Jisses

Hahahaha, jag är allt bra rolig va?! Somnade på bussen hem idag. Och vaknade inte förrän jag åkt förbi min hållplats. Haha! istället åkte jag hem till Svärmor och hälsade på där. Jättemysigt! :)

Men nu är jag hemma igen, min kära pappa hämtade mig! Skulle gått in i duschen, men fastnade vid rum för en stjärna där Dregen var med, gitarristen i Backyard babies. Haha, men om 14 min ska jag in i duschen, sedan ska jag fixa typ... brunch till imorgon. Hehe, The regular smoothie. Börjar klockan 13, vilket är en jättedum tid att börja på då man inte hinner äta lunch hemma innan man åker.

31-01-11, M Å N D A G

Måste bara säga: Äntligen är det januaris sista dag! En månadfull av sorg, ångest och ordentligt med sömnbrist. Nu går vi mot bättre tider! Försökte verkligen få ner en sån smoothie jag ätit de senaste dagarna, men jag kunde inte! Det är alldeles för tätt inpå vaknandet. Så jag får äta när jag kommer hem.

Funderar på om jag ska sätta mig på något fik efteråt idag och skriva lite. Behöver få ur mig en del, plus att jag kanske kan plugga lite då. Men vi får se hur pepp jag är när vi slutat. Hehe!

Innan jag lägger mig

Svar till Josefine: Jo, visst är det tråkigt men ja. :P Och yngre åldrar skulle jag inte palla. Som jag nämnt tidigare - jag får krupp på högstadieelever som inte kan skriva. Det skulle bli ännu värre om det var i yngre åldrar. Och ska jag undervisa vill jag undervisa i det man har på gymnasiet, litteraturhistoria, skrivning, retorik... ja du vet. Med jobbletandet vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Ska kolla på det företaget jag jobbade hos i somras och se om dom kan behöva lite hjälp på något sätt. Sen ska jag väl försöka hitta någonting i västervik så jag kan ta mig dit. Men vi får se. Vi får träffas snart så kan vi prata mer om det! :)

Jag måste bara skriva av mig lite innan jag lägger mig. Sitter här med en mugg varm mjölk beredd att gå och lägga mig, men det är så mycket tankar som snurrar runt. Bland annat vad jag ska göra och inte!?

Blir så himla rädd och ledsen när jag ser folk som gått i paralellklasserna, någon klass högre, i samma klass.. ja folk man känner helt enkelt. Men när jag ser dem vara kvar här i kommunen och jobba. Jag vill verkligen här ifrån. Never ever att jag ska bo kvar här. Det enda mina barn ska veta om den här kommunen är att mormor, morfar och farmor bor här. Annars nada! Och med tanke på att mina kommande barn löper stor risk att få diverse diagnoser vill jag verkligen inte vara här. Märker ju hur de har behandlat min lillebror och andra jag känner med någon form av diagnos. Inte bra, inte bra!

Och vad vill jag med mitt liv? Vad vill jag göra förutom att skaffa min egen familj?

Jag har inte en blekaste aning! Har ju haft funderingar på någonting inom reklam och marknadföring det senaste. Men vad jag hittar finns det inte något större utbud på utbildningar inom det, och ännu färre distansutbildningar. Dessutom har jag hört att det är ett ganska hett jobb just nu så det är svårt att komma in på, så jag vet inte. Jag är inte tillräckligt duktig på att laga mat och baka, även om jag älskar det, så jag kan göra någon karriär i det. Och det enda jag vet att jag verkligenverkligen vill är att bli författare. Men det är ingenting man blir över en utbildning. Och andra arbeten inom skrivandet jag kan komma på är journalist. Men det kom jag på tidigt att det absolut inte var någonting för mig.

Kanske ska jag koncentrera mig mer på vad jag kan tänka mig att göra istället för det jag inte vill göra? Känner att jag behöver någon att bolla idéer med. Men dom flesta jag pratar med säger antingen att dom inte vet eller att det är mitt eget val. Klart det är mitt eget val - men det betyder inte att jag inte kan få förslag.

Det är inte konstigt att jag inte kan sova på nätterna med tanke på hur mycket som snurrar runt i skallen på mig. Det värsta är att detta bara är en ytterst liten del av vad som snurrar runt. Tänker på D, mamma, pappa, mina vänner, mina syskon...

Kommer ihåg när jag var yngre (i dom tidigare tonåren). Det gick inte en dag utan att jag och mamma bråkade och varje gång fick jag höra "Du tänker inte på någon annan än dig själv". Det värsta var att hon hade inte en aning om vad som flög runt i huvudet på mig. Och det var inte i första hand mig själv. Eller jo... på ett sätt var det det. Men det var mer "Vad ska jag göra för att göra mamma stolt?". Och det är det fortfarande. Och vad jag ska göra för att underlätta för henne och pappa. Jag är inte den enda som har det tufft just nu. Långt ifrån bara jag.

Oj... det blev en del. Ska itne skriva allt jag tänker på. Men detta är en del. Kanske har ni några tips på vad jag kan göra eller inte bör göra. Tveka inte att kommentera! :) God natt

Nu är jag mätt och glad

Kort efter förra blogginlägget fick jag höra att middagen var klar. Tajmat att det blev klart när jag var så hungrig. :P Dock var det lasange, och visst det är väl gott så, men jag är inte speciellt förtjust i köttfärs, så ja. Det säger ju sig själv. :P Haha!

