Delicatobollar
Idag har ajg gjrot mig delicatobollar. Eller nästan i alla fall. De är säkert jättegoda sedan! Tihihi! De är inte speciellt fina, men skit sak samma. :) Receptet hittade jag på Bli min jäst. :)
Ställ sedan in dem i frysen i en halvtimme.
Smält chokladen i ett vattenbad rulla bollarna i chokladen.
Avsluta med att rulla dem i kokos.
Låt dem stelna i kyl en stund innan de servering.

100 g smör (rumsvarmt)
1,5 dl florsocker
2 msk starkt kaffe
25 g ljus choklad, smält
1,5 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
100 g smält ljus choklad
Gör så här:
Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor.
Vispa smör och florsocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Vispa tills det blandas.
Tillsätt kakao, vaniljsocker och de finmalda havregrynen. Vispa till en fin smet.
Smält den ljusa chokladen i ett vattenbad och häll sedan ner den i smeten.
Vispa eller rör tills allt är ordentligt blandat.
Ställ in i kylen en halvtimme.
Tag sedan fram ur kylen och rulla i lagom stora bollar.Ställ sedan in dem i frysen i en halvtimme.
Smält chokladen i ett vattenbad rulla bollarna i chokladen.
Avsluta med att rulla dem i kokos.
Låt dem stelna i kyl en stund innan de servering.



Kommentarer
Trackback