26-12-10, S Ö N D A G

All julstämmning är borta och jag är bara på dåligt humör. Återkommer när jag mår bra igen.

25-12-10, L Ö R D A G

Folk säger att juldagen är dagen då man firar jul med kompisarna, men går ut och har sig. Men jag tycker inte juldagen är någon dag att gå ut på. Personligen tycker jag inte julen är en högtid man ska supa på. Jag vet att det är många som inte håller med mig om det. Men samtidigt, det känns nästan som att det är vad vi svenskar gör varje högtid. Super. På påsken sups det, på midsommar, på julen och på nyår. Dessutom ska man helst ta sig några helrör på helgen med.

Nu låter jag som värsta  "anti-alkohol-drickaren" det är jag inte. Men jag tycker att men på högtider, framför aööt påsk och jul där barnen "framhävs" mer, att man ska ta det lugnt med drickandet. Vet flera som avskyr julen för då måste de vara med sina fulla föräldrar.

(Ursäkta att jag låter så grinig. Tror jag har en dålig dag)

Julklapparna

Har inte fått jättemånga julklappar. Men vem bryr sig? Jag är jättenöjd med det jag fått så kvantiteten är inte så viktig. :) Fick i alla fall en toaster och en vattenkokare från OBH Nordica, de båda var lila, en hemtelefon i form av en klacksko som var svart och en mössa. Hellre kvalitet än kvantitet! :)






Vad jag har på mig



Det blir ingen redovisning av var jag köpt någonting. För jag har inte köpt någonting av det, fått, lånat och sytt själv. Plus att det mesta av det är gamla kläder så. Man måste inte alltid köpa nytt. :)

24-12-10, J U L A F T O N

I min familj har vi aldrig riktigt skickat julkort. Eller inte vad jag kan komma ihåg i alla fall. Men det stoppar inte mig från att göra ett eget julkort och mejla ut till mina nära och kära. Har inte hunnit göra det i år, så jag har lagt det på Facebook och här. Det har varit så mycket annat, skolan, sjukdomar, värdandet, julshoppandet, städandet. Det har bara inte funnits tid till att lägga kortet i ett mejl och skicka iväg. Tyvärr.

Men snön ligger vit, brasan brinner för fullt och klapparna ligger under den pyntade granen. Det är så det ska se ut på julafton tycker jag. Det ultimata hade varit om alla datorer varit avstängda också. Men det är jag fullt medveten om att så funkar det inte här. Det går inte en dag utan att datorerna är på. Både på gott och ont.

Om en liten stund ska min syster börja locka håret på mig. Det gäller att börja i tid har jag lärt mig. Hahah! När jag fyllde 18 tog det nästan två timmar att locka det, och då hade jag kortare hår än vad jag har nu! :O Så börjar jag nu är jag klar lagom till lunch. ^^

Nu jag babblat nog i detta inlägg,
Så mycket babbel att ni kanske hunnit odla skägg.
En liten hälsning som är kul,
Jag önskar er en hjärtligt God Jul!

Trevligt besök

Vid 7-tiden fick jag ett samtal från ingen mindre än min älskade D. Och jag tror det existerar någnoting som mind force. Förut skrev jag ju om hur jag saknade honom, och när han ringde berättade han att han, svärmor och hennes man skulle komma förbi. Han har inte varit inne på datorn idag (sa han när han var här) så han kan ju inte ha läst det. Glad blev jag i alla fall. Så kanske kan jag somna i natt. Det hoppas jag i alla fall. Orkar inte vara allt för trött på julafton!

I morgon kommer det ske någonting som är väldigt sällsynt i den här bloggen. Det kommer vara ett av de väldigt få tillfällerna som ni kommer få... se... Dagens Outfit!

Vitt många av er har säkerligen det och förstår inte varför jag gör en så "stor" grej av det. Men jag ser inte någon anledning till att ni ska behöva (och vilja) veta vad jag har på mig dagligen. Men imorgon är det julafton, jag ska vara finklädd, julig och glad så då kan jag bjuda på det. Dessutom har jag lovat D att ta bilder på hur jag ser ut då han inte skulle vara här. :)

Gottigt

Svar till Fiia: Haha, jag har enda sedan jag var liten "tjuvstartat" med skinkan och den kommer bara bli brunch imorgon. Så jag har redan smakat på den. Den var ljuvlig! :D

Tomtegröten är klar och nysmakad, även den smakade ljuvligt. Jag kommer äta ihjäl mig den här julen! har massa gott. Vi har nötter, mammas julkakor, physalis, gröt, skinka, lamm. Mums, mums, mums!






Julen är här



Skinkan klar, granen klädd, snart är risalamantan klar. Julen står vid dörren och jag saknar min fästman som bara den! Han skulle ju firat med oss, men av olika anledningar blev det inte så. Jag klandrar honom verkligen inte. Vi får fira jul tillsammans nästa år, eller året efter det. Ingen brådska alls. Är jättehungrig, men orkar inte fixa någon mat. Men det blir nog en skinksmörgås senare! Hihi ^^



Eftersom jag både är isländsk, dansk och svensk kan vi blanda traditionerna lite hur vi vill. På Island har man en stor middag men lamm, potatis, en god sås och lite annat tillbehör. Så mamma började krydda lammsteken förut för att det verkligen ska ta åt sig kryddorna.