Imorgon blir det tillbaka till skolan. Går mellan 10 och 12, så det är ju inte så farligt ändå. Men har bestämt mig att hoppa av. Har mejlat csn för att kolla hur det blir med studiebidraget. Hörde någon gång att man måste lämna tillbaka bidragen om man inte avslutar kursen. Måste man det kommer jag gå klart kursen men om inte så ska jag leta jobb och hoppa av. Känner nu efter den här VFU'n att det inte är någonting för mig. Vet inte vad jag annars ska göra, men lärare är inte min grej i alla fall. Får väl se vad som händer i framtiden. Jag menar - ångrar jag mig kan jag ju börja med det senare. Tror inte jag kommer göra det, men man vet aldrig.

Nu ska jag duscha, sedan ska jag ta det lugnt och se på Bones! ^^

30-01-11, S Ö N D A G

Ge mig mat! Och ge mig någonting att göra! Haha! Är döhungrig och har typ jättetråkigt. :P Hade en ängel här hemma igår och inatt som tog hand om mig, men han åkte vidare in till stan för ungefär en timme sedan. Får väl se om han dyker upp igen eller om han åker hem. Saknar dig redan mitt hjärta! <3

Har snart varit tillsammans med D i ett år. Hjälp, ett helt år har det gått sedan vi blev tillsammans! Jesus! Och imorgon är det ett år sedan vi tog upp kontakten igen efter alla de årena av tystnad. Helt otroligt underbart! Han har sagt att han har någonting planerat för ettårsdagen, men jag har ingen aning om vad. Jag vet vad jag ska ge oss (mest till honom men lite är till mig) och jag vet vad jag kanske ska ha på mig. But that's it! Hehe. Längtar i alla fall som bara den!

Bones istället för plugg

Svar till Thomas: Vad handlade den drömmen om? :P
Svar till Josefine: Haha, var helt förvirrad när jag vaknade. Men ja, sömnen har blivit bättre. Men den är långt ifrån bra än. Somnade vid 4 inatt.
Skulle ha försökt pluggat lite idag, men för ett tag sedan gav jag upp. Jag orkade inte ens börja. Så jag lät bli. Började titta på Bones istället. Känns myket bättre! Pappa har köpt en ny dator som vi har till TV:en, så nu kan vi på ett mycket bättre sätt kolla på film, lyssna på musik och kolla på serier i vardagsrummet på en stor bild! :D

29-01-11, L Ö R D A G

Vad skönt det var att få sova ut! Men vilken dröm jag hade! Haha!

Jag, D och Lillebror skulle åka till Västervik. Vi skulle få skjuts av en lastbilschaufför som skulle leverera mina och D's förlovningsringar (vi var hemma i Göteborg). Han kör som en galning, och jag ber honom sluta med det för att jag tycker det är obehagligt. Plötsligt blir lastbilden en tvättsvamp (men alla är fortfarande i den) som jag sitter på och ska bestämma vägen. Vi var ute på något bergigt ställe, men till slut ser jag lite ljus och så. Min första tanke var att det var Västervik. Men då var jag helt ensam. Träffar en tjej som har någon form av rallybilddräkt på sig och kör lådbil santidigt som hon pratar i telefon.

"Vänta lite, gå in i mitt fanhus (hon menade inte svordomen fan, utan idolfanet) så pratar vi strax" sa hon till mig.

Jag gick in och väntade. Efter en stunde frågade jag henne om detta var Västervik. Hon var väldigt snabb på att säga att det inte var det så när jag frågade vart det låg i förhållande till den här staden skickade hon upp mig till hennes föräldrar. Från hennes pappa fick jag veta att det var längre till Västervik än vad det var till Alingsås där ifrån. Vilket inte bådar gott. När jag var på väg ut säger hennes mamma att jag ska "slå en pling" när jag kommer fram eller om jag går ännu mer vilse. Men när jag skulle få hennes nummer ville alla ha mitt nummer (huset var fullt med folk) och ge sitt. Problemet med deras telefoner var dock att dom funkade inte om dom inte riktades mot en micro.

Sedan vaknade jag... Wierd!

The rest of the evning

Bör äta snart. Åt mycket till lunch, typ 800 gram sallad, men nu börjar jag bli hungrig igen. Funderar på om jag ska städa rummet med, var allt för längesedan jag gjorde det känner jag. Haha! Men, men det återstår att se. Men senare ikväll kommer det att bli Bones, popcorn och mjölkchoklad. Kanske gör jag någon smoothie med, men popcorn och mjölkchoklad blir det! :D

Dans för hela slanten

Idag var det ingen svenskundervisning alls på vfu'n. Varför? Jo för det var temadag. De skulle dansa salsa och cha cha. Även vi fick vara med, så vi var med under salsan. Ganska kul faktiskt! Så nu kan jag liiiiite. Kanske D blir glad när vi kan dansa lite till tillsammans. Hehe!

Dock har inte dagen känts bra alls. Har haft gråten i halsen hela dagen idag med. Och jag mår illa, har ont i huvudet och... usch! Och på vägen hem från bussen var jag nära på att börja gråta. Jag tror jag har en neråtsvacka igen.

Ikväll ska jag nog bara ta det lugnt. Kolla med pappa om vi kan åka och köpa popcorn. Behöver godis ikväll!

28-01-11, F R E D A G

Änligen är det fredag! Äntligen är snart januari slut! Äntligen är det sista dagen på VFU'n! Fan vad gött säger jag bara! Men jag mår inte alls bra, så vi får väl se hur länge jag stannar på VFU'n. Jag orkar egentligen inte, men jag måste. Vill egentligen inte, men jag måste. Haha! Stackars mig som bara har massa måsten -not.

