29-10-11, L Ö R D A G

Jag är ledsen kära bloggare, men jag kan inte vara starkare än vad mitt måeende gör mig just nu. Det kommer bli en bloggpaus nu och ett tag framöver tills att saker och ting ordnar sig och jag vet att jag kan skriva roliga och glada inlägg. Vet inte hur lång tid det tar. Men så är det.

Hoppas ni har förstående för detta! <3

26-10-11, O N S D A G

Just nu taggar jag inför morgonens presentation. Ska berätta om mig själv... hmmm, hur kommer detta att gå? Har en PowerPoint på 11 slides så det var en del.

Men nu börjar vi snart så jag måste bege mig.

See ya!

Dagen blir alltid lite bättre med...

... en kommentar. Och mycket bättre när det är flera. Skulle väl inte säga att min blogg är den mest kommenterade bloggen, så varje gång det kommer så blir jag otroligt glad! :)

Kommer ihåg första terminen på lärarprogrammet och när jag höll på med min första hemtenta. Fick massa fina lyckoönskningar och det gjorde mig verkligen jätteglad!

Så fortsätt kommentera! :D Hihi (A)

Trött

Fy bubblan vad jag är trött! Sitter här på utbildningen och dör av trötthet. Och kaffet smakar bränt. Just nu för tillfället är livet jobbigt. Haha!

Hoppas det inte håller på enda fram till 18 idag, tvivlar på att vi har sådan tur. Hehe :P

Maskerad

Har blivit bjuden på maskerad. Helnajs ju! Har bestämt mig för vad jag ska vara, men tänker inte avslöja det förrän jag har bild på det! :D

Fick lånat en klänning till min outfit idag, ska åka och kolla på en peruk i veckan och sedan är det bara sminkningen som jag funderar över. Har inte rikitigt bestämt mig än, men ja. Skorna bestämdes efter att ajg såg hur klänningen såg ut.

24-11-10, M Å N D A G

Igår var ingen bra dag för mig och mitt självförtroende, men det är bara att ta nya tag idag!

För 25 minuter sedan började ännu en dag av en hård vecka. Hård men oerhört rolig! Det är sista veckan i utbildningen och jag måste säga att det kommer bli tråkigt att lämna den. Även om de här fem veckorna varit ganska intensiva så har det varit jätteroligt!

Idag ska vi göra första redovisningsförsöket av "Den sista presentationen". Jag känner mig väldigt oförberedd och igår när vi gick igenom det sista kändes det mest som att vi snöade in oss på småsaker - vilket i stort sätt hela veckan bestått av. Men vi får se - det blir nog bra till slut. :)

22-10-11, L Ö R D A G

Dagen började inte så jättebra idag, pappa försökte väcka mig. Och när han väcker folk knackar han på dörren och säger typ "Anna, dags att vakna" och inte så mycket mer. Idag öppnade han dörren och uppenbarligen sa det men sedan smällde igen den igen (uppfattade jag det som när jag låg halvt medvetslös i sängen). Vilket i sin tur ledde till att jag blev grinig. Jippie...

Men nu är det bättre, jag sa förlåt till pappa för att jag var grinig på honom och sa att det var för att han smällde i dörren och allt blev bättre!

Nu har vi bakat minipizzor, det blev över 30 st så förhoppningsvis räcker de länge den här gången. Haha! Jag lär inte kunna äta några på ett tag dock - hela den här veckan har jag mått jätteilla så fort jag stoppat något ätbart i munnen, men när jag dricker går det bra. hmm... inte bra! Vill kunna äta!

Och jag insåg det i typ onsdags eller något, att de enda ätstörningarna jag riskerar att få är då att jag äter alldeles för mycket och bullemi. Det skrämmer mig en del, speciellt med tanke på hur veckan sett ut. Hoppas det blir bättre snart!

Så snart jag druckit upp mitt kaffe blir det promenad med Tilda. :) Det var ett tag sedan man träffade henne så det ska bli übermysigt :)Tihihi! Så får vi se om det blir stan med Josefine senare. Hon hade glömt bort mig lite - jag menar hur kan man glömma bort mig?  Dahh. Haha - nu driver jag med dig Josefine! <3

Stress

Det blev lite stressigt förut, 16:15 insåg vi att vi behövde få klart både det mesta för måndagens presentationoch skicka in jobbansökan innan 18, sen kom jag på att jag skulle iväg och städa 17:15. Det blev som sagt väldigt stressigt. Hehe. men nu är det lugnt och vi sitter i gruppen och skypar.

