Inaktivitet

På grund av den tragedi som idag skedde kommer jag troligtvis inte vara speciellt aktiv i bloggen en liten tid framöver. Jag kommer kanske att berätta för er, jag har inte bestämt mig än. Men då vet ni i alla fall varför jag inte skriver någonting på ett tag.

Hoppas ni har överseende.

Take care!


Viva la Diva

Viva la Diva är ett sminkmärke jag tycker om. Det fanns på Cubus ett tag, men sedan de fick ett nytt minksortiment är inte Viva la Diva kvar (i alla fall inte i de Cubus-butikerna jag varit i sedan dess).

Så idag på Allum var jag och mamma inne på Åhlens där jag kollade efter lite allt möjligt, både matböcker, skivor och lite flytta-hemifrån-grejer men hittade ingenting som föll mig i smaken. Så när vi kom till sminkdelen hittade jag massa Viva la Diva grejer jag ville ha. Men det slutade med två lack och en concealer-palett samt lite hårspännen. Anlednignen till att jag inhandlade detta är för att jag fick ett presentkort då jag fyllde år.



Paketet från e.l.f - eyes lips face

Som jag nämde i förra inlägget så har jag fått mitt paket från elf, som står för eyes lips face. Det är ´smink till en mycket (!) billigare pris med ändå av bra kvalité. Mitt första intryck av det var positivt. Jag har visserligen hört mycket bra om det så jag har haft en god inställning till sminket och än så länge är jag nöjd. Jag beställde paketet för en vecka sedan och ordern skickade iväg redan dagen efter. Så det har alltså tagit dem fyra arbetsdagar att skicka hit från Storbritanien. Frakten ligger på ca 40 kr (tror det är 40,32 kr), vilket då betyder att det egentligen är som vilken frakt som helst här i Sverige. Nedanför kommer jag lägga upp en bild på det jag köpt, liten förklaring och vad mitt intryck är av produkten. Jag kommer avrunda priserna uppåt då det mesta kostar (15,32 kr, men det är lättare att skriva 16)

De produkter som är i svart förpackning kommer från elf's studio line och är lite dyrare medan de andra produkterna är från deras vanliga och där av är till hälften så billigt som studio- produkterna. Men det är fortfarande väldigt billiga produkter!

Ungefär så här såg paketet ut när jag öppnat det. Jag har självklart lagt upp det så att ni ska se tydligare vad jag beställt.


Natural Radiance Blusher, 2301 Shy 16 kr
Nu yns färgen väldigt dåligt på bilden, men det är en ljus, fin rosa färg som jag länge velat ha på mina kinder. Blev överaskat glad när den var lite mörkare än vad det var på hemsidan. Vilket betyder att bilden på nätet har en väldigt missvisande färg, men det gör inte mig någonting. Jag ville ha en inte allt för ljus rouge. Dock kommer det inte mycket färg utan det skimrar mest. Men det gör verkligen ingenting, för den var bra för ljusa upp min vanliga rouge och få den att se lite mer party ut. Det enda negativa jag hittade med den var hur den öppnades. Den varväldigt svår och trög att få upp så det tog mig kanske 10 minuter att få upp den. Kanske är det jag inte är svar i nyporna, men nu har jag kommit på hur jag ska göra för att få upp den. (Den ska skjutas upp och inte öppnas som på många andra)



Brightening eyeliner, 1001 coffe, 16 kr
Den hade jag inte någon förväntning alls på, vare sig att den skulle var abra eller dålig, det var mer att jag ville testa att använda brun kajal så jag bara haft svart tidigare (räknar inte med de bruna kajalpennorna man en gång fick med i någon FRIDA- tidning eller så). Den känns helt okej när jag testar den mot handen och är lätt att sudda ut om man vill ha en lite sotigare linje. Tänker att det kan vara fint att ha istället för en hårt målad svart linje vid någon naturlig brun sminkning.



Mineral infused face primer, 83401 clear, 62 kr
En primer att ha i botten av sminkningen. Den jämnar ut huden och gör att sminkningen håller längre. Det var int för så jättelängesedan jag hörde talas om primers över huvud taget. Först var det ögonprimer för att få skuggorna att sitta och synas bättre. Sedan var det någon som använde face primer och sa att det funkade bra i fall man tyckte att sin fundation "fäste" dåligt. Vilket jag tycker! Visserligen har jag bara H&Ms foundation, men efter att jag idag testat den så satt det mycket bättre! Sminkade mig strax innan 11.30 och tvättade inte av mig sminket förrän när jag nu kom hem vid 18-tiden. Till och med min skugga satt bra trot att jag glömde ögonprimer! Den känns otroligt dryg och luktar ingenting märkvärdigt. Så första intrycket var riktigt bra!