Visst tycker jag att det är gott med svenskt julbord, men jag tycker bättre om det isländska! :)



P-stav

Är det någon av er som har satt in en p-stav? Hur funkar det för er? Och var placerades den på er?

På mig har de satt den i "gäddhänget" på överarmen. Men så vitt jag vet har man satt den på insidan av överarmen på de jag känner som satt in den. Igår började der göra ont, kan inte göra någonting med armen just nu utan att det sticker till. Känns typ som när de sprutade i bedövningsmedlet fast utan den bedövande effekten.

Hade tänkt låta det vänta några dagar för att se om det blir bättre, blir det inte det så får jag ringa och kolla om det är som det ska. Kan ju inte gå runt och ha ont liksom.

Blåmärket har lagt sig i alla fall.

23-12-10, T O R S D A G

Dan' före dopparedan! Och det betyder alltså att det är julafton imorgon! Och nu tror jag faktiskt det kan bli en bra jul! Gjorde i ordning skinkan med mamma förut. Snart ska vi klä granen och jah, det kommer nog bli bra!

Under luckan idag var det en lasbil med guld (såg det i alla fall ut som på bilden). Förstår inte riktigt vad det har med julen att göra. Men de som gjorde kalendern tyckte säkert det var fiffigt.



Och fy vilken hemsk natt det har varit! Somnade inte förrän typ 8:30 i morse. Skulle ha gått på promenad med ett par kompisar från skolan, men eftersom jag somnade så sent (hade tänkt dygna eftersom klockan var så mycket) så fick jag lämna återbud. "/ Aldrig kul att lämna återbud.

Choklad



Tuff-tuff säger tåget! Dock sa inte min chokladbit det i dag. Hade nog i och för sig blivit väldigt rädd om det hade gjort det. Hahah! Nu är det inte långt kvar till julafton, imorgon blir det att klä granen. Mys! :D

Mitt nya datorfodral

Under terminen gång har jag haft min lilla mini-pc på 10,1' i en datorväska tillräckligt stor för en dator på 15'. Visst har det varit praktiskt då jag kunnat ha pennfack, papper, block och annat i. Men vad tungt det varit! Men så har min lillasyster varit så snäll att hon gjort ett datorfodral till mig i syslöjden Så nu får min älskade dator plats i min hafväska utan problem. Har massa annat i väskan som hade kunnat repa och smutsa ner datorn (grejer som kan åka in i fläkten och så inte fläckar). Dessutom är det ingen i hela världen som har ett likadant datorfodral som jag. Då hon gjort det fullkomligt unikt! :D

Likaså när jag ska till Västervik är det jobbigt att ha både handväska och datorväska med sig på bussen. Men nu är inte det något problem längre! :D




22-12-10, O N S DA G

Äntligen jullov! Jag behöver verkligen den här ledigheten! :) Hade redovisning av projektarbetet idag, och det gick riktigt bra måste jag säga. Trots att jag inte förberedde mig på vad jag skulle säga speciellt bra. Men jag är bra på att improvisera!

Igår var det bara jag, mamma och pappa hemma. Likaså idag. Så det blir kebabpizza till middag! :D Har varit så himla sugen på det i typ en vecka nu, och har varit sugen på fefaroni ännu längre! Jag och mamma ska åka och handla, i samma veva hämtar vi pizzan!

Började skriva på en ny... kan man säga novell? En ny text är det i alla fall. har skrivit 1,5 A4 i alla fall. Men det är ingenting jag kommer att publicera. Det är alldeles för känsligt och är någonting som jag - om jag börjar träffa en psykolog - kommer ge honom/henne så jag inte behöver gå in lika ingåeende på hur jag haft det tidigare.

Min första julklapp

Fick ju öppna min julklapp från Sofie igår. Och jag hade verkligen inte förväntat mig det jag fick. Vet inte vad annars jag skulle kunna fått, men absolut inte det. Haha!

Som många av er kanske vet så älskar jag skor. Har inte jättemånga par (än...). Runt 20 kanske. Tills igår, jag fick 365 par skor av henne... i en kalender! Haha, klockrent! :D



Och det var en sjukt fin sko på min månad. Klart, det är ju då jag fyller år! :D

Källsortering?

Hur många av er är noga med källsortering?

Jag kan säga med en gång att jag inte är speciellt bra på det. Och fram till idag har det varit någonting jag önskat jag var bättre på. Föreläsningen idag hadnlade nämligen om miljömyter, varpå källsortering är en av de största miljömyterna vi har.