Vad jag mer skulle berätta om den här veckan var att jag blivit bilägare - trodde jag. Haha! Daniel ringde igår och sa att han skulle köpa oss en bil, men precis innan jag åkte och städade idag fick jag ett sms där han skrev att han inte köpt den för att säljarna hade inga ägarbevis att visa. Så det var ändå ett klokt val! :)

Bilen kommer när den kommer!

Hard work, work!

Sa ju att jag skulle skriva mer idag. ;) hehe!

Gruppen är påväg, men tänkte slänge iväg ett inlägg innan de dyker upp. :)

I veckan har jag faktiskt fått jobbat lite, inte mycket, men lite. Madelene, en gammal kompis från högstadiet städar en förskola här i kommunen vissa kvällar. Och nu när det börjar bli mörkt ville hon inte vara i det stora huset ensam, så hon frågade om jag ville hjälpa till. Självklart ville jag det! :)

Så på kvällarna den här veckan har jag städat en förskola. :) Det har bara tagit en halvtimme, men i alla fall. :)

21-10-11, F R E D A G

Förlåt så hemskt mycket mina fina läsare! Har inte haft tankarna på bloggen alls den här veckan, vet inte vad det är med mig! :O Har egentligen inte gjort så mycket som kan ha kommit i vägen. Men men, now I'm back in business!

Och appropå bissines - idag kommer min företagsgrupp hit så ska vi fixa det sista inför måndagen. Sedan måste jag söka det låtsasjobbet jag berättade om i måndags - har inte riktigt fått gjort det än. Haha... Men det ger sig.

Jag har en del att berätta om från den här veckan, men det får bli i fler inlägg. Annars riskerar det att bara bli ett inlägg. ;)

- Take Care!

17-10-11, M Å N D A G

Jag kände faktiskt inte för att blogga i helgen, det blev som ni såg ett kort inlägg i lördags, men där tog det stopp.

Just nu sitter vi på AME för utbildningen. Har en hel del att göra den här veckan. 3 stenciler, en PowerPoint om vårt företag, en finansplan och sedan ska vi söka ett låtsasjobb som företagarna har kommit på. Men det kommer bli bra. Får skriva senare för nu ska vi strax börja jobba. Tihihi!


15-10-11, L Ö R D A G

Ysch! När jag vaknade förut kändes det som att det var söndag. Men tack och lov insåg jag snabbt att det var lördag! Hihi!

Just nu håller jag på att göra mig i ordning, ska in till stan för att möte Josefine och få tillbaka min mobilladdare. Glömde den hos henne för två veckor sedan eller vad det nu var. Tur att man har en teknikgalen pappa så det finns likadana sladdar här hemma. :P

Efter trippen till stan ska jag umgås med min syster, vi skulle ha en liten spadag och se på Guldkompassen (hon har nyligen läst ut boken) och grejer. Ska bli megamys! :)


14-10-11, F R E D A G

Ikväll ska jag umgås med Fiia och Lollo! :) Ska bli trevligt! Hihi! (Vad massa utropstecken det blev. xD) Och trot' eller ej - men det är jag som ska köra hem till Lollo... eller okej - övningsköra till Lollo. Behöver all körning jag kan få.

Så jag är kort idag, det kommer nog inga fler inlägg idag, men ni får klara er ändå ;)

13-10-11, T O R S D A G

Okej, jag insåg igår att jag kommer inte orka ha "blogg-paus" nu... Visst jag mår inte toppen, men nu har jag besämt att jag inte tänker låta det gå ut över er. Jag ska vara starkare nu!

Sitter på utbildningen, men har kaffepaus i 7 minuter till. Så jag passade på att gå in och blogga lite. (A)

Det var skiiiitkallt när jag gick förut, nu märks det att vintern är på väg - och jag tycker inte om det! Jag vill ha sommar igen. Sommar och sol!

Men nu börjar vi snart igen, See ya! ;)

En ursäkt...

Jag måste be er läsare om ursäkt, men jag kommer nog inte blogga så mycket under en period till nu. Det har hänt lite grejer och jag känner mig inte helt bra just nu. Så ja... nu vet ni...

Människor...

Jag är så jävla trött på människosläktet! Bara så alla vet! Jag var tvungen att få ur mig det... är så sjukt irriterat, trött och ledsen!


S&F

Jag är med i en tävling på Lily-bloggen. Gå med ni också! :)

Tryck på bilden så kommer ni dit)


11-10-11, T I S D A G

Jisses alltså! Min röst! Jag överdriver inte om jag säger att den är helt borta och jag har dunder ont i halsen. Så jag fick efter en del övervägning sjukanmäla mig idag. Men jag ska bara vara borta idag, mer tänker jag inte gå med på! Missar information om ekonomi idag om jag inte läst helt fel. Men det är inte mycket att göra.