Cream eyeliner, 81160 black, 36 kr
Jag har aldrig använt den här sortens eyeliner förut, det jag har är i penna och i flaska men jag har varit sugen på att testa och jag har hört att det ska vara lättare att använda cream än till exempel en flaska (hoppas ni förstår att jag menar den vanliga eyelinern som de flesta någon gång använt). Man fick med en liten borste som man kan använda, men jag tyckte den var jobbig då den var väldigt kort. Det måste vara att jag är ovan vid det "konceptet" men jag tyckte inte det var så mycket lättare att använda denna. Visst, det är en vanesak och när jag använder en av mina vanliga borstar kanske det blir lättare jag vet inte. Men vi får se. Har ju bara testat den en gång.


Lip primer & plumper, 82101 clear/neutral, 36 kr
Som sagt, primer har för mig varit någonting jag inte ens vetat om länge, så jag vet inte hur en läppprimer ska vara. Men jag kände att den här kändes lite, hur ska man säga... ? Har jag bara den och läppglans på mig så ska jag sluta klaga på fjortisarna som överanvänder idominsalva. Det är så primern som är neutral i färgen. Men jag tycker den var väldigt gulaktig och kändes som att jag hade alldeles för mycket concealer på mig. Kanske blir det bättre när man ska ha exempel starkt röda läppar så man behöver en bas och man fått smeta ut den bättre jag vet inte. Det återstår att exprementera.
Plumpingdelen har jag inte testat än. Den luktar jättegott, luktar någon julkrydda, men jag kan inte komma på vilken. Och jaghar aldrig använt plumping innan så jag vet inte om det funkar. Jag vet hur det funkar, men sånt kan ju också vara olika från person till person.



Hypershinelipgloss, 9019 bubblegum, 16 kr
Jag köpte äl egentligen den här för att jag vill utvidga mitt läppglans/stift urval. Mitt absolut första intryck var "Oh nej, vilken fin färg", men var inte riktigt lika nöjd när det satt på. Det var inte riktigt den rosa färgen jag ville ha så jag kommer nog inte använda den så jättemycket. Kanske ändrar jag mig eller lycka få ihop det snyggt med något stift. Det återstår att se. Vad jag tyckte om med läppglanset var doften! Den luktade helt underbart. Jag tyckte den påminde om plumpingdoften, någonting julaktik, men mamma tyckte att det lukdade hallon/blåbär. Skit sak samma egentligen, gott luktade det!



Nailpolish, 00812 party purple, 16 kr
Nagellacket jag väntat på! Som många av er vet (eller i alla fall kanske listat ut) älskar jag lila! Mitt rum är lila, mi blogg är lila, får jag bestämma kommer mitt bröllop gå i lila. ;) Lila är helt enkelt den färgen som alltid går hem hos mig. Lacket har en väldigt mörk, djup ton i sig och jag vill ha lite mer glitterfärger och gitter ser man - i alla fall i flaskan. Tänkte strycka på det på naglarna sen, men kanske väntar jag till imorgon. Vi får se.


29-08-11, M Å N D A G

Sov inte en enda blund i natt, och nu har jag varit på Allum med mamma och lillasyster sedan 12, så jag är helt slut! ska tvätta av mig sminket, ta på mig (höll på att skriva "ta mig på") mjukisbyxor och slänga mig i soffan och bara softa!

Har fått mitt första elf-paket. Tog inte ens en vecka från att det skickades till att jag fick det, men jag kommer göra ett senare inlägg med vad jag köpt där. Orkar itne göra det nu.

Så nu ska jag bege mig en stund!

Vår nya soffa


Min sorbet

Den blev inte jättegott, med det ser fint ut. Hehe


28-08-11, S Ö N D A G

Av någon anledning har jag inte kunnat komma in på bloggen på hela helgen (den blev väl överbloggad sist, haha xD). Men idag är jag tillbaka! Får se hur mycket blogg det blir i alla fall, kanske hittar jag på någonting lite senare eller så, vi får se.

Middagen i fredags blev lyckad! Min risotto var uppskattad och till och med jag åt det uppvärmt dagen efter! Då är det bra betyg, även på min mat. Fick ingen bild på det, men alla vet väl hur risotto ser ut?

Igår försökta jag mig på att göra citronsorbet. Det gick jättebra och smakade wonderful, men av någon outgrundlig anledning ville sotbeten lära sig flyga... Jag skulle ta ut den, visa mig syster och låta henne känna den goda doften av citron, men på vägen in i rummet faller dne i golvet. Mycket dumt, mycket dumt! Så det var stelnad sorbet i större delen av hennes rum och ja... det blev inte mycket av den.