Det enda vi egentligen ska sortera ut från reseten av soporna är konservburkar, alimuniumburkar och PET-flaskor. Duktiga Sverige som källsorterar så bra till vilken nytta? Jo för att företagen som kör runt våra plastflaskor och grejer för att tjäna pengar. Det mest miljövänliga egentligen är att slänga allt i samma tunna för att sedan bränna det (förutom konservburkar, alimuniumburkar och PET-flaskor då). Och det enda vi kan återvinna i plast och papper och sådant är energin. Rent kemiskt kan man inte smälta ner ex. en ketchupflaska för att sedan göra en ny.

Det är väldigt kort om det dock. Men ändå. Jag blev ganska ställd ändå. Så jag ska från och med nu inte bry mig om källsortering.

Under luckan

För att det ska bli lite fler inlägg och inte allt på en och samma gång, så bestämde jag mig för att dela upp luckan från "vad- som- hänt- i- dag"-inlägget. Så under dagens lucka var det en kille som åkte kälke. Ingenting som jag någonsin åkt. Men alla har väl åkt pulka? Sjukt kul är det i alla fall! Och det är typ så långt jag kommit i skidbacken. Har aldrig åkt varken skidor eller snow board. Men det har D lovat att lära mig. Haha, hur ska detta gå? xD


21-12-10, T I S D A G

Nu kan man räkna ner timmarna till jag har jullov. Max 23 timmar kvar! :D Himla skönt måste jag säga. Dock har jag hemtentan att tänka på. Men ska försöka få gjort den nu under mellandagarna, eller i alla fall komma halvvägs. Jag behöver verkligen koppla av nu känner jag. Det måste vara all stress som gjort att jag mått som jag mått nu sen senaste veckan.

Tog en sväng i en av mina favoritaffärer för att köpa en inflyttningspresent till D. Så det blev... Ha ha! Där trodde ni att jag skulle skriva det va?! Nej ni! Det är min lilla hemlighet! Men han kommer aldrig kunna gissa sig fram till vad det är. :D


20-12-10, M Å N D A G

Jo, jag vet! Det har varit dåligt med bloggande det senaste. Och kan egentligen inte säga att jag inte haft tid. Bara inte ork att sitta och skriva. Mitt skrivande har lidit illa den senaste tiden. Och nu innan jul har jag inte mycket att skriva egentligen.

Idag satte jag in min p-stav. Åt sista p-pillret igår. Inget man dagligen måste komma ihåg. Det är väldans skönt måste jag säga. Men för mig som är hemskt spruträdd så var det rena plågan att sätta in den. Hade jag tittat när hon gjort det hade jag ta mig fan svimmat! Men nu är den inne och jag behöver förhoppningsvis inte tänka på den förrän i december 2013 då den ska tas ut. :)

Önska när du ser ett stjärnfall. Då får ni önska er någonting nu! Idag fick jag mig ett stjärnfall och eftersom de tär bild på det så får ni önska. ;) Haha



Det påminner mig om en kväll/natt, då jag, D och hans bror var ute vid sjön som ligger alldeles  i närheten av där svärmor bor. Vi satt på bryggan och bara ser upp på den stjärnklara himlen. Jag äverdriver inte om jag säger att vi såg ett 20-tal stjärndall i minuten. Så himla fint och framför allt häftigt!

Idag blev vi klara med vårt projektarbete. Bara tentan att tänka på. Men inte idag, om någon timme ska jag träffa Fiia och Tilda så ska vi gå bort till Sofies föräldrar på julfika. Vi blev ditbjudna och ska fika och ha det trevligt!

Vad ska ni göra denna måndagskväll?

19-12-10, S Ö N D A G

Det märks på statestiken när jag bloggat mycket och inte. Haha! Men jag måste skylla på att jag fortfarande inte är helt frisk och att ja... jag är inte helt frisk.

Sitter just nu sitter jag och skriver lite om koldioxidutsläpp och kollar på EM- finalen i handboll. Norge- Sverige. Mamma, lillasyster och D sitter och gapar och skriker. Pappa och jag gör inte så mycket Haha! Första halvlek är slut och det står 11-10 till Sverige. I de sista 2 minutrarna stod det 10-8, men på grund av en utvisning tog Norge igen två mål.

Ikväll är det sista passet för terminen och eftersom jag är enda värd måste jag dit (trots att jag är sjuk), så då blir det att ha på sig tomteluva. ^^

Dagens lucka bestod av en en gran. Här hemma brukar vi ta fram granen den 23 december. Och i år blir det nog jag oh lillasyster som klär den, om det inte blir jag ensam då. Vi får se. När tar ni fram granen?


18-12-10, L Ö R D A G

För att svara på kommentaren från Fiia: Nej, jag tänker absolut inte missa fikat! Även det kommer jag på hur jag än mår! ^^

Idag sov jag ut ordentligt. Det behövde jag verkligen efter den här hemska veckan! Skulle ha träffat Fiia och Lollo idag för att ha julmys och tjöta och bara ha oss. Men jag har varken kraft eller ork att göra någonting. Behöver vila upp mig inför nästa vecka med det sista  på projektarbetet, föreläsning, redovisning och sista julklappsinköpen. Har en julkapp och en inflyttningspresent kvar. Sedan får det vara nog. Hehe.



