Körkort

Hittade en annons i Metro idag om intensivkurser för B-körkort. Bra priser och allt verkade toppen, tills jag gick in på körskolans hemsida och ser att den ligger i Skövde. Jippie... Vet inte riktigt hur jag ska göra med körkortet. Vill ha det innan jag är 20, men ska man gå intensivkurs och behöva vara där dagligen missar jag mycket i skolan. Så då känns det nästan bättre att ta det till sommaren. Men då måste jag boka och fixa allt nu, så jag vet att jag får tider i sommar, eftersom alla vill ha det innan semestern. Fy vad jobbigt. Och på en trafikskola här har de intensivkurs för 6 780 kr, plus kostnaderna för Riskettan, Risktvåan, teorin och uppkörningen. Så då blir det runt 10 000. Och det är inte jättefarligt egentligen.

Det blir att tänka på detta, och tänka fort!

Hemma & Trött

Är så fruktansvärt trött! Häll på att somna på spårvagnen, när jag kom till Domkyrkan kände jag hur ögonlocken bara blev tyngre och tyngre, sedan på bussen när jag hade typ två hållplatser kvar somnade jag nästan. Men det är alldeles för tidigt för att sova. Så istället blir det att knapra pepparkakor och dricka julmust, bara för att få upp energin lite.

Ska försöka få igång Sims 3 Late Night (Kvällsnöjen) också. Klickade hem det, så vi får hoppas att det fungerar. Men jag måste rensa lite på datorn först så det är säkert att det får plats. Hehe


Paket!

Jag hade visst ingen lektion förut. Hmm, så nu vet jag inte när jag börjar. Men jag vet att jag slutar runt 20 i 2.

Igår fick jag hem ett paket, tänker inte avslöja vad det är för det är julklappar i det, så fort vi får hem inslagspapper blir det att slå in det.


30-11-10, T I S D A G

Om 10 minuter börjar jag igen. Då ska eleverna skriva och öva inför Nationella proven, så jag ska "observera" och sedan efter en liten stund bege mig hit igen. Håller på med Mall World nu när jag ändå sitter själv och möglar. Detta är nog det smartaste draget på länge. Hahah! Slutar egentligen 14:35, men sista lektionen är svenska 2, och den skulle vi inte vara på hela så jag kommer nog hem lite tidigare idag. Skönt! Såg fram emot Desperate Housewifes tills jag insåg att det är två veckors paus... "/


Yrsel, huvudvärk och illamående

Det är så min eftermiddag är just nu. Mådde illa redan inatt när jag skulle sova och hoppades på att det skulle gå över, men icke sa nicke. Dessutom fick jag sitt och vänta 4 timmar i personalrummet på en lektion som inte blev av. *Suck* Nu ska jag lägga mig och vila, kan inte garantera fler inlägg ikväll tyvärr!

I personalrummet

Sitter just nu i personalrummet, dricker min tredje kopp kaffe och pratat med mina kollegor. Haha, vad löjligt det låter nu. :p men jag har ingen lektion förrän 14.40. Känns väldigt segt! Insåg nu att jag faktiskt har ett nätverk som jag kan logga in på, så imorgon ska jag ta med min dator så jag har någonting att göra när jag har rast ^^,

29-11-10, M Å N D A G

Blir ett jättesnabbt inlägg nu.

Vill till att börja med bara gratta min älskade kusin Gabríella som fyller ett år idag! Helt underbar är hon, längtar tills jag får träffa henne! Det är nämligen så att hon bor på Island och det har inte blivit av att de kommer hit eller vi åker till dem, tyvärr!

Nu måste jag kila!

Gabríella helt nyfödd

Pepparkakor, julmust och första advent

Sitter just nu och knaprar pepparkakor, dricker julmust och spelar Mall World på Facebook. Borde dock itne äta så mycket socker nu innan jag ska lägga mig då jag måste upp vid 5 imorgon. Men det är ju så gott!

Det blev pyntat förut tilsammans med mamma, så nu är saker och ting juligt här hemma! ^^ Känns bra trots att jag verkar vara den enda som ser fram emot julen - i år igen. Sak samma! Jag ska ha jul i alla fall. :D

Eftersom mamma är allergisk så blir det julstjärna i plast




Julte, pepparkakor och tända ljus



Nu är det jul igen

Idag startar jag en ny kategori! Där kommer ni att hitta olika julsaker, mitt julpynt, vad jag hittar i min julkalender, kanske något julklappstips. Vi får se! Första inlägget kommer i alla fall handla om det jag längtat så efter i säkerligen två månader. Nämligen vårt julte! Förra året fick mamma lite kaffe, te, tryffel och annat smått och gott av en kompis till familjen. Och där låg det här fantastiskt goda teet! Vet inte vad det innehåller mer än kardemumma, men det är så himla gott! Så bestämde jag mig att det bara fick drickas mellan första advent och trettondagjul. Så idag, det är ju första advent, tog jag min första mugg med julte! Det var så underbart gott! Allt bara smälte! Enda negativa var att jag inte hittade min julmugg, har de senaste... vad kan det vara, fem åren? druckit te och varm choklad i en speciell mugg vi har där det står "God Jul" på, men jag hittade den inte i år. Vet inte vart den kan ha tagit vägen. Men jag hittade en annan fin mugg jag drack ur istället. :)


28-11-10, S Ö N D A G

Hallå, hur kan det redan vara söndag? Det var ju inte längesedan det var fredag!! Jaja, det blir till att njuta så mycket som möjligt av idag. Då kanske det passade bra att jag vaknade så här tidigt? Förstår inte varför jag vaknade nu, med det gjorde jag! Kan bero på att D låg bredvid och snarkade en del nu när han är förkyld.

Igår blev det inget julpynt, kanske lika bra det med tanke på mitt dåliga humör. Så idag jävlar! Jag ska upp på vinden och hämta grejerna, kanske ska jag till och med göra det innan alla går upp? Vore inte det mysigt att vakna upp till ett julpyntat hus? Det kommer bilder sedan! :D

Dag 7 – Min bästa vän

Nu var det ett par dagar sedan jag skrev senaste utmaningen, men det har varit mycket att göra som jag berättade igår. Därför börjar jag på dag 7 idag.