Istället gjorde jag hallonsorbet på kvällen och har inte rört den sedan den ställdes i frysen! Haha!


Soffunderingar

Efter att ha spenderat hela dagen och de senaste två kvällarna i den nya soffan har jag kommit på att det är en sådan här jag vill ha. Kommer inte visa en bild på hela soffan för det är massa grejer på soffbordet och så. Men en sådan här vill jag ha! Man får plats många i den, man drunknar inte i den när man sätter sig i den och den är hur bekväm som helst! :)

Som ni kanske ser är det typ en divan, fast den har ändå ett ryggstöd och dessutom
rundat avslut. På anra sidan är det en 45°-vinkel, vilket ger en väldigt öppen soffa.
Kommer nog lägga in en bild senare på hur det ser ut. :)


Dagens middag

Idag blev det tacopaj till middag. Inte min favorit, men det gick bra ÄndÅ. (dumma telefon)

Celia Rees - Häxa & Häxa, bortom tiden

Tänkte att det kunde vara dags att uppdatera er om läsfronten. Och idag ska jag skriva om Celia Rees böcker Häxa och Häxa, bortom tiden. Jag har tidigare läst böcker av Celia Rees och älskat dem, men de här böckerna tyckte jag inte om. De är, om jag fattat det rätt av vad som står på baksidan, avskrivna från riktiga anteckningar som hittades för ett antal år sedan (då menar jag inte bara typ fem år sedan), som är skrivna av en tjej, Mary, från 1600- talet som var dotterdotter till en kvinna som blev anklagad att vara häxa. 

Ska jag vara helt ärlig så läste jag inte ens ut första boken. Vilket betyder att jag inte började på andra. Tyckte boken var seg och tråkig att ta sig igenom. Vid vissa tillfällen blandades tempus (tidsböjningen av verben, ex. "Jag hade" och "Jag har"), eftersom boken var avskriven (och lite modeniserad) kan det bero på det, jag vet inte. Men det var ingenting som föll mig i smaken.

Som sagt, tidigare har jag älskat hennes böcker så som Blodssystrar och Pirater, och en anledning till att jag inte tyckte om den här kan vara för att jag är aningen äldre än vad jag var sist jag läste hennes böcker (typ fyra år äldre. :P) och jag har ändrat min boksmak en hel del. Celia Rees skriver ju ändå ungdomsböcker för en yngre läsarkrets, så det kanske inte alls är konstigt att jag inte tyckte om den. Så jag rekomenderar den nog i alla fall, till er yngre. Eftersom jag inte vet vilka det är som läser, hur gamla ni är eller vilken läsvana ni har så rekomenderar jag den. Det är ju inte så att jag enbart vänder mig till personer som är 20+ bara för att jag är 20. Ge den en chans och se sedan vad ni tycker! :)


Ny kategori - Köket

Jag har det senaste pratat en hel del om mat, visst har jag det? Och jag lär inte sluta med det (snarare tärt om). Så därför bestämde jag mig för att göra en ny kategori som jag kallar "Köket". Det är inte så svårt att lista ut vad det kommer att handla om - mat! Allt jag gör som har med kök och mat att göra, böcker jag införskaffar om mat, köksredskap, matprogram jag blir inspererad av, mat jag vill laga, drinkar jag gör och självklart mat jag lagar!

Jag bestämde mig nu för att se om andra säsongen av Masterchef Australia då jag bara sett avsnitt lite här och var. Så just nu spelar första avsnittet. ^^,

Club Sandwich

Blev så himla sugen på en riktig Club Sadnwich i tisdags när jag läste en tjejs blogg om hennes och vännernas måndagsmiddag då det serverades Club Sandwich. Har väl egentligen aldrig ätit en riktigt riktig sådan, men den enda jag ätit var okej och jag kan bara tänka mig hur hem riktigt hemmagjord CS smakar med hemmagjord dressing, saftigt stekt kyckling, lagom krispiga bacon, tomat, sallad... ja ni vet ju hur el CS är. Mums!

25-08-11, T O R S D A G

Sömn, vad är det? Har ni hört talas om någonting så konstigt?

Det tror jag inte mitt inre har. Somnade inte förrän 7 imorse, ändå la jag mig vid 23. Men det var ett äventyr i natt med, var uppe vid 4-5, vrålhungrig, och kollade om larmet var på för jag skulle ut och hämta ett salladsblad till min hamburgare. Ingenting lös, så jag trodde det var av. Men när jag öppnade altanen började allt tjuta. Yeah... Vilken panik jag fick. Tänk då om någon försöker göra inbrott och det sker. Vilken panik!

Men jag vakande för typ 40 minuter sedan, och nu ska jag se på Masterchef!