Ska klä mig alldeles strax. Hade så gärna bara dragit på mig ett pas mjukisbyxor och en stor tröja, men det går inte. Hur skulle man själv reagera om en lärare kom så - jag skulle i alla fall inte ta den läraren seriöst. Jag längtar redan hem till sängen. Eller till soffan hos D. Men, man kan inte få allt här i världen.

Idag ska jag ta en senare buss i alla fall, så ska jag ta en buss som tar 16 minuter från brunnsparken istället för en vagn som tar 25 minuter från drottningtorget. Så det blir bra i alla fall!

Humöret ja...

Känner att mitt humör svänger väldigt! Har haft gråten i halsen hela dagen och nu när jag snubblade på någonting kunde jag inte hålla mig längre. Tårarna bara väller ner och jag vet inte varför! Orkar inte med tårarna och jag orkar inte med min sömnbrist eller min brist på aptit. Vill bara att allt ska bli bra!

Usch, ni får ursäkta men jag vet inte vart jag ska ta vägen. Eller vad jag ska säga eller göra för att jag ska må bra. Får förhoppningsvis tid hos psykologen nästa vecka så det är i alla fall en början. Men jah... Förlåt!

Vad har jag gjort för fel?

Jag fattar inte? Den här VFU-platsen är helt efterbliven den med! Tre lektioner idag. Två av dem var det en elev på. En lite stackars elev! Visst jag vet att vissa av mina gamla lärare var efterblivna. Men jag trodde det var för att jag hade otur, men de här två stackars eleverna (Var olika på de två sista lektionerna) var tvungna att sitta och skriva medan vi satt och skulle stirra på vad de gjorde. Jag vet själv att jag hade fått panik om någon satt som en hök på mig medan jag håller på att skriva men nej nej, vi skulle sitta och glo på dem. Stackars, stackars elever!

Och svaret vi fått från vår samodnare var "ska prata med min kontakt på skolan, återkommer". Tack för den! Vi har en dag kvar den här gången men nästa VFU då? Vi kommer inte kunna ha någon riktig lektion för eleverna kommer och går som de vill, har man tur är det som sagt en elev på lektionen. Wiie... kul att hålla lektion för en elev.

Ursäkta att jag är så bitter, ska tröstäta choklad nu!


Vad trött jag blir! När man ställer in sig...

Vad trött jag blir! När man ställer in sig för att man ska sova på bussen gör man inte det! Är astrött, men på grund av att sätena i bussen inte är reglerbara går det inte. Får sitta och lyssna på "Last night" och ha tråkigt istället. Skulle inte förvåna mig om jag sommar efter att vi åkt förbi Angeredsbron, värt att sova i typ 10 minuter. xD


27-01-11, T O R S D A G

Hur tusan ska jag klara mig idag? Fryser ihjäl mig redan och inne på rummet är det 21 grader. Kommer dö när jag går ut där det just nu är -15. Ogilla! Inte nog med att det är kallt - jag sov dessutom något så underbat skönt förut, men det tog ju tyvärr slut för 20 minuter sedan. Drömde att jag och D var i ett varmt land, på en vit strand med alldeles blått vatten. Ge mig värme!

Ska alldeles strax bege mig - fördelen med att börja tidigt är att man inte behöver ta lika tidiga bussar jämfört med när man börjar. Visst - nu tar jag en buss som går en och en halvtimme innan jag börjar, men hade det varit vid 12-tiden hade jag fått ta en och en trekvart innan. Dessa ynka 15 minuter är viktiga. Tänk vad mycket mer man kan sova. ;) Men jag ska försöka sova på bussen sedan i alla fall!!

Trötter, det är jag det!

Började skriva ett blogginlägg förut, men när det skulle publiceras hände någonting, så det varken publicerades eller sparades som utkast. Wierd. . .

Nu ska jag lägga mig i alla fall! Eller jag ska se ett avsnitt eller två av Bones, sedan ska jag lägga mig. Ska upp tidigt imorgon och har en lång dag framför mig. Jag var så pass smart idag att jag gjorde mig en bärsmoothie som jag ska ha med mig på bussen och dricka till frukost. Känner lite så att när jag ska upp så tidigt orkar jag inte äta med en gång och ofta missar jag det och blir inte hungrig förrän jag sitter på bussen in till stan. Så nu har jag fixat det!

Får väl se om jag hinner dra ett blogginlägg innan jag går imorgon, annars drar jag nog iväg ett sms-inlägg. :)

God natt på er!

Hemma, och det är nästan ljust!

Svar till Josefine: Ja, det var skönt men ovärt (förklaring kommer längre ner). Det får vi verkligen. Dock är det ingen brådska med von wright ;)
Vad otroligt skönt att det nu märks att vi är på väg mot ljusare tider! När jag satte mig här började det bli mörkt, men när jag fortfarande satt på bussen var det ju fortfarande ljust ute. Kan inte komma ihåg när det hände senast. Haha!