En liten klocka blev det under luckan idag. Har ingenting speciellt att koppla klockan till... Nej det har jag nog inte. Så det får bli det. Nu ska jag... lägga mig och vila.

17-12-10, F R E DA G

Idag känns det lite bättre, jag är i alla fall uppe på benen. Känner mig dock inte tillräckligt kry för att ta mig till och orka vara i skolan. Ett steg i taget. Har varit hemma hela veckan kom jag på nu när jag tänkte på det. Måste verkligen träffa basgruppen på måndag! Hur jag än mår! Ska sätta in min p-stav på morgonen där, och jag är hemskt rädd för sprutor. Så vi får se hur jag mår efteråt. I värsta fall får väl D följa med och träffa gruppen. Hehe.

Igår skulle jag ha hjälpt till att städa här hemma, lite extra städning nu innan jul. Men med tanke på hur jag låg däckad i sängen så kunde jag inte det. Så idag får jag göra det istället. Ska inte anstränga mig allt för mycket, men jag kan i alla fall göra lite.



Idag var det en liten ängel som dök upp under luckan. Det fick mig att tänka på mormor och hur mycket jag saknar henne. Men jag vet att hon har det bra där uppe i himlen och att hon vakar över oss här nere. Du är väldigt älskad.

Och så måste jag bara säga att jag håller alla mina tummar för D. Det är en viktig dag idag, och jag hoppas allt går bra! <3

16-12-10, T O R S D A G

Vilken dag! Och ännu värre natt! Men jag är så hemskt glad att D var hemma hos mig inatt. Började med att symtom för urinvägsinfetion dök upp, men sedan blev det bara värre. Somnade vid 4 men vaknade strax innan fem av att jag hade så sjukt ont i magen, visste inte vart jag skulle ta vägen, låg bara i sängen med magsmärtor och grät.

Så vi fick boka en akuttid på vårdcentralen här. Somnade så fort jag kom hem och vaknade inte förrän vid 7 ikväll.

Under dagens lucka vart det en tomtenisse. Som chokladbit såg han ganska onskefull ut, men på bilden på kalenderna såg han riktigt gullig ut.



Tomteluvan jag pratade om igår blev riktigt bra! Ville ha en lång luva, så den blev riktigt lång. Fick dock igna bra bilder med tanke på hur jag mår just nu.  Så fler bilder kommer senare. Bollen i toppen blev format som ett hjärta. ^^




Pigg som en mört!

Är jag den enda som använt mig av det uttrycket under min uppväxt? "Pigg som en mört". Haha, vilket fall som helst så är jag det nu (hur pigg är en mört?). Kollade på Sagan om Konungens återkomst förut, samtidigt som jag sydde mig en egen tomteluva (ni får se bilder imorgon). Och så fort filmen var slut kände jag mig otroligt rastlös och pigg. *suck*

Så nu sitter jag på facebook och spelar cityville. Det går riktigt bra. Ska expandera min stad nu. Haha, vilken nörd jag är. xD

Btw, ja fick en kommentar från någon anonym som sa någonting i stil med "Ja, vi har förstått att den är god". Hon/han syftade på kalendern och att chokladet är god. Det är inte det att jag tror att ni är dumma i huvudet, nej, nej! Det är bara det att det känns så tomt att bara skriva "Och i dagens lucka hittade jag...". Jag vill ha med någonting mer. Men är det fler som stör sig på att jag varje gång berättar att chokladen är god så säg gärna till. Då slutar jag med det! :)

Under luckorna

Etersom jag igår inte var hemma så kunde jag inte öppna min lucka för igår, så jag fick göra det idag istället. Inget mig emot. Mer choklad till mig! :D Så under gårdagens lucka hittade jag en snögubbe, väldigt god måste jag säga! :D


Och så idag fick jag mig en liten gosig nallebjörn med ett paket. Fy bubblan vad gott! :D



Senare ska jag dricka lite kaffe med, har varit så himla sötsugen så mocha kaffe skulle inte sitta helt fel. :D



15-12-10, O N S D A G

Usch så jag mår alltså! Skulle träffat basgruppen igår för att jobba med projektarbetet, men det gick inte för sig, nej. Jag mådde illa, hade världens huvudvärk och var allmänt humörsvängig. Så i måndagskväll åkte jag till D, och skulle ju då åka och träffa dem, men fick stanna hemma så han fick pyssla om mig istället. Det blir nog så idag med känner jag. Har feber och grejer ju. Dock måste jag hem idag. Lovade mamma att jag skulle hjälpa till att städa imorgon innan jag åkte till skolan och sedan när jag kom hem. So I have to go home. Har jag tur så följer D med, men det är inte säkert.

Kommer nog mer inlägg när jag kommit hem, bland annat vad jag fått i de här två luckorna jag inte öppnat än. Nyfiken! :D

Mumma!