24-08-11, O N S D A G

Usch vad jag mår! Hela huvudet snurrar, jag mår otroligt illa och jag mår baj! Har mått såhär sedan igår kväll och jag skulle ha jobbat idag, men fick sjukanmäla mig. Usch! Vilket betyder att jag inte orkat blogga förrän nu när jag känner mig lite bättre. Ganska mycket bättre, men jag behöver nog ändå vila någon dag.

Mamma och pappa var på IKEA idag, köpte kuddar till den nya soffan (som jag inte berättat om, förlåt!), nya glasunderlägg till det nya soffbordet (som köptes igår, därför har jag inte hunnit berätta om det), läslampor till vardagsrummet, kontorsstolar och sist men inte minst - min GODMORGON låda! :D Dock får ju jag betala den själv, men i alla fall! Nu har jag det och jag är jättenöjd! Kommer dock behöva uppgradera min sminkförvaring hyfsat snart i alla fall, men jag har varken plats eller pengar till det nu. Får se hur mycket plats det kan finnas när jag och Daniel flyttar. :)

Nu ska jag bara ta det lugnt! Kolla lite på TV och softa. Får se om det blir någon mer uppdatering.

OBS! Bilderna på Lilleman som jag lovat har försvunnit. :O När jag ska ladda upp bilder från telefonen så finns de inte i albumet, så jag får ta nya och lägga upp. OBS!

Tack snälla, snälla mamma!



23-08-11, T I S D A G

Sitter i soffan hemma hos Daniel och kollar på Masterchef Australia, bredvid mig har jag en liten drömmare com rycker och har sig. Han heter Lilleman. (lite krångel med bilder så det kommer senare) Jag bara älskar matprogram, matbloggar och diverse olika matböcker. Men det är ju så vansinigt lockande när de lagar. Maten ser s god ut och det bara vattnas i munnen på en. Mumma!

Idag känns det bättre än igår. Jag är fortfarande besviken och ledsen, men det känns bättre. Nästa gång ska jag försöka få en tid i Kungälv, så får jag börja titta på teorin igen. Fy fan! Men det är ett måste. Nu ska jag fortsätta kela med Lilleman och läskas av den goda maten kockarna nu lagar!

22-08-11, M Å N D A G

Jag tänker vara ärlig. Jag menar inte att jag varit oärlig tidigare, men det finns en grej jag inte berättat. Och det är som ni vet när min uppkörning är.

Om sanningen ska fram (vill du ligga med mig då? - nej klart som fan jag inte vill! Kass låt!), så hade jag uppkörning idag. Min andra uppkörning för att vara exakt. Men nu vet jag att jag inte kommer ha mitt körkort innan 1  september, vilket jag verkligen hoppades och trodde. Men icke! Inget körkort för mig innan september.

Ska vi gå över till hur jag känner mig då? Tänker hålla mig kort för jag vet att ingen av er ändå vill veta helt och hållet hur jag känner, och ingen hade orkat läsa det. Men i alla fall, jag är besviken! Så in i helvete besviken att jag bara vill... jag vet inte slå huvudet mot en vägg tills att skallen spricker? :P Ni som känner mig privat tycker säkerligen att jag inte ska känna så, för jag har klarat mig så bra i det mesta hittills. Och ja, på ett sätt så har ni helt rätt. jag har klarat mig jättebra hittils i allt vad gäller att bli bedömd för någonting man gör så, men det är också där av mina krav kommer. Nu när jag inte kan nå upp till mina egna krav så känns det bara skit. Och tyvärr blir det inte bättre när folk säger "Jag vet att du klarar det", "Du kommer att klara det", "Men kan jag så kan du".

Nog klagat! Nu ska jag ta på mig nåogonting på benen, ta någonting att dricka och sedan slänga mig i familjens nya soffa och se på Greys Anatomy.

Snart dags för kudden

Sitter i soffan hemma hos Daniel och ser på någon halvwierd gammal alienfilm. Haha, helkonstig är den. Men snart är det dags att besöka kudden, ögonen är ganska tunga och jag kan behöva ordentligt med sömn i natt.

Ville väl egentligen bara göra en liten snabb uppdatering, har blivit så hilma dålig på att blogga så det var allt för den här dagen. :)

God natt alla :)

21-08-11, S Ö N D A G

Idag är det en stor dag!
Idag fyller min älskling 20!
Grattis på dig Daniel!
Jag älskar dig!