Men bara för att det är ljust nu så betyder det inte att jag inte är bitter idag. Vet inte vad jag gjort för att förtjäna det, men någon måste tycka riktigt illa om mig. Visst det är en jättemysig skola vi är på på VFUn, men det räcker tyvärr inte. Vi måste ju ha undervisning i ämnet svenska med! Under den här perioden ska vi kolla hur svensämnet hanteras på skolan och sedan skriva en rapport på det. Visst låter det bra?! Men för att veta hur svenskan fungerar måste man ju också ha svenska. Eller är det bara jag som är dum? Igår satt vi på företagsekonomilektioner för att vår handledare inte var där (jättesnällt attvi fick vara med). Idag skulle det vara en lektione... Men inte en enda elev kom. Imorgon har de någonting de kallar arbetspass, och då får eleverna typ jobba med det de behöver... På fredag är det temadag. Ser ni någon svenskaundervisning i den här planeringen? Fattar inte hur vi ska kunna göra uppgiften. Hum... Ska mejla hon som ska ta hand om den strax, men hur ska vi lösa detta? :S

Innan jag skickar några mejl ska jag äta, är dödshungrig! :O

26-01-11, O N S D A G

Usch, jag ville verkligen inte upp nu. Hade en så otroligt mysig dröm om D. Saknar honom så in i Norden! Men jah, man kan inte ha och få allt här i världen. Förhoppningsvis får jag träffa honom snart igen.

Idag börjar vi inte förrän 13:00, eller jah, det är då eleverna börjar droppa in så jag ska vara där runt 12:30. vilket gör att jag måste ta 11:16 bussen för att vara där i tid. Känns lite segt att behöva åka mer än en timme innan jag bröjar, men så är det när bussarna inte är pålitliga och slutat gå hel och halv så som de gjorde innan.

När jag kommer hem sen ska jag hjälpa mamma att klippa sig och färga håret. Ska bli kul, har inte klippt någon tidigare så det blir första gången nu. Det kommer nog inte bli så svårt egentligen, men ändå. Hehe

Böcker och kläder

Nu har jag betalat alla mina utgifter som jag har än så länge. Böcker och kläder. Har fått tag i tre kursböcker... bättre än ingenting i alla fall. Får hoppas de kommer snart! Så har jag betalat koftorna, och så här såg de ut:

Bilderna är lite suddiga... är inte så stadig på handen. :P



Haha, fail!

VFU idag då. Det gick bra och var en jättemysig skola och så men, när vi kom dit får viv eta att vår handledare är i Kungsbacka! Wtf liksom? Haha, dessutom var hon så pass ny på skolan att hon bara jobbat där en vecka. Strongt att ta emot lärarstudenter då! Men vi blev väl mottagna, eleverna verkar jättetrevliga (mycket trevligare än vad jag var på gymnasiet) och hon vi gick med idag var också jättetrevlig. Så det ska bli kul att vara på denna skola.

Har fått mitt paket från Nelly idag med. Wiiie! Har inte öppnat och testat än, men ska göra det strax. Tihihi, gick mycket fortare än jag trodde. Inget mig emot dock! Om ett par timmar ska jag bort till Fiia och träffa henne en stund. Var änna längesedan nu. Svårt att hinna med vänner under tiden man har skola och är sjuk. Men man får ge det den tid som kommer!

Jag vet inte om detta kommer att fungera, ...

Jag vet inte om detta kommer att fungera, det märker jag när jag kommer hem i eftermiddag. :) Men jag kan ju säga att det var tur att jag tog bussen som gick 8, vilken trafik det är idag! Vet inte vad det heter där jag är nu, men för er som vet hur det ser ut mellan där jag bor och stan vet - det är helt stopp efter klädkällaren. Jisses! Nu får vi se om det har att messa in blogginlägg. :p


25-01-11, T I S D A G

Första dagen på VFU, första dagen på en ny skola. Det ska faktiskt bli roligt! Och det känns som att den skolan inte har massa fossiler, så kanske får jag en ung och glad LLUare. Vi får verkligen hoppas! Jag menar - då kanske jag kommer underfund med hur jag vill göra med lärarutbildningen. HoppasHoppasHoppas!

Min planering för den hr morgonen var inte alls så bra som jag trodde när jag gick upp i morse. Ska gå om 15 minuter, men vaknade för en halvtimme sedan. Då hinner jag inte äta frukost och göra mig i ordning, utan bara det ena av alternativen. Tur för mig så är jag inte hungrig. Tar väl kanske en kaffe när jag kommer till stan om jag hinner. Annars blir det inte mat förrän lunch. Ska nog skära upp en apelsin att ha med!

En bild jag satt med i 2:an när jag fortfarande hade digitalt skapande

Vilken dag

Det har inte varit en jättebra dag idag. Men jag har försökt att hålla skenet uppe, och det funkade tills jag kom hem. Pratade en del med mamma, så det kändes bättre efter det. Det har varit en del mellan henne och mig, eller från min sida men har inte kunnat med att säga någonting om det. Men nu hoppas jag att det blir bättre. Hon ska prata med sin psykolog imorgon så jag ska antagligen börja och träffa henne. Kanske blir det bättre både med min psyke och min sömn då.

Klickade hem ett par koftor från Nelly här om dagen, första gången jag bestämmer någonting från internet så. Är så himla nojig över storlekarna även om det finns storlektguidar. Så imorgon eller på onsdag får jag dessa. Hoppas verkligen att de passar! Jag menar - två stickade koftor för 100 spänn tackar jag inte nej till! Passar på när det finns fina grejer på rea med tanke på att jag är student. ;)

Strax blir det duschtajm. Sedan ska jag fixa lunch till imorgon. Vi har lasange hemma... men det är ju köttfärs. . . inte min starka sida så att säga. Får göra kycklinglasange någon dag igen, gärna när inte Lillebror är hemma (vad hemsk jag låter men) så man kan ha grönsaker i med.