Jag känner en hel del människor, och det finns lite olika sätt att "grupera" dem. Det finns bekanta, kompisar, vänner och sedan nära vänner. Och nu ska jag alltså berätta om min bästa vän. Kan redan nu säga att jag inte bara har en bästa vän, utan det finns en lite skara bland mina vänner som räknas som de bästa. Men jag har valt att berätta om den person jag känt längst och umgåts med flitigast under alla dessa år. Eftersom jag flyttade från Partille när jag var väldigt ung så var det svårt att hålla kontakten med dem där borta, och med tanke på mobbingen så ville ingen vara med mig.

Men det finns en, en tjej jag träffade på ett disco som 9:orna höll i cafeterian när i var 11 år. Jag var med en kompis från innebandyn (jag gick i innabenady i 8 år) så presenterade hon mig för en av hennes kompisar. En blond tjej som just då var jätteledsen för att någta killar hade kallat henne massa elaka saker. Snäll som jag var då tröstade jag henne och sa att hon inte skulle lyssna på dem. Det var så jag träffade Fiia.

Vi umgicks inte så ofta då för vi gick på olika skolor, men sedan när vi började högstadiet hamnade vi i samma klass och började träffas mer. Det finns nog ingen som jag skrattat med så mycket som jag gjort med Fiia under alla år. Och trots att vi haft långa perioder då vi inte varit med varandra så har vi alltid hittat tillbaka till varandra.

Jag älskar dig Fiia, du är den jämnåriga syster jag aldrig fick. Utan dig hade jag inte stått här idag!

Blondies VS Brownies






Bara min som är sådan?

Är det bara min mamma som pustar, frustar och stönar när hon är irriterad? (Nej, jag har ett par kompisar vars mammos också är sådana) Jävlar alltså! Istället för att t.ex. be om att någon kan ta tvätten, så står hon där gör det själv och bara pustar och ör allmänt jobbig. Hatar det!

Varför skriver jag så nu? Jo, vi skulle ju städa huset idag. Inga problem klart man gör det liksom, men när det ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig och man inte vet vart man ska börja är det inte så lätt, right? Hon och pappa började plocka i tvättstugan för att få mer plats, nu är allt som var i tvättstugan ute i hallen. I köket och vardagsrummet ser det helt ut. Så hur fan ska man fortsätta? Börjar jag plocka med det i hallen så blir hon irriterad för att jag ställer saker fel, gör jag ingenting blir hon arg för att det. Hur fan ska jag göra då?

Det värsta just nu är dessutom att jag är ensam hemma med henne. Pappa och lillasyster är på öppet hus på någon gymnasieskola, det är viktigt så visst det är lugnt, men lillebror drog nyligen till våra kusiner och skulle vara där. Trots att han visste att vi skulle greja här hemma. Tack för det! Nu får jag all skit för det som inte händer här hemma. Men konfronterar jag mamma och säger så så förnekar hon det. AHHHHHHH! Vill inte vara kvar här. Varför skulle jag lova att vara hemma idag? Och varför kan inte D vara här när jag behöver honom? Vad sägs om att lägga sig under en möglig sten och bojkotta allt som heter jul och familj?

27-11-10, L Ö R D A G

Vaknade mycket tidigare än vad jag ville nu. Tanken var att jag skulle sova ordentligt! Men det måste jag ju ha gjort om jag vaknade av mig själv klokcn 10, right? Igår var det en mysig kväll! Det var allt för längesedanv i hade en sådan kväll, så det måste vi ha igen!

Idag ska här städas, i hela huset. Är inte alls pepp på det, behöver städa mitt eget först och främst. Men här behövs det ju städas innan alla adventssaker kommer upp. Vi får väl se om jag får någon hjälp med det i år!

Någon gång under dagen ska D komma dessutom, får hoppas att han inte glömt det. Annars hinner jag nog inte träffas förrän nästa helg om inte han kommer hit i veckan. Våfar inte sova hos honom igen nu under min VFU! Igår när jag skulle åka kom aldrig bussen, så jag var senare än vad som vär väntat. Fick stå i en timme i kylan! Men som sagt - hoppas att han kommer sen. Annars får jag ringa vid 1-tiden och påminna honom. Hehe!

Men städning idag. . . Då kanske pyntet kommer upp med, om så är fallet så lägger jag upp lite bilder sedan! :) Så här var det förra året:



Dag 6 – Min dag

Dagen idag blev bättre än väntat. Det blev inget core mamma, mamma orkade inte. Så istället satt jag hemma och kollade på Tyra Banks show, sedan begav vi oss upp för att mata katterna. De var helt utsvultna eftersom de inte fått någon mat sedan igår. Jag känner mig så hemsk när jag lämnar dem ensama. Men sånt är livet!

Eftersom mamma skulle göra några ärenden, släppte hon av mig vis bussen så jag tog den hem. På väg hem kände jag inte för att var ensam, så jag gick hem till Fiia, det blev te, pepparkakor (Ja, jag vet att jag fuskar. Men det är ju advent på söndag) och massa prat! Det behövdes. Tack för en trevlig eftermiddag!


24-11-10, O N S D A G

Ännu en dålig sömnnatt.  Jag har sovit hela natten (eller jah, mellan 4 till nu), men jag har itne sovit speciellt bra. Ska på mamma core om en stund, ett corepass för nyblivna mammor. Nej, jag har inte blivit mamma. Men det kan vara kul att testa nu när jag ändå är ledig onsdag klockan 12 liksom. Sedan blir det att åka upp till huset och mata katterna så inte de svälter ihjäl tills på fredag.

Vad som händer resten av dagen vet jag inte. Ta det lugnt, ikväll är det ju Grey's. Och så ska jag upp tidigt imorgon så det blir att lägga sig tidigt och hoppas på att man somnar. :)

Hemma . . . igen

Att sitta där uppe själv var ingen hit. Och när jag ringde mamma så tyckte hon bara att jag skulle komma hem. Så det var det jag gjorde, hon kom och hämtade mig så nu sitter jag här. Funderar på att gå ut på en promenad och sedan basta. Det kan vara gött att ränsa tankarna lite efter att ha suttit själv och skrämt upp sig med de värsta scenarion. Det är nog något av det jag är bäst på - att oroa mig och se det från det värsta perspektivet.

