin lite innan jag går och lägger mig. Ska ju upp i morgon med.

16-07-11, L Ö R D A G

Jag har varit så himla trött de senaste dagarna och har inte gjort speciellt mycket alls så då har bloggen blivit lidande.

Men idag har det i alla fall varit släktkalas för lillebror och lillasyster. På grund av hur tätt vi fyller år slås alltid min och pappas firande och lillerbrors och lillasysters firande ihop. Det har sina för och nackdelar.

Nästa helg ska vi hem till farmor och farfar. Lillasyster ska fira sig med sina vänner och vill inte ha folk här. Så jag, mamma, pappa och Daniel ska dit. Vet inte hur lillebror ska göra, men eftersom han inte blir själv där uppe med pappa så hakar han nog på han med. Så då ska jag köra dit upp! :D

13-07-11, O N S D A G

Fy bubblan vad jag Är trÖtt! Det Är helt sinnes! Om ni undrar varfÖr de svebska vokalerna blir versaler Är det fÖr att telefonen gÖr dem till det ibland. Har inte fattat varfÖr, men sÅ gÖr den i alla fall.
Har sovit vÄldigt oroligt inatt, jag drÖmde massa konstigt om den kommande uppkÖrningen och hur all kontakt brÖts med min familj. Det har nog med att gÖra hur mycket jag och mamma brÅkat det senaste. Vi har brÅkat mycket mer Än vanligt och allt som hÄnder hÄr hemma  bÖrjar nÄrma sig min bristningsgrÄns...

Den mörka materian

Under de senaste månaderna (sedan jag hade litteraturdelkursen) har jag hållt på att böckerna i triologin Den mörka materian av Philip Pullman. (Första boken har filmatiserats, Guldkompassen).

Böckerna handlar om tolvåriga Lyra (uttalas som engelskans "lier" med ett a på slutet) som lever i vad man kan tro är 18-1900-talets Oxford men i en annan dimention. I denna dimention har de någonting de kallas Daimoner (utalas som engelskans deamonds). Dessa är en tredje del i människan (som kroppen, själen och anden) som är ett djur av motsatt kön och ser ut som ett djur vars personlighet speglar personens. Hon får en gång veta att någonting de vuxna kallar stoft finns och vissa anser att detta är ont medan andra tycker det är bra. Med hennes nyfikenhet drivs hon ut på äventyr hon aldrig kunnat drömma om.

Det är, vad de flesta skulle kalla, fantasybok. Även jag. Men Pullman själv anser det inte vara fantasy. Varför kommer jag inte ihåg.

Jag älskar böckerna. Det tog sin tid att läsa dem för att jag haft så mycket annat jag varit tvungen att göra. Man kan verkligen inte slita sig ifrån dem när man väl börjat men det är ingen bok jag rekomenderar för någon som inte läser mycket då alla är väldigt tjocka. Är ni läsvana och tycker om fantasyböcker så kör på! En sak som gör just dessa är så speciella är just att de har en kvinnlig huvudkaraktär.

Betyg: 5/5

12-07-11, T I S D A G

Eftersom jag egentligen inte har så mycket kul och intressant att skriva om (förutom hur det går med körkortet) så tänkte jag starta en ny kategori som jag vill kalla "Läshörnan".

Här kommer jag att berätta om böcker jag vill läsa, jag ska läsa, böcker jag har läst och vad jag tycker om dem. Tänkte bara presentera den nu, så kommer jag med ett inlägg om de senaste böckerna jag läst! :)

11-07-11, M Å N D A G

Hemma efter en lång dag! Men en bra sådan. :) På jobbet blev jag klar med milarlistan (en lista över kunder Traversservice kör ut till), sedan började jag med inventeringen från förra året, ska räkna om allt jag räknade förra året. Hehe...

Jag hade körlektion sedan också, den gick faktiskt bra, så jag börjar bli lite mer säker inför uppkörningen - när nu den är ;)

09-07-11, L Ö R D A G

Har fÅtt kÖpt mig telefonen i alla fall, hehe. Det var ett supererbjudande pÅ dustin, sÅ jag passade pÅ medan det fortfarande var. SÅ dÅ kan ni tÄnka er att det Är frÅn telefonen jag skriver. Hihi!
Det blev en HTC Desire Z trots att jag fick hÖra kritik om den, och jag Ångrar mig inte! :D

Home again

Lite komiskt, två sekunder efter att jag publicerade förra inläggen hörde jag en bil komma utanför och det var Daniel, svärmor och hennes man som kom. Och det var verkligen skönt!

Men nu är jag hemma, ska packa ur väskan, fixa lunch sedan lägga mig, eventuellt se ett avsnitt av Lipstick Jungle, men har inte bestämt mig än.

En sak som jag dock bestämt mig för - När jag fått mitt körkort ska jag köpa mig en mobil. Lite för att unna mig någonting och för att belöna mig för mitt slit!

Hem ljuva hem?

Jag känner inte att jag kan säga det och mena det. Somnade på bussen och vaknade inte förrän jag var mer än halvvägs till Daniel, så jag bestämde mig för att chansa på om han var hemma. Oturligt nog är han inte det, men jag stannar här tills nästa buss. Orkar inte vara hemma och jag kände att jag antingen behövde träffa Daniel eller lite tid ensam och det får jag ju nu. Hemma blir jag totalt ignorerad och vad jag än gör så är det någon som blir irriterad på mig.