24-01-11, M Å N D A G

Jag verkligen hatar januari. Det kan inte kommas undan - jag hatar januari! Det är bara kallt, blött och allänt äckligt. Dessutom är det en hemsk månad över lag. Och idag fick det ännu mer konstaterat. Tänker inte gå in djupare på det, men det finns risk för bloggtorka ett tag fram över så ni vet det.

23-01-11, S Ö N D A G

Det var visst krångel igår, så inloggingen vart ju stängd. Surprsise... tänker många. Men jag har faktiskt inte haft så mycket problem med blogg.se men det kanske beror på att jag inte är en av de här större bloggarna med över 100 läsare. Jag vet inte. :P

Hann inte ens upp ur sängen innan jag tog tag i datorn. Jag ska snart - för första gången. Jag trodde aldrig jag skulle säga (skriva) detta... Men jag ska testa att spela LoL, Leaug of Legends. Det är ett spel som D har spelat länge, så nu är det min tur att tesa för att förstå vad som är så kul eller för att bli ännu mer förvirrad. Wish me luck. ;)



22-01-11, L Ö R D A G

Blev inte så mycket mer bloggande igår, men det gör ingenting tycker jag. Jag hade en jättemysig kväll tillsammans med chips&dipp, godis, cola och något glas vin. Inget fel på den fredagskvällen inte. Dock orkade jag inte äta upp all min tjockismat (hoppas ingen tar illa upp att jag kallar det tjockismat), så det kommer finnas till ikväll med! Då Fångarna på fortet är! :D

Annars under dagen händer nog inte så mycket. Ska fortsätta att kolla efter kurslitteratur. Har inte fått tag i någonting än. :( Så ska jag väl... ta det lugnt! :)

21-01-11, F R E D A G

Som jag brukar tycka - ÄNTLIGEN fredag! Fredag är utan tvekan den bästa dagen, jag menar - två dagar ledigt framöver! :D Hur underbart som helst!

Börjar dessutom senare idag. Dock slutar jag nog senare då också, men i alla fall. Ikväll vill jag nog tjocka mig ordentligt! Köpa chips, dricka kanske godis... Jo det vill jag! Och se på någon film och bara tjocka mig!

Island-Norge

Sitter just nu och halvt om halvt kollar på handbolls-VM. Behöver inte se på det för man hör på mamma hur det går. Men eftersom att Island spelar så då får jag se till att kolla på det! :D Står just nu 22-19 till Island. Ingen överraskning alls egentligen, Island äger ju. ;)
Ska nog hoppa in i duschen snart. Känner att håret behöver det. Kanske till och med bastu? Det återstår att se.

Detta var intressant!

Än så länge har föreläsningen varit väldigt intressant måst jag säga. Älskar språk, dess variationer och historia. Kanske är det därför jag ska bli lärare? Hum... Hade det inte varit för den långa utbildningen så hade jag likaväl kunnat fortsätta trots att jag inte vet huruvida jag vill bli lärare.

Hoppar jag av detta så kommer jag nog läsa fristående kurser om språket! :D

20-01-11, T O R S D A G

Inatt har jag fått sova. Oj, oj, oj vad jag stensomnade inatt! Visserligen var det vid 12 jag somnade. Men jag har i alla fall fått 10 timmars sömn inatt. Fan vad skönt! Behöver sova mycket nu (så mycket jag bara kan) för jag känner att jag fortfarande har förkylningen och influensan i mig. Blir anfådd av att gå från centralen till drottningtorget (det är typ ingen sträcka alls) och har typ ont i hela kroppen. Det gör till och med ont i korsryggen när jag hostar. Hum...

Just nu sitter jag på terminens första föreläsning. Som det ser ut nu så kommer det handla om dialekter. Vilket inte är mig någonting emot alls!

Har inte skrivit om det här tror jag, men jag är inte alls säker på detta med lärare längre. Och har bestämt att jag ska ge det den här terminen. Är jag lika osäker till sommaren så ska jag hoppa av och i så fall ta det senare om jag vill det senare. Så ja... vi får se vad det blir av mig.

Jisses!

Är så sjukt trött va? Klandrar mig  inte för det, men hjälp! Trodde inte jag skulle vara så här trött ändå. Sov ändå lite på bussen. Eller nja, jag blundade typ 10 minuter.

Sitter nu och kollar på Sveriges Mästerkock. Älskar verkligen matprogram! Ochför 20 minuter sedan var det Masterchef USA. Dock blir man ju sjukt hungrig, vare sig man ätit innan eller inte. Men att se dessa fantastiska maträtter som lagas får det verkligen att vattnas i munnen. :P

2 timmar kvar

Har typ två timmar kvar att slå ihjäl. Är så gott som klar med mig själv. Har ätit, sminkar mig och klätt mig. Bara håret kvar. Orkar inte ha nedsläppt hår nu när det är så slitet. Men det blir bara någonting lätt, typ en hästsvans eller något. Kommer bli mycket kaffe fram till 12, får i alla fall hålla mig vaken tills att jag kommer hem igen. Är inne på min andra mugg nu. Magen kommer inte må så bra men... Det får vara nu.

Fryser som en blåmes gör jag också. Urk, känns som att det kommer bli en tuff dag i dag. Men jag ska göra mitt bästa för att se saker och ting positivt.  Det blir ju inte bättre än vad man gör det.