Dag 5 – Vad är kärlek

Det är en väldigt bra fråga! Jag undrar om jag egentligen vet det själv. Men kärlek som man har till sina syskon, till sina föräldra, vänner och sin partner är helt skilda saker. Kärlek är det, men det är ändå olika. Det är själva kärleken som är svår att beskriva och nu har jag suttit här i säkerligen 20 minuter och försökt.

En sak som jag tycker är kärlek är uppoffringar. Inte det att man ska viga hela sitt liv för en person eller ge upp  sin största dröm för att kärleken till sina föräldrar är större, men de här småskerna. Kanske tycker man om en viss sorts godis, så träffar man någon som är alergisk mot det, eller så kanske man har en kompis som inte tål lukten av kaffe - vem har sagt att jag bara måste dricka kaffe när jag är med honom eller henne. Men detta gäller också båda parterna. Det är inte jag som ska uppoffra saker i en vänskap, ett förhållande eller i familjen. Det måste komma från båda håll. Att göra det av kärlek är inte någonting negativt.

Det är nog så mycket jag kan säga om det. Jag brukar vara bra på att skriva och ordbajsa, men när det gäller kärlek - jag vet inte hur jag ska kunna beskriva det. Detta är bara en sak som jag anser att det är, men det finns självklart flera saker som spelar roll när det gäller kärlek.

23-11-10, T I S D A G

Jag bryter det jag sa förra veckan om att alla teknik skulle vara avstängt idag, varför? Jo för jag sitter just nu själv hemma hos D. Igår när jag kom hit var han inte hemma, och det visste jag. Men jag visste också att han skulle komma hem vid 21, nu är det långt efter 21 och jag börjar bli orolig. Första två timmarna igår var jag arg, sedan blev jag ledsen och nu är jag bara orolig. Telefonen stängdes av vid halv 1 i natt. Så som sagt, jag är änna ganska orolig nu.

På ett sätt vill jag åka hem och vänta där, men på ett annat sätt så känns det ändå bra att vara här. Inte så mycket som händer.


Dag 4 – Det här åt jag idag

Glömde helt och hållet av att fota maten idag när jag åt lunch, var så himla hungrig! Men det var en enkel wook med kyckling, vattenkastanj, minimajs, bambuskott och kantareller. Mums! Sedan blev det typ fyra smörgåsar, har inte hunnit så mycket mer idag. :O Inte bra, inte bra!

22-11-10, M Å N D A G

Att börja dagen med musik är något av det bästa som finns. Man vaknar verkligen till! Jag menar, vem kan sitta still när man hör en bra låt? Och just nu lyssnar jag dessutom på en spelningslista med massa musik från när jag var yngre, massa minnen vaknar till liv!

Idag blir det till att spela teater. Haha! Ska spela upp en scen ur Galeleo Galeleis liv. Kan ni tänka er mig som en smart matematiker? xD Det kan inte jag! Haha, det blir nog bra. Kan dock inte mina repliker än. Men jag överlever nog.

Dagens utamning är "Vad åt jag idag?", så det blir inte förrän senare som jag skriver om det. Så får jag ta lite bilder med. Hahah! Nördig jag låter! :D

Städning. . .

Usch, orkar inte städa. xD Har plockat all tvätt och packat så det ser inte så hemskt stökigt ut, men jag orkar varken damma eller dammsuga. Får ta det nästa helg när vi ändå ska börja julpynta. Eller jag hoppas vi gör det i alla fall. Blir det så som det blev förra året så lär ju bara jag få pynta själv.

Nyår då? Själv är jag nte så pepp på det alls. Har ingenting att ha på mig, orkar inte köpa nytt och har ingenting planerat. Kanske ska man bojkotta nyår? Får se om någon har någon fest eller så man kanske kan gå på. Vi får se.

Har ni någonting planerat till nyår?

Dag 3 – Mina föräldrar

Min mamma heter Solla och min pappa heter, som ni kanske förstår på mitt efternamna, Jens. Ingen av dem är helt svensk då min pappa är halvdansk och hlvsvensk och min mamma är helt isländsk, detta gör mig till andra och tredje generationens invandrare. De träffades då mamma var och hälsade på sin faster här i Sverige och mamma ville ha honom direkt.

Trots mobbingen så har jag haft en trygg uppväxt på hemmafronten, jag har alltid kunnat vända mig både till min mamma och min pappa om jag haft problem och de har verkligen gjort allt i sin makt för att mobbingen skulle ta slut.

Jag vet inte exakt när de träffades, men det var någon gång under sent 80-tal. Där emot vet jag att det var snabba puckar, kort efter att de träffades (hur kort vet jag inte) förlovade de sig, ett år senare gifte de sig och ett halvår efter det kom jag.



21-11-10, S Ö N D A G

Idag blir det till att städa rummet! Ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig! Det blir till att ta bort att tvätt, damsuga, torka av fönserbrädor, byta påslakan och damma och ha sig. Dessutom måste jag packa. Det måste jag göra inom bara några timmar. Men det ska jag se till och hinna! ^^

BILD EXPLOSION

Lovade ju bilder från igår, and here they are! Eftersom jag bara hade mobilen
blev inte bilderna jättebra, men det är helt klart bättre än ingenting! :)






Dag 2 – Min första kärlek

Detta är nog det jag har lättast att förklara nu mera. För min första kärlek var D. Som jag berättade i dörra utmaningen så träffades vi i högstadiet, i sjuan för att vara exakt. Och jag blev störtkär med en gång! Kommer ihåg det som om det vore igår:

Jag hade varit hos tandläkaren och missat lunchen, så jag och mamma åkte till ett gatukök som ligger alldeles i närheten av skolan jag gick på och där står han, D, tillsammans med sina vänner. Han hade rosa hår, slitna jeans och en hoodie på sig. Att säga att jag flög på rosa moln den dagen var en underdrift. Och detta var första gången jag blev "kär", inte bara för att jag tyckte han var snygg (ni vet när man var liten var man kär i höger och vänster för att folk såg bra ut), utan för att han var min raka motsats.

Jag var blyg, fnittrig ville helst inte synas, medan han var vad alla andra tyckte var "bad boy" då. Och för att vara 13 år gammal var han nog det med. Det tog tid innan jag vågade ta kontakt med honom, men till slut tog jag steget och skrev till honom på Lunarstorm. Jag hade ingen aning om vad jag skulle skriva, så det blev bara "Varför röker du?". Väldigt korkat skrivet egentligen, men jag visste inte bättre.