05-07-11, T I S D A G

Har precis klämt i mig en hamburgare, det behövdes verkligen! Men jag har inte kunnat äta ordentligt sedan jag kom hem tyvärr. Hade så otroligt ont i magen att jag bara vill vika mig dubbel och skrika. Undra varför? Jag har fortfarande ont, men det är bättre nu, hoppas att det bara var mat som saknades.

Dagens arbete gick ut på att sortera papper, fakturor skulle sorteras leverantör från leverantör, sedan skulle samma fakturor sorteras efter något annat nummer som bossen skrivit på dem. Kommer dock inte ihåg vad han kallade det. Hehe.

Ska hoppa in i duschen nu hade jag tänkt. Är så himla skitig under naglarna och det blir bara rent när jag duschar. Jobbigt! Men sedan blir det sängen. Det var riktigt skönt att få sovit inatt!

Kämpig dag.

Det var verkligen skönt att  ha någonting att göra idag. Hade inte klarat av att vara hemma hela dagen efter nattens spektakel! Även om det varit kämpigt att hålla sig vaken medan man bokförde så har jag i alla fall haft tankarna på annat.

Sitter och äter äppelpaj, lillasyster hat gjort en idag, och den är verkluigen super! Så nu ska jag spela sims, kolla på Greys (fördelen med att ha två datorer) och njuta av pajen!

04-07-11, M Å N D A G

Nepp, ingen sömn blev det inatt inte. Det gick inte att få någon som helst ro, så istället kom Daniel och vi tog en sväng (Tack och lov att man har världens mest underbara pojkvän). Så fort han såg att det var någonting som inte stämde ringde han och sedan kom och hämtade upp mig. Jag kan verkligen inte tänka mig ett liv utan honom längre.

Men nu väntar jag på att kaffet ska bli klart och att tidningsgubben ska åka förbi så jag kan byta om till arbetskläder, sedan blir det frukost framför Greys tills att jag ska gå om en timme.

03-07-11, S Ö N D A G (Kan upplevas dysters)

Fredagen var en bra dag, fram till på natten/lördagsmorgonen. Det hände en del grejer som gjorde att jag inte klarade av att vara hemma, jag känner fortfarande att jag egentligen inte vill vara hemma. Men innan jag har körkort känner jag inte att jag kan vara någon annanstans. Visst kan jag vara hemma hos Daniel, men nu när jag börjar jobba måste jag ta mig till och från jobbet utan problem och ska jag då vara där 7 då blir det oerhört tidigt att ta bussen där ifrån när jag måste åka hemifrån mig kvar i 6.

Jag är mycket  väl medveten om att jag tar på mig för mycket och att jag behöver prata av mig till någon utanför, men just nu går min hjärna på högvarv. Vet inte vad jag ska tro, vet inte vad jag ska göra för att jag ska tänka mindre på det. Jag avskyr lögner, det är något av det värsta som finns, men det är vad som just nu kastas i ansiktet på mig.

Jag vet att jag har vänner att vända mig till, tro inte att jag glömmer er, men det har blivit så mycket nu det senaste så jag vet inte vart jag ska börja. Jag vill inte behöva belasta er, någonstans där inne skriver jag efter att bar få spy ut allt som är i huvudet på mig, men så fort jag får chansen tar det stopp och jag väljer att stoppa undan det ännu längre och lyssna på någon annan.

Försöker hålla skenet uppe och jag tycker det går väldigt bra, men så fort jag ligger ensam i sägnen börjar det... tårarna. Är ingenting annat än arg och ledsen här hemma känns det som. Förut fick jag frågan om jag var arg - helt oprovocerat och jag tyckte inte jag verkade arg tills jag tänkte tillbaka på hur jag just då betedde mig. Och ja, då kan jag faktiskt säga att jag var arg, men inte på någonting jag kan sätta fingret på direkt.

Vill kunna åka till Daniel, till mina vänner då det är jobbigt här hemma, och det kan jag. Men jag vill inte behöva det. Samma sak börjar komma som kom förra sommaren, jag mår dåligt och jag orkar knappt med att träffa folk för jag känner mig så... misslyckad, jobbig och osäker på mig själv. Egentligen vet jag att jag inte är misslyckad, speciellt nu, jag menar - jag klarade av LSV 110, jag kalrade grammatiktentan, den tredje svåraste tentan i Sverige, jag har klarat min teori... men ändå känner jag mig så misslyckad just nu.

Jag behöver komma bort. Bort från allt. Bort från allt ansvar och alla personer som tar energi från mig utan att ge någon tillbaka. Bort från all planering och allt tänkande. Bort...

Och nu kanske jag begått mitt livs största misstag, vem vet.

Ursäkta om detta inte var vad ni väntat er när ni klickade hit nu. Men jag var bara tvungen att skriva av mig.

01-07-11, F R E D A G

Okej, jag vet att jag inte sulle säga något, men jag blev så glad så jag gör det i alla fall!

JAG KLARADE TEORIPROVET!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

Kändes så skönt att de ordet "Godkänd" med gröna bokstäver och hela 57 poäng. Fan vad jag är glad!
Nu är tre av fyra delar avklarade, bara uppkörningen kvar!

A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0