30-10-14, T O R S D A G

Idag var en stressig morgon.  Fast egentligen inte.  Vaknade i tid,  gjorde det jag brukar men helt plötsligt var klockan 7:20 och jag hade inte ens tänkt att ta på mig jackan.  Det var bara att slänga på sig den, sjalen,  och skorna.  På väg till  cykeln inser jag är det är - 1 grad,  jag har inte lunch med mig och jag behöver både mössa,  vantar och en tjockare halsduk.  Springer in för att hämta det jag glömt och springer tillbaka ut. Redan här är jag andfådd pga att jag inte är helt frisk än och jag misstänker att jag har någon tempraturbunden astma då jag får jättesvårt att andas redan vid +10 grader.  Men,  men.  Får verkligen trampa på ordentligt till tåget eftersom jag ska ta det som går 7:32. Och hann må ni tro!  Till och med så pass att jag hann vänta på tåget och inse att jag inte fick med mig hörlurar.  Man kan inte få med sig allt inte. 

29-10-14, O N S D A G

Regn och rusk.  Jag har nog skrivit det tidigare,  men för var dag som går känns det mer påtagligt att det är höst . Kallt,  blött och framför allt mörkt.  Än så länge är det relativt ljust när jag går hemifrån och kommer tillbaka,  men det dröjer inte länge innan det är kölsvart  ute.  Visst,  folk säger att det är en varm höst  och igår pratade de på nyheterna om ett värmerekord .  Men jag känner inte av den här "värmen"  för jag har halsduk,  mössa,  vantar och raggsockar ändå!  

24-10-14, F R E D A G

N dag med vila gjorde verkligen susen!  Nu skrev jag ingenting igår  för att jag hade fullt upp ändå,  men jag var verkligen som en ny människa igår!  Dock gjordes det nog för mycket,  för jag vaknade lite krasslig idag igen.  Så idag ska jag ta det så lugnt som möjligt.  Måste inhandla lite inför söndagens middag dock,  ska testa fooled pork.  Så jag måste hitta Jackfruit och ska köpa någon god mörk öl att ha i marinaden.  Vad kan det bli?  Jag som inte dricker öl? Men jag känner ändå att det är skönt att få gjort det så jag inte behöver åka in till stan och fixa det imorgon,  hade jag varit hos S hade det u varit lättare,  men han var upptagen ikväll så det funkade inte. Sen är det dumt om jag skulle smitta ner honom.  

Idag är det verkligen höstrusk och mörkt ute

22-10-14, O N S D A G

Hallå i sjukstugan! Är dunderförkyld här just nu! Det har inte satt sig i halsen, tack och lov, men jag är snorig, nysig och har ont i kroppen. Det började väl lite smått i måndags då jag dessutom somnade klockan 8 (första gången) på kvällen, men igår var helt bananas! Var så tung i huvudet va?! Jag känner att jag får vila från träningen den här veckan, trots att det inte känns i halsen. Många tycker ju att man kan träna ändå. Men jag har verkligen inte tid att vara sjuk just nu! Min handledare på praktiken tyckte att jag skulle stanna hemma idag då det bara är möten och ingen patientkontakt idag. Sagt och gjort. Hemma är jag! Och jag har börjat dagen långsamt! Frukost med Lillasyster framför TVn och nu är det dags att börja plugga och läsa lite. Måste få gjort så mycket jag klarar av. Det blir sängen tidigt så jag orkar med morgondagen! Så ingefärste, näsdukar och vila är mina vänner idag!
 
Självklart åker raggsockarna på!
 
 

20-10-14, M Å N D A G

Trots att det,  för mig,  var en väldigt lugn helg är jag idag helt slut.  Börjar bli förkyld känner jag och har nyst  fler gånger  än jag kan räkna,  snörvlat till 1000 och hjärnan har allt annat än hängt med. Funderar på hur jag ska göra med träningen imorgon,  känner av halsen,  men ont gör den inte.  Sen kan det ju dock vara dumt att pressa kroppen för hårt i och med att jag måste vara på praktiken.  Har inte råd att vara sjuk den här veckan när jag har egna patienter varje dag liksom!! Men ikväll blir det sängen ganska snart,  har druckit ingefärate  och tänt ljus.  