Jag saknar dig


Det blev inte så mycket städ idag i alla fall, och inget övningskörande heller. Lillasyster kom in förut och frågade om jag ville med på bio. Med min brist på pengar blev det ett nej, men hon bjöd mig. Och bio blev det. Vi såg Jag saknar dig. Jag kommer nog krossa många förväntasfulla hjärtan nu, men det är verkligen den sämsta filmen jag någonsin sett. Har på senare år börjat tycka bättre om svenska filmer då Milenuimtriologin är super. Men när jag såg denna förstod jag vad det var jag inte tyckte om tidigare. Staplandet av repliker! Nog för att det kan vara jobbigt att komma ihåg repliker, jag vet själv hur svårt det är att komma ihåg dem ibland. Men när man får betalt för det får det väl ändå vara bra? jag tror det hade blivit bättre om de hade stått med manus och läst rakt av. Usch! Det är inte en film jag rekomenderar. Storeyn var jättebra och fin, men film. Big no, no! Ska satsa på att få läst boken istället!

Men en sak var bra i alla fall, musiken! Eller den var okej. Fastnade för den låt som lillasyster och hennes kompis fastade för. Kommer spela upp den här under, so enjoy!


20-08-11, L Ö R D A G

Jag ahr hittat en ny favorithemsida! e.l.f's hemsida. My God! Varför har jag inte kollat där tidigare? Underbart smink, bra grejer, billiga grejer. Hittar ingenting om frakten mer än att det är gratis efter £30, (kan ju vara annorlunda när det skickas till Sverige). Men jisses! Där ska jag börja shoppa så snart jag får pengar. ;) Haha!

På dagens schema står:
  • Städa rummet
  • Övningsköra
Rummet ser ut som att det varit krig här. Kläder över allt, sängen är helt åt skogen (har sovit jättekonstigt de senaste nätterna), skrivbordet är en enda röra (igen), garderoben behövs göras i ordning. Ja, ni fattar... det ser för jävligt ut!

Och övningskörningen då - innan jag har fått det förbannade platskortet så måste jag övningsköra så mycket jag kan och orkar. Behöver det verkligen! Så det är bara att köra, köra och köra ännu mer! Sedan får vi se hur mycket av dagen som är över.

Take care!

Silly me!

Vet ni vad jag glömt? (nej klart ni inte vet eftersom jag glömt det - dah!)

Jag vann en traderaauktion på lite sminkborstar. Wiiiie! Ni som brukar ha hyfsat bra grejer vet ju att en sminkborste brukar kosta runt 100-lappen. Har haft H&Ms borstar innan och de har funkat bra tills stråna faller av och man helt plötsligt får morrhår. Hehe...

Men den här auktionen då. 14 sminkborstar i äkta hår för så lite som 199 kr. Kan ni tänka er det eller? Heeelt sinnes! Jag är übernöjd med köpet i alla fall. Och de känns jättebra. Ska införskaffa mig bättre förvaring och så för mitt smink, men det får bli ett senare projekt. Hehe! Penslarna kom i en jättesöt guldig väska med fjärillar på, så dessa kommer förvaras bra! :)




19-08-11, F R E D A G

Nu har jag varit med min älskade i tre dagar. Det känns som att det var evigheter sedan vi faktiskt var med varanda så det behövdes! :) I alla fall för min del. ;) När vi i morse (eller eftermiddags ska man nog säga) gick upp berättade svärmor var han skulle få av sina morföräldrar i födelsedagspresent - pengar till att köpa fiskegrejer för. Och när jag då skriver detta kanske ni kan tänka er vad jag skulle ge honom? Jo, pengar till fiskegrejer. Hehe.

Och den reaktionen jag fick. Inte ens en femåring på julafton hade sett gladare ut än vad Daniel såg ut när jag sa det. Så det var verkligen en bra present! Och ännu bättre blev det när jag sa att vi under en hel dag skulle åka ut och fiska, jag ska vara aktiv och inte klaga... jisses hur ska detta gå? ;) Nej men. Tar man med sig lite gott att äta och dricka så kommer det bli jättebra!

Men nu ska jag hoppa in i duschen!

"Straff" för barn

Det låter kanske lite starkt det som står i rubriken, men så starkt är det inte.

När jag var liten och gjorde någonting som jag inte fick sa min mamma till mig att gå in på rummet tills jag kunde uppföra mig. När våra föräldrar var små var det säkerligen inte ovanligt att de fick sig en smäll när de var olydiga. Kollar man på program som "supernanny" pratar de om "time out".

Idag nrä jag satt på bussen hörde jag någonting jag inte ens tänkt mig att jag någon gång skulle få höra:

Det var en irriterad mamma som sa till sin dotter på fem år:
Sköter du sig inte så skriver jag in det på din facebooksida.

Jag menar hallå? Fine att många använder facebook till mycket... men att "straffa" sina barn via facebook... jisses alltså. Det trodde jag verkligen inte.