Idag få jag ta det lugnt! Tänkte att jag skulle beställa hem blanketter om handledare för privat körning, svärmor har erbjudit sig att köra med mig lite innan uppkörningen så då ska vi fixa papper! :)

Hos min älskade

Sitter just nu och lyssnar på musik på youtube, för stunden är det Sonic Syndicate som spelas. Det är ett tag sedan jag lyssnade på dem och jag är förvånad över att jag inte lyssnat på dem mer. Dock kanske det beror på hur mycket jag förändrats de senaste två åren, men i alla fall. Hehe!

Nu blir det till att vara social med min älskade!

Peace!


09-10-11, S Ö N D A G

Det börjar bli riktigt kallt nu. Det är nästan så att jag ska ta på mig vinterjackan sedan när jag ska till Daniel, för det är dit jag ska idag. Var där en sväng igår, men så bestämde vi att jag skulle åka tillbaka idag istället och eventuellt stanna över natten. :) Det blir bara att göra sig i ordning så ska jag bege mig. :)

Nya stövlar

Detta är helt klart ett av de bästa köpen jag gjort! En tjej sålde ett par stövlar på den facebooksidan jag berättat om tidigare för 100 spänn och när jag idag köpte dem såg jag att de var helt oanvända. Aaaawsome!


Bullar!

 

Hehe, jag hann änna äta upp bullen innan jag kom på att jag skulle blogga och alltså ha en bild på den, så det fick bli den gamla bilden. :P Men jag bara måste lära mig baka bullar ordentligt! Och baka dem så de alltid är saftiga och smakrika trots att de varit frusna! Så mitt nästa mål i bakväg är bullar! Har ju testat på att göra en tårta (Shit, det har jag nog inte skrivit om) och nu får det bli dessa pärlsockerbeklädda kanelmonster som man inte kan få nog av! :D


08-10-11, L Ö R D A G

Det blev visst bara ett inlägg igår, hoppas ni överlevde ändå... om inte annat märker jag det på statistiken ;)

Har fått kört lite idag med, ska försöka få kört lite sen. Det känns faktiskt helt okej nu. Ångesten över förra uppkörningen har gått över och jag tror på mig själv igen. Det är självklart lite grejer att tänka på men vi får se. :)

Har kollat med Josefine om hon ville hittat på någonting idag, frågade redan igår och hennes sms-ja försvann någonstans vi båda funderar över var, så vid halv 9 igår kväll undrade hon varför jag blev så tyst och då var det lite sent för henne att åka hit från Frölunda. Vi får väl se om hon kommer hit idag istället. :)

07-10-11, F R E D A G

Klockan är två och jag har vaknat, gjort mig i ordning, hämtat ett pass, en krustång och övningskört! :) Fick köra i stan för första gången. Spännande ändå att jag kört i ett och ett halvt år och idag var första gången jag kör inne i stan. Men vilket fall som helst så gick det riktigt bra, och med tanke på hur längesedan det var jag körde sist. Dock är jag redan nervös inför uppkörningen eftersom jag inte har en aning om vad för bil det är jag kommer få köra där.

Men, men... idag ska det bli en slapp dag. Behöver skriva upp lite av vad jag ska säga på redovisningen på måndag, men utöver det blir det nog lugnt. :)

Burrelli burrelli burr!

Jag fryser! Som bara den! Det första jag gjorde när jag kom hem förut var att slänga av mig jeansen och dra på mig mjukisbralls! Men ändå fryser jag som bara den. Hum...

What a day!

Inte vila och ingen ro! Här ska slitas och jobbas!

Haha, nej inte riktigt, men jag är gött slut i huvudet! Har jobbat med företaget hela dagen och det har varit jobbigare än jag trott. Blev tyvärr inte bättre av att morgonen inte blev som tänkt. När jag i morse skulle göra i ordning kaffe kom jag på att jag behöver ha ett paraply, går dit vi brukar ha ett. Men inget där! Frågar bror var han gjort av det - han har inte en aning. Hemsk som jag är blir jag på dåligt humör springer runt som en glaning i säkert 30 min, inser att jag kommer missa bussen får skjuts av pappa (älskade pappa) och är i tid. Men tror ni bussen är det? Klart som tusan den inte är. Så 8:50 (ska vara på plats 9 och det tar typ 10 min dit) kommer bussen, 20 minuter sen och jag blir inte gladare av att telefonen krånglar.

Men men, det känns bättre nu, ska ta mig en kopp kaffe och sedan sätta mig vid Photoshop för att göra vår reklamaffisch!

