Duktig Anna!

Idag har jag allt varit bra duktig! Har precis blivit klar med att ha städat mitt rum. Har inte gjort det jättegrundligt, men nu är det i alla fall lite ordning på skrivbordet till exempel. Vad som väntar nu är en varm och skön dusch! Känner att jag behöver slappna av lite, så bästa sättet är väl en dusch antar jag. Kanske även blir så att jag får sallskap i natt av min kära pojkvän, med det är inte helt säkert. Man kan ju hoppas i alla fall!

Nästa vecka börjar min VFU, är ganska nervös faktiskt. Jag och en tjej till ska hålla en egen lektion om slangord för två högstadieklassser. Ni kan ju bara tänka er hur det kommer gå. Förhoppningsvis är klasserna inte så elaka, men jag kommer ju ihåg hur mina klasser har behandlat lärarpraktikanter. Nu börjar jag ångra detta. :P

30-09-10, T O R S D A G

Haha, liten parantes, den dagen jag skrev att jag skulle pausa tills att jag var på bättre humör ökade läsarna till dubbelt.

Och nu är jag på bättre humör, mår bättre, dags att ta nya tag! Sitter och läser Läroplanen för de frivilliga skolformerna Lpf 94 ska ha läst den och två andra till idag. Tar mig sakta med säker igenom dem.

Har klippt mig! Klippte upp det och tog bort det slitna. Där det är som kortast just nu tog hon ca 20 centimeter. Jag visste inte ens att jag hade så mycket hår! Nej men, När hon sa det kände jag mig lite paff. Dock har jag en riktig frisyr och allt det slitna är borta.

Ska bege mig till bussen om typ 10 minuter, så jag måste läsa lite till innan jag går! Och ja, jag ska få tummen ur att fixa designen! Ska nog försöka göra det i helgen. Vet bara inte riktigt hur jag vill ha den.

. . .

Tänker inte låta detta bli en klagomålsblogg, så -

No more blogging til' I'm in a better mood!

28-09-10, T I S D A G

Ledig idag, vilket känns otroligt skönt! Även om det inte är jättejobbigt i skolan så är det väldigt skönt när man får en dag (nästan) mitt i veckan för att vila upp sig på. Vad ska man göra på sin lediga dag då?

Till att börja med ska jag få styr på kalufsen! Har ingen frisyr alls på det och det är jätteslitet, dags för nästa steg i min lilla förvandlingsprocess. Sedan ska jag nog försöka få lite stil på designen här, lovar ingneting, men den behövs göras om!

Vad jag sedan skulle behöva göra, eller innan jag fixar med designen, är att äta en stor frukost! Åt inte jättemycket igår så jag behöver mycket mat i dag. Samtidigt ska jag nog försöka ta mig igenom en av kursböckerna Att finna balanser av Lars-Åke Kernell. Ska dessutom på föreläsninge med honom imorgon inför VFU'n.

A little bit seeeegt xD

Ni vet hur det är när saker och ting är intressanta, då vill man lyssna, right? Sitter just nu på en föreläsning om specialpedagogik och grejer, vilket är jätteintressant. Men när det är så här sent på eftermiddagen har jag hellre seminarium.

Ska definitivt ta mig en kaffe eller någonting på vägen hem så jag orkar med resten av dagen. Ska ju på pass i kväll. Inte träfa på grund av förkylningen, men jag ska ändå värda.

27-09-10, M Å N D A G

Sitter i skolan just nu och diskuterar med några killar i klassen om huruvida tiden har gått fort och att vi har VFU nästa vecka. Det är hemkt vad tiden gått, men jag antar att det är så det ska vara nu.

Natten tillbringades ännu en gång med pojkvännen, dock hemma hos hans mamma. Det var så hemskt dålig stämning hemma så jag orkade inte vara kvar. Så det var bara att gå upp klocken sju och ta sig till skolan. Fick skjuts så det tog inte så lång tid som om jag tagit bussen.

26-09-10, S Ö N D A G

Tyvärr är jag fortfarande kraslig. Det känns segt att vara det och jag känner mig som en zombie. Det värsta är att jag dessutom smittat ner pojkvännen. Visserligen sover han bredvid mig på egen risk, men i alla fall. Han ska ju kunna sova bredvid mig utan att bli sjuk tycker jag allt!