Efter det började vi prata ordentligt och till slut vågade jag erkänna att jag var kär i honom, och så. Under hela perioden som vi "var på g" (tror man kan kalla det det), så hade jag en kompis, kan kalla henne Maria, som gjorde allt för att förstöra för oss. Jag tänkte inte på det då, men Maria kom många gånger och berättade saker som hon hört D säga och det var saker som "Naa, jag tycker inte om henne speciellt mycket", "hon är för ful för mig" och liknande. På ett sätt trodde jag henne, men på ett annat sätt inte. Till mig sa han ändå att han tyckte om mig, att jag var söt och så.

Vi träffades och var med varandra två gånger
, första gången var... det är fel att säga att det inte var någonting speciellt, för det var det verkligen! Men vi gjorde ingenting speciellt. Men vi gjorde ingenting speciellt, såg på film och sedan skulle han hem. Men andra gången - då skulle han sova hos mig! Och det var då allt hände! Kortfattat var det den helgen vi blev tillsammans, första gången. Allt var jättebra och jag hade aldrig tidigare varit så glad som jag var då. Tills skolan började. Eftersom han var den här "bad boyen" och betedde sig som om han varit jätteerfaren trodde jag att han skulle typ visa mig, men det gjorde han inte. Och jag visste inet hur jag skulle bete mig så jag vågade inte ta första steget. Så på torsdagen, näst sista lektionen, kom Maria och hennes kompis och berättade att de hade pratat med D, och att han sagt att han bara utnyttjat mig. Dum som jag var trodde jag på dem och lät bli att prata med honom, några dagar senare fick jag ett gästboksinlägg på Lunar där han gjorde slut.

Men som ni ser nu så har det blivit bättre. Vi började prata igen nu i januari i år, och vi kom fram till att vi skulle träffas. Även denna gång skulle han sova hos mig. Dock trodde jag inte att han skulle dyka upp, för efter att vi "gjort slut" bestämde vi att vi skulle träffas men han dök inte upp då. Men när han väl stod där vid busshållplatsen och jag gick fram och kramade honom föll jag pladask - igen. Alla känslor från i högstadiet kom tillbaka precis som om de alltid hade varit där och jag kände mig som 13 år igen. De första 4-5 timmarna vi var med varandra gjorde vi ingenting annat än att bara prata, om allt mellan himmel och jord. Till slut tog han steget och kysste mig. Hade vi inte legat ner så hade jag ramlat, mina ben hade vikt sig. Men även den helgen blev vi tillsammans.

Efter att ha lärt mig av vad Maria gjorde, så lyssnar jag inte längre på vad folk tycker om honom, han är den han är mot mig och det är den jag älskar honom för. Ingen kan få bort mina känslor för honom, jag menar dom vaknade ju upp på en halv hundradels sekund när vi återförenades efter sex år.

Love conquers all

20-11-10, F R E D A G

Kvällen igår vae typ - awsome!! Helt jävla underbart kul var det! Någonting jag verkligen ska göra om. Dock var det ett gäng killar (samma killar under hela konserten) som gjorde en otroligt stor ring och började slåss och knuffas och ha sig där. Det var lite jobbigt och jag fick armbågar på mig, fingrar i ögonen och ett tag var jag nära på att ramla och typ slå ihjäl mig. Men det var hemskt kul i alla fall! Bilder kommer senare. Har itne lagt över det än.

Nu på förmiddagen har jag varit och handlar med min kära pappa, jag skulle handla inför D's middag så pappa var snäll och följde med. Älskade pappa, vad skulle jag göra utan honom? Definitivt inte sitta här och blogga.

Om en och en halv timme (Fan, så snart? :O) blir det släktkalas. en av mina kusiner fyllde nyligen 16, så det blir att gå bort till min faster och hennes familj för att fira honom. Kan inte säga att våra släktkalas är det roligaste jag vet, men det ska bli skönt att komma bort till en miljö där jag inte är så mycket och som jag inte behöver anstränga mig i. Hehe.

Dag 1 – Presentera mig själv



How should I begin?
Jag föddes 14 juni år 1991, vilket gör att jag nu är 19 år gammal. Mina första sju år i livet tillbringade jag i Partille, jag gick på Vallhamra skolan och trivdes bra. Jag hade mänga vänner och livet lekte, både bildligt och bokstavligt. Min bästa kompis, Frida, och jag lekte så ofta vi kunde, men eftersom min mamma inte jobbade och båda hennes föräldrar gjorde det blev det mest på helger. Men som sagt, detta var de första sju åren.

Sommaren jag fyllde sju flyttade min familj till en kommun som heter Ale, för min faster bodde här och det var en kommun hon trivdes i. Allt började bra, jag fick en kompis, vi kan kalla henne Sandra, vi kom bra överens och allt - tills att skolan började. Allt började gå utför. Och det är typ så mycket jag kan berätta. Det var då folk började mobba mig och detta pågick under hela grundskole tiden. Kommer inte ihåg så mycket förutom massa hemskheter. Och det är ingenting jag tycker att ni behöver veta. Som sagt, bara massa hemskheter.

Just nu är jag lärarstudent vid Göteborgs Universitet, och det går bra! Jag är inte helt säker på om detta är helt rätt för mig, men tills jag inte har någonting bättre för mig så duger det alldeles utmärkt. Sedan nio månaer tillbaka har jag varit tillsammans med en underbar kille, en kille som jag träffade i högstadet. Vi förlovade oss i förrgår och jag är hur lycklig som helst!

Jag tror ganska bestämt att mina vänner skulle prata om mig som en glad, pratig och snäll tjej. Kan nog ta mycket plats eftersom jag gillar uppmärksamhet och tar all sådan jag kan få. Hehe. Det var en tjej i min kurs som pratade om oss "91:or" som smarta där hon även räknade in mig, jag vet inte om jag kan kalla mig smart, men har en del onödig information lagrat innanför pannbenet.

En bild jag gjorde till D

Roliga föreläsningar?

Var tusan har alla roliga föreläsningar tagit vägen? Vad kan det vara, 2 st som varit roliga och intressanta föreläsningen under den här kursen... jippi. Sitter och längtar hem till en varm dusch! Helt klart.