06-10-11, T O R S D A G

Ska strax  gör i ordning mitt kaffe att ta med på vägen till utbildningen, sedan ska jag bege mig till bussen trots det här ösregnet. Uschani mig! Tycker inte om det här vädret! Men det är bara att bita ihop, ta på sig bra med kläder och paraply och hoppas på det bästa. Hehe :P

Min hals har dock blivit värre, sedan förra veckan har jag varit lite smått förkyld (jag och alla andra från utbildningen), men idag när jag vaknade var det riktigt painful! Kunde knappt svälja. Jag hoppas verkligen det blir bättre snart, eller att jag blir så dålig att jag får mig ett par, tre dagars vila.

Dagens fail xD

Jisses vad korkade vissa är. Kanske är jag elak, men i alla fall...

Som så många andra kommuner har även min kommun en gruppsida på facebook där man kan köpa, sälja och byta saker. Den sidan är det inget fel på förutom att folk är väldans snåla och ger riktigta skambud när det är bud som gäller. Men till saken!

Idag var det en person som la upp en annons om en svart iphone 4 i bra skick som hen säljer för 3000 (so far so good) - nu till fail-delen: telefonen är operatörlåst men hen har inte en blekaste aning om till vilken operatör och har inte tid/ork att ta reda på det eller låsa upp den. Då kanske ni kan gissa vad min första tanke var - Stöldgods! Det krävs inte mycket kunskap för att veta hur man tar reda vad för operatör man har. Och varesig det är abonemang eller kontantkort så måste man veta var man betalar räkningen alternativt vilket kontantkort man ska köpa.

05-10-11, O N S D A G

Det blev en del gjort idag, hade kunnat ha gjort mer, men på grund av sjukdom, körlektioner och arbetsintervjuer så blev det inte så produktivt som det kunnat. Men det får bli nya tag imorgon! :)

Sedan följde jag med mamma och pappa till Mölndal för att kolla hyllor och skit till vardagsrummet, men det fanns ignet som de fastnade för så istället blev det lunchbuffé på något ställe på Stigs center (det ska vara särskrivet va?). Där hade de vanlig husmanskost, lite asian style och sushi. Så idag förlorade jag min sushioskuld. Och jag får säga att jag tyvärr inte gillar det speciellt mycket. Ska dock någon gång till ett ställe där de bara serverar sushi, där smakar det nog annorlunda då maten på detta ställe inte var mycket att hurra för.

Ångest på hög nivå!

SÅ! Nu är nästa teori och uppkörningstid bokad. Får ångest bara jag tänker på allt som har med körningen att göra, men jag tror att det mesta av min ångest under den här hösten kommer att släppa så snart jag är klar med det. jag kan inte annat än göra mitt bästa och kämpa vidare, hur ont än förra uppkörningen gjorde. Nu gäller det att plugga teori och köra ännu mer!

Önska mig lycka till! :)

Mumma!


Final Season

Tisdag, 4 oktober... Säsongspremiär av sista säsongen av desperata husfruar. lääängtar till i kväll! :D


Kanelbullens dag

Hur många av er är det som missat att det var kanelbullens dag idag? Jag är en av dem. Don't really get varför kanelbullen ska ha en egen dag. Men men, bullar är gott och mamma har bakat idag så jag klagar inte! :)

Inte på henne i alla fall. :P Tänker inte skriva de negativa grejerna här, så glöm det ;) haha!

Kollar just nu på Huset fullt, ni vet serien som tvillingarna Olsen slog igenom med. Urgullig serie, och tvillingarna är urgulliga! Och i det här dåliga vädret passar serier superbra! :)

04-10-11, T I S D A G

En väldigt sömnlös natt i natt. Två nätter har jag faktiskt somnat tidigt och sovit natten igenom. Men i natt blev det inte så. Så nu kna ni gissa hur jag mår. Haha :P

Men om typ en timme ska jag bege mig till mig jobbcoach så då blir det någonting gjort den här dagen. Det värsta med att ha coachen i stan är att jag är så himla shoppingsugen, men jag har inte ekonomi till att shoppa nu. Så det får inte bli något med det. haha...

Nu ska jag fixa mig lite kaffe och sminka mig.

Hemma!

OBS! Blir bara ett kort inlöägg nu. OBS!

Nu har jag kommit hem efter en kort men produktiv dag! :) Detta företaget kommer blir så bra när vi är klara! Tihihi!

Försökte ta bild på min sminkning, men jag är ledsen, det såg inge vidare ut, så det blir inga bilder. Haha!