En bra söndagskväll

Finns  det någonting härligare än en redig gryta till middag på en kall höstsöndag ? Jo,  att toppa det med ett  bad efteråt!  Till middag idag vart det en asiatisk svampgryta.  Vad som gjorde den asiatisk var väl kokosmjölken och sweetchilin,  men god var den!  Godast jag gjort hittills fick jag till och med höra.  Grajt!! 

Så nu ligger jag i badet och  kollar på när S rakar huvudet.  Hade aldrig orkat med att raka mig så ofta. Men han tycker  det är värre att fixa håret så det är väl så det är.  


19-10-14, S Ö N D A G

Fix och don  även idag.  Att det skulle krävas en rookie för att få i ordning lägenheten  för S trodde jag inte.  Då hade jag föreslagit det för ett halvår sedan. Haha,  men bättre sent än aldrig I guess.  :P Jag sitter och kollar på (de vill inte ha hjälp)  och dricker vaniljte  :) 


17-10-14, F R E D A G

Nu har även denna praktikvecka nått sitt slut. Jag är redan halvvägs genom. Fy tusan vad det gått fort, var tog veckan vägen? Ska vilket fall som helst ha halvtidssamtal med min ena handledare idag, får hoppas han är nöjd. Hehe, pratade lite med min andra handledare igår och hon verkade vara det i alla fall. Tänk om de vill underkänns mig? Nej men det vore omöjligt, det finns inte en chans att jag varit såm kass!!
 
Ikväll nalkas det inflyttningsfest  i alla fall. Får se om jag hinner iväg till systemet innan eller om det blir en nykter kväll.

Halloween

Om ett par veckor är det halloween igen!  Det bästa med halloween är ju att man kan go crazy med sminket och kläderna,  fantastiskt!  I år tänkte jag att jag skulle vara crazy clown,  har fått beställt en outfit och ska köpa mig lite skojigt smink så blir det awesome! 

 

16-10-14, T O R S D A G

Jag tror jag skulle ljuga om jag sa att jag inte gillar att klaga,  men att bara skriva massa klagande i bloggen känns bara löjligt.  Ändå sitter jag här,  försöker komma på någonting roligt  att skriva när jag genomblöt befinner mig på tåget  och inser att jag inga träningskläder har med.  Det är mörkt,  kallt,  regnigt och hemskt ute.  Ändå måste en bege sig ut till sina förpliktelser och kan inte stanna hemma under täcket.  Vilket jag mer än gärna hade gjort!  Inbillar mig att min oroliga sömn hade blivit  mindre orolig om jag fått sova längre,  men att sova ensam är jobbigt just nu.  Det blir inte mycket sammanhängande sömn,  och än sämre är tiden det tar att somna.  Trots att jag var sängliggandes  redan 20:30 igår,  trött som ett män,  lyckades jag inte slumra till förrän vid 12, för att sedan vakna igen 1:30 av en mer eller mindre obehaglig  dröm.  Och så fortsatte det fram till 6 imorse.  

Vill som sagt inte klaga allt för mycket i bloggen,  och jag förstår om ni hoppar över detta.  Men trots min kassa kväll,  natt och morgon vill jag önska er en härlig torsdag och jag ska försöka mig på att skriva någonting roligare i eftermiddag! 

Ny tatuering

Har sedan en tid tillbaka bestämt att jag, när jag tagit examen, ska tatuera mig igen. Tycker det är himla fint med en liten textrad strax under nyckelbenet. Visst är det lite kliché, men jag skulle ju inte välja någonting som jag inte står för, så just nu kollar jag runt lite på vad som finns, är fint och ändå representerar mig. :)
 
 

14-10-14, T I S D A G

Kan en någonsin få nig av sovmorgnar? Jag tror verkligen inte det,  det var hemskt tungt att ta sig upp förut och mörkret gör det ju inte  bättre.  Även om jag stormtrivs på praktiken så ligger jag hellre i sängen och sover.  Haha!  Men,  för att göra det hela lite lättare och för att sätta lite färg på vardagen fick det bli en lila kjol,  mörkrött läppstift plus att det egenvirkade höstsettet fick bli invigt.  