Ville bara klaga lite :P

19-11-10, F R E D A G

Idag smäller det! :D Idag spelar Bullet for my Valentine! :D Och jag har hört från en kompis som såg dem i Stockholm att de var riktigt grymma! Tagga! Sitter redan och taggar med dem på spotify. Hehe.

Dock insåg jag nu, att jag gått upp en timme för tidigt! Hahahaha! Skulle inte upp förrän 7:30. Men man säger ju att "Morgon stund har guld i mun". Fy vad fail! Haha! Aja, det är inte mycket att göra åt! Jag få förfesta för mig själv en helt timme till!

30 dagar med utmaningar

Den här listan hittade jag på Lilybloggen, och det tänkte jag att jag med kan göra. Bara för skojs skull och se hur mycket jag vet om mig själv egentligen. Haha! Sedan är det ju ett perfekt tillfälle för mig att berätta om mig själv för er också.

» Dag 1 – Presentera mig själv.
» Dag 2 – Min första kärlek.
» Dag 3 – Mina föräldrar.
» Dag 4 – Det här åt jag idag.
» Dag 5 – Vad är kärlek.
» Dag 6 – Min dag.
» Dag 7 – Min bästa vän.
» Dag 8 – Ett ögonblick.
» Dag 9 – Min tro.
» Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
» Dag 11 – Mina syskon.
» Dag 12 – I min handväska.
» Dag 13 – Den här veckan.
» Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
» Dag 15 – Mina drömmar.
» Dag 16 – Min första kyss.
» Dag 17 – Mitt favoritminne.
» Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
» Dag 19 – Detta ångrar jag.
» Dag 20 – Den här månaden.
» Dag 21 – Ett annat ögonblick.
» Dag 22 – Det här upprör mig.
» Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
» Dag 24 – Det här får mig att gråta.
» Dag 25 – En första. 
» Dag 26 – Mina rädslor.
» Dag 27 – Min favoritplats. 
» Dag 28 – Det här saknar jag.
» Dag 29 – Mina ambitioner.
» Dag 30 – Ett sista ögonblick.

18-11-10, T O R S D A G

Fy vad skönt att få sova inatt! Även om det bara var mågra extra timmar då har jag sovit mer i natt än vad jag gjort sedan i söndags! Att det ska vara så svårt att sova ensam. Inte bra, inte bra!

Just nu är jag dunder hungrig! Mamma ska åka på Björn Skifs tillsammans med en väninna, pappa och lillasyster är på öppet hus på Porthälla, så det är bara jag och lillebror hemma. Undra vad man ska äta?

Det slog mig förut att det är ju på tisdag D ska få sin middag, det är på tisdag Desperate Houswives är, det är på tisdag tekniken ska bort och jag ska ta hand om D ordentligt. Jag måste alltså se tisdagens avsnitt redan idag. :D Så det ska jag göra! Fixa någon form av mat, kolla på Desperata Housewives och bara ta hand om img ikväll. Hoppas jag kan somna idag!


At D's place

Efter lillasysters match blev det att bege sig ut i skogen till min stora kärlek. Stackarn mådde inte så bra så jag åkte hit och har pysslat om honom under kvällens gång. Matchen gick väl bra egentligen, de förlorade med 14-18 men ledde större delen av matchen. Utan att vara partisk kan jag med gott samvete säga att de inte förtjänade sin vinst. De spelade i hemskt elakt och var allmänt gnälliga. Det var handboll, kom på att jag inte berättade vilken sport det var. Domarn dömde för Hisingen som vi mötte, och trots att det var flera både strafftillfällen och ännu fler utvisningstillfällen än vad som dömdes.

Men för att inte sjunka lika lågt som motståndarnas föräldrar så ska jag inte klaga mer än att säga att det var en tråkig förlust.

Snark!

Idag började jag klockan två, men skulle träffa basgruppen redan halv. Inga problem tänkte jag. Och eftersom bussarna här alltid är sena och långsamma så tog jag bussen som går kvar över 12. Jättesmart drag, tills dess jag kommer till humanisten och klockar är 13:00. En hel halvtimme kvar till vi ska träffas, jag sitter där ensam och ser utstött ut. Bad! Och det värsta var att jag hade ingen dator med mig så det fanns ingenting att göra heller.

Men nog med klagomål för den här dagen! Kom hem på mindre än 45 minuter idag! Vet inte när det hände sist gång. Så snart ska vi bege oss för att se på när lillasyster spelar match, ska samtidigt (eller jah, innan) ta ut pengar till mamma och en kompis som lånade mig ltie oengar till en lunch.

På tisdag ska jag laga en ordentlig trerätters middag till mig och D, precis som konsertbiljetterna så fick han en trerätters middag i födelsedagspresent. Tänker inte avslöja vad jag ska tillaga förrän antagligen på onsdag, för udner tisdagen kommer jag vara upptagen och tänker inte låta tekniken komma emellan vår dag/kväll/natt.

Ett hjärta till mitt hjärta

17-11-10, O N S D A G

Idag har Harry Potter och Dödsrelikerna Part 1 premiär! Hade viljat se den redan idag, men med brist på pengar, tid och ork så blir det inte så. Så jag får gå och se den nästa månad istället! :D

Vad jag istället ska se är Bullet for my Valentine! På fredag spelar de i Lisebersgshallen och jag, D och lillasyster ska dit! D fick det i födelsedagspresent och lillasyster ville gärna följa med. Ska bli sjukt kul! Trots att jag är så mycket som 19 år och musikälskare, så har jag aldrig varit på en riktig konsert. Varför? Jo, för mina föräldrar har alltid tyckt jag varit för liten för att gå på konsert eller så har den ställts in när jag minst anat det. Som sist gång när GC hade turné här i Sverige så blev det inställt. Jag hade bokat biljetter, fixar färdmedel, ställe att bo på. Men det ställdes in.

Men nu äntligen blir det av! Och det ska bilr minst sagt skitkul! Någon annan som ska göra någonting extra speciellt i helgen?

Denna vinter

Även idag var det vitt ute när jag gick till bussen, dock inte någon snö. Massa frost. Personligen tycker jag bättre om frost än snö nu när det är november. Det håller inte till jul i alla fall. :P Men vad kommunen jag bor i är riktigt kass på är att salta! Eller sanda kanske det heter, jag vet inte. Men istället för att ha hyfsat små stenar som är över hela vägen så har de dunderstora stenar som bara gör ont att gå på. Även om man har 20 cm plattå skulle det göra ont. Skämt å sido, men jag tycker inte om när de sandar/saltar på vägarna.