Mätt och glad.

Nu är man mätt i magen och glad! Okej, jätteglad är jag väl egentligen inte, känner mig kansk likgiltig just nu, men det är väl lite skit samma. Mat har jag fått och om några timmar ska jag sova.

Blir inge jobb imorgon då jag itne kan ta mig till stället jag ska vara på, så istället blir det lite på torsdag. Så imorgon ska jag upp till Vänersborg och övningsköra. Börjar kanske dra ihop sig till uppkörning nu, vem vet?
-Jag gör, jag gör! :D hahaha xD

Ska hoppa in i duschen strax hade jag tänkt så får vi se vad det blir av kvällen. :)

Jag bara måste till IKEA!

Har börjat hitta fler och fler bloggar jag tycker om och följer (vissa av dem tröttnar jag på efter ett tag, men i alla fall). Läste hos Brownsugar om en låda som finns hos IKEA, GODMORGON lådan, en låda som är perfekt att ha till smink, hår- och/eller hudprodukter. Med detta inlägg vill jag väl egnetligen bara säga att jag måste till IKEA, och kanske trycka lite på mig själv att jag ska ta mig tid, se till att jag har pengar för att lyfta på mitt lata arsle och åka dit. ;)


16-08-11, T I S D A G

Börjar nog bli sjuk tror jag. Efter gårdagens 4 timmar av sömn stendäckade jag när jag kom hem. Somnade vid 14-tiden, kan ni gissa vad klockan var när jag sedan vaknade? 11:00. Vilket var idag. Jag sov alltså i 21 timmar. Och nu känner jag mig helt utvilad, men det är någonting som ligger kvar i kroppen så det måste vara någon form av sjukdom. Efter morgondagens jobb ska jag ta det lugnt om jag inte behövs någon annanstans.

Ska strax iväg och jobba lite till. Blir bara en timme igår då gårdagens kund inte blev helt nöjd. Vet inte riktigt vad det var jag missade, men någonting som är värt att spendera en timme på i alla fall. Inget att klaga över, mer jobb till mig! ^^,

Men jag bara måste ha mitt körkort nu! Dit jag skulle igår (samma ställe som jag ska till idag) gick det inte att ta moppen till. Bra så, åka en halvtimme halvvägs dit och sedan inse att jag inte kommer längre än så. Damn! Tack och lov kunde pappa köra mig, vilket han ska idag med. Jag bara älskar min pappa! Men han kommer ju inte alltid finnas där för att köra mig. Dot... dot.. dot - Say What? Nej, min älskade pappa kommer inte alltid kunna köra mig, hur hemsk den tanken än må vara så måste jag klara mig själv till slut. Så jag behöver mitt körkort nu, jag behöver en billig bil som tar mig framåt nu, helst av allt hade jag behövt

Men nu ska jag titta på Mastercheaf Australia, sedan blir det jobb. Skriver lite sen!

Peace!

Ännu ett dygn?

Ska det bli ännu ett dygnande? Hallå? Jag ska jobba imorgon, jag behöver sova! vad är det som krävs för att få lite normal nattsömn? Jag är inte byggd för att vara vaken såhär, jag behöver min sömn. Känns inte som att mamma och pappa tar mina sömproblem på allvar. I 7 års tid har dom sagt åt mig att testa på den ena hushållskuren efter den andre, fattar dom inte att det inte hjälper?  Jag har ingen aning om vart jag ska vända mig med mina jävla problem, vissa säger tereputer andra säger läkare, de tredje tycker meditaion och yoga medan de fjärde (där bland mina föräldrar) tycker att hushållskurer borde hjälpa. Men det gör ju fan inte det. Orkar inte ha det såhär!Jag vill bara sova, sova så jag kan vara glad och pigg, sova så jag kan göra sånt jag måste, orka det en 20 åring borde orka.

Varför är det så svårt att ta mig seriöst? Varför tror folk att jag är så jävla korkad?

14-08-11, S Ö N D A G

Då börjar den här helgen gå mot sitt slut. Hade egentligen kunnat ägna mig mer åt att blogga än vad jag gjort, men gårdagen var en mentalt krävande dag så det fick bli mäzza, mäzza Sims istället. Så har jag fått lagt över alla mina grejer på en separat hårddisk, kommer att omformatera den snart nämligen. Den bara krånglar och krånglar just nu. Dessutom sk ajag passa på att skaffa mig Windows 7 till den här så får vi hoppas att det blir bättre!

Idag ska jag ta det lugnt! Mamma och pappa är i Lysekil och ser på när lillasyster spelar cup, så det är bara jag och lillebror här, alltså kommer det inte var mycket väsen här idag inte. Får se vad jag ska hitta på.

