Pluggtime

Sitter nu i skola, som vanligt, och pluggar. Eleanor står och ritar vid tavlan om vad Wind-up innebär. Väldigt spännande måstw jag ju säga. ;) haha








27-01-13, O N S D A G

Ja, då har det gått ett par dagar, var helt slut när jag kom hem i måndags och igår... ja igår var det bara konstigt. Men nu ät hon tillbaka igen, idag är hon himlans otaggad för dagens föreläsning för hon har hittills inte förstått någonting alls. Men det är bara att göra dey bästa av situationen.

Har bojkottat vintern idag, okej... inte helt, men till stor del. Ingen vinterjacka, inga vinterskor. Det kommer ju bli varmare i eftermiddag! :)




25-02-13, M Å N D A G

Ännu en ny vecka på g. Och idag börjar fysiologin. Jag måste säga att efter den allmäna anatomins första vecka lugnades jag faktiskt av att kursen inte var så hemsk som vi fått höra tidigare, men allmän fysiologi... Jag känner att lägga sig under en möglig sten de kommande veckorna och hoppas på det bästa känns ganska lockande. Men det är fem veckor sedan blir det en arbetsterapikurs och då är det förhoppningsvis väldigt mycket mer lugnare.
 
Efter skolan idag ska jag till h&m och köpa mig ett par asläckra byxor jag såg förra veckan. Det blir väl min tenta-belöning den här gången då jag inte gjorde någonting för att "fira" att ännu en tenta var avklarad. Så i eftermiddag/kväll blir det ett till inlägg, det kan jag lova. ;)
 

Att vara kreativ

De senaste åren har min kreativa sida minskat. Mitt skrivande. Visst har jag ju skrivit här i bloggen, men det är inte samma sak som att skriva en novell elelr en dikt. För min del. Har tänkt mycket på det den senaste veckan, och har saknat det otroligt mycket. Men jag har inte känt mig inspirerad och jag har inte känt att jag haft tid att skriva för min egen del. Men jag saknar det. Har idag läst igenom lite gamla saker jag skrivit. Allt var så dystert. Olycklig kärlek, dikter om smärta och svek. Det speglade verkligen av hur jag kände för livet. Och det är nästan det värsta. Hur jag upplevde världen och människorna i den. Så klart jag hade några viktiga och betydelsefulla människor i mitt liv, och de viktigaste finns fortfarande kvar, men att jag kunde vara så olycklig?
 
Ett litet utdrag ur det senaste jag skrivit. Det var längesedan jag skrev det - någonstans när jag var tillsammans med M tror jag. Alltså när jag var typ 17 eller något. Oj jisses...
 
Det mörka håret är uppsatt i en inbakad fläta, vilket gör att den liljevita halsen syns ännu tydligare i månskenet. Hjärtslagen slår långsamt och regelbundet. Synd att jag inte kan känna mina egna. Jag borde, men vill inte. Jag behöver det, vill inte skada henne. Jag borde, vill inte, vad spelar det för roll? Det finns hur många som helst, ingen kommer att lägga märke till det. En gång till och hon försvinner.


Att stressa iväg till bussen var något som Vira ofta gjorde, försov sig minst en halvtimme, och sedan slänga på sig kläderna, till och med första dagen i skolan, den nya skolan.
   Tack och lov var bussen sen, det stod ett tiotal personer på busshållplatsen, några stod och huttrade, andra stod helt stela, och tittade irriterat bort åt det håll som bussen skulle komma från.
   ”Jag fattar inte att bussarna alltid skall vara så sena här i den här hålan, kan inte bussarna bara skärpa till sig lite i alla fall?” hördes en blond, väldigt sminkad tjej.
   Andra stod och pratade om hur tråkigt väder det var, medan andra slöt in sig i sina egna världar med hörlurar i öronen.
   Vira själv hade glömt sin mp3 hemma, i all den stressen som pågått där hemma, mamma var sen till jobbet och skulle lämna Ludvig på dagis. Mats, mammas nuvarande man, hade redan vid 6- tiden åkt till jobbet. Hon kände magen kurra, ingen frukost hade hon hunnit äta. Och hon visste inte det nya schemat i skolan, hon hade inte ens träffat klassen.
   Mats hade fått ett nytt jobb, vilket hade lett att gruppen av människor, hon ville inte kalla det familj, för det var något de var innan hennes pappa försvann, fått flytta från villan i Göteborg, till en lägenhet här uppe i, Vira visste inte ens vad det hette, så lite tyckte hon om flytten. Mamma sa att de skulle flytta in i ett hus så fort de hittade ett. Men flytten till lägenheten hade gjort att Vira varit tvungen att slänga, sälja och skänka bort mer än hälften av sina saker. Tack och lov slapp hon dela rum med Ludvig, och hon fick rummet med balkongen.
   Äntligen kom bussen, folk som hade missat bussen om den varit i tid hade kommit, och det var ungefär 15 personer som gick på den, och det kom ännu fler på vägen.
   Väl inne på skolan skulle hon ju hitta klassrummet som hon skulle vara i. Hon begav sig till skopexpeditionen för att fråga.
   ”V- va - var är klass EST2b, och hur hittar jag dit?” Tanten som enligt namnskylten på skrivbordet hette Ing- Britt, och verkade jättetrevlig.
   ”Du måste vara Vira Jacobsson, har jag rätt?” Hon fick en nick som svar, att prata med vuxna gjorde henne alltid nervös.
   Ing- Britt sa till någon Beata, att sätta sig vid hennes skrivbord medan hon själv skulle visa Vira var hon skulle ta vägen. Skolan var ganska stor, den låg ändå tre mil från hålan hon nu skulle kalla sitt hem. Alla ungdomar måste ha valt den här gymnasieskolan. Det var hur mycket elever som helst, och det såg precis ut som ett High School gör i film. Långa korridorer, skåp längs hela väggarna, och så trångt att man knappt fick plats.
   Det kändes som en evighet innan de kom fram till klassrummet som hennes nya klass satt i, det visade sig att de hade historia.
   ”Bara jag inte behöver stå längst fram och presentera mig själv” tänkte hon för sig själv.
   ”Nej men, kolla vem vi har här! Den nya flickan vi har väntat.” sa en kort, spinkig, gråhårig gubbe, ”Detta är Vira Jacobsson, och har kommit hit enda från Göteborg och upp till oss. Hoppas du kommer att trivas här”

Neverstore - Neverstore

För en liten tid sedan släppte Neverstore ett nytt album. Ett band jag lyssnat på sedan jag var... 15 kanske? 15-16 någonting. Ett väldigt bra band måste jag säga. ;) Hehe  Men ja, nytt album då och jag är helt såld på det. Många riktigt bra låtar, så det rekomenderar jag verkligen!! :D
 
 
 
 
Detta är nog den låt jag nästan tycker bäst om. Tror jag, alla är ju super, men den här ger mig verkligen gåshud ända in i märgen!
 
 

24-02-13, S Ö N D A G

Jag måste bli bättre på att blogga. Men jag vet inte vad jag ska skriva eller när jag ska ha tiden. Det är liksom fullt upp. Men idag kan jag i alla fall skriva om gårdagen. ;) Haha, blev en kväll hos Fiia där vi såg på Melodifestivalen, ja vad ska man säga? Bidragen var ju i alla fall bättre än vad som visats tidigare veckor. Fy vad pinsamt att vi har så dåliga bidrag när det är här som stora festivalen ska vara... Men men, sedan begav vi oss hem till Tilda och mös där fram till halv 2 eller halv 3, jag kommer inte riktigt ihåg. Vi alla tr har mycket att  göra, så det är inte ofta vi alla tre kan träffas - men igår behövdes det! <3
 
Idag blir det... plugg... Har läst igenom powerpointen från den föreläsningen som min omtenta handlar om, men jag får verkligen inte in något genom att bara läsa. Så när syster kommer hem får hon förhöra mig! ;)

22-02-13, F R E D A G

Jag blir helt matt, en så himla bra bok! Jag kan verkligen inte lägga ifrån mig den, men läser jag för mycket blir jag för känsloladdad. För er som inte vet vad det är, recensionerna säger "allt som Fifty Shades of Grey borde ha varit". Det är den sortens bok det är, och känslorna jag känner är inte lust och kåthet, utan jag blir riktigt rödd av många kärleksfulla scener. Vilket i sin tur leder till att jag måste lägga ifrån mig boken. Jisses, var tvungen att skriva av mig lite.
 

22-02-13, F R E D A G

Jag blir helt matt, en så himla bra bok! Jag kan verkligen inte lägga ifrån mig den, men läser jag för mycket blir jag för känsloladdad. För er som inte vet vad det är, recensionerna säger "allt som Fifty Shades of Grey borde ha varit". Det är den sortens bok det är, och känslorna jag känner är inte lust och kåthet, utan jag blir riktigt rödd av många kärleksfulla scener. Vilket i sin tur leder till att jag måste lägga ifrån mig boken. Jisses, var tvungen att skriva av mig lite.
 

21-02-13, T O R S D A G

Var är mitt liv? Gör jag annat än pluggar? Nej, det gör jag typ inte. Fick tränat i fredags, men hade ju varit dålig under torsdagen och sedan blev det värre. Var hemma hos Fiia under lördagskvällen och hon och Sofie kom förbi en sväng i tisdags, men annars nada. Och den här helgen hinner jag inte göra så mycket mer då jag har omtenta på måndag. Vet inte om jag skrivit det, men jag var 1,5 jävla poäng från godkänt på en del, så måste änna plugga i helgen med. kul! ;) Jisses alltså! Jag är helt slut på kvällarna och ikväll slår nog det mesta, är verkligen helt utpumpad och jag kom hem för... nästan en timme sedan. Snart är det sängen som gäller!
 

17-02-13, S Ö N D A G

Idag mår jag inge vidare, hela helgen har jag känt mig... inte som mig själv. Halsen rasslar, huvudet dunkar, kroppen värker. Ja ni vet ju hyr det kan vara. Känns lite som att kroppen säger ifrån för allt stressigt pluggande som varat i typ två månader. Men det är inte över än - tyvärr. Så nu blir det i alla fall satc och ingefärste!

Ny bok

Nu har hon att läsa! ;)



Som tack för besväret

Eller besvär kan jag väl inte kalla det - jag har ju valt det själv. Men det blev att jag klickade hem två klänningar för att jag kämpat mig igenom tentan. Nelly hade 100 klänningar för 100 kr, så då vart jag ju änna tvungen. ;) Förhoppningsvis kommer de imorgon, annars dyker de la upp i nästa vecka. :)
 

Alla ♥ dag

"Be my valentine", "kärlek", " älskar dig", "vi för alltid" det är ord som just nu strömmar på facebook. Och det stör mig inte alls lika mycket som jag trodde att det skulle göra. Och ska jag vara absolut helt ärlig så måste jag säga att det känns bättre att vara helt ensam på alla hjärtans dag jämfört med att ha en partner och inte få vara med honom. Förra året firades med tjejorna, men eftersom de har sina män så tänker jag inte kidnappa dem, jag ska  idag ta hand om mig själv, köpa någonting gottigt (typ glass) och bara njuta! Det finns en där ute jag tycker väldigt mycket om, och mina tankar går till honom, men tills att han blir min tänker jag bara vara med mig själv!
 

13-02-13, O N S D A G

Vilket liv jag har just nu alltså. Bara massa plugg, och så kommer det fortsätta ett tag till. :P Har den här veckan börjat med neuroanatomi och fram till att vi gick igenom hjärnstammen igår var det inte så himla farligt, så vi får väl se hur det ser ut idag när vi ska prata om... lillhjärnan kanske det var? :P
 

10-02-13, S Ö N D A G

Vilken pärs. är helt slut idag. Att en tenta kan ta så mycket energi?! Det är helt stört verkligen. Men det känns ändå som att det var en bra dag, tentan gick...snabbt, var klar inom en timme typ, sedan var jag med Eleanor i väntan på att hennes karl skulle komma in till stan för hennes födelsedagsmiddag.Väl hemma kom Tilda på besök, då det blev vin och melodifestivalen (som för övrigt var ett fiasko) och massa prat. Var längesedan vi två gjorde någonting bara hon och jag, men ändå känns det som att det inte var mer än någon vecka sedan eller så. :P
 

08-02-13, F R E D A G

Den här veckan har bara bestått av plugg! Fick slappna av lite idag då jag var och klippte mig, men annars har bara plugg stått på schemat, och även åtta timmar idag bestod av detta. Tillsammans med Eleanot begick jag mig till salongen, fick håret klippt, tog en sushilunch och sedan blev det typ åtta timmars plugg. Imorgon står det tenta på schemat.
 

04-02-13, M Å N D A G

Vilket oflyt, mitt busskort gick ut igår, vilket jag inte märkte förrän väl på tåget igår.... what a bummer!

Sitter nu på föreläsningen och försöker koncentrera mig, går inge vidare. :P




Lång dag

Jag är helt slut i huvudet! Det har varit mycket idag, och jag är inte ens halvvägs... Men nu ska jag faktiskt lägga ihop för idag. Har ändå fått gjort relativt mycket tror jag, kanske till och med lärt mig något?
 
"Vad är väl ett liv bland människor, det kan ju vara fruktansvärt långtråkigt och dötrist och tråkigt och alldeles... alldeles för långt bort"
 
Haha, ska nog ta och åka till affären och köpa mig någonting ätbart! :)
 

01-02-13, F R E D A G

Precis som jag igår skrev, att januari bara sprungit iväg, så har denna vecka gjort detsamma. Och imorgon är det  helg - men inte en pluggfri en. Ska till skolan nu och sitta och plugga med några tjejor i hopp om att vi får in lite, sedan när jag kommer hem ska jag kopiera upp resten av bilderna jag började på igår, skriva in muskler och rörelser i olika listor och... ja.. Det blir fullt upp idag. Ska väl också försöka få köpt någon form av färgpennor så jag inte behöver slösa på Eleanors i nästa vecka.
 

A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0