Sitter just nu på en föreläsning. Det var en hyfsat intressant föreläsning förut, men det blev inte jättemycket att antackna. Så jag satt och spelade istället. Haha, visst det kanske kan ses som respektlöst, men jag har så himla svårt att bara sitta och lyssna. Har man ett anteckningsblock sitter jag och kladdar, men när jag har datorn så kan jag sitta och lägga pasians när jag inte antecknar. :)


16-11-10, T I S D A G

Inte fick jag så mycket mer sömn i natt heller. Somnade vid 5 igen. Men det är inte mycket att göra åt. Kan inte missa så mycket mer den här veckan. Kommer att missa åt minstone sista seminariumet på fredag. Så det kan vara bra att gå i alla fall på en av föreläsningarna idag. Får se hur huvudet klarar av att gå på den senare idag.

Annars vet jag inte så mycket av vad som händer under dagen mer än skolan. Tänkte ta en promenad precis som jag gjorde förra tisdagen. Ska nog börja göra så att tisdagar blir mina dagar. Alltså, då tar jag hand om mig själv inför den fortsatta veckan. Personligen tycker jag de två första dagarna i veckan är jobbigast. Så det blir nog promenad sedan bastu. Behöver läsa lite i litteraturen med, så det passar sig jättebra att basta!


I väntan på bastun

Eftersom min lillebror glömde starta bastun (trots att jag bad honom) så var den inte varm när jag kom hem. Men inga arga känslor här inte, i väntan på att den ska bli varm sitter jag och blädrar igenom Cosmopolitans nya nummer som jag fick hem i brevlådan idag. Det är egentligen ingen tidning jag lusläst tidigare, men de hade en studentrabatt på tre nummer så varför inte, gillar jag tidningen kommer jag fortsätta prenumerationen.

Hjälpte inte att sova

Tänkte i morse att det skulle gå över om jag sov några timmar till, men icke. Jag fryser fortfarande och magen är inte min bästa kompis just nu. Men jag har ändå lite jag måste göra. Ska läsa ut en bok och läsa (jag tror det är) tre långa artiklar. Inte så jättepepp på det men jag måste!

Så ikväll måste jag värda. För jag är ensam på passet idag, så just nu hoppas jag på att jag har tillräckligt med bensin i moppen så jag kan ta mig dit utan problem. Orkar inte cykla och varken mamma eller pappa kommer att vara hemma. Får se hur jag mår senare i eftermiddag, jag hoppas i alla fall på att jag ska kunna träna, men mår jag som jag gör nu så blir det ingen träning.

15-11-10, M Å N D A G

Usch, idag är inte någon bra dag! Inte för fem öre! Somnade för ungefär en och en halv timme sedan, innan dess har jag inte kunnat sova en blund, sedan när jag väl vaknar är magen helt ut och in, jag har smått ont i halsen och hackar tänder som jag vet inte vad (ändå är det 22,7 grader här inne). Så det blir till att stanna hemma idag. Inte kul, men så får det bli. Då kanske jag får läst lite kurslitteratur sedan och typ fixat mitt rum.

Krya på mig! Hur ser er dag ut idag?

Nya leksaker!



Nu är jag hemma, ledsen att säga det, men det är inte det jag vill mest av allt just nu. Men det är inte mycket att göra, jag är hemma och kommer att vara hemma några dagar nu. När jag kom hem hade jag två paket på sängen och ett paket som skulle hämtas. Dessutom hade jag ett sängbord väntandes på mig. I de paketen som redan var hemma låg tre böcker, två kursböcker och en Year Book från gymnasiet. Har väntat länge på den! I det paketet som hämtades låg min Derma Seta. Ett "hemma-mini-spa" från Tvins! Tillsammans med Derma Setan fick jag även en jättesöt mugg på köpet, helt klart min nya kaffemugg! :D


14-11-10, S Ö N D A G

Historia är något av det intressantaste jag vet. Helt utan tvekan! Sitter just nu och kolla på History Chanel där det handlar om en gammalt utdött folk, några indianer jag inte kommer ihåg vad de kallas. Men hemskt intressant är det! :D

Har varit hos D ett bra tag nu, sedan i tisdags för att vara exakt. Och jag tror det är bra för mig att komma hemifrån lite, dock är jag rädd att mamma kommer vara irriterad sedan när jag kommer hem, hon var inte jätteglad när jag åkte. Men samtidigt så är det väl bättre att jag är hemma mindre och mindre, för sedan när jag flyttar blir det inte lika tomt. Eller jag vet inte. Vet inte vad jag känner eller hur jag mår just nu. Men det blir säerligen bra så småning om.

Om inte annat så får jag se till att överleva vilket fall som helst, har en hel massa jag vill göra innan jag ska lägga mig och sova!

Snart läggdags

Haha, när jag är med D blir alltid kvällarna så sena, vare sig vi vill det eller inte. "Ikväll går vi och lägger oss tidigt", så brukar det låta eftersom vi båda är trötta på dagarna, men ändå lägger vi oss sällan innan 1 på natten. Inte heller nu är det så. :P Haha. Men snart blir det att nanaa, klockan är mycket, vi är nyduschade och jag är jättetrött. :P

God natt!

12-11-10, F R E D A G

Sitter just nu ute i skogen hemma hos D, det kommer bli en väldigt slapp kväll, så det är bara att prepära. Mitt favoritavsnitt av Förhäxad på TV, människan jag älskar över allt annat vid min sida, en god cider och senare chips. Jag klagar inte på det kommande i alla fall! :D

Två tuffa eftermiddagar

Idag och igår har inte varit några roliga dagar. Just nu sitter jag och tårarna bara rinner. Så jag kommer nog inte blogga mer idag. Jag vet inte hur det blir imorgon. Får se hur jag mår.

Oh My F*cking God!

