Källsortering?

Hur många av er är noga med källsortering?

Jag kan säga med en gång att jag inte är speciellt bra på det. Och fram till idag har det varit någonting jag önskat jag var bättre på. Föreläsningen idag hadnlade nämligen om miljömyter, varpå källsortering är en av de största miljömyterna vi har.

Det enda vi egentligen ska sortera ut från reseten av soporna är konservburkar, alimuniumburkar och PET-flaskor. Duktiga Sverige som källsorterar så bra till vilken nytta? Jo för att företagen som kör runt våra plastflaskor och grejer för att tjäna pengar. Det mest miljövänliga egentligen är att slänga allt i samma tunna för att sedan bränna det (förutom konservburkar, alimuniumburkar och PET-flaskor då). Och det enda vi kan återvinna i plast och papper och sådant är energin. Rent kemiskt kan man inte smälta ner ex. en ketchupflaska för att sedan göra en ny.

Det är väldigt kort om det dock. Men ändå. Jag blev ganska ställd ändå. Så jag ska från och med nu inte bry mig om källsortering.

Kommentarer
Postat av: Josefine

Fast du kommer att börja bry dig efter att ni har varit på Ekocentrat :) Där säger de att det ändå lönar sig, att Stefan mest säger så för att provocera oss för att vi ska börja tänka till.



Jag, personligen, är väldigt noga med att källsortera och för att läsa med om vad som verkligen händer med soporna så kan du gå in på sopor.nu, som de även tipsar om!



(HAHAHA, jag låter asnördig)

2010-12-22 @ 16:36:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0