19-01-11, O N S D A G (nattbabbel)

Nu har det verklgien varit en sömnlös natt. Har inte sovit en blund och nu ska jag upp om 2,5 h, så jag hoppar sömnen idag. Får se det från den ljusa sidan - nu kan jag äta en ordentlig frukost utan att behöva stressa! :) Sova får jag göra ikväll om jag har tur. Lär ju vara helt utslagen hoppas jag!

Duschat har jag fått gjort med, så nu kan håret lufttorka och det behöver itne frysa när jag sedan går till bussen. Hade jag varit mer av en morgonmänniska så hade jag med gått upp en timme tidigare för att duscha på morgonen, men vem fan orkar det egentligen? :P hahah! Jag sover hellre den timmen (om jag somnat då) till och duschar kvällen innan. :)

Det är överallt!

Ser gravida tjejer all over the place! Folk bloggar om graviditet, ser tjejer med söta gravidmagar, nyfödda bebisar i vagnar, dop... you name it! Jag vill med, inte riktigt än, men jag vill! Tänk att ha en liten blåögd sötnos i famnen, runt en halvmeter lång... Wonderful! Men som sagt inte än.

Men jag längtar så otroligt mycket tills jag blir mamma, det är min absolut största dröm. Gifta mig och ha min egna familj. Dock bör jag börja med att i alla fall flytta ihop med D innan vi får barn, speciellt med tanke på att vi bor i helt skilda städer som är placerade på var sida av landet. Längtar gör jag i alla fall! <3

18-01-11, T I S D A G

Jisses, nu var det ett bra tag sedan jag skrev. Har både varit sjuk och inte haft tillgång till internet plus att jag har haft annat för mig. Men nu är jag hemma och nästan frisk så det kommet nog bli bättring på bloggfronten. :)

Idag var det terminens sista dag, kursens avslutning och jah... "Avslutningen" var väl inte så jätterolig, men hade egentligen inte förväntat mig så mycket. Ska kolla igenom schemat och litteraturlistan inför nästa kurs ordentligt så jag har lite koll på vad som händer och sker. Dessutom ska jag kolla lite på blocket efter böcker. är det någon av er som läst LSV110, Svenska för blivande lärare, Grundkurs? I så fall kan ni väl hojta om ni har några böcker från listan. :) Massa, massa öcker jag ska ha. Hehe.

Tre timmar

Tre timmar tog det att få ner det sista. Inte så farligt egentligen. Men i alla fall. Tre långa timmar. Avslutar med bulle och mjölk, det har jag gjort mig förtjänt av! Blev klar med skiten! Eller jag är itne 100 % nöjd. Men jag tror inte jag kommer att bli det. Fick sådan panik när jag pratade med en tjej i klassen igår. Vi har tolkat frågan heeeeelt olika, men jag får hoppas på det bästa!

Om 3,5 timmar är min älskade på den här sidan igen! Och han kommer hit och hämtar mig, sedan beger vi oss till Svärmor! Längtar ihjäl mig! :D

09-01-11, S Ö N D A G

Det är inte roligt att behöva plugga på helgen. Men ibland måste man. Tentan går i alla fall framåt. Har 400 ord kvar som jag får använda på tentan. Hoppas jag inte blir för precis. Hehe. Men det kommer gå. Har sex timmar på mig att bli klar, sedan kommer D och Svärmor och hämtar mig. Vill inte behöva tänka på tentan när jag är med honom just nu.

Vill gärna hjälpa mamma lite med städningen här hemma med, så jag måste kämpa! Önska mig lycka till! :)


08-01-11, L Ö R D A G

Kan man vara tröttare eller vad?! Känns som att jag inte sovit någonting på månader. nej vänta lite.. det har jag ju faktiskt inte gjort! haha! Eller väldigt lite i alla fall. Idag ska det bli plugg för hela slanten. Måste bli klar! Men innan dess har ajg party med mig själv och tillsammans med Evan McGregor och Nicole kidman i Moulin Rouge! Helt underbar film om ni frågar mig! Har lagt in den på ett usb så jag kan se på den hemma hos farmor och farfar idag, mellan pluggandet då! :)





Äntligen!

Äntligen har jag fått fixat min blogg! Visst, den ser ut som min förra gjorde, men jag trivdes med den desigenen. Så jag kommer köra med den nu med.

Klockan är redan halv 12, jag borde gå och lägga mig snart om jag ska orka plugga och så imorgon. Usch, ser inte fram emot det. Men det måste bli gjort och jag vill kunna lägga energi på annat än plugg nästa vecka!

Sushi

Har aldrig smakat på sushi, men är himla sugen. Har haft chansen att testa en gång, men bangade. Kommer dock inte ihåg varför. Men nu vill jag ha sushi i alla fall. Är Sjukt sugen på att testa det. Men eftersom det inte är någonting jag ätit innan så vet jag väldigt lite om det, eller jah... Ska nog prata ihop mig med någon och dra ut och käka det tillsammans. Jag känner lite så att antingen går man dit och kan ingenting båda två (eller hur många man nu är) eller så kan en så jag får lära mig.

Frågan är bara vem som hade viljat äta sushi tillsammans med mig. Många jag känner kan knappt äta tillagad fisk - hur ska det då gå med rå? Humm...

Någon som har några tips?

Host, host och ännu mer host!

Jag gör ingenting annat än att hosta känns det som. När jag pratar med folk som inte hör mig är det första de säger (inte ordagrant men typ) "Men gummarn, hur är det med dig", så kan ni tänka er den oroliga mammarösten. Haha, visst jag är sjuk, men jag låter mycket värre än vad jag är. Eller i alla fall än så länge.