De två orden bör inte vara i en och samma mening, men hjälp! Har nog aldrig varit på en så tråkig föreläsning som jag är på nu. Så himla tråkig! Hon som håller den är typ lärare, eller har varit lärare i någon form av estetisk verksamhet och hon är precis som alla andra lärare i det ömnet är: lugn, "harmonisk" och tråkigt. Pratar i slow motion och är allmänt jobbig att lyssna på. Jag har försökt lyssna, tro mig, men det går inte! Så jag har gett upp lite. Haha. Vill bara ta mig hemåt nu, är hungrig och trött och orkar inte med henne. xD Darn vad uttråkad jag är.

Hahahahahaha!

Så jag bjuder på en söt bild stället

09-11-10, T I S D A G



Så här såg det ut i pulkabacken när jag gick till bussen idag. Men det lär ju inte vara så länge (går man in med den inställningen kanske det varar längre?) Mysigt, förutom att det var hemskt att ta sig till bussen. Ser det ut så på julafton kanske det blir mer julstämmning än vad det var förra året.

Och på tal om julstämmninge hittade jag någonting underbart i kylskåpet - deg till mammas julkakor! :D Två olika degar står just nu i kylen och väntar på att bli bakade. Det är två olika kakor som mormor brukade baka. En sorts pepparkaka och sedan någonting som vi kallar halvmånar. Underbart goda! :D


Underbart väder


När det ser ut så här klagar jag inte på att det är vinter. Jättemysigt verkligen!

08-11-10, M Å N D A G

Oopsie! dåligt bloogande den här helgen. Inte bra, inte bra! Men å andra sidan kände jag inte för att blogga när jag ändå inte hade någonting att skriva och jag var med D. Men ska bättra mig! Idag kommer jag nog inte hinna med så mycket, får se hur jag hinner under lunchen. Men det återstår att se! Kommer inte ens hinna hem till  träningen. :O

Och på tal om träning, vad skönt det var att träna igår, jag hade inte ens ångest innan jag åkte. Kanske är jag på bättringsväg? Får hoppas det i alla fall. Skulle vara skönt om jag kunde börja må bra nu innan jul och så.

Har inte alls bestämt vad jag ska ge till folk än. Eller jo, till syster och bror. Men det är fyra julklappar till - minst! Tidigare har jag delat julklappar med mina vänner med. Men jag känner att plånboken strejkar och jag har inte pratat med någon om det. Så kanske blir det inget? Inte vet jag. xD Eftersom det var så längesedan jag bloggade (förutom det snabba igår) så bjuder jag på en bild. :)

Den här skulle vara till min design den gången jag bestämde mig att fixa
med den, men det blev inte som jag ville ha det. xD

07-11-10, S Ö N D A G

Lunchen klar, kvällmat i magen, nytränad. Slutet på en nästan helt perfekt söndag! Det enda som saknas är min pojkvän, men jag har fått vara med honom hela helgen, och åker tillbaka till honom imorgon efter träningen så jag överlever ikväll. I natt sov jag så gott så jag vet inte vad! Hans mamma jobbade natt, så vi tog hennes säng. Helt underbart! Nu är det ännu mer lockande att skaffa sig en större säng. xD

Ska plocka undad i köket efter mig, sedan måste jag lägga mig i sängen, halvt om halvt se på Beck och halvt om halvt läsa Ett oändligt äventyr, en bok i litteraturlistan. Ska ha läst 100 sidor till imorgon... bara 80 sidor kvar. xD

Panik!

Hatar när jag får panikattacker! Och idag fick jag ännu en. Och det värsta är att ingen brydde sig. Visst, jag kan itne begära all uppmärksamhet hela tiden (vilket jag inte gör), men när det verkligen gäller och jag behöver stöd vill jag gärna få det.

Skulle ju ha träffat min älskade idag, men eftersom han blivit sjuk och inte orkade så får vi ta det vid ett senare tillfälle. Är ha sjuk så är han och då finns det inte mycket att göra åt. Men skulle han behöva sällskap eller ompyssling (eller både och) så åker jag upp till honom.

05-11-10, F R E D A G

Den här kursen verkar riktigt rolig måste jag säga. Sitter just nu på kaffe-breaket och har ett jättesötsug. Men jag ska hålla mig! Ska ju som sagt luncha med Josefine sedan. :)

I eftermiddag blir det att träffa min prins, ska bli helt underbart. Trots tre nätter utan honom så känns det som en hel evighet. Herre Jösses! :P

Helt grötig

Om jag har någonting annat i mitt huvud än gröt blir jag förvånad. Det känns som att huvudet väger dubbelt så mycket som det brukar. Inte bra, inte bra!

Skulle ha träffat Fiia för att ta en promenad idag, men det blev inte så. Vilket nu i efterhand känns bra. Hade jag gjort det hade jag inte hunnit göra allt jag gjort hittills. Hehe. Ska steka mig mer bacon inför lunchen imorgon. Ska luncha med Josefine och jag ska ha pasta carbonara med mig. Då måste man ju ha mycket bacon! :D

Ovärt!

Dagen idag har inte gett speciellt mycket. Föreläsningen om kursen var väldigt tråkig och det kändes inte som att man fick veta vad kursen gick ut på och lite så, men det var ingenting jag inte visste innan liksom.

Men någonting som varit underbart idag har varit musiken! Har lyssnat på Cardiology hela dagen. Och jag har hittat min favoritlåt på det albumet, Silver Screen Romance.



Men även låten Last Night är bra! Jag bara älskar Good Charlotte! :D Näst efter D så är det helt klart mina favoritkillar! :D



För er som har spotify och blev intresserade av albumet så delar jag med det här! :)

04-11-10, T O R S D A G

Jag sov i natt, kan ni tänka er det? Första gången på jag vet inte hur länge som jag somnade i rimlig tid och sov hela natten. Men inte är jag piggare för det. :P Men nu såhär på hösten är jag alltid trött, och snart börjar nog interdepressionen dra igång också. När man inte får tillräckligt med solljus och kylan smyger sig in under kläderna trots att man packar på sig hur mycket som helst.

Egentligen ska jag inte klaga, jag tycker det är jättemysigt med höst/vinter. Men jag tycker att här i göteborgsområdet är det för kallt. Inte det att det är många minusgrader. Nej, nej. Här har vi tur om vi kommer under -10, men det är så otroligt rått. Det är så mycket kallare när det är mellan 2 och -2 grader än vad det är när det är -20 högre upp i landet.