Kom på att jag glömde berätta det i fredags - jag är inte arbetslös längre! :D Eller inte helt i alla fall. Fick svar ganska med en gång om att jag fick jobbet, dock är det bara som timanställd just nu så jag vet inte hur mycket jag kommer att jobba. Men i morgon har jag mitt första egna uppdrag om jag inte fattat det helt fel. Najsigt! ;)

12-08-11, F R E D A G

Första arbetsdagen avklarad! Det gick faktiskt väldigt bra tycker jag! :) Senast söndag får jag veta om jag får jobbet eller inte. Så önska mig lycka till ;)

Kvällen ska avrundas med en hemmagjord Cosmopolitan och film. Har inte bestämt mig för om jag ska se de två Sex and the City-filmerna eller de två sista Johan Falk. Det återstår att se helt enkelt.

Hade även varit mys om man fått ett spontanbesök av killen man älskar, men detta är också någonting som märks senare. Ett spontanbesök är ju inte precis någonting jag kan styra över. Hehe.

Nu ska jag... ta det lugnt! Det är megafint väder ute, men jag vet inte om jag orkar sitta ute i solen just nu, Kanske sätter mig senare i eftermiddag. :P

Pillat lite här hemma

Det blev inte jättesnyggt, men man får ta det man har! Nu är det i alla fall mer organisation bland mina papper på skrivbordet. Dessutom är det inte lika mycket grejer ivägen när jag sitter här. Kanske Daniel blir glad nästa gång han ska spela. xD haha! Men såhär blev mitt konstverk i alla fall. xD


11-08-11, T O R S D A G

Idag är ingen bra dag. Började dåligt och den lär inte fortsätta bra tyvärr. Så jag kommer befinna mig på mitt rum om ingen annan ringer och vill hitta på någonting!

Imorgon ska jag provjobba på det städföretaget. Ska faktiskt bli kul att se vad som händer där och så. Funkar det i morgon och jag klarar uppkörningen när jag har den så har jag antagligen ett jobb! Känns redigt bra faktiskt! Dock måste jag införskaffa mig bil ganska med en gång och hur jag ska ha råd med det - ja det är än så länge ett mysterium. Hehe... Hittade en VW Polo i bra skick och en billig peng på blocket igår, men när jag har den billiga pengen är det väldigt liten chans att den finns kvar. Hmm... Det finns inte mycket småbilar på blocket just nu asså.

Och vad hände där?

Det gick väl okej att övningsköra. Men fy vad jag inte tycker om att köra på nya ställen utan ordentliga riktningar åt vart jag ska! Åkte fel en gång och blev asstressad. Så jag får verkligen hoppas det kommer gå bra på uppkörningen.

Men nu när jag kom hem började jag må pyton! Är på jättedåligt humör, har gråten i halsen, mår illa och känner mig helt slut både fysiskt och mentalt. Vad var det egentligen som hände?

Jag behöver städa på rummet och organisera upp mina grejer på skrivbordet. På ett sätt känns det onödigt att börja göra det allt för "hemtrevligt" på rummet då jag förhoppningsvis snart flyttar. Men eftersom jag inte vet när flytten blir kanske det är lika bra. Har ju inte precis kommit ngåon vart på stugan.

Kortare än utsatt

Mötet med arbetsförmedlingen blev kortare än vad som var utsatt i planeringen, så jag åkte hem innan vi ska ut och köra. :)

Har tänkt blogga om middagen jag gjorde i söndags, tog bild på den färdiga rätten men efter att jag lagt upp den på facebook försvann den från telefonen. Så det fick bli att printscreena och ha sig.

Middagen i söndags bestod av citron- och gräslöksfyllda kycklingfiléer med ris och sås med samma smak som fyllningen! Heeeelt udnerbart gott blev det! :)



För fem personer behöver du:
5 kycklingfiléer
saft från 1 citron
2-3 baconskivor per kyckling
(Fyllning)
300 gram philadephia ost med gräslökssmak
En näve färsk gräslök (efter smak)
drygt en ½ msk dragon
saft från 1 citron
salt
  • Börja med att skära kycklingfiléerna på mitten, inte helt igenom då du ska vika tillbaka dem sen (i det receptet jag följde skulle man banka filéerna men jag tror det blir lättare om man skär dem.) Pensla dem sedan med citronsaft (du behöver inte all saft för penslingen)
  • Blanda sedan fyllningen och häll i citronsaften som blev över efter penslingen.

  • Lägg i fyllning i varje kycklingfilé och linda in dem med bacon. Antalet bacon varierar efter filéernas storlek. Jag hade 2 eller 3 st. Bryn kycklingfiléerna innan du lägger dem i en ungsform.