Istället ska jag ta på mig mjukisar, tvätta av mig sminket och dra i en hårinpackning. Hittade ett recept på hemgjord hårinpackning jag tänkte testa. För er som är intresserade kommer jag lägga uppp det under. Ikväll kommer troligen och förhoppnongsvis Daniel hit en sväng. Han bad mig komma över i lördags, men sen visade det sig att han och lillebror var på filmkväll/middag så han hade väl glömt bort mig. Hehe :P

Hårinpackning
½ lite övermogen avokado
2 msk honung
1 msk majonäs
½ msk olivolja

Låt verka i 20 minuter, skölj sedan ur och tvätta med schampoo och balsam.

03-10-11, M Å N D A G

Mitt löfte den här månaden är att verkligen försöka få i gång bloggandet igen! Och igår gick det ju bra - blev hela tre inlägg så nu kna jag ju inte svika er! :)

Ska i väg till AME (arbetsmarknadsenheten) idag där vi ska tillbringa vår tid under resten av utbildningen. Visserligen ska vi inte vara där förrän 13:00, men jag har insett att jag lätt fastnar vid datorn när jag ska göra mig i ordning så det är lika bra att vara upp i tid.

Jag funderar på om jag ska låna pappas kamera idag och fota sminkningen som blir idag. Har  fått lite önskemål om detta från en kär vän. Vi får se, det lovar jag inte, men kanske. :)

Men nu ska jag fortsätta göra mig i ordning så skriver jag sen! :)

Trappa eller hylla?

Har lite problem med hur jag ska förvara mina nagellack. Har det senaste fårr mig en del nagellack så nu behöver jag ett bra sätt att förvara dessa. Med tanke på min ekonomi känner jag att jag ska snickra ihop något själv. Såg en video för jättelängesedan då det var en tjej som hade en for av mindre trappa att ha nagellacken i, och det såg riktigt bra ut, nackdelen är ju då att den tar mer plats än vad den ger utrymme, så istället kanske jag gör mig en liten hylla att ha dem i... Vi får se helt enkelt. Säger till när jag är klar med vad det nu blir ;)

Städtajm!

Eller jah, det var städtajm förut. Nu känner jag mig ganska färdig med rummet. Så hela rummet är städat, ska gå igenom garderoben bara, göra rent lite sminkborstar och så. Sedan funderar jag på om jag ska lägga en beställning på lite nya grejer från elf igen, behöver lite grejer. Men jah.. vi får se. Har egentligen inte pengar till det just nu.

What can I say... 02-10-11, S Ö N D A G

Som rubriken säger... vad kan jag egentligen säga? har varit en ganska lån period nu utan bloggande, varför? Jo för jag har inte vetat vad jag ska blogga om. Dessutom har jag under den här veckan varit påutbildning så jag har inte haft tid att blogga. Ska verkligen försöka bli bättre nu!

Så jag kan ju börja med att berätta om utbildningen!

Det är en utbildning om entreprenöriellt tänkade via arbetsförmedlingen. Det handlar om att man ska förståelse för hur ett företag fungerar, inte i första hand för att vi alla ska bli egna företagare, utan för att vi ska förstå hur det fungerar. Bara för att man sitter i kassan på ica så betyder inte det att man inte ska ha koll på vad de i scharken gör (stavas det så?).

Så den här veckan började det då - vi hade en kick off uppe på Orust på hotell Sjögården, ett jättemysigt ställe, där fick vi lära känna varandra och gick igenom grunderna för företagen och så. Det var en fantastisk grupp av människor där. Alla pratade med alla och på den här korta tiden vi haft med  varandra hittills så kändes det som att man känt varandra mycket klängre än bara några dagar.

Fortsättningen på utbildningen kommer att bestå av att vi fick, inom en grupp på 4-5 personer, en tema där vi skulle komma på en affärsidé, min grupp fick motion och arbete. Vi skulle då brainstorma idéer där dessa två saker på något sätt skulle kompbineras och sedan starta ett företag av den bästa. Tänker inte avslöja vad vi valde, men med detta företag kommer vi att arbeta med de kommande fyra veckorna och sedan redovisa för massa viktiga människor i kommunen som politiker och så.

Alla redovisningar och grejer vi gjort har varit på engelska då det kom två engelskmän (okej, den ena var skott och den andra var engelskman) som är egna företagare och vet hur det fungerar. Så det är inte någon lärare som står och predikar om massa teorier och om hur det kan se ut i verkligheten. Utan det är två erfarna män  som berättar om deras erfarenheter och så. Det har verkligen varit jätteroligt och jag har börjat fundera mer och mer på i fall man någon gång kanske ska starta eget. :)

Bjuder på denna

A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0