Men vad som är underbart nu är att jag lyssnar på GC, och bättre upp - deras nya album! :D Good Charlotte är mitt absoluta favoritband! Har lyssnat på dem sedan jag var 12 år och har aldrig älskat ett band så som jag älskar dem! Ska köpa deras album så snart jag kan. Kanske typ när jag fått tillbaka dom 760 kr jag saknar! Underbart!

Missing my baby tonight

Sagt det tidigare och jag säger det igen, man vänjer sig vid sällskap, men det är svårare att vänja sig vid ensamheten. Trost att jag så sent som igår morse träffade D, igår eftermiddag pratade med honom, saknar jag honom oerhört! Vi har inte bestämt när vi ska ses nästa gång, så hur länge det kommer kännas tomt vet jag inte. Har jag tur kommer han hit lite spontant, eller hör av sig minst lika spontant och ber mig komma över till honom. Men vi får se.

Hade behövt massage ikväll, har fått otrolit ont i både axel och rygg, men bara på höger sidan. Axelsmärtan går i samma "mönster" som skulderbladet och ryggsmärtan som en halvmåne från revbenen enda ner till strax under höften. Så fort jag sätter ner foten så sjunker hela höger sidan ner, benet nästan viker sig. Konstigt.

03-11-10, O N S D A G

Hemma och helt slut! Kunde verkligen inte somna igår trots att jag var dödstrött. Men jag har ändå en del jag känner att jag behöver göra lite saker. Till exampel forrtsätta på rummet. Började att plocka kläder och grejer, men det är fortfarande mycket saker här som behövs organiseras. :) Ska kolla hur jag tar mig till skolan imorgon, detta eftersom jag itne riktigt vet hur jag ska ta mig till stället vi är på imogon. För jag börjar nämligen en ny kurs, LAU170.  Det blir nog bra till slut. Trött blir jag i alla fall.

Jag tar tillbaka det...

Okej, jag tar tillbaka att jag ska plocka undan alla kläder. Jag orkar inte idag, och speciellt inte nu. För det första har jag jätteont i magen, vet inte varför det bara kom. Och för det andra är jag sjukt irriterad nu!

Att min bank alltid ska krångla?! Jag skulle ju ladda på mitt busskort. Vilket jag gjorde och det gick jättebra tills jag kom hem. Vet inte varför, men jag tänkte kolla mitt saldo bara. Varpå jag ser att jag ligger 750 kr minus! Men jag vet till 100 % att jag inte hade så lite pengar innan jag laddade på det. Hur vet jag? Jo för innan jag åkte fördel jag över en viss summa pengar på kortet, just för att jag skulle kunna ladda på busskortet, men så tog allt bara slut. Jag kollade med pappa och eftersom ett busskort kostar 760 (gbg ++ ungdom) så räknade han snabbt ut att det blev 1520 kr, och jag hade ett reserverat belopp på 1582 kr. Vilket bara kan betyda en sak - bitchen i kassan tog betalt för dubbla. Men på kvittot står det bara 760 kr.

Så kan ni gissa vad Anna ska göra? Jo, så fort köpet från ica syns (och inte som reserverat belopp) ska jag åka tillbaka till den jävla affären och begära mina 760 kr tillbaka! För den jäveln försökte lura mig (eller så krånglade maskinen, men jag är ionte på så snällt humör nu)

Hur ska jag hinna?

Idag har det varit en stressig dag. Den började stressigt och kommer att sluta stressigt. Inte bra! Det började med att vi försov oss! D skulle vara på sjukan klockan 9 och jag skulle vara i skolan samma tid. Jag vaknade av ett sms från en i min basgrupp, "God morgon! Vilken tid skulle vi ses? Va det 9?". Gissa när det kom? Jo, klockan 9:01. Det var bara att väcka D och berätta som det var. Snäll som han och han mamma är (älskade svärmor) så skjutsade de mig till närmaste busstation, eftersom de bor ute i kommunens "bush", ute i skogen, så går inte bussarna så ofta där.

Väl i skolan (en och en halvtimme sen) är det inte så farligt. Allt tar sin tid, vi hann öva några gånger och redovisningen gick riktigt bra. Folket i klassen tyckte det var roligt och vi fick fram det vi ville. Sedan var det bara att ta sig hemåt. Bussen 16:34 satt inte helt fel tänkte jag. När jag två timmar senare inte kommit hem än. Det ska ta 30 minuter att komma hem. Så det var bara att be mamma hämta mig, åka hem och byta om för att sedan bege sig till passet.

Nu är jag äntligen hemma och har precis ätit. Men inte stoppar det där. Måste åka och ladda på mig busskort för det gick ut idag. Vilket jag inte tänkte på förrän på bussen hem. När jag sedan kommer hem igen ska jag plocka undan alla kläder som är på rummet och kolla på desperata husfruar. Hjälp! Det är ett under att jag inte däckar!

02-11-10, T I S D A G

Sitter på en trappa i skolan och förbereder mig för redovisningen, vår grupp kommer att äga! ^^, Har egentligen ingenting att skriva än, ville bara meddela läget. ;)

01-11-10, M Å N D A G

Svar till Josefine: Ja det är dig jag menar! Kände du dig träffad? ;) Hehe. Jag vet det gumman! Och Jag kan inte annat än säga detsamma! <3
 Första november då alltså. En månad kvar tills jag får äta pepparkakor och drick julmust! Okej, inte riktigt, börjar äta och dricka det någon gång i mitten av november, men i alla fall. Hehe! Ska köpa mig en adventskalender i år också, hade en förra julen. Allt kändes mycket juligare på det viset, speciellt med tanke på att jag var den enda som försökte få upp julstämmningen.

I år blir det förhoppningsvis bättre, D ska fira tillsammans med oss och vi ska ha isländskt julbord istället för den svenska maten som äts året om i alla fall. Hehe, lammstek blir det! Mums! Mamma ska nog börja baka de kakor som vi har till jul med, hon har redan gjort en sort. Bara tre kvar. Hihi.

Just nu sitter jag hemma hos min svärmor tillsammans med D, medan han spelar lite xbox passade jag på att blogga lite innan vi lägger oss. Båda ska upp tidigt imorgon och har en viktig dag framför. Imorgon är nämligen redovisningen för gestaltningen. Ska bli kul att få se vad alla andra gjort och det ska bl kul att se hur alla reagerar på våra dockor.

A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0