Sitter just nu tillsammans med honom och lillebror och kollar på anime, eller jag typ lyssnar och kollar lite medan de ser på det. Så samtidigt som de ser på det så sitter jag och skriver lite. Har skrivit 238 ord och jag sitter redan fast. That's a suckie one!

På tal om anime så har jag börjat se på Sailor Moon. För er födda på tidigt på 90-talet så kommer ni säkerligen ihåg när man gick upp och såg på denna Sailor-hjältinna på helgmånarna. Började se om den serien förra sommaren tror jag det var, eller om det var sommaren innan dess. Men slutade när jag var på avsnitt 138. Men nu ska jag se om hela serien på japanska dessutom. Så jag ska se alla 200 avsnitt, och de ska dessutom vara mer brutala än vad de är på svenska.

Sjuk och mindre fräsch

Som ni kanske förstod på det tidigare inlägget så är jag sjuk. Och det visade sig ännu tydligare på maratonjmpan förut. Visst ar det kallt redan innan, men som jag frös! Satt inne och sålde lite allt möjligt (Proteingrejer, vatten, bananer, nyckelband, vattenflaskor och necessärer, jag hade infraärme  på, och hur mycket kläder som helst men ändå frös jag. Men så strax efter lunchtiden var jag tvungen att åka hem. Väl hemma slocknar jag typ med en gång och sov i en timme.

Känner mig lite piggare nu i alla fall, har fått i mig lite mat (ungsstekt kycklingfilé med ris och limesås), men det blir ändå en lugn kväll i kväll. Mamma och pappa kommer inte vara hemma, så en popcornskål, pepsi (Blääää, men inget annat finns hemma) och en bra film i soffan ska nog göra susen! :) Och att ha pojkvännen hemma när man är sjuk gör det hela mycket myigare!

25-09-10, L Ö R D A G

Sitter i mörket, snurvlar och smuttar honungsvatten. Det är nog någonting av det äckligaste jag smakat på. Men jag måste för halsen!

Ska vara på maratonjympa idag och vara trevlig och kry. Bäst att ladda på med mer vatten och stålsätta sig för den regninga kylan. Det är nämligen så vädret ser ut här, regniigt och kallt. Är rädd för hue få motionärer det kommer. Men det får vi ta när det kommer!

*Host,host och lite harkel*

Har sedan ett par timmar tillbaka bänkat mig i soffan ute i vardagsrummet. Det känns som att jag blivit påkörd av ett tåg eller någonting i den stilen. Är helt slut och har inga planer för kvällen. Kan inte se på tv inne i rummet för att... jag vet inte. Men det betyder att jag inte kan se på någonting som går ikväll, om det är någonting bra ikväll.  Hehe

Måste vara hyfsat kry imorgon, eller egentligen väldigt kry, men i alla fall. Vi ska ha maratonjympa med Friskis och Svettis och jag kommer vara ute hela dagen. Kan ju alltid hoppas på att jag får vara med pojkvännen imorgonkväll, men det kan också vara så att han vill och måste plugga teori. Vifår se vad som händer helt enkelt.


24-09-10, F R E D A G

To day it's Friday! Vad händer denna fredag? Har väl inga större planer egentligen. Men eftersom jag inte är i skolan just nu var en tanke att jag skulle plugga. Känner att jag har någonting på gång i kroppen och vill inte smitta ner alla andra.

Men plugg i alla fall! Hoppas på att jag orkar läsa lite av det jag ska ha läst tills på måndag och Så ska jag se dagens och gårdagens föreläsning. Hörde att gårdagens föreläsning inte var mycket att ha, men jag ska kolla för säkerhetens skull.

Någonstans där i mellan, eller lite senare i eftermiddag ska jag nog ta mig lite tid och spela Sims! Det var otroligt längesedan jag gjorde det ordentligt nu (utöver att jag gjorde det här om dagen) och känner att jag är sjukt sugen!

Är det bara jag som är dum eller...?

Jag håller just nu på att kolla igenom lite kurslitteratur inför den kommande veckan. Ska läsa (om jag fattar det rätt) två (låååååååånga) kapitel ur boken Att finna balanser av Lars-Åke Kernell och tre läroplaner till nästa vecka. Läroplanerna är lätta att fatta vad man ska läsa - allihop och allt! Men i boken är det inte lika självklart.