Skulle varit på drinkkväll med några tjejkompisar imorgon, men jag känner mig inte tillräckligt kry för att orka med det. Så jag lämnade tyvärr återbud. Hade sett fram emot den här kvällen hela veckan. "/

Mitt mål med den här helgen blir istället att bli klar med hemtentan. Följer med familjen hem till farmor och farfar imorgon, så då kan jag hitta tid att plugga där, så på söndag har jag all tid i världen. Så det ska nog gå! ^^ Vill bli klar med den innan D kommer, så slipper jag tänka på det medan han är här och jag kan lägga all min energi (hur mycket jag nu kommer ha kvar) på honom.

07-01-11, F R E D A G

Första dagen i skolan efter jul. Usch! Jag är för sjuk för det här! Men inte fan orkar jag missa massa seminarier och få restuppgifter att göra. Så jag måste! Det är bara kort idag, så jag lär vara hemma till sängen snart i alla fall.

Vill få klart den dumma tentan, skulle grejat med den igår, men med tanke på hur jag mådde så var det inget alternativ. Sov ju hela dagen, sedan vaknade jag vi 5-tiden kanske, var vaken till 10, sedan somnade jag innan 11. Kanske är det så att min kropp börjar göra motstånd för sömnbristen. Kan ju hoppas att jag kan sova i natt!

06-01-11, T O R S D A G

Somnade vid 6 imorse. Jippi... Det har lett till att jag sovit hela dagen idag. Dock har det berott på att jag blivit sjuk... igen. Somliga straffas för att vara hälsosamma och är ute och går. D hade rätt, det var inte så smart att gå runt och flänga i stan när jag redan var kraslig igår. Men gjort är gjort, jag blri nog frisk tills på måndag hoppas jag!

Och appropå D, skulle skicka ett god natt-sms till honom igår. Och ibland är det hemskt att vara för snabb i fingrarna. Skulle från början skriva "Vet inte hur mycket jag saknar dig..." men av någon anledning  ångrade jag mig och skulle skriva att jag saknade och älskade honom. Istället blev det "Vet inte om jag saknar och älskar dig något så fruktansvärt". Inte bra! Klart jag vet att jag älskar honom. Hallå eller! xD

Sovtajm?

Efter förra blogginlägget skulle jag dra på en film och bara softa lite, men halvägs genom filmen sov jag typ. Stängde av för att sova. Tror ni jag då är trött? Självklart inte! Blev pigg som en... jag vet inte. Hehe, låg en stund men så bestämde jag mig för att göra någonting vettigt av tiden jag är vaken - plugga.

Jag skulle väl inte säga att det är så jag vill spendera mig nätter, men har man inte D hemma så finns det inte mycket annat att göra. Kanske får jag någonting gjort. Kanske inte. Men då har jag i alla fall försökt. Ska dessutom försöka få klart skiten imorgon. Vet dock inte hur det kommer att gå med tanke på att jag bara har en bok till den här kursen.

Hemma

Jag är verkligen helt slutkörd nu! Att man kan bli så trött av att umgås. Haha, fast promenaden gjorde nog sitt med. Det blev en tidigare buss idag, vilket no egentligen bara var bra. Den var 20 minuter försenad. Så istället för att vara i stan 13:15 som jag (typ) skulle, så var jag i stan 13:40. Bara liiiite skillnad. ;) Men jag fick köpt body lotion i alla fall. Blev med körsbärsdoft. Helt underbar! Kommer missbruka den, hahaha!

När jag sedan kom hem hämtade min älskade pappa mig vid bussen. Orkade verkligen inte gå mer plus att jag har fått ont i ryggen. Men det går nog över snart. :) När jag sedan väl var hemma fanns det äppleskiver. Vette fan om någon vet vad det är, men klotformade pankakor i alla fall. Jättegott! :) Och det skulle vara en bra efterrätt om man så vill. :)


Jisses, vilken runda!

Skulle som jag sa tidigare, träffa Emma idag. Promenera, fika och plugga (kanske utelämnade jag plugget förut?). Och promenera det gjorde vi! Från slottskogen till Hisingen. Det är en bra runda! Men vad trött man var när man kom hem till henne. Men när vi kom hem bjöds det på kycklinggryta och sedan muffins med kaffe. Inget mig emot! ^^

Jag är hemma hos henne fortfarande, men ska snart bege mig hemåt. Hon ska ut med en kompis och jag ska... hem. Kanske kan jag sova i natt när jag gått så mycket. Har jag tur får jag prata med min älskling på vägen hem eller när jag väl är hemma. Stackarn jobbar över idag igen. Visst är det bra, men han får inte jobba ihjäl sig!

Det är helt sinnessjukt hur fort man börjar sakna en person. Visst träffade jag honom en snabb i fredags, men hallå? Det känns som att det var evigheter sedan vi träffades. Saknar honom så!

Det är kanske inte det ni vill läsa om, hur mycket jag saknar min fästman, men det är det ni får nu. Får se om jag har någonting roligare att skriva om när jag kommit hem. Någon konstig/rolig person på bussen, eller kanske bara klagomål på vädret. ;) Men jag bjuder på en bild i alla fall. :)

Kanske ska man städa rummet när man kommer hem?