Jag som totalt älskar choklad brukar när jag är ute och dricker kaffe beställa mocha latte, självklart. Så kollade jag runt lite och gissa vad jag hittade, om inte ett recept på hur man gör mocha latte hemma! :D Och det bästa är att det är helt underbart god! :D Och inte alls svår att göra. Hälften kaffe, hälften varm mjölk, socker i eget tycke och en tsk kakao. Toppade med grädda och skulle ha lite flisad choklad, men vi hade bara grädde hemma. Mums! Kommer så börja dricka detta oftare. Och så fort jag får mig en termosmugg kommer jag ha med mig en mocha kaffe hela tiden! :D

13-12-10, M Å N D A G

"Natten går tunga fjjä..." Redan Lucia, redan morgon. Jösses. Vart fan tog natten vägen? Juast det ja, jag låg uppe halva natten fram till 5 så sov jag resten. Bright Anna! Men i alla fall, Lucia. Och jag ska bege mig igäg för att se min syster stå och lussa inför hela sin skola. Och hon är Lucia. Vet inte vad jag ska känna inför det. Stolthet? Haha. Aja, vad det än är, så är det tillräckligt för att jag ska vilja åka tillbaka till mig högstadieskola och se på det.

Under dagens lucka var det dessutom en kyrka, lite passade. Det är Lucia, jag och D har 10 månader. Ja... vad mer behöver jag säga liksom? :P



Kommer inte ihåg om jag sa det igår, men jag har i alla fall fått slagit in julklapparna jag har hemma. Den till pappa har inte kommit än. Och ska jag köpa någonting till D så bör jag skynda mig lite. Hehe.

Efter Lussefirandet ska jag åka och köpa tyg med mamma. Lillasyster ska göra sin egen tomteluva för dom har inte tillräckligt bra tyg i syslöjden. Så då ska vi åka och köpa det. Sedan blir det eventuellt en promenad med Fiia. :)

Inte en så lugn dag som väntat

Visst, jag hr typ inte gjort ett piss, men jag har lipat desto mer. Får så himla dåligt samvete när jag ser hur mamma tog det mina tankar snurrat kring. Pappa berättade för henne, och hon känner sig misslyckad. Känns inte speciellt bra att få sin egen mamma att känna sig misslyckad...

Alla (nu låter det som att jag pratat om det med massor, men det har jag inte) säger att hon får acceptra det och gå vidare, och det är klart hon måste. Men när hon tar så illa vid sig får jag dåligt samvete.

12-11-10, S Ö N D A G

Tredje advent nu då, och halva tiden (från decembers början) har gått. Nu är det inte många dagar kvar till julafton. Har slagit in en julklapp, så vi får väl se när de andra blir inslagna. Under dagens lucka var det någon form av horn. Ett blåshorn eller någonting. Men den var god även om jag inte vet vad det är för någonting. :P



Idag blir det en lugn dag, precis som så många andra söndagar. Kunde inte omna i natt så jag gick runt och plockade och städade här hemma. Kanske tar jag och fixar på mitt rum senare med. Just nu är det Sims som gäller!


11-12-10, L Ö R D A G

Vilken dag! Den här dagen blev också bättre än väntat. Vaknade vid 09:30 då jag satte mig (med en gång) och skrev på tentan. Blev klar med den runt 12-tiden. Så nu är den inskickad och det är bara att hoppas på att jag blir godkänd!

Efter det åkte jag in till stan, skulle träffa Josefine och hon skulle få låna en bok och vi skulle träffas och ha lite fika och så. Fick se deras lägenhet med, hemskt mysigt! Längtar tills jag får min egen! :)

Eftersom jag haft fullt upp har jag inte hunnit blogga, så under dagens lucka var den en liten stjärna. Det känns att det börjar närma sig jul nu. Och jag är kanske klar med alla julklappar. Det beror på om jag och D skulle ha ringarna i julklapp eller inte. Men det är ingen brådska! :)


Trevlig kväll

Det blev en oväntat trevlig kväll idag! Visst jag hade itne förväntat mig att det skulle bli allt för tråkigt, har kommit in i föreningen bra och så nu. Men så här trevligt hade jag inte väntat mig.

Och så har jag berättat för pappa! Han tyckte faktiskt det var en bra idé. Så länge jag tyckte det kändes rätt för mig så tyckte han att jag skulle göra det. Nu har jag bara en mindre klump i magen! :D

Nu blir det att vara lite prodiktiv. Eftersom jag inte fått skrivit någonting i dag och jag inte är det minsta trött nu så ska jag skriva lite hade jag tänkt,

10-12-10- F R E D AG



Även idag fick jag en tomte i luckan. Dock ser han lite anorlunda ut jämfört med den förra (på bilden i alla fall).

Jag skulle gått upp 9:30 idag, men när jag, efter att klockan ringde, satte mig upp kände jag hur hela rummet bara snurrade. Kände mig rent av hemskt bakfull! Men det kan jag inte vara eftersom jag inte druckit någonting sedan Daniel fick sin middag. Men det vara bara att lägga sig ner igen och hoppas att det gick över. Dock somnade jag om och vaknade inte förrän 12:40, det kändes fortfarande inte bra,men jag gick upp i alla fall för att ta en illamåendetablett. Så nu känns det mycket bättre! Ska ta mig någonting att äta samtidigt som jag ska läsa lite i Liedman inför tentan.