Nu är dock nästa veckas läsning kanske inte det bästa exemplet, för en gångs skulle så hintar det lite om vad man ska läsa, men tidigare veckor. Vi ska till exempel läsa Elevens värld av Gunn Imsen, på läseguiden vi fått står det att vi ska läsa sidorna 15-59 och 199-333. Men när vi sedan ska ha läst någonting speciellt så står det inte ens vad det ska handla om.

Jag känner mig så himla korkad när alla andra (eller det låter så på dem i alla fall) i min seminariegrupp har läst, vissa träffas till och med i basgrupperna för att diskutera det som vi ska ha läst... Men någon gång kanske jag kommer in i det. Det hoppas jag i alla fall. Har ju fem år på mig.

23-09-10, T O R S D A G

Det börjar bra i alla fall, skriver lite grann. Kanske kan jag komma in i mina gamla skrivvanor, kanske skriva lite intressantare inlägg. Men det tar vi när det kommer.

För er som inte följt mig tidigare, vet att jag skrivit mycket men haft en svacka det senaste. Och nu har jag bestämt mig att jag måste börja igen. Har börjar skissa lite på en story och får se vart den leder. Hoppas på det bästa!



För övrigt, detta inlägg skulle ha publicerats imorse, men på grund av någonting, vet inte vad - så har det inte gjort det.

Politik. . .

För att svara på förra kommentaren från Thomas - Det var inte frågan om han skulle dö eller inte, det var bara någonting som slog mig och att jag i så fall inte skulle våga göra den.  ^^


Politik... Smaka på ordet pol-i-tik. Precis som att en tik skulle ha olika poler. xD Nej skämt å sido.

Men det är i alla fall det ordet som är på folks läppar just nu. Är det bra eller dåligt att SD är inne i riksdagen? Vågar jag säga vad jag tycker om jag är folkpartist? Vågar jag säga vad jag tycker om jag är vänsterpartist?

Det var faktiskt en tjej som sa så på bussen idag "Jag är på en allmänplats och vet inte om jag vågar säga vad jag tycker här, kanske är det någon som blir arg". Man hör i skolan hur folk blir rent ut sagt arga när de pratar om vad som hänt nu under valet.

Och där håller jag med! Tänker inte säga vad jag tycker är fel förutom att jag tycker det är hemskt att SD är i riksdagen, men ändå. . .

22-09-10, O N S D A G

Idag började det bra, vaknade - helt utvilad klockan 9. Och detta trots att ajg inte behöver gå förrän 11, så varför? Jo, Idag ska jag äta en ordentlig frukost samtidigt som jag läser en artiken på nästan 20 sidor. Måste ju få lite gjort menar jag.

Vi ska till våra VFU-platser idag (VFU=VerksanhetsFörlagdUtbildning, alltså praktik). Ska bli intressant att se vart vi ska vara och så. Jag vet inte alls vart skolan ligger eller någonting sådant, men det ska nog gå bra!

Dagens happening är att min älskade pojkvän har sin halka idag. Jag vet att det kommer gå jättebra för honom, får bara hoppas att han inte kör ihjäl sig! Har det hänt att man kört ihjäl sig på haklan? Hmm. . . Hoppas inte det, då lär inte jag våga göra den. Tihihi...

Ny start, nytt kapitel, ny blogg

Från och med idag, 21 september 2010 ska saker och ting bli annorlunda! Har tidigare haft en blogg, lilaslingan.blogg.se, men jag tröttnade! Det enda jag gjorde där var att klaga och det sista skrev jag inte ens ett inlägg i veckan. Så nu blir det att börja om!

För er som inte kände till min tidigare blogg ska jag berätta lite om mig själv. Jag är en 19 årig tjej som just nu läser lärarprogrammet på Göteborgs universitet. Tanken är att jag ska bli gymnasielärare i svenska och historia. Vem vet, kanske jag lyckas!

Jag bor fortfarande hemma tillsammans med min mamma, pappa och mina yngre syskon. Och som det ser ut nu så lär jag bo hemma ett tag till. Jag har en pojkvän som bor en bit här ifrån, på andra sidan Sverige för att vara exakt. Men det fungerar alldeles utmärkt i alla fall!

Jag är inte riktigt säker på vad den här bloggen kommer att handla om, om det kommer att vara ett ställe som jag skriver av mig på, eller om det kommer handla om någonting speciellt. Men det återstår att se.

Välkommen till min nya blogg!


A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0