05-01-11, O N S D A G

Har ont i större delen av kroppen, har ingen röst för att jag är så hes, men ändå ska jag bege mig ut på en liten promenix i slottskogen tillsammans med en kompis från skolan, Emma! Jag tror det blir så här när man börjar bli sjuk - ont över allt, drömmer konstiga drömmar... ja usch! Drömde i natt om någon jäkla kanibalunge som blev jagad av någon gubbe med ett riktigt "luftgevär", inte ett sånt som avfyrar skott, utan ett som skjuter luft. Wierd. Men D fanns där och räddade mig, så det var ju i alla fall bra.

Ska i alla fall träffa Emma idag, funderar på om jag ska ta en tidigare buss för att gå in på Body Shop och köpa body lotion. Har ingen sådan nämligen, och Body Shop har jävligt bra (dock dyra) grejer. Men ibland måste man väl få lyxa till det? :)

Dåligt med pengar?

Är det bara jag som har dåligt med pengar? Som student är inte bidragen speciellt saftiga. Gratis är alltid gott! Bli medlem på Gratisbio, samla poäng och få hem presentkort! Funkar jättebra! ;D

04-01-11, T I S D A G

Vaknade av ett sms imorse, från ingen mindre än min älskade D. Det måste vara något av det bästa som finns, vakna och få se ett sms där det står att någon älskar en. Det tycker i alla fall jag om. Men vad som inte var bra var att jag fått ont i halsen. Inte bra!! Orkar inte bli sjuk. Har haft någontign i kroppen hur länge som helst, som bara ligger och väntar på att bryta ut, men det kommer inte

Idag ska jag försöka få pluggat lite. Har en hemsk hemtenta till 17 januari. Men jag vill få klart den så snart som möjligt så jag slipper tänka på den. Plus att jag då kan slappna av nästa vecka när/om jag träffar D.

Hur har början på 2011 varit för er? Jag vill kunna säga att mitt 2011 kommer bli bättre än 2010, men jag vet verkligen inte om det kan bli det. För mitt 2010 var super! Lyckligast ever! Det finns två saker som just nu kan göra mig lyckligare. Men det kan vi ta när det kommer! :D

Inte riktigt som tänkt

Var jättemysigt att träffa Fiia idag, känns som om det var evigheter sedan vi träffades för att umgås själva. Det blev dock inte riktigt som tänkt, vi skulle ju tränat och så. Men efter att vi sett på film så blev båda två så otroligt sega att det sket sig. Ingen av oss orkade längre. Men vi får ta det någon annan dag. Om två veckor så börjar friskis igen, och nu jävlar ska jag träna! Och dra ner på godis och grejer. Hoppas verkligen jag kan det. Haha!

03-01-11, M Å N D A G

Svar till Fiia: Jo, jag testade att lägga dem så. Men det såg inge bra ut när jag väl tagit bilden. Får lägga upp någon bra nyårsbild. Hehe
Sitter nu i pyjaman med mitt kaffe i handen och ska blogga. Vaknade för 16 minuter sedan men är allt ifrån utvilad. Varför? Jo, jag sover inte längre. Jag somnar sent, vaknar var och varanan timme... pallar inte. Men ska ta mig till läkarn så småning om.

Idag ska jag träffa Fiia. Har träffat henne lite under helgen, vi firade ju nyår tillsammans och så, men nu är vi själva! Ska träna lite (wiie, årets första träningspass), tjöta, umgås. Ja, ni vet sånd som tjejer gör! ^^

Brände mig när jag skulle lägga in ved i kaminen. :( Så nu gör mitt finger jätteont. Tyck synd om mig!! ;) Hahah, skämt å sido. ;)

En bild på mig och Fiia från nyår. :)

02-01-11, S Ö N D A G

Idag känns saker och ting mycket bättre! Visst, det är inte på topp. Men det är bättre! Idag blev det promenad i Slottskogen tillsammans med Josefine. Det behövdes kan jag säga! För det första var det skönt att komma ut över huvud taget och för det andra så var det skönt att gå någonstans där man inte brukar!

Som så många andra så gick även jag ut och letade grejer under mellandagsrean. Och jag hittade en hel del! Lite smink (dock inte på rea men), 14 par örhängen, en kofta, en skinnkavaj och en plånbok (inte heller den på rea). Så jag är jättenöjd! Skinnkavajen har jag dessutom tittat efter tidigare, men då har jag inte haft pengar till den.



Har viljat ha en stor plånbok hur länge som helst, men har inte hittat någon som föll mig i smaken. 150,- på accent.



Jag brukar inte använda så mycket mer än mascara när jag sminkar mig. Men ibland kan det vara skönt att täcka för lite av skiten man har i ansiktet, eller bara se lite mer uppiffad ut. Och H&M's grejer är ändå väldigt bra! Plus 14 par örhängen från Gina för 80,- som hittat!


Har inte fått någon bra bild på kavajen eller koftan. Får se om jag kan få hjälp att ta en bild på det någon gång. ^^

01-01-11, L Ö R D A G

Bör i alla fall göra ett första inlägg på årets första dag trots att det inte varit så bra. Mår fortfarande hemskt (mentalt), och nu har det blivit ännu värre. Så jag ska inte låta det gå ut över er. D är på väg tillbaka till Västervik, min bror hamnade idag på sjukhus. Jag grät större delen av gårdagens nyårsfirande. Det har inte varit en jättebra början på det här året. Och jag hoppas verkligen inte att den kommande månaden blir värre.

Men jag lever i alla fall, nätt och jämnt. Och det är väl i alla fall huvudsaken det.

Ursäkta för tråkigheterna i bloggen, men hur har er nyårsafton varit?

A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0