Tentat verkar inte alls för svår. Den handlar om relationer mellan makt och kunskap. Men vi får se när jag börjar skriva.

Ivkäll blir det julavslutningsmiddag tillsammans med Friskis&Svettis. Ska bli mysigt faktiskt. Hihi ^^

Inte långt kvar

Nu är det inte många minuter kvar tills tentan läggs ut. Nervös! Haha, varför är jag det, tänker ni? Men det är första "riktiga" hemtentan, alltså vi ska svara på frågor och grejer. Hoppas inte frågan är allt för svår. Det som var på exempeltentan tycker jag kändes lite jobbig. Men vi får se, berättar sen! Ska läsa igenom vad jag ska svara på och sedan läsa jävla von Wright och Liedman...

Vinter vit

Jag har full förståelse för dem som inte tycker om vinter, i många fall tycker jag väldigt illa om den med. Men när det ser ut så här kan man väl inte annat än tycka att det är vackert?!




Seminarium och diskussion

Sitter just nu på sista seminariet för delkurs 1 och diskuterar. Eller vi har diskuterat och nu är vi klara. Jag har fortsatt kolla på hur det varit i Västervik med skolor och så. Mejlade till Campus Västervik och frågade hur samarbetet funkade och så. Snälla säg att de samarbetar!

Mina tankar snurrar kring hur jag ska berätta det för mamma och pappa. Jag tror pappa kommer ta det bäst, men mamma kommer nog bli... jag vet inte. Kan inte komma på något bra ord på vad jag tror hon kommer känna. Har ångest inför att berätta det för dem.

09-12-10, T O R S D A G

Idag var det segt att gå upp, otroligt segt! Men eftersom det är torsdag idag så betyder det att jag får sova imorgon! Dessutom är det inte vilken torsdag som helst, utan det är min namnsdag! Inte för att det är någonting speciellt så, vi firar inte namnsdagar. Men det slog mig bara.

Ska om ungefär 20 minuter bege mig ut till bilen för att börja skrapa ochså. Idag har jag turen att jag får skjuts till bussen då mamma ska vara i Lerum klockan 8. Så då hinner jag nog med 25 över bussen och då hinner jag utan problem till skolan.

Under dagens lucka hade jag ju hoppats på att få ett hjärta eller någonting i den stilen. Men icke. Det blev ett juleljus. Hihi, har inte ätit det än, men det ska bli gott!


08-12-10, O N S D A G

Då var den här VFU-perioden över. Tack och lov! En timme har nog aldrig gått så långsamt som den gjorde idag. Jag var bara på en lektion, för jag mår itne speciellt bra. Har mått illa i fem dagar nu. Första mamma frågade när jag sa det "Har du tagit grav-test". Hallå, influensan går. Det är säkert bara någonting sånt. Men jag har inte tid att ligga hemma för mycket!

Nu ska jag se gårdagens Desperate Houswives, eftersom jag missade det igår. Sedan blir det lite One Tree Hill och efter det ska jag nog spela lite sims. Får jag inte tag i min kompis som skulle läsa igenom min skrivning så får jag mejla in den i alla fall och hoppas på det bästa. :P

Eftersom jag hade lite brottom i morse hann jag inte blogga någonting. Så under dagens lucka var det en måne. Den var hemskt god! Sa när jag började den här kategorin att jag skulle ge lite julklappstips, men med tanke på att jag inte har någon fantasi om vad jag ska ge till mina egna nära och kära är det lite svårt att tipsa andra. :P


Klart!

Då vart den första skrivuppgiften klar! Den som ska lämnas in på torsdag. Känns riktigt skönt att den är klar måste jag säga. Då kan jag ta det lugnt imorgon när jag kommer hem. Det blir att tagga inför den första riktigt hemtentan. Får hoppas att den inte är allt för svår bara.

Nu ska jag ta mig en kopp te, vänta på att en kompis loggar in på msn så jag kan kolla med honom om han bara kan korriekturläsa (heter det så?) skrivuppgiften. Sedan om 20 minuter blir det förhäxad! ^^

Nästan taggad igen

Idag fick jag ett glädjebesked! Fick veta att av tjejen jag går med under VFU'n, kan kalla henne E för jag vet inte om jag får gå ut med hennes namn. :P E har i alla fall pratat med vår VFU-samordnare/ledare (det är egetnligen två olika saker, men vi har en person som är båda), och han hade fått vårt mejl angående vår LLU (handledare), så till nästa VFU får vi en ny handledare. Det är inte säkert att vi byter skola, men vi ska ha en ny handledare. Då kanske det blir kul att gå till VFU'n nästa gång! :D

07-12-10, T I S D A G

Näst sista dagen på VFU'n! Snart är den över! :D Visst, klast det är skönt att komma bort från HFU'n, men det hade varit ännu skönade om det varit till en skola man trivdes på!

I hopp om att jag ska kunna stressa ner mer så har jag börjat lyssna på ljudböcker igen. Eller jag är bara på den första, men i alla fall. Funkar det med den otroligt tjocka Sagan om Konungens återkomst så är det verkligen någonting jag ska fortsätta med!

Under dagens lucka var det ett ljus. Det var mycket lättare med en runt chokladbit, att låta den smälta i munnen. Men hjälp vad god den var! :D


Början klar

Nu är jag klar för dagen! Vi skrev samanfattningen som ska vara i början och inledningen. Här näst kommer bakgrundsfakta och grejer. Så det sa vi att vi skulle kolla mer på själva. Det blev lunch på Thaien, och nu är jag dödsmätt!

Under dagens lucka fanns en stövel med lie paket och grejer i. Så gott!



Nu ska jag fylla på min affär i Mall World sen blir det att skriva lite på observationsuppgiften med. Vill få klart den med en gång så ja inte behöver tänka på den! Sen är jag sugen på att se Sagan om de två tornen med. Får se om man hinner med det.

I morse fick jag bokat intensivkursen för körkortet med! Så vecka 24-25 kommer jag sitta bänkad på körskolan och plugga teori. Och förhoppningsvis får har jag mitt körkort redan vecka 27. Hoppas, hoppas! Hade varit så jävla gött! Plus att jag inte behöver tänka på vad jag ska göra på min 20-årsdag. Jag kommer sitta på körskolan. xD Men det hade varit en toppenpresent till mig sälv att få körkortet avklarat!


06-12-10, M Å N D A G

Fick sova mycket längre än vad jag skulle gjort egentligen idag! Om typ en timme kommer min basgrupp hit ochvi ska diskutera vårt projektarbete. Så jag ska göra i ordning lite i vardagsrummet, så det går att vara där liksom.

Igår när jag minst anade det kom D hit. Det var en trevligt överraskning. Så jag har sluppit sova själv inatt, och jag har faktiskt sovit! Dock har jag ganska ont i ryggen. I ett områge precis under nacken. SÅ jag får be D massera mig sedan! Hihi. Nu ska jag fixa i ordninge mig. ^^

Skulle gotta mig

Eftersom min morgon var så hemsk tänkte jag gotta mig lite, var på ica och såg den Marabou vinter vit, vit choklad med lite vanilj i. Brukar tycka om vit choklad, men den här chokladen var ingen hit. Visst var den god, för er (likt mig) som gillar Magnum White vet hur chokladen smakar. Det smakar precis likadant men mer koncentrearat. Tycker bättre om glassen!


05-12-10, S Ö N DA G

Nej, jag har inte legat och sovit så här länge. Hur gärna jag än viljat. Mår sjukt illa. Men likt förbannat skulle mamma dra upp mig klockan 12 (jag sa till henne att jag mådde dåligt) för att åka in till stan och hämta det jävla Elvismonopolet. Urk!

Av den resterande tiden idag ska jag sitta och skriva på observationsuppgiften vi fått. Ska observera 15-20 min på VFU'n och sedan skriva en rapport om detta. En rapport på 5000-6000 tecken. Så det ska nog inte bli så svårt hoppas jag.

Under dagens lucka vart det en söt liten gunghäst. Var så irriterad, eller är fortfarande ganska irriterad. Så jag bara slängde i mig den och hoppades på att dagen skulle ta slut. Haha, löjlig jag är!



Och nu har jag bara två julklappar kvar. Köpte mammas julklapp när ajg ändå var i stan. Så det är lillebrors och D's julklapp kvar. Ska bara se till att komma iväg med tillröckligt mycket pengar för att köpa grejerna! ^^

Får se hur det går

Har kollat hela tiden sedan jag skrev det förra inlägget. Men inte blir jag klokare för det. Eller jo lite, men inte så jag vet hur det kommer att bli. Det finns ett universitet i Kalmar som kändes ganska intressant, så jag mejlade och frågade hur det funkade med byte och så, vi får väl se när ajg får svar. Bör ju komma någon gång i veckan som kommer.

Dock är jag lite rädd för hur mamma och pappa ska reagera. Det blev väldigt starka reaktioner när lillebror började prata om att flytta och mamma speciellt, säger ofta att det vore jättebra om jag tog mig igenom utbildningen utan att behöva ta några lån. Vilket jag håller med om, men att bo hemma tills jag är 24 är ingen lockande tanke heller.

Komma bort

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Jag måste verkligen komma bort! Jag vantrivs till och med hemma nu merna. Eller vantrivs är väl lite att ta i, men jag vill bort! Jag behöver det! Så i torsdags var D här och han berättade att han får sin lägenhet 1 januari nästa år (Eller vår lägenhet som han sa). Vi pratade lite fram och tillbaka om det så sa han att jag kan ju flytta till honom, jo visst kan jag det - om fem år! Med tanke på skolan och att utbildningen är på fem år så funkar det inte så lätt. Men då sa han att jag kan ju kolla på skolor i närheten av Västervik. Vet inte alls vad som finns där och hur lätt jag kan byta nu med den nya skolreformen. Men det är ju värt att kolla. Det enda jag då funderar på är hur sugen jag är på att ta lån... det blir ett ganska saftigt lån (i längden) om jag ska ha det över 4 år. Hmmm...

Men det är definitivt något jag ska kolla vidare på. I värsta fall får jag kolla hur det blir om man tar ett studiefritt år och att jag tar det om 1,5 år eller så. Hjälp... ska jag behöva stå ut så länge då? :O



04-12-10, L Ö R D A G

Fy tusan vad skönt det var att sova! Och när jag vaknade och såg ut genom fönstret vad ser jag då? Om inte att det snöar! :D Jag måste säga att jag är väldigt dubbel när det gäller snö. Jag tycker det är jättemysigt och juligt och så - När jag är inne. Men när jag kommer ut så får det gärna vara utan massa snö, eller i alla fall minusgrader (vilket det varit ett bra tag nu) så att det inte är så jobbigt att gå i.

10 minuter efter att jag vaknade (jävla tur att det var efter att jag vaknat) ringde de från Rocks. Har nämligen beställt ett monopol, och inte vilket monopol som helst utan ett om Elvis Presley! Varför? Jo för min kära morbror är helt fräls i Elvis. Och vad mer vi köpt är ett monopol med Beatels. Och detta för att min kära morbrors sambo är helt frälst i Beatels. Så dessa två spel ska de få i julklapp. Och jag vet att de inte läser detta då de bor på Island och har säkert ingen aning om att jag ens har en blog.. xD

Vad fanns under lucka 4 idag (Fan det är bara 20 dagar kvar till julafton)? Tomtens släde med ett paket och en gran i bakgrunden. Jag fick visst ett paket lite tidigare. ^^


Kul...

Är det någon mer än jag som vet hur det känns att bli bortglömd?

Det får jag känna flera gånger varje vecka. Mamma och pappa klagar på att jag är hemma lite (vilket jag inte är), men när jag då är hemma så glömmer dom bort mig. Det har hänt flera gånger att dom larmat in mig i huset, att dom åkt någonstans utan att säga till och så var det nu. Pappa åkte med mina syskon och köpte godis och ingen hade en tanke på att fråga om jag vill med... kul...

I perosnalrummet

Ännu en dag och jag sitter i personalrummet. Insåg på vägen hit (på vagnen) att första lektionen var svenska 2, vilket vi inte brukar gå på om ingenting annat sagts. Oj, oj, oj, så nu börjar vi inte förrän 12:35 eller någonting i den stilen.

03-12-10, F R E DA G

Äntligen är det fredag! Har sett fram emot idag hela veckan. Varför? Jo för att det är fredag! Haha, det betyder att man får sova imorgon och på söndag! :D Underbart!

Idag blev det en gammal bil under luckan. Muma!

Mina julklappar

Fick köpt mig ett par fina vinterskor förut, Jättesöta verkligen! Dessutom ser dom ut att kunna hålla ett par år med. Superglad blev jag för dom! Samtidigt köpte jag ett par termostrumpbyxor, så nu kommer jag kunna ha kjol på mig utan att frysa - så mycket hehe. :P Dessutom fick jag en jättefin och go tröja av D idag, bara så där. Hihi. Söt han är! Han vet att jag fryser mycket så han tyckte att jag skulle ha den. :)




02-12-10, T O R S D A G

Redan torsdag? Tjena! Veckorna går fort, visst gör de väl det? Men det gör inet mig så mycket just nu, för det betyder att det inte är långt kvar på VFU-perioden, och hur skoltrött jag än är, så är det bättre på HFU (Högskoleförlagd verksamhet) än att vara på den skolan.

Lucka nummer två öppnad. Idag blev det en liten söt tomte med en säck. Och chokladen var precis lika god som igår. Mums!



I eftermiddag blir till att åka och handla skor med mamma och lillasyster (om jag inte får ett samtal om att en viktig grej kommer), behöver verkligen nya vinter skor. De jag har nu värmer alldels för dåligt och ger mig hemska Blåsor. Hade viljat ha ett par uggs, men mina fötter hade sett så himla klumpiga ut. Så vi får hoppas jag hittar någonting senare.

01-12-10, O N S D A G

Det kom som en chock idag när jag insåg att det var första december. Det börjar bli dags att få köpt alla julklappar (har bara en), slå in dem, skicka ut julkort och bäst av allt. Öppna adventskalendern! :D



Jag är bara tunvgen att ha en adventskalender! Jag menar hurroligr är inte det egentligen, dagligen gå och vänta på att få ta den här enda lilla chokladbiten. Som dessutom är så himelskt god. Åh!! Underbart! Detta fick jag idag i kalendern, en pojke på gunghäst. Och den söta smaken som bara smälter i munnen... jag blir helt till mig! ;P


A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0