  • Resterande fyllning häller du runt kycklingen för att få den goda såsen.

  • Stek kycklingen i mitten av ugnen på 175° i 30-35 minuter.

  • Servera med ris och grönsaker!

10-08-11, O N S D A G

Det blir bara ett väldigt snabbt inlägg innan jag ska vidare till arbetsförmedlingen. Ska försöka att blogga mer sedan när jag kommit hem, men det blir senare i eftermiddag. Ska nämligen ut och löra efteråt - i Vänersborg där jag har min uppkörning. Hjälp! :D Det börjar närma sig!

Drar nog något inlägg från telefenonen sen (Ja, jag stavade telefonen s¨medvetet).

Peace!

09-08-11, T I S D A G

Jag har varit så seg det senaste va?! Helt makalöst. Men det får jag inte visa nu. Ska nämligen på en arbetsintervju om cirka en halvtimme. Det är ett städförestag i kommunen som söker folk, så ja - varför inte? Ett jobb är alltid ett jobb. :)

Sov hos Daniel i natt. Det känns som att det var evigheter sedan vi delade säng. Men det var det inte. Haha! Hade varit gött att få Lillstugan klar så man kan flytta dit typ nu! Haha, men var sak ha sin tid, dessutom ska vi få hem en ny soffa i veckan (skulle kommit förra veckan) så då vill man ju använda den lite med. hehe... xD

Från Google Chrome

Åkte förbi Daniel en sväng förut. Stackarn är sjuk och jag ville bara kolla läget. Han fick lite kli på ryggen sedan tyckte jag det var bättre att han fick vila så jag åkte hem igen.
Har under kvällens gång kollat lite efter goda sommardrinkar. Ska ha tjejkväll med Tilda och Fiia om ett par veckor och då kan det vara gott med en drink att avnjuta. Någon som har tips på något gott? Som inte innehåller apelsinsaft/juice för det klarar jag inte av. :P
Hittade en som verkade god förut, men jag vet inte. Uppdaterar er om hur den i så fall smakar när jag testar. ;)
Vad har ni gjort denna sköna lördagkväll? :)

6-08-11, L Ö R D A G

Arbetsintervjun, eller vad man nu ska kalla det, i fredags gick helt okej. Resturangchefen var villig att ge mig en praktikplats (försåligt med tanke på min brist på erfarenhet) men jag känner inte att en praktikplats i Kungsbacka är någonting för mig. Blir väldigt långt att åka för en praktikplats som inte ger mig någonting på en halvtidsanställning. Vilket min handläggare också tyckte var en dålig idé då jag inte kommit in i ungdomsgarantin eller så än.

Det är just nu en speciell tanke som snurrar i huvudet på mig. Ingenting jag känner att jag vill dela med mig av, men den lilla, lilla (stora) tanken irrar i huvudet på mig och har gjort det i ett par dagar nu. Men det kommer att lösa sig, vare sig det är bra eller dåligt så kommer det att lösa sig.

04-08-11, T O R S D A G

Ja, det är hemskt dåligt med uppdatering, men sånt är livet ibland!

Idag har jag varit på arbetsförmedlingen, var på handläggningsplanering eller vad fan det nu heter. :P Hehe, vilket kanske inte var det roligaste, men jag har fått en hel del jobb jag ska söka. Dessutom ringde det en snubbe som arbetsförmedlingen tipsat om mig för (eller hur säger man?). Så i morgon ska jag dit och kolla vad det är för ställe och så. ^^

Nu ska jag lägga mig i solen och typ dööö en stund ;)

01-08-11, M Å N D A G

Har inte blivit mycket uppdatering i helgen, men det har varit fullt upp! Fredag, stan med Tilda. Blev lite egna köp samt present till Fiia. Kvällen avslutades hyfsat tidigt hemma hos Daniel.

Lördag, party för hela slanten. God middag och förfest hemma hos Fiia, sedan utgång på Sticky.

Söndagen, baksmälla för hela slanten. Drack inte mycket, men det kändes dagen efter. Svärmor kom och hämtade oss tillsammans med det nya familjetillskottet. Lilleman! En tripp till Pizzerian för att hämta bakismaten (heeelt underbart!!), en fet kebabpizza med vitlöksås. Mumma!

Dagen har bestått av en resa till Arbetsförmedlingen, inskrivning (lissa?) på en annan vårdcentral, en promenad på 1,5 km och slappande, lekade och kelande med min lilla familj.

Just nu kollar jag på Halv åtta hos mig och väntar på att Daniel och jag ska till sjön och ta ett dopp. Ska bli skönt efter de ha varma dagarna. Här kommer min lilla prins och min drömprins.




A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0