Dagarna på praktiken har hittills gått väldigt fort,  så det dröjer nog inte läge innan jag hamnar i min säng igen. Eller ännu hellre i S  nya säng som ska komma någon gång den hör veckan.  Tiden med att dela på en 120 säng börjar närma sig sitt slut -  finally! 


Klockan

Åh,  nu bara för att jag bestämt vilken klocka  jag vill ha,  så vill jag ha den nu!  Haha,  så typiskt mig... Hittar något jag vill ha och måste ha det nu ;)  men jag måste vänta  -  har inte pengar till den nu! 


12-10-14, S Ö N D A G

Jaha,  då har S åkt och jobbat och jag är halvvägs på väg till Alingsås.  Okej,  kanske inte riktigt halvvägs,  sitter och äter och ska strax till Ica för att köpa hårfärg.

Har nyligen fått upp ögonen för mandelmjölk,  faktiskt väldigt gott,  så skulle S välja att bli vegan så kan jag ju överleva hos honom ändå. Haha

11-10-14, L Ö R D A G

Jahopp,  helg igen då! Är nästan precis hemkommen från en sväng på stan. S skulle hämta grejer hos skräddare,  kolla skärp medan jag skulle kolla och testa klocka  samt köpa mig ett body butter.  Sagt och gjort,  allt som var planerat blev gjort och nu står jag bredvid ugnen och väntar på att middagen ska bli klar.  Hemgjorda pizzor även idag.  


10-10-14, F R E D A G

Det har itne blivit mycket blogg nu den här veckan. Har faktiskt inte orkat göra någonting efter praktiken, inte ens skriva i bloggen. Men jag stormtrivs verkligen där! Alla är jättetrevliga och har verkligen välkomnat mig. Idag fick jag ledigt då hela verksamheten skulle på någon form av organisationsmöte där högre uppsatta människor skulle presenteras och grejer, så mina handledare tyckte att jag kunde stanna hemma. Därför blir det plugg idag! Har ett par uppgifter jag kan börja mig.
 
 

06-10-14, M Å N D A G

Holy smokes! Vilken dag. Idag vart det första dagen på praktiken och det är verkligen intryckens dag! Nya lokaler, nya människor, nytt tankesätt, nytt, nytt, nytt! Kan inte annat än säga att jag är trött! Riktigt trött. Tänkte kolla lite i studiehandledningen nu och se vad jag ska göra och tänka på, sedan blir det lite ultimate fighter för att vila huvudet.

New shoes

Förra veckan fick jag för övrigt köpt både höst- och vinterskor.  Vilket behövdes! Även om jag planerat att lägga lite extra pengar på ett par dyrare ordentliga skor, blev det tre par från skopunkten i alla fall. Hittade inga fina skor i min storlek, och från skopunkten kan jag ha 36 när de sitter ordentligt på foten så som höst- och vinterskor gör. Men nu, en vecka senare vill jag ha ett par  till fast med lite högre klack. Haha! Vi får la se om det blir mer...
 
 

02-10-14, T O R S D A G

Snart har en vecka gått till ända och det är helg igen. Den här veckan har gått väldigt fort, har inte riktigt hunnit med känner jag. I måndags blev det att jag väldigt följde med S för att shoppa, det var rea på Holmens herr så han fick köpt en del, sen tog jag en fika med Mathias som var nere i Göteborg igen. Tisdagen blev träning, onsdagen jobb och Tja,  nu är det torsdag, så 17:30 är det träning. Men ska troligen träffa Lollo en sväng efter lunch. :)

A. K. Jensdottir bloglovin